SÄHKÖN SIIRTOHINNAN PERUSMAKSUA ON RAJOITETTAVA

Kommentoitu viesti

starttiakku

#183 Re:

30.07.2016 23:28

#131: -  

Lähetin tällaisen sähköpostin Energiavirastolle tänään. Saas nähdä, mitä vastaavat:

 "Haluaisin Energiaviraston kannan siihen, ovatko hinnankorotukset kohdistuneet sähkömarkkinalain edellyttämällä tavalla tasapuolisesti Loiste Sähköverkko Oyn asiakkaisiin? Loiste nostaa taas syyskuun alussa perussähkön siirtomaksujaan siten, että nosto kohdistuu pelkästään perusmaksuun. Uusi perusmaksu 25A:n sulakekoolle tulee yhden käyttöpaikan liittymälle nousemaan 29,60€:on/kk.

Mielestäni hinnankorotusten kohdistaminen perusmaksuihin vuodesta toiseen on johtanut hyvinkin epätasapuoliseen hinnoitteluun. Pienten sähkönkuluttajien sähkönsiirtomaksu kWh:a kohden on kasvanut kohtuuttomaksi. Mökkiläisten kannattaa jo irtautua verkosta. Onko tämä kehitys hyväksyttävää? Sähkön saatavuus syrjäalueilla vähenee tätä kautta. Hinnoittelu ei myöskään kannusta sähkön säästöön.

Myös Loiste Sähköverkko Oy on Kauppalehden "tuloksentekijät"-listalla Kainuun kärkisijalla. Sen nettotulos on Kauppalehden mukaan 33,4% liikevaihdosta. Neljä Loiste-konsernin yhtiötä on tällä listalla kymmenen parhaan tuloksentekijän joukossa!"

Vastaukset

Elleskaappi

#195 Re: Re:

2016-08-03 06:55:41

#183: starttiakku - Re:  

 Hyvä, että olet lähettänyt kyselyn energiavirastolle. Itsekin olen aikeisa tehdä saman vastaavan kyselyn. Informoi vastauksesta.