Opintotuen sitominen indeksiin

Kommentoitu viesti

neljäs opiskelija
Vieras

#29 Re: Re: Re: Re: Sopii itse kokeilla elää opintotuella

02.09.2010 23:28

#15: Vieras - Re: Re: Re: Sopii itse kokeilla elää opintotuella

Saisit oppia säästämään vähän paremmin jos tarvitset kesätienestejä 3000€/kk pärjätäksesi yksiksesi. Opiskelijan on suht helppo löytää sellainen vuokra-asunto, jonka hän voi kustantaa opintotuella, jos tyytyy asumaan keskustan ulkopuolella tai jakamaan asunnon toisen ihmisen kanssa. Loput elämiseen tarvittavat rahat ehtii kyllä tienata kesällä. 200€ ylimääräistä/vuosi tekee 2400€. Jos tuohon vielä lisätään kolmen tukivapaan kuukauden vuokrat kämpässä jonka vuokra on arviolta 400€/kk, niin summa nousee 3600 euroon. Palkan täytyy olla todella huono jos ei sen vertaa ehdi saada kasaan kesällä.

 

Vastaukset

Edelleen opiskelija
Vieras

#30 Re: Re: Re: Re: Re: Sopii itse kokeilla elää opintotuella

2010-09-03 05:39:18

#29: neljäs opiskelija - Re: Re: Re: Re: Sopii itse kokeilla elää opintotuella

Kuka opiskelija tienaa kesän kuukausina 3000€/kk? Veikkaan että ehkä lääkiksen kandit ja viittävajaat lisensiaatit voivat tuohon summaan ehkä päästä. Mutta aikalailla sitä on huomannut että ne kesän tienistit menee siihen vuokraan ja jukseviin kustannuksiin ja ehkä niistä kesän lopulla maksettavista lomarahoista jää jotain käteen ja niilläkin pitää hankkia taas tulevan talven vaatteita ja opiskelutarvikkeita.

Sitten tullaan tärkeään seikkaan: Miksi opiskelijan pitää tyytyä asumaan jonkun toisen kanssa? Miksi opiskelijan pitää tyytyä asumaan huonommin kun meidän suomen alkoholistien ja päihdeongelmasiten joille on saatu järjestettyä yksiöitä kyllä. Opiskelijat asuvat suomessa monilla paikkakunnilla mitä huonoimmissa asumuksissa. Toisille soluelämä ja kämppis elämä sopii ja monet haluaa niin koska eivät osaa olla yksin mutta entäs me jotka nautimme omasta rauhasta jolloin voi keskittyä siihen opiskeluunkin paremmin.

Missähän Neljäs opiskelija mahtaa asua? Pohjoisessa vai etelässä? Vuokratasot ovat villejä eri kaupungeissa. Ja se että asustaa kaupungin keskustassa monesti tarkoittaa myös sitä että pääsee kävellen kaikkiin tarvitsemiinsa palveluihin kuten sinne kouluun joten ei tarvitse muita kulkuvälineitä tai maksaa julkisesta liikenteestä. Koulut muutenkin tuppaa olemaan kaupunkipainotteisesti. Mukava olisi asustaa suht lähellä omaa opinahjoaan niin ei kulu päivästä aikaa matkustelemiseen koulun ja kodin välillä.

 

Vieras
Vieras

#38 Re: Re: Re: Re: Re: Sopii itse kokeilla elää opintotuella

2010-09-07 18:35:16

#29: neljäs opiskelija - Re: Re: Re: Re: Sopii itse kokeilla elää opintotuella

millä ihmeellä tienaa 3600 e kahdessa kuukaudessa kesätyöpalkalla???!!

 

kertokaa toki minulle, haen itsekin sinne töihin.

Vieras
Vieras

#39 Re: Re: Re: Re: Re: Sopii itse kokeilla elää opintotuella

2010-09-09 20:18:30

#29: neljäs opiskelija - Re: Re: Re: Re: Sopii itse kokeilla elää opintotuella

Itse tienasin kesätöissä alle tuon 3600 ja siitä piti vähentää vielä vuokra + muut menot. Haluaisin tietää mistä löytyy työpaikka jossa tienaa kohtuullisesti. Ensinnäkin työpaikan saanti on ongelma. Lähetin n. 60 hakemusta ja pääsin 4 haastatteluun. Muutamassa työpaikassa palkkatoivomustani (1500 e) pidettiin korkeana.