IRTI TURVEVESIPÄÄSTÖISTÄ

Kommentoitu viesti


Vieras

#92 Energiapolitiikka ja ilmasto-ongelma

07.09.2010 18:57

Niinpä. Tilanne olisi ollut eri, jos turvetuotannonharjoittaja olisi ollut yksityinen yritys eikä valtion määrärahaohjauksessa ollut yritys. Myös asiassa mukana olevat viranomaiset ovat valtion määrärahaohjauksessa...siis asianosaiset ovat kaikki samalla puolella pöytää.

Käänsin peltoa. Savinen pelto on harmaata ja multainen pelto on mustaa, mutta turve on ruskeaa kuten humusmassa Siikalahden järvessä ja Kälkäjoessa Joutsassa. Nyt on tarkoitus lisätä Helsingissä ja Tampereella mm. turpeen polttoa energialaitoksessa. Tämä tarkoittaisi sitä, että kaukolämpöyrityksen (Gasum Oy) mielestä päästöt lisääntyisivät mainituissa kaupungeissa 25 %....saisivat asukkaat hikoilla ihan omas kakas (omskakas, ruots.). Terveisiä nääsvilleen ja Helsingin herroille.

Vastaukset

Taisto Holla, Mieskonmäki

#95 Re: Energiapolitiikka ja ilmasto-ongelma

2010-09-09 15:47:27

#92: - Energiapolitiikka ja ilmasto-ongelma 

Helsingissä ja Tampereella nuo energialaitokset ovat kunnallisia, jotka ainakin Helsingissä tuottavat n. puolet sähköstä ja kaukolämmöstä hiilellä ja toisen puolen maakaasulla, jonka kaasun sitten, myös osittain valtionjohtoisena, myy Gasum Oy. Gasum Oy on ainoa Suomessa maakaasua myyvä yhtiö, joka tietysti hinnoittelee kaasun sen mukaan. Gasumilla ei tietääkseni ole paljonkaan toimintaa kaukolämpöyrityksenä. Noihin hiilellä toimiviin laitoksiin tietysti käy myös turve polttoaineeksi jollain tavalla, ja kyllähän ne päästöt siitä kasvaa, varsinkin jos vertaa maakaasuun.