Emme äänestä sukupuolineutraalia avioliittoa kannattavia

Kommentoitu viesti

Jaahas
Vieras

#48 Avioliitto on valtion asia eikä valtio voi syrjiä kansalaisiaan ilman perustetta

09.09.2010 20:24

Ei ev-lut. kristityt voi omia itselleen parisuhteeseen sitoutumisen käsitettä. Kirkko voi tehdä mitä haluaa, mutta valtion on oltava tasapuolinen kaikkia aikuisia ja ei-holhouksenalaisia kansalaisiaan kohtaan. Lisäksi homoille ja lesboile pitää saada yhteiskuntarauha. Ei voi olla niin, että ilmoittaessaan siviilisäätynsä on aina vaara tulla syrjityksi asioissa jotka ei mitenkään liity kyseisen ihmisen seksuaalisuuteen. Vaikkapa asunnonhaussa, työnahaussa tms. Ei ole reilua, että tällaisissa asioissa vedetään seksuaalisuus mukaan. Kaikille sama nimitys avioliitto ja sillä selvä. Kirkko voi sitten järjestää vain-heteroille seremonioitaan.

Vastaukset

Tuomas M
Vieras

#50 Re: Avioliitto on valtion asia eikä valtio voi syrjiä kansalaisiaan ilman perustetta

2010-09-09 23:00:42

#48: Jaahas - Avioliitto on valtion asia eikä valtio voi syrjiä kansalaisiaan ilman perustetta 

//"Ei ev-lut. kristityt voi omia itselleen parisuhteeseen sitoutumisen käsitettä."//

Tämä väitelause on kahdestakin syystä virheellinen. Ensinnäkään kirjoittaja ei ole ollenkaan tutkinut, millaisessa yhteydessä raamatullisessa tekstissä käytetään kreikankielen sanaa 'gamos' (= avioliitto, häät). Toiseksi, eiväthän ev.lut. kristityt sitä ole omineet, sillä sehän on kaikkien kristittyjen käytettävissä. :)

Jos avioliitto olisi valtion asia, silloin valtio raamatullisesta näkökulmasta katsottuna ryhtyisi käsittelemään myös Kristuksen asiaa.