Emme äänestä sukupuolineutraalia avioliittoa kannattavia

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Emme äänestä sukupuolineutraalia avioliittoa kannattavia.

Vieras

#26 Re: Re: Virheellinen otsikko

07.09.2010 14:48

#7: Pia Tiusanen - Re: Virheellinen otsikko

Älähän nyt adressin tekijä osoita mieltäsi. Veditkö herneen nenääsi, kun joku esitti täysin oikean kommentin allekirjoituksensa yhteydessä. Oliko hänen allekirjoituksensa jotenkin epäkelpo sinulle?

Annahan rakentavien kommenttien rikastaa adressihankettasi äläkä rypistele niin pienistä :)

Ihmettelevä
Vieras

#27 Outoa

07.09.2010 15:12

Miksi Jumalaan uskomattomat ihmiset haluavat mennä naimisiin kirkossa ja saada liitolleen Jumalan siunauksen. Eikö heille riittäisi jokin maallinen parisuhteenrekisteröinti, jossa todetaan että he ovat taloudellisesti samassa asemassa yhteiskunnassa kuin kirkon vihkimä aviopari.

Raamatun mukaan homous on synti ja homot eivät pääse taivaaseen. Monet uskovat edelleen siihen että Jumalan sana pysyy ikuisesti ja pyrkivät varoittamaan homoutta harjoittavia ihmisiä tuhoon joutumisesta. Jeesus sanoi, että Raamatusta ei häviä piirtoakaan ja että Jumalan sana on ja pysyy. Miten Jeesukseen uskovat ihmiset voisivat olettaa että Jeesus valehteli. Ja jos joku ei usko Jeesuksen olemassa oloon, niin ei hänen luulisi kaipaavan Jeesuksen ja Jumalan hyväksyntääkään (=avioliittoa) toiminnalleen.

nimi
Vieras

#28 tarkennusta

07.09.2010 15:13

Vihreiden tekemä ehdotus sukupuolineutraalista avioliittolaista mahdollistaisi käsitteenä sukupuolineutraalin avioliiton, joten kyllä aloitteen otsikko on ihan oikea.

Pia Tiusanen
Adressin tekijä

#29 Re: Re: Re: Virheellinen otsikko

07.09.2010 15:16

#26: Vieras - Re: Re: Virheellinen otsikko 

Allekirjoitus oli tervetullut, mutta en halua, että kukaan allekirjoittaa adressia, ellei pysty seisomaan sen takana sanasta sanaan. Ei tässä mitään sen kummempaa. Tunnen kyseisen allekirjoittajan, ja hänelle terveisiä! :)

Arhippa
Vieras

#30 Suvaitsevaisuutta molemmin puolin

07.09.2010 15:17

Olen hetero ja suhtaudun suvaitsevasti homoihin ihmisinä. Olen yhden lesbon kaveri, mutta siitä huolimatta en hyväksy hänen elämänmuotoaan. Hän kyllä ymmärtää oman kantani, koska tietää minun jakavani avioliittonäkemykseni raamatunpohjalta. Tästä huolimatta olemme pysyneet kavereina ja tulemme toimeen hyvin. Olisiko tässä kaikille puolesta- ja vastaan-ihmisille jotain tavoiteltavaa. Ei meidän tarvitse muuttaa omaa näkemystämme, mutta voimme kuitenkin kunnioittaa toisiamme.

Jorma Laapotti
Vieras

#31

07.09.2010 15:20

Avioliitto on miehen ja naisen välinen liitto. Politikot elkää yrittäkö vaikuttaa kirkkoon!


Vieras

#32

07.09.2010 15:39

Ei se niin ihme ole, että tämän maailman ihmiset omassa viisaudessaan tälläisia lakeja haluaisivat mieleisekseen.
Järkyttävintä on, että ne henkilöt ja etupäässä vaikuttajat, joiden pitäisi näyttää Jumalan Sanan mukaista tietä , ovatkin viemässä paimennettaviaan harhaan ja täysin kieltävät perusasioista lähtien raamatun auktoriteetin.

Tälläisten henkilöiden ja etupäässä vaikuttajien ja johtajien tulisi sanoutua julkisesti irti kristinuskosta ja kristityn nimestä ja edustamasta kristinuskoa. Sillä he ovat käytännössä jo sen kieltäneet. On pelkkää surkuhupaista farssia edustaa sellaista mihin ei kuitenkaan uskota eikä luoteta.
Näin ajattelevat muös ne jotka eivät kristinuskon piirissä ole.

Tämä asia ei rajoitu pelkkään avioliitto käsitteen ja instituution romuttamispyrkimyksiin, vaan myös kristinuskon perus asioihin , Jeesuksen Jumaluuten ja Raamatun arvovaltaan jne.

Ne jotka homo/lesbo suhteita tahtovat harrastaa, heillä on jo parisuhdelaki , he voivat kenenkään estämättä riettauttaan harrastaa, ja se pitää riittää. Sellaista meininkiä ei koskaan voi rinnastaa miehen ja naisen väliseen aviosuhteeseen, jota termi avioliitto tarkoittaa.

Ja on huomioitavaa, ettei homoseksuaalisuuden harjoittaminen ole kuin yksi Jumalan Tahdon vastainen asia raamatussa sukupuoliasioissa.
Se on vain yksi monen muun asian joukossa jotka Jumala nimenomaisesti on kieltänyt.
Siihen kuuluu miehen ja naisen avioliiton ulkopuolinen seksi, avioliiton elinikäisyys jne.

Tiedämme kaikki, ettei monikaan onnistu täydellisesti näillä alueilla, ja taisteluja jokainen joutuu käymään ja harva tappioitta selviää, jos ei muualla niin ajatusmaailman tms tasolla. Siksi on olemassa armo, joka ei ole laastari paiseen päälle vaan voima ja mahdollisuus aloittaa alusta, ja joka vilpittömästi pyrkii totuuteen , myös varmasti saa voimaa voittaa , itse henk kohtaisesti olen myös tätä apua saanut kokea.

Tämä apu ja todellinen tie todelliseen elämään on auki jokaiselle Jeesuksessa Kristuksessa, ja se ei tee poikkeutta homo/lesbo seksin harjoittajan kohdalla, myös hänellä on mahdollisuus päästä vapaaksi synnistään. Niitäkin ihmisiä on.

Ja tällä asialla ei ole tekemistä homo/lesbo seksin harjoittajien tuomitsemisella tai vihaamisella vielä vähemmin.
Raamatun Lähimmäisen rakkauden ja suvaitsevaisuus kehoituksien kanssa tällä asialla ei ole myöskään vähäisimmässäkään määrin tekemistä.
Raamatun mukaan todellista lähimmäisen rakkautta on pysäyttää ne jotka tuhon ja turmion tietä kulkevat.

Lisäksi tämä on hyvä testi poliitikoille , kuka on todellista valtiomies ainesta ja kuka äänestäjiä ja yleistä mielipidettä nuoleskeleva vallanhimoinen pyrkyri. Todellinen valtiomies näkee sen mikä on kansalle parasta silloinkin kun kansa luulee toisin, ja pysyy kantansa takana vaikka se maksaisikin . Lopulta tälläinen henkilö tulee kuitenkin tekemään tehtävänsä, jolla on todellista merkitystä. Populistit eivät aiheuta kuintuhoa.

Maija-Liisa Heikkinen
Vieras

#33 Jumalan Pyhä Sana kunniaan!

07.09.2010 16:05

Sanon kaikille polittisille puolueille ja kirkon liberaalipapeille ja -piispoille Jumalan Pyhän Sanan Sanoin: "Omaa tuhoasi sinä valmistat, Israel (Suomi ja kirkko), kun nouset minua, auttajaasi VASTAAN!" Hoosea 13:9 

Kari Kaltiainen
Vieras

#34

07.09.2010 19:19

Avioliitto on miehen ja naisen välinen jutska,

homoiliat ei voi jatkaa sukua.

Saara Miettunen
Vieras

#35

07.09.2010 19:32

Raamatun kautta saadun ymmärrykseni mukaan avioliitto on miehen ja naisen solmima ei sukupuolineutraali.

tomi
Vieras

#36

07.09.2010 20:33

#25/ Asko, olet oikeassa että näkemys on yhtä oikeutettu kuin ateistinenkin - otin asian puheeksi vain koska se on nykyään lähes ainoa argumentti mikä tulee sukupuolineutraalin avioliiton yhteydessä esiin. Suurin osa selittää Jumalasta tai Raamatusta. Tämä ärsyttää minua, sillä tällä lakiesityksellä ei olla vaikuttamassa kirkon toimiin, vaan pelkästään siviilivihkimiseen maistraatissa, joka ei mielestäni liity Jumalaan yhtään millään tavalla, ellei sitten siviilivihkittävien ihmisten omassa maailmankatsomuksessa. Tällöin takana ei ole mitään järjestäytynyttä uskontoa.

Väitätkö, että homoseksuaalisuus lisääntyisi suuresti tai ihmiset hankkisivat vähemmän lapsia ja perheet hajoisivat, jos sukupuolineutraali avioliittolaki menisi läpi? Sen kuvan tekstistäsi saa. Se, että "Arvojen rapautuminen ja ihmiselämän arvostuksen ja kunnioituksen romahdus on tätä samaa linjaa, jossa millään muulla ei ole merkitystä kuin ihmisen omilla mielihaluilla." on taas vähän irrallinen homoseksuaaliseen avioliittoon liitettäessä. Oma mielihalu? Kaksi aikuista ihmistä, jotka haluavat sitoutua ja ilmaista sen avioliitolla, tuskin on moraaliton mielihalu. Suomen laaja-alainen kehityslinja tuskin muuttuu, sillä meni sukupuolineutraali avioliitto läpi tai ei, homoja tulee aina Suomessa olemaan yhtä paljon kuin ennenkin. Kysymys onkin vain siitä, kuinka hyvin tämä vähemmistö voi.

Paras lähtökohta lapsen kasvamiselle on turvallinen koti, jossa on ainakin yksi luotettava aikuinen johon lapsi voi tukeutua ja jonka kanssa elää. Kaksi tietysti parempi, ja kuten todettu, sukupuolilla ei tässä asiassa ole mitään väliä. Lapsi saa samaistumis- ja eriytymiskohteita kyllä riittävästi ympäristöstä - tuskin kukaan lapsi eläisi homo- tai lesboparin kanssa kuplassa jossa ei näkisi muita ihmisiä? Asiaa on tutkittu, ja homo- tai lesboparin perheissä kasvaneissa lapsissa ei ole yhtään eroja verrattuna heteroperheissä kasvaneisiin. Lähteitä tai linkkejä en jaksa etsiä, mutta googlaamalla löytyy runsaasti tietoa.


Vieras

#37 Jumalamme on kiivas Jumala

07.09.2010 20:47

Jumala on rakkaus, mutta Hän on myös kunnioitettava, oikeudenmukainen tuomari. Hän ei ole mikään nössö, joka hyväksyy kaiken, vaan Hän antoi käskynsä, joiden mukaan tarkoitus on elää. Jos hän hyväksyisi kaiken pahan, jota ihminen tekee,ei hän olisi enää rakkaus. Kuka voi luottaa sellaisen rakkauteen, joka antaa tehdä sinulle mitä vain, suvaitsevuuden nimissä. Muistakaa miten Jeesus teki nuorista ruoskan, jolla ajoi pois rahanvaihtajat ja kauppiaat pois temppelistä ja miten Hän sanoi, että parempi olisi laittaa myllynkivi kaulaan niille, jotka tekevät pahaa lapsille ja upottaa ne meren syvyyteen.

Jumalamme on tuleva tuomitsemaan jokaisen kerran teoistaan! Kuka puolustaa silloin sinua???

 

 

Anita Laukkanen
Vieras

#38 pohdin

08.09.2010 09:15

Onko liian suuri vaatimus, ettei saa äänestää kyseisen puolueen ehdokasta, joka kannattaa sukupuolineutraalia avioliittolakia, vaikka ehdokas itse vastuutakin kyseistä lakia. Estääkö tämä puoluesidonnaisuus joitakin allekirjoittamasta tätä adressia?

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

08.09.2010 16:02


Isä
Vieras

#40 Re: Jumalan Pyhä Sana kunniaan!

08.09.2010 16:26

#33: Maija-Liisa Heikkinen - Jumalan Pyhä Sana kunniaan!

Jumala antoi sinulle älyn, eikä hän kieltänyt käyttämästä sitä, rakas lapseni. Saat todistuksesi 1.10, kun katsot itään.

Majoha44

#41 Nyt on toiminnan aika

08.09.2010 18:50

Näytä värisi ja näin voit vaikuttaa omalla esimerkilläsi. Aina löytyy niitä, jotka tulevat taputtelemaan olkapäälle jäljestäpäin, että ollaaan samaa mieltä, mutta jotka ei rohkene kuitenkaan asian esillä ollessa ilmaista kantaansa. Raamatun mukainen avioliitto on voimassa, vaikka langennut ihmissuku haluaa muuttaa ja vääntää sen omien himojensa mukaiseksi.

Surullinen
Vieras

#42

08.09.2010 20:24

En kannata sukupuolineutraaleja lakeja, koska ne aina aiheuttavat homoseksualismia harjoittavien perheille ja heidän lapsilleen kärsimystä. On tutkimuksin osoitettu, että taipumus usein juontaa alkunsa lasten hyväksikäytöstä, vanhemman henkilön houkuttelusta tai rahalla ostamisesta ja sen jälkeisestä painostuksesta. On harhaanjohtavaa väittää että lait edistävät tasa-arvoa. Tasa-arvo voidaan taata muutoinkin kun vahingoittavan käytöksen sallimisella ja siihen yllyttämisellä.

Kirkko on tehnyt ansiokasta työtä seksuaalisesti vammautuneiden hyväksi, ei heitä vastaan. Jeesuskin seurusteli syntisten kanssa ja armahti heitä mutta ei kehottanut heitä jatkamaan syntielämäänsä vaan kielsi sen.

Pia Tiusanen
Adressin tekijä

#43 Re: pohdin

08.09.2010 20:37

#38: Anita Laukkanen - pohdin 

Anita Laukkanen, voi olla, että joku ei juuri tuosta syystä allekirjoita tätä adressia. Ajattelen kuitenkin niin, että jos kuulut kansanedustajana puolueeseen, joka kannattaa sukupuolineutraalia avioliittolakia, jäät siellä jalkoihin, jos olet toista mieltä. Ja eduskuntavaaleissa meidän äänemmehän menevät ehdokkaan myötä samalla puolueelle ja lasketaan puolueen kannattamiseksi.

Pia Tiusanen
Adressin tekijä

#44 Adressin laatija kiittää ja pyytää

09.09.2010 08:09

Olen kiitollinen joka ikisestä nimestä, joka adressissa on jo tähän mennessä. Lisää kuitenkin tarvitaan, joten voitko tiedottaa tästä hankkeesta vaikkapa Facebookissa tai sähköpostitse? Kiitos jo etukäteen! Iloa päivääsi!

Toinen Sanna K
Vieras

#45 Re: Hyvä Sivula!

09.09.2010 10:38

#9: Sanna K - Hyvä Sivula!

Minkä "tällaisen" poisopettamiseen Jeesus käytti aikaa? Jeesus kohtasi ihmisen ihmisenä, riippumatta hänen virheistään tai vajavuudestaan - täysin totta. Jeesus antoi anteeksi - täysin totta. Mutta esimerkiksi syntiselle naiselle, johon kivitykselläkin viittaat, Jeesus viimeiseksi sanoi: "Mene, äläkä enää syntiä tee".

Emme me voi tehdä muuta. Yhä edelleen tulee jokainen ihminen, teoistaan ja vajavuudestaan huolimatta toivottaa tervetulleeksi, mutta ei myöskään tuo Jeesuksen viimeinen lause ole menettänyt merkitystään. Kirkon ilosanoma on juuri siinä, että saa tulla sellaisena kuin on, muttei tarvitse jäädä siihen syntisyyteensä ja vajavuuteensa, vaan Jeesus todella voi muuttaa ihmistä, vaikuttaa elämässä. Siispä tule yhä Kristuksen luo, anteeksiannon ja armon lähteen luo ja mene, äläkä enää tee syntiä.

 

Tapio Kiviranta
Vieras

#46 sukupuolineutraali avioliitto mahdottomuus

09.09.2010 15:46

Sellaista avioliittoa ei ole olemassa, joka olisi sukupuolineutraali. Avioliitto on Jumalan asettama järjestys miehen ja naisen väliselle elinikäiselle liitolle.

Vieras muukalainen
Vieras

#47 Re:

09.09.2010 18:05

#19: -  Mut sinua Jumala sanoo silti rakastavansa, vaik itse olen poispoikennut. Mutta sitä vähiten ymmärrän, että Hän minuakin rakastaa.

 

Jaahas
Vieras

#48 Avioliitto on valtion asia eikä valtio voi syrjiä kansalaisiaan ilman perustetta

09.09.2010 20:24

Ei ev-lut. kristityt voi omia itselleen parisuhteeseen sitoutumisen käsitettä. Kirkko voi tehdä mitä haluaa, mutta valtion on oltava tasapuolinen kaikkia aikuisia ja ei-holhouksenalaisia kansalaisiaan kohtaan. Lisäksi homoille ja lesboile pitää saada yhteiskuntarauha. Ei voi olla niin, että ilmoittaessaan siviilisäätynsä on aina vaara tulla syrjityksi asioissa jotka ei mitenkään liity kyseisen ihmisen seksuaalisuuteen. Vaikkapa asunnonhaussa, työnahaussa tms. Ei ole reilua, että tällaisissa asioissa vedetään seksuaalisuus mukaan. Kaikille sama nimitys avioliitto ja sillä selvä. Kirkko voi sitten järjestää vain-heteroille seremonioitaan.


Vieras

#49

09.09.2010 22:33

#20 Kyse on sukupuolineutraalista avioliitosta, ei sukupuolineutraaleista ihmisistä. Pitäisikö tämä suomentaa teille? Laki koskisi kaikkia ihmisiä sukupuoleen katsomatta, ei siis sukupuolettomia ihmisiä. Aika selkeää, eikö?
Et kai myöskään tosissasi vertaa homoutta ja lesboutta pedofiliaan? Kyse on sentään kahden aikuisen ihmisen välisestä, tasavertaisesta suhteesta.

#24 Wikipedia kertoo homoliittojen olevan sallittuja Argentiinassa, Belgiassa, Kanadassa, Islannissa, Hollannissa, Norjassa, Portugalissa, Etelä-Afrikassa, Espanjassa ja Ruotsissa sekä esim. joissakin USA:n osavaltioissa.

#27 Eivätkö sinusta homot ja lesbot voi olla uskovaisia ja haluta siksi kirkkohäät?

#32 Kyllä, meillä on Suomen lainsäädännössä rekisteröity parisuhde, mutta se ei tarjoa kaikkia samoja oikeuksia kuin avioliitto. Oikeutta adoptioon perheen ulkopuolelta ja oikeutta yhteiseen sukunimeen ei ole. Laki on siis syrjivä.

#42 "On tutkimuksin osoitettu, että taipumus usein juontaa alkunsa lasten hyväksikäytöstä, vanhemman henkilön houkuttelusta tai rahalla ostamisesta ja sen jälkeisestä painostuksesta."
Kerropa lisää näistä tutkimuksista.

Tuomas M
Vieras

#50 Re: Avioliitto on valtion asia eikä valtio voi syrjiä kansalaisiaan ilman perustetta

09.09.2010 23:00

#48: Jaahas - Avioliitto on valtion asia eikä valtio voi syrjiä kansalaisiaan ilman perustetta 

//"Ei ev-lut. kristityt voi omia itselleen parisuhteeseen sitoutumisen käsitettä."//

Tämä väitelause on kahdestakin syystä virheellinen. Ensinnäkään kirjoittaja ei ole ollenkaan tutkinut, millaisessa yhteydessä raamatullisessa tekstissä käytetään kreikankielen sanaa 'gamos' (= avioliitto, häät). Toiseksi, eiväthän ev.lut. kristityt sitä ole omineet, sillä sehän on kaikkien kristittyjen käytettävissä. :)

Jos avioliitto olisi valtion asia, silloin valtio raamatullisesta näkökulmasta katsottuna ryhtyisi käsittelemään myös Kristuksen asiaa.