Emme äänestä sukupuolineutraalia avioliittoa kannattavia

Kommentoitu viesti

Tuomas M
Vieras

#50 Re: Avioliitto on valtion asia eikä valtio voi syrjiä kansalaisiaan ilman perustetta

09.09.2010 23:00

#48: Jaahas - Avioliitto on valtion asia eikä valtio voi syrjiä kansalaisiaan ilman perustetta 

//"Ei ev-lut. kristityt voi omia itselleen parisuhteeseen sitoutumisen käsitettä."//

Tämä väitelause on kahdestakin syystä virheellinen. Ensinnäkään kirjoittaja ei ole ollenkaan tutkinut, millaisessa yhteydessä raamatullisessa tekstissä käytetään kreikankielen sanaa 'gamos' (= avioliitto, häät). Toiseksi, eiväthän ev.lut. kristityt sitä ole omineet, sillä sehän on kaikkien kristittyjen käytettävissä. :)

Jos avioliitto olisi valtion asia, silloin valtio raamatullisesta näkökulmasta katsottuna ryhtyisi käsittelemään myös Kristuksen asiaa.

Vastaukset

Ihmettelee hän
Vieras

#51 Re: Re: Avioliitto on valtion asia eikä valtio voi syrjiä kansalaisiaan ilman perustetta

2010-09-09 23:51:57

#50: Tuomas M - Re: Avioliitto on valtion asia eikä valtio voi syrjiä kansalaisiaan ilman perustetta 

 Jos valtiollisen elimen juridiseen sopimukseen, ts. avioliittoon, sotketaan Raamattu ja Raamatun käsitykset, miten voi olla että valtio saa vihkiä ateistit ilman että uskovat saavat hepulikohtauksen?

Vieraskynä
Vieras

#52 Re: Re: Avioliitto on valtion asia eikä valtio voi syrjiä kansalaisiaan ilman perustetta

2010-09-10 00:39:19

 

Nyt kun uskovaiset haluavat omia "avioliiton" eivätkä pääse tästä asiasta yli, ratkaisu on ilmiselvä. Koko kansan avioitusminen hoidetaan yhtenäisesti maistraatissa ja liitto nimetään jollain muulla nimellä, sanotaan nyt vaikka Liitto. Halutessaan voi käydä siunaamassa liittonsa kirkossa, jolloin siitä käytetään nimitystä avioliitto. Näin uskovaiset voivat säilyttää apartheidjärjestelmänsä homojen suhteen, ja leima siirtyy seksuaalisuudesta uskontoon, koska uskostahan tässä kinataan. Toisin sanoen erilaisissa papereissa, vaikka nyt jossain opintotukihakemuksesas tms. on ruksivaihtoehdot "liitossa" tai "avioliitossa", ja jälkimmäisen merkitys on "olen liitossa ja baitövei myös uskovainen". Kun se aikaisemmin oli "olen liitossa ja seksuaalinen mieltymykseni on homo/lesbo, vaikka en kyllä ymmärrä mitä sillä asialla on tämän opintotukiasian kanssa tekemistä". Näin kaikki saavat mitä haluavat?