Irja Askolan erottaminen kirkon virasta

Kommentoitu viesti

Maija ja Matti

#137 Miettikääpä tekin

03.02.2017 19:37

Palasin tänne nyt kirjoitettuani puoli vuotta sitten #134 Miettikääpä tekin.

Kirjoitusta voi täydentää toteamalla, että miehen ja naisen välistä avioliittolakia kannattaa monet, sekä heterot että homot.

Samoin voi täydentää, että kun kirjoitin " Yhteenvetona voisin tiivistää, että tärkein on tietysti Raamatun mukainen miehen ja naisen välinen avioliittolaki, joka on nytkin kirkossa voimassa", tarkoitin tässä tarkemmin sanottuna, kun puhumme avioliittolaista, silloin kiinnitämme huomiota, mikä on avioliitto. Avioliitto luonnollisessa merkityksessään on naisen ja miehen välinen liitto, jonka erityisluonne perustuu siihen, että mies ja nainen yhdessä voivat muodostaa organismin, joka voi tuottaa uutta elämää. Siksi puhe miehen avioliitosta miehen kanssa ja naisen avioliitosta naisen kanssa on sanojen, kielen ja käsitteiden manipuloivaa käyttöä. Näin Jumala on halunnut sen olevan ja Jumalan tulisi olla arkkipiispan  ja piispan yläpuolella, ei alapuolella "hierarkiassa" ja käytännön elämässämme. Tarkoitin, että puhuttaessa avioliittolaista silloin on tärkeää pitäytyä tähän naisen ja miehen väliseen liittoon, jonka erityisasemaa ei tule purkaa yhteiskunnassa, koska purkamalla tuo erityisasema tuomme tukun ongelmia, jotka voimme välttää pitäytymällä nykyisessä systeemissä.

 

 

"Ettekö ole lukeneet, että Luoja jo alussa loi heidät mieheksi ja naiseksi ja sanoi: Sen tähden mies luopukoon isästään ja äidistään ja liittyköön vaimoonsa, ja niistä kahdesta tulee yksi liha." Matt. 19:4-5

Jos esimerkiksi mies ei luovu äidistään, vaimo ei tiedä, onko mies naimisissa äitinsä vai hänen kanssa vai sekä että.

Vastaukset


Vieras

#139 Re: Miettikääpä tekin

2017-02-06 13:20:44

#137: Maija ja Matti - Miettikääpä tekin 

 Jos mies ei luovu äidistään, hän ei ole mies vaan  lapsi.

Vaimo on vapaa ottamaan eron ja menemään naimisiin jonkun toisen kanssa.