Kansallis- ja luonnonpuistot ovat kansallisomaisuuttamme.

Kommentoitu viesti

Telttavaeltaja
Vieras

#26 Re: Re: Re: Re: Re: on muutakin kuin kansallispuistot

17.09.2010 16:44

#24: Palvelija - Re: Re: Re: Re: on muutakin kuin kansallispuistot

Kyllä, niin minustakin on rikollista kaataa puita kansallispuistosta. Ihminen ei ole osa luontoa, vaan sen vastakohta, sen pahin vihollinen. Luonnonsuojelu on luonnon suojelua ihmiseltä, siis ihmistä vastaan.

Alun perin autiomajat lämmitettiin käyttäjien itse ottamilla lähiseudun puilla. Lähinnä käytettiin oksia ja maapuita, koska niitähän saa aina helpoimmin. Kun majan käyttö oli pientä, ympäristö kesti hyvin puiden oton. Nykyisinkin on joitakin huoltamattomia tupia, jotka hyvin lämpiävät samalla tavalla omatoimisesti. Ja lähiluonto kestää sen.

Jos tuvan käyttö räjähtää massamittaiseksi, niin silloin kuormitus tietysti kasvaa kestämättömäksi paikan luonnonresursseille. Jollakin tapaa käyttöä olisi hillittävä ja ohjattava sitä muualle, jakautumaan maastoon tasaisemmin. Paras keino mielestäni olisi autiotupien maksullisuus. Käytöstä tulisi maksaa todellisten kulujen ja haittojen mukaan. Pahiten kuormitetuilla alueilla ei tulisi olla tupia ollenkaan.

Vastaukset

Palvelija
Vieras

#27 Re: Re: Re: Re: Re: Re: on muutakin kuin kansallispuistot

2010-09-17 18:21:15

#26: Telttavaeltaja - Re: Re: Re: Re: Re: on muutakin kuin kansallispuistot 

 T-vaeltajan ensimmäisessa kappaleesta käy ilmi hänen arvomaailmansa ja suhtautumisensa luontoon. Siihen ei minulla ole sen enempää kommentoitavaa, koska nyt ollaan jo niin tiukkojen arvojen kanssa tekemisissä. Toivottavasti pystyt elämään niiden kanssa.

Tupien polttopuuhuollosta olen edelleen eri mieltä. Palvelijan vaellushistoria Koilliskairassa alkaa jo 1970-luvun alusta. Jo silloin tupia lämmitettiin ihan muilla kuin oksilla. Lähinnä keloista tehdyllä polttopuulla. Niistä ajoista on siis menty parempaan suuntaan. Järeän maapuun käyttö tulentekoon on luonnonsuojelullisesti paljon vahingollisempaa kuin se, että polttopuut tehdään erikseen.  Mikähän olisi se oikea määrä ihmisiä, jonka Ukki-puistoon saisi päästää ? Viikon siellä muutama viikko sitten vaeltaneena voisi todeta,että ei tungosta ollut. Välillä Aittajärvi-Sudenpesä: 1 vastaantulija, välillä Sudenpesä-Muorravaarakka 7, välillä Muorravaarakka-Luirojärvi 0, välillä Luirojärvi-Lankojärvi 2, välillä Lankojärvi-Kiilopää 8. Luirojärvellä oli kokonaista 7 yöpyjää. Toki Muorravaarakalla oli tuvat täynnä.
Maksullisuusehdotukset telttavaeltaja voi osoittaa Ympäristöministeriölle. Asia ei ole MH:n käsissä. Ei edes se, että ihmiset voisivat maksaa vapaaehtoisesti niistä palveluista, joita on tarjolla. kansallispuistoissa. Kansallisomaisuuden käyttö ja siellä tarjottavat palvelut omistaja(valtio) on toistaiseksi määritellyt jokamiehelle maksuttomiksi, julkisiksi palveluiksi.