VAADIMME MUUTOSTA SUSIPOLITIIKKAAN: KANSALAISALOITE

Kommentoitu viesti


Vieras

#1140 Fakta homma.

13.01.2012 23:45


Pelkoa tai ei riski on olemassa. Kukaan ei voi väittää etteikö susi olisi tappanut ihmistä.

Lainattu käännös Tunturisuden foorumilta:

DNA-näytteet varmistavat, että opettaja Candice Bernerin maaliskuussa 2010 Alaskassa tappoivat sudet

Maaliskuun alkupuolella, eli 8.3.2010, löydettiin Alaskassa, Chignik Lakessa, 32-vuotiaan naisopettaja Candice Bernerin raadeltu ruumis lumesta. Opettajan ruumis löydettiin parin mailin päästä Chignik Lake-kylästä. Kylä on 474 mailin etäisyydellä Anchoragesta, siitä lounaaseen. Candice Berner oli ollut metsäpolulla juosten kuntolenkillä. Hän oli hyväkuntoinen ja harrasti säännöllisesti liikuntaa. Nyt DNA-näytteistä on selvitetty, että opettajan varmuudella tappoivat sudet.

Surmateon suorittaneita susia oli ainakin kaksi - ehkä kolme taikka neljä. Ei ole mitään todistetta sille, että sudet olisivat jotenkin tottuneet ihmisten läheisyyteen ja siksi käyttäytyneet näin, tai että niillä olisi ollut vesikauhu. Sudet ovat ilmeisesti, paikalla tuolloin puhaltaneen tuulen myötä, saaneet hajuvainun hikisenä juoksevasta ihmisestä. Tutkijoiden mukaan hyökkäys oli nopea ja aggressiivinen, petoeläinten tyypillinen, petoeläinmainen hyökkäys. Siihen, että sudet lähtivät jahdaten saalistamaan opettajaa, saattoi vaikuttaa se, että opettaja yllättäen, sudet havaittuaan, lähti pakojuoksuun. Tämä saattoi laukaista susien saalistuskäyttäytymisen.

Tapauksen jälkeen lähitienoilta ammuttiin kahdeksan sutta. DNA-näytteiden mukaan niistä ainakin kaksi oli osallistunut surmatekoon. On mahdollista, tapahtumapaikalla suoritettujen tutkimusten mukaisesti, että opettaja on havainnut sudet, kääntynyt takaisin ja lähtenyt juosten pakoon. Sudet ovat lähteneet hänen peräänsä, iskeneet kiinni ja tästä on jäänyt lumeen ensimmäiset verijäljet. Hieman kauempana sudet ovat saaneet kaadetuksi pakenevan opettajan lumeen.

Candice Berner ei ole tässä vaiheessa vielä antautunut, vaan verijäljistä on nähty, että hän on jatkanut kamppailua, yrittänyt puolustautua ja raahautua lumessa kauemmaksi, vyörähtäen rinteessä hieman alemmaksi. Verijäljistä on kuitenkin päätelty, että kamppailu opettajan ja susien välillä on jäänyt lyhyeksi ja kuolema on seurannut pian. Sudet olivat tämän jälkeen raahanneet opettajan ruumista 83 jalkaa kauemmaksi pensaikkoon, ja syöneet siellä häntä.

Tragedian jälkeen kaikki sudet 30 mailin etäisyydellä kylästä päätettiin tappaa, ja tässä jahdissa viranomaisten toimesta tapetuksi tuli kahdeksan sutta.

Yksi aikuinen naarassusi ammuttiin vain mailin päässä kylästä 26.3. ja DNA-näyte osoitti sen olleen yksi opettajan surmanneista susista. Surmaan osallistuneista susista myös toinen kyettiin määrittämään DNA:n avulla, sen jälkeen, kun susi oli ammuttu. Candice Bernerin surmanneita susia on ollut ehkä kolme taikka neljä.

Opettajalla oli lenkillään juostessaan korvillaan kuulokkeet ja hän kuunteli musiikkia, mutta sen ei todeta myötävaikuttaneen mitenkään tapahtumaan, taikka edistäneen sitä. Sudet liikkuvat äänettömästi, eikä Candice Berner olisi voinut kuulla susia, vaikka hänellä ei olisi kuulokkeita ollutkaan.

Vastaukset


Vieras

#1148 Re: Fakta homma.

2012-01-14 08:26:17

#1140: - Fakta homma.

Alaskan sudet eivät ole vertailukelpoisia suomen susien kanssa. Ne painavat luonnostaan yli puolet enemmän kuin suomalaiset sudet. Alaskan suden paino voi olla jopa 80 kg! En yhtään ihmettele, että tällaiset yksilöt voivat havitella laumassa ihmistä saaliikseen, jos on kova nälkä. Puhumme nyt kuitenkin SUOMESTA!! Suomalainen susi on todella huomattavasti pienempi, painaen keskimäärin 30-40 kg, ja voin sanoa suoraan, että minua sellainen ei ainakaan peittoa! Ja ei tulisi mieleeni juosta omissa maailmoissani korvanappikuulokkeet päässä sellaisilla alueilla, joissa tiedän susia liikkuvan... Varmalla olisi kellot ja muut kolistimet repussa ja kaverin kanssa liikkuisin. Sitten saisi tulla vastaan susia, ja katsottaisiin kuka on kuka. Ja suoraan sanottuna, olisin perin ihmeissäni, jos tällä tavalla sattuisin tapaamaan yhtäkään susihukkasta.

SUSI PULLIAINEN SYÖTTÄNYT SOOPAA

#1152 Re: Fakta homma.

2012-01-14 10:11:48

#1140: - Fakta homma.

Näin siinä käy tääläkin jos tälläinen petopolitiikka jatkuu....

Sielläkin olisi AUTTANUT SE JOS SIELLÄ IHMISEN LÄHESYYDESSÄ AINA PAUKKUU JA TEKEE KIPEETÄ!!!!!!!!!!!!!!!