VAADIMME MUUTOSTA SUSIPOLITIIKKAAN: KANSALAISALOITE

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista VAADIMME MUUTOSTA SUSIPOLITIIKKAAN: KANSALAISALOITE.


Vieras

#1126 Re:

13.01.2012 20:50

#2: -

Itse olet röyhkeä ja häikäilemätön vaatiessasi villin luonnon 'kastroimista'. Ja PELOKAS ennen kaikkea. Pelkäätkö tosissaan sutta? Jos kerran sudet pelottaa, niin muuta itse asumaan sinne urbaaniin maailmaan, jos et metsään uskalla mennä susien takia. Vai onko se kaatolupien vaatiminen kenties omasta verenhimostasi johtuvaa...? Tekisikö mielesi 'päästää päiviltä' tällainen suuren suuri ja arvaamattoman pelottava peto? Pelkuri.


Vieras

#1127 Re:

13.01.2012 20:58

#51: -

Oletko tosissaan tuota mieltä? Vastaako tuhat nimeä mielestäsi 'kansaa'? Laskuoppi taitaa vähän vipata. Taidankin laittaa hetikohta aivan päinvastaisen adressin liikkeelle, ja katsotaan, miten käy. Tuo propaganda kaikkine kuvineen koirista mahat auki, on aivan käsittämätöntä katsottavaa. Vastavuoroisesti täytyisi vieressä olla kuvia, joissa metsästäjät koirineen repivät susien ja kaiken muun 'riistan' mahoja auki. Ja ne lukumäärät ovat jotain aivan muuta, kuin rikkirevittyjen koirien mahat... Mikä oikeus ihmisellä on ensin laittaa 'oma pikkuinen kallisarvoinen metsästyskoira' jahtaamaan riistaa, siinä tarkoituksessa, että koiran avulla tehdään tuo sama suolistustoimenpide jollekin toiselle eläimelle. Sitten syytetään sutta, joka tekee aivan samoin. Tilanne on vaan päin vastoin. En ole nähnyt yhtään kuvaa ihmislapsesta, jonka mahan susi olisi repinyt auki. Arvaa miksi? Sellaista ei ole tapahtunut. Mieti vielä, ennen kuin otat kantaa ja kehotat kaikkia mukaan joka perheestä.


Vieras

#1128 Re:

13.01.2012 21:05

#1055: -

Tämä adressi on hävytön. Itse olen maalainen, ja mitään ongelmia ei ole susien kanssa, eikä tule. Pidän koirani kytkettynä ja huolta lapsistani. Kotieläimet laitetaan sisätiloihin, jos on susiriski. Olen maalainen ja haluan asua luonnon keskellä. Sellaisen luonnon, joka se on susineen kaikkineen. En koe tarvetta vainota susia. Päin vastoin, on mukava asua taajaman ulkopuolella, villissä luonnossa, sudet naapureina. Kyllä me toimeen tullaan. Minusta sinä lakaiset maton alle oman vastuusi huolehtia niistä, joita pelkäät susien vahingoittavan. Ketä ne muuten ovat?

Siihen ei kaukaa ruikuteta

#1129 Paikalliset päättää

13.01.2012 21:09

Paikalliset päättää mitä ympäristössä liikkuu ja ei liiku...........
Ongelmat ja hyödyt nähdään paremmin.
Mitä petoihin tulee KESY PETO KUULUU ELÄIN TARHAAN....
Ei ihminen suomeenkaan ole muuten levittäitynyt kun ruuan perässä ELÄMISTÄ VARTEN..

Vieras

#1130 Re:

13.01.2012 21:10

#1001: sks -

"...vapaa metsästys oikeus pedoille paitsi karhulle, karhu ei ole kovin paha tuhoeläin..."

Vastaus tuohon. Itse olet 'tuhoihminen'. Verenhimoinen peto. Kukahan tekisi sinusta adressin, jossa vaadittaisiin vapaata metsästysoikeutta kaltaisillesi...? Ymmärrän vielä sen, jos metsästää siksi, että syö lihan saaliistaan, kuten joskus ennen muinoin tehtiin; mutta se, että ihan vaan huvin vuoksi TUHOELÄIMIÄ ammutaan, ja saadaan siitä hurjat adrenaliinit ja kovan jätkän maine... Se.. SE ON SILKKAA PAHUUTTA!


Vieras

#1131 Re:

13.01.2012 21:25

#101: -

"Susi on hävitetty melkein sukupuuttoon Euroopasta. Siihen on varmaankin ollut pätevä syy. Täytyy todeta,että esi-isämme ovat olleet hyvin viisaita miehiä. Tuhoaako nykyinen sukupolvi hyssyttelyllään tämän viisaiden miesten tekemän elämäntyön? Pelkäävätkö he päätöksien tekoa vai eivätkö he ymmärrä mitään? Susi tulee aina ottamaan ruokansa. Kun eläimet loppuvat sitten on vuorossa ihmiset."

 

...voi että, anna mun kaikki kestää... Kuka on kirjoittanut tuollaisen tekstin?

Susi on hävitetty melkein sukupuuttoon siksi, että se on ollut aina ravintoketjussa ihmisen kilpailija! Ei susi ole SYÖNYT ihmisiä! Haloo?! Susi on syönyt ihmisen saaliseläimiä, josta viisastuneena ihminen on kesyttänyt ja jalostanut sudesta itselleen metsästyskumppanin: koiran. Koirat ovat vartioineet kotieläinlaumoja susilta ja auttaneet ihmistä metsästyksessä. Aivan kuten tänä päivänäkin. Ei ihminen ole suden RUOKAA! Susi pelkää luonnostaan ihmistä, ja pakenee. Vai, kuinka moni suomalainen voi prosentuaalisesti sanoa nähneensä villin suden elävänä? Suden voi nähdä yleisimmin kuolleena, kun joku ihminen on sen ensin väijynyt ja jahdannut ja lahdannut. Niillä alueilla, joilla susia on enemmän, on todennäköisyys suden näkemiseen luonnollisesti suurempi.. mutta sataprosenttisesti tarina menee niin, että susi pötkii pakoon. Jopa pieniä lapsia.

Eivät suden saaliseläimet mihinkään lopu, jollei itse IHMINEN niitä tapa sukupuuttoon. Ottaisit vähän selvää asioista, ennen kuin kirjoitat tuollaista provosoivaa propagandaa! t.biologi

oppes

#1132

13.01.2012 21:26

hekulille...mukava keskustella mutta suset neen vaan juosta jolokkasee...

Vieras

#1133 Re: susien suojelijat

13.01.2012 21:49

#1125: hekuli - susien suojelijat

"...mitä tämä on sitä samaa p-sk-- mitä vuodesta toiseen kirjotellaan vaan kun tulee hollille ja koukistaa sormee ei tarvii näitten tyhmiä kirjotuksia lukee ja ei juokse eteen eikä taakse paras susi metri maata piällä..."
Voi, että. Kyllä sua kuule rakastetaan, vaikket ketään ampuiskaan. Enemmän rakkautta saat, kun siirryt sellaisten puolelle, jotka eivät tapa tai vainoa. Mukavaa ja rauhaisaa uutta vuotta.



Kirjootelkaahan Gannabis Sativat että ääniä ropisoo

#1134

13.01.2012 22:31

Kylläpäs on Helsingis narkomaaneilla nyt hätä, kun noin alvariinsa rukooloo.

Vieras

#1135 Re: Re:

13.01.2012 22:56

#126: lapsi perheen isä. - Re:

"....tälle susien puolustajalle ei ole nyt pelkästään eläimistä kyse otatko SINÄ VASTUUN KUN ENSIMMÄINEN IHMINEN KUOLEE!!!! kysyn vaan???"

Vastaus ihan toiselta ihmiseltä tähän yllä-olevaan kirjoitukseen.

Itse toteat lauseen ENSIMMÄINEN IHMINEN KUOLEE. Kysynkin sinulta, miksi tällainen vaino susia kohtaan, jos yhtäkään ihmistä EI OLE KUOLLUT? Kyllä lapsiperheellisillä on tietenkin luonnostaan vastuu suojella lapsiaan. Mutta, onko tämä oikea tie? Ovatko sudet todellinen uhka lapsille? En ymmärrä... Lapset eivät ole suden ruokalistalla. Tämä käsitys lienee peräisin vanhoista kansansaduista, joissa myös noita-akat paistavat lapsia uunissa jne. Lapset voi kuljettaa turvallisesti paikasta toiseen ilman aiheetonta pelottelua 'isoilla pahoilla susilla'. Sudet ovat arkoja eläimiä, ja vaikka ne kaikki tapettaisiin, voi silti jostain rantautua Suomeen yksi häiriintynyt yksilö, joka syö yhden lapsen. Mielestäni susien massametsästys ei ratkaise ongelmaa, Venäjältä tulee susia jatkuvasti lisää Suomeen. On oltava olemassa joku muu tie. Lapsia täytyy valistaa asiallisesti. Paljon suurempi todennäköisyys on, että naapurin vihainen koira raatelee lapsen, kuin susi. Älkäämme tapelko; kukaan ei varmastikaan halua kenenkään lapsen kuolevan.


Vieras

#1136 Re:

13.01.2012 23:02

#276: -

 

"...meillä päin on yksissä tuumin jo otettu viidakonlaki käyttöön... "tapa tai tule tapetuksi" :)..."

Vastaus:

Miten voit tehdä lakialoitteen, ja rikkoa itse lakia? Aikamoinen tapaus. Susiko sinut tappaisi? Aika pieni taidat olla kooltasi ja heikko voimiltasi, jos susi sinut syö... Eikö se mene jo ihmisen päähän, että susi ei syö ihmistä? Tämä koko lakialoite näyttää näemmä olevan pelkkä tekosyy päästä itse tappamaan.


Vieras

#1137 Re:

13.01.2012 23:17

#564: -

..ootkos tosissasi? Että mökkini arvo laskee susien takia!? PÄINVASTOIN! Ilomielin iltaisin kuuntelisin ulvontaa ja kuvaisin susia. Ei minua pelota pätkääkään. Mitä muka susi minulle tekisi? Koiralle turvaliivit, ja lasten kanssa sellaiseen hirvitornin näköiseen vekottimeen kuuntelemaan ja katselemaan! ..mutta tuskinpa nähtäisiin. Kyllähän nuo viisaat eläimet meidät haistaa niin kaukaa, että varmalla ei näy vilaustakaan. Hullutusta koko juttu. Jos tulisi mukamas kosketusetäisyydelle, niin huitasisin karahkalla ja huutaisin, että painu kauemmas. Aivan älytöntä lietsoa tuollaista aiheetonta pelkoa... Että vielä kivääri tarvittaisiin suden karkoittamiseen. Susi painaa noin 40 kg. Onpas hirvittävän pelottava suurpeto näköjään kaikkien kivääriveikkojen mielestä. Dobermannikin on vaarallisempi ja peräti tuppaa tulemaan usein päin. En minä sitäkään pelkää.


Vieras

#1138 Re: Ihmiselläkin on oma reviiri.

13.01.2012 23:21

#876: Sperias on tilaa - Ihmiselläkin on oma reviiri.

.ööh.. luultavasti kaikkien. Tsori vaan.


Vieras

#1139 Re: Olen pettynyt

13.01.2012 23:29

#854: adressin allekirjoittanut - Olen pettynyt

MITÄ VARTEN ETTE KÄYTÄ NIITÄ TURVALIIVEJÄ KOIRILLA?

Aivan älytöntä puhua raadelluista koirista, kun kaikki tietää, miten tuo ongelma poistetaan. Keinoja suojella koiria, on pilvin pimein.

Ja mitäs sitten metsästetään, kun sudet on likvidoitu? Eikös se metsästyksen henki ole, että mitä 'vaarallisempi' tai uljakkaampi saalis, sitä enemmän taputuksia olkapäähän jahtikavereilta. 'Tervehenkistä' on tuoda ruokaa perheelle pöytään, ei kuopata vaaralliseksi leimattuja susia vain sen vuoksi, että ne ovat samoilla riista-apajilla. Solidaarisuutta, pyydän. Kaikille osansa.


Vieras

#1140 Fakta homma.

13.01.2012 23:45


Pelkoa tai ei riski on olemassa. Kukaan ei voi väittää etteikö susi olisi tappanut ihmistä.

Lainattu käännös Tunturisuden foorumilta:

DNA-näytteet varmistavat, että opettaja Candice Bernerin maaliskuussa 2010 Alaskassa tappoivat sudet

Maaliskuun alkupuolella, eli 8.3.2010, löydettiin Alaskassa, Chignik Lakessa, 32-vuotiaan naisopettaja Candice Bernerin raadeltu ruumis lumesta. Opettajan ruumis löydettiin parin mailin päästä Chignik Lake-kylästä. Kylä on 474 mailin etäisyydellä Anchoragesta, siitä lounaaseen. Candice Berner oli ollut metsäpolulla juosten kuntolenkillä. Hän oli hyväkuntoinen ja harrasti säännöllisesti liikuntaa. Nyt DNA-näytteistä on selvitetty, että opettajan varmuudella tappoivat sudet.

Surmateon suorittaneita susia oli ainakin kaksi - ehkä kolme taikka neljä. Ei ole mitään todistetta sille, että sudet olisivat jotenkin tottuneet ihmisten läheisyyteen ja siksi käyttäytyneet näin, tai että niillä olisi ollut vesikauhu. Sudet ovat ilmeisesti, paikalla tuolloin puhaltaneen tuulen myötä, saaneet hajuvainun hikisenä juoksevasta ihmisestä. Tutkijoiden mukaan hyökkäys oli nopea ja aggressiivinen, petoeläinten tyypillinen, petoeläinmainen hyökkäys. Siihen, että sudet lähtivät jahdaten saalistamaan opettajaa, saattoi vaikuttaa se, että opettaja yllättäen, sudet havaittuaan, lähti pakojuoksuun. Tämä saattoi laukaista susien saalistuskäyttäytymisen.

Tapauksen jälkeen lähitienoilta ammuttiin kahdeksan sutta. DNA-näytteiden mukaan niistä ainakin kaksi oli osallistunut surmatekoon. On mahdollista, tapahtumapaikalla suoritettujen tutkimusten mukaisesti, että opettaja on havainnut sudet, kääntynyt takaisin ja lähtenyt juosten pakoon. Sudet ovat lähteneet hänen peräänsä, iskeneet kiinni ja tästä on jäänyt lumeen ensimmäiset verijäljet. Hieman kauempana sudet ovat saaneet kaadetuksi pakenevan opettajan lumeen.

Candice Berner ei ole tässä vaiheessa vielä antautunut, vaan verijäljistä on nähty, että hän on jatkanut kamppailua, yrittänyt puolustautua ja raahautua lumessa kauemmaksi, vyörähtäen rinteessä hieman alemmaksi. Verijäljistä on kuitenkin päätelty, että kamppailu opettajan ja susien välillä on jäänyt lyhyeksi ja kuolema on seurannut pian. Sudet olivat tämän jälkeen raahanneet opettajan ruumista 83 jalkaa kauemmaksi pensaikkoon, ja syöneet siellä häntä.

Tragedian jälkeen kaikki sudet 30 mailin etäisyydellä kylästä päätettiin tappaa, ja tässä jahdissa viranomaisten toimesta tapetuksi tuli kahdeksan sutta.

Yksi aikuinen naarassusi ammuttiin vain mailin päässä kylästä 26.3. ja DNA-näyte osoitti sen olleen yksi opettajan surmanneista susista. Surmaan osallistuneista susista myös toinen kyettiin määrittämään DNA:n avulla, sen jälkeen, kun susi oli ammuttu. Candice Bernerin surmanneita susia on ollut ehkä kolme taikka neljä.

Opettajalla oli lenkillään juostessaan korvillaan kuulokkeet ja hän kuunteli musiikkia, mutta sen ei todeta myötävaikuttaneen mitenkään tapahtumaan, taikka edistäneen sitä. Sudet liikkuvat äänettömästi, eikä Candice Berner olisi voinut kuulla susia, vaikka hänellä ei olisi kuulokkeita ollutkaan.

Tilastoja on monia

#1141 Re:

14.01.2012 00:20

#1104: -

http://www.ts.fi/online/kotimaa/298913.html

...ja lisää tulee joka vuosi uusien pentueiden syntyessä.

muistutus

#1142 Re: Twilightin tasoa...

14.01.2012 00:48

#1123: - Twilightin tasoa...

No eihän siitä ihan kauheasti aikaa ole (2007), kun susi koiratarhaan oli päässyt Ilomantsissa repimällä koiratarhan alareunaa....

Artistiko maksaa?

#1143 Hohhoijaa näiden kirjoitusten tasoa...

14.01.2012 00:50

Kylläpä on tehty susikannan vähentämisestä elämää suurempi asia - näiden susikannan rajoittamista vastustavien puolelta. Kyllä huomaa, että eipä ole porukalla tietoa eikä varsinkaan halua ottaa sitä vastaan liian suureksi paisuvan susikannan aiheuttamista riskeistä, lisätyöstä ja kustannuksista. Myöskään ei näytä olevan minkäänlaista kykyä samaistua niiden ihmisten osaan, joiden arkea lisääntyvä susikanta vaikeuttaa, esimerkkinä seuraavassa kotieläinten kasvattajat.

Petoaitoja on olemassa, kuten täällä on autuaaksi tekevänä susien torjuntakeinona meitä valistettu. Valitettavasti viljelijät eivät saa petoaitoja kaikelle laidunalalle, joten seuraa lisätyötä, kun joutuu niittämään, säilömään ja kuskaamaan eläimille rehua liian pienten laidunalojen takia. Toisekseen petoaitojen hoitaminen teettää sekin lisätyötä: alin sähkölanka on vain 20 sentin korkeudella maasta, joten heinä kasvaa nopeasti lankaan. Jotta sähkön kulku ei tyssäisi aitaan kiinni kasvaneeseen heinään, on aidanalukset niitettävä monta, monta kertaa kesässä - paljon useammin kuin tavallisen sähköpaimenaidan alukset. Lisätyötä pukkaa taas...

Entäpä sitten se toinen, täällä keskusteluissa esiintyvä yleinen "viisas" neuvo "Pitäkää eläimenne sisällä". Miten kuvittelette onnistuvan esim 100 emouuhen + noin 250 keväällä syntyneen, koko kesän ajan nopeasti kasvavan karitsan mahtuvan siihen lampolarakennukseen, jossa 100 emouuhta sopii viettämään talven joutilaskauden? Ja millaiset lisäkustannukset tulee siitä, kun koko kesän kuskaa niille rehua sisään ja sitten jossain vaiheessa lantaa ulos, kun normaali vaihtoehto on se, että eläimet itse syövät laitumella sitä parasta ja lajinmukaisinta rehua ja perästä myös lannoittavat sen. Ja ennen kaikkea, mikä on lampaan elämän laatu, jos se pidetään koko ajan sisällä?

Että on se helpommin sanottu, kuin tehty, että "Pitäkää eläimenne sisällä tai petoaidoissa". Ja se petoaita, jonka valtio siis kustantaa (jos tarpeelliseksi näkee, kun viljelijä tekee hakemuksen ja esityksen, että sitä tarvitsisi) muuten maksaa 2 euroa metri. Ja kilometrillä, siis 2000 eurolla ei kummaista peltolänttiä saa aidattua, peltolohkot kun valitettavasti eivät ole tasaisia neliöitä tai ympyröitä, joiden pinta-ala ympärysmittaan nähden olisivat mahdollisimman suuria. Keskiarvona voisi ajatella, että kilometrillä saisi aidattua 5 ha laidunta. Edelleen jos esimerkkinä leikkisästi lasketaan, niin Suomen noin 10 000 maitotilan 150 000 hehtaarin laidunten aitaaminen maksaisi valtiolle - ei enempää eikä vähempää kuin 60 000 000 eli 60 miljoonaa euroa. Ja on niitä lammastiloja, emolehmätiloja, hevostiloja ym. jotka myös laiduntavat. Ja peltojen lisäksi eläimiä laidunnetaan perinnebiotoopeilla, luonnon monimuotoisuus- ja maisemanhoitokohteilla, joilla monien tutkimusten mukaan laiduntaminen on ensiarvoisen tärkeää monimuotoisuuden säilyttäjänä ja lisääjänä. Kyllä siinä susikannan vaalimiselle siis hintaa alkaa kertyä, jos lähdetään tosiaan sille linjalle, että ihmisten ja eläinten on aidattava itsensä suojaan vapaasti ja vastuuttomasti kasvavalta susipopulaatiolta.

Onko siis ihan oikeasti tämä eläinlaji, joka ei todellakaan ole vaarassa hävitä maapallolta kaiken tämän hysteeriseksi menneen vouhkaamisen (jumalan arvoon nostamisen) arvoinen ???


Vieras

#1144

14.01.2012 02:12

juurikin näin, ei se susi häviä sukupuuttoon ja nytkin niitä on pilvin pimein, tässä todiste ihmisten pihoihin jatkuvat levittäytymiset ja taajama alueille, voi levittäytys äkkiä Helsinkiinkin, sais suojelijat halailtavaa. Hah pitäkää koiranne sisälle kuten kunnon koiran omistajat, oletko idiootti miettinyt että kaikki koirat eivät todellakaan sisällä tykkää olla, vaan ovat tottuneet olemaan tarhoissa jo paksun turkkinsa takia. Olet sinä tietämätön maalainen olevinas, ota vaikka kaikki sudet sinne tontilles, ei haittais meitä. Eikös valtion kuulus tämmöset erikois varustelut heidän petojensa suojelun takia kustantaa?? Ja turvaliivi koiralle, kuule ei jää koirasta sitä turvaliiviä edes jos susi käy kimppuun, v***n idiootit!!!!!!!!!!!!!

Vieras

#1145

14.01.2012 08:00

En todella allekirjoita. Sokeakin näkee, että kyse on omia koiriaan laiminlyöneiden ihmisten huonosta omasta tunnosta, ja halusta löytää syyllinen muualta kuin itsestä.

Vieras

#1146 Re:

14.01.2012 08:05

#1144: -

.. ja susiko osaa tulla koiratarhaan sisälle? Aika kehnosti rakennettu tarha, jos tassuilla saa oven auki. Kyllä on aivan täysin normaali toimenpide rakentaa ulkona viihtyville koirille aitaus. Ja mitä metsästyskoiriin tulee, se on ihmisen oma riski, jos haluaa laittaa koiransa vapaaksi metsään, jos tietää siellä susia olevan. Metsästyshän on harrastus. Samanlailla, kuin lemmikkieläimen pito muutenkin. Sama asia, kuin laittaisi gerbiilin ja lemmikkihiiren yhteen huusholliin, ja sitten syyttää kissaa, kun tappoi sen.


Vieras

#1147 Re: Hohhoijaa näiden kirjoitusten tasoa...

14.01.2012 08:13

#1143: Artistiko maksaa? - Hohhoijaa näiden kirjoitusten tasoa...

Aikojen saatossa ihminen on kehittänyt paljon hyviä paimenkoirarotuja vartioimaan karjalaumoja susilta. Metsästyskoirat, joihin täällä foorumilla vedotaan, ovat pienikokoisia ja eivät pärjää sudelle. Mutta onhan noita rotuja paljon muita, joita kannattaa harkita kotieläinlaumojen vartiointiin. Esim. kolmen irlanninsusikoiran lauma pitänee sudet loitolla karjan luolta. Toki siihenkin menee aikansa niitä kouluttaa... mutta lopussa kiitos seisoo! :) Ihmisen on tärkeää ottaa oma reviirinsä. Itse en kyllä kannata tappamista.


Vieras

#1148 Re: Fakta homma.

14.01.2012 08:26

#1140: - Fakta homma.

Alaskan sudet eivät ole vertailukelpoisia suomen susien kanssa. Ne painavat luonnostaan yli puolet enemmän kuin suomalaiset sudet. Alaskan suden paino voi olla jopa 80 kg! En yhtään ihmettele, että tällaiset yksilöt voivat havitella laumassa ihmistä saaliikseen, jos on kova nälkä. Puhumme nyt kuitenkin SUOMESTA!! Suomalainen susi on todella huomattavasti pienempi, painaen keskimäärin 30-40 kg, ja voin sanoa suoraan, että minua sellainen ei ainakaan peittoa! Ja ei tulisi mieleeni juosta omissa maailmoissani korvanappikuulokkeet päässä sellaisilla alueilla, joissa tiedän susia liikkuvan... Varmalla olisi kellot ja muut kolistimet repussa ja kaverin kanssa liikkuisin. Sitten saisi tulla vastaan susia, ja katsottaisiin kuka on kuka. Ja suoraan sanottuna, olisin perin ihmeissäni, jos tällä tavalla sattuisin tapaamaan yhtäkään susihukkasta.

ANTINARKOMAANI

#1149 Re: Re: Fakta homma.

14.01.2012 08:53

#1148: - Re: Fakta homma. Alaskan sudet eivät ole vertailukelpoisia suomen susien kanssa. Ne painavat luonnostaan yli puolet enemmän kuin suomalaiset sudet. Alaskan suden paino voi olla jopa 80 kg! En yhtään ihmettele, että tällaiset yksilöt voivat havitella laumassa ihmistä saaliikseen, jos on kova nälkä. Puhumme nyt kuitenkin SUOMESTA!! Suomalainen susi on todella huomattavasti pienempi, painaen keskimäärin 30-40 kg, ja voin sanoa suoraan, että minua sellainen ei ainakaan peittoa! Ja ei tulisi mieleeni juosta omissa maailmoissani korvanappikuulokkeet päässä sellaisilla alueilla, joissa tiedän susia liikkuvan... Varmalla olisi kellot ja muut kolistimet repussa ja kaverin kanssa liikkuisin. Sitten saisi tulla vastaan susia, ja katsottaisiin kuka on kuka. Ja suoraan sanottuna, olisin perin ihmeissäni, jos tällä tavalla sattuisin tapaamaan yhtäkään susihukkasta.

 http://www.vargfakta.se/vargfakta/hur-stor-ar-en-varg/    Fakta homma...Siinäpä on nämä maailman sudet ja Faktatiedot ihmisuhreista nätissä paketissa.http://www.vargfakta.se/tag/manniskor-angripna-av-varg/

Varg fakta.

#1150 Susifaktaa maailmalta ja meiltä.

14.01.2012 09:24

Mitä kauempana totuudesta nämä suojeluhörhöjen kommentit susista liikkuvat, sitä enemmän ihmisiä ärsyttää heidän tasonsa, ja sutta vihataan jo pelkästään senkin vuoksi vain enemmän. Susi on ihmiselle hengenvaarallinen peto, ja pahin mahdollinen tuhoelukka luonnolle, joka ansaitsee sen mukaisen kohtelunkin ihmisten taholta. Näin on aina maailmassa ollut pakon sanelemana, ja näin tulee aina maailmassa olemaankin niin pitkään kuin niitä ihmisten reviireille eksyy. Siitä pitävät sudet aivan itse ravinnon hankinta käyttäytymisellään huolen.