VAADIMME MUUTOSTA SUSIPOLITIIKKAAN: KANSALAISALOITE

Kommentoitu viesti

Laumanvartija

#1834 Re: Ei turhia kaatolupia

01.02.2012 19:55

#1: -

 

Nähtiinhän se, että kaatolupia ei voi eikä saa noin vain myöntää. Yhden suden sijaan oli kaadettu kaksi, joista toinen oli pantasusi alfanaaras Auli. Ei hitossa ihmisten pelkoon voi lupia myöntää ja metsästäjiä räiskimään susia, välillä ampuvat toisiaan, välillä metsoja karhuina ym. Luvat pitäisi antaa "ammattilaisille", ei metsästysseuroille, jos todella on kyse häiriötä aiheuttavasta, ihmiselle aggressiivisesta sudesta. Laumanvartijakoirat ovat iänikuinen ja varsin tehokas ratkaisu ehkäisemään petovahinkoja esim lammastiloilla. Itsellänikin kotieläimiä turvaamassa ja tunkeilijat tontilta karkoittamassa kaksi owczarek podhalanskia.

Vastaukset


Vieras

#1841 Re: Re: Ei turhia kaatolupia

2012-02-01 22:32:31

#1834: Laumanvartija - Re: Ei turhia kaatolupia

Miten laumanvartija on vastaus asutusalueella? Miten se on vastaus siihen, että täällä saa pelätä lenkkeillessään valaistussa taajamassa, että milloin rivitalon takana olevasta metsiköstä tulee susi ja käy omien koirien kimppuun? Tällä kylällä on nyt kolme havaintoa viimeiseltä parilta viikolta sudesta, joka seikkailee aivan kylän keskustan tuntumassa. Miten laumanvartija auttaa tällä kylällä kerrostalossa asuvia lapsia? Miten se turvaa heidän koulutiensä? Matkansa harrastuksiin? Matkansa kavereille?

 

Ne sudet eivät kuulu taajamiin asutusalueille, eivätkä edes taajamien välittömään läheisyyteen. Ja ei ne eivät kuulu myöskään taajaman ulkopuolella kenenkään pihapiiriin. Korpea löytyy kyllä sen verran suomesta, että eläköön siellä, mut huspois ihmisten välittömästä läheisyydestä.

ihmiset ovat hulluja

#1894 Re: Re: Ei turhia kaatolupia

2012-02-05 01:50:28

#1834: Laumanvartija - Re: Ei turhia kaatolupia

Suomen luonnossa elävä harmaasusi ei todellakaan piittaa mistään laumanvartiakoirasta, koiria saa olla kaksinkertainen määrä suhteessa susiin, mikäli meinaa säilyttää lauman ja itsensä hengissä. Suomen sudet eivät ole niinkuin keski-Euroopassa, vaan kaksikertaa niitä suurempia ja voimakkaampia, evoluutio on kehittynyt elämiseen täällä. Heikolle sudelle tai pienikokoiselle sudelle iso ja voimakas koira voi pärjätä, muttei todellakaan aikuisella ja voimissaan olevalle sudelle - täällä Suomessa ja se on varma!