Vastustamme Kauhavan lentosotakoulun lakkauttamista

Kommentoitu viesti

SEIS

#1 OSASTO

08.02.2012 22:12

Keskittävät voimat, kokoomus, sosiaalidemokraatit, ruotsalaiset ja Sinnemäki on pysäytettävä kertakaikkiaan. Nettihyökkäys käsikädessä ja tori- ja tupaparlamentit kokoon ja valmistautumaan suureen kenttäjytkyyn kunnallisvaalissa 28.10.2012

Vastaukset


Vieras

#2 Kannatetaan

2012-02-08 22:37:17

#1: SEIS - OSASTO

Minä kannatan kaikkien sotaleikkikoulutoimien supistamista suomesta, järjetöntä TUHLAUSTA!!!

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

2012-02-09 02:56:01



Vieras

#141 LENTOSOTAKOULUN AIKA OHI

2012-02-15 18:23:26

Vähänkin asioihin perehtynyt tietää, että kun Ilmasotakoulu siirtyi Tikkakoskelle ja Kauhavan joukko-osasto nimettiin Lentosotakouluksi vuonna 2005, toiminta Kauhavalla muuttui epävarmaksi. Oljenkortena oli eurooppalaisten sotilaslentäjien koulutus, joka ei koskaan toteutunut. Yhtenä syynä lienee, että Lentosotakoulun tunnuksena on hakaristi, lipussa vieläpä musta. Euroopassa ainakin Saksan, Puolan ja Unkarin rikoslait kieltävät hakaristin julkisen esittämisen. Vaikka symboli onkin otettu käyttöön Suomessa ennen kansallissosialisteja, niin kuitenkin natsit, vainot ja tuhoaminen tulevat aina ensimmäisenä mieleen sen nähtäessä - halusimmepa tai emme.

On myös huomattava, että sotakouluun ei ainakaan vuosikymmeneen ole otettu siviiliityöntekijöitä kantahenkilökunnan piirin ulkopuolelta eli se mittavasta työllistämisestä. Sen sijaan merkittävä osa siviilityöntekijöistä on kantahenkilökunnan perheenjäseniä eli on päästy helposti "suojatyöpaikkoihin keittiön kautta", suhteilla. Toteaahan myös kaupunginjohtaja Harri Mattila: "...monessa perheessä molemmilla vanhemmilla on työpaikka siellä." (Ilkka 15.2.) Sopivuus on siis syrjäyttänyt pätevyyden ja voidaankin puhua eräänlaisesta sisäsiittoisuudesta. Ei pidä "hirttäytyä" vain yhteen työpaikkaan missään kunnassa.

Mitä tulee toisen maailmansodan aikaan, niin silloinhan ei sotakoulu ja sen ympäristö Kauhavalla toiminut ratkaisutaistelujen näyttämönä.