Adressi Päivi Räsäsen erottamiseksi ministerinvirasta

Kommentoitu viesti

Nomolos

#1481 Re: Vakava huomautus ylläpidolle

22.02.2012 09:56

#1444: Juristi - Vakava huomautus ylläpidolle

Olen samaa mieltä nimim. "juristin" kanssa siitä, että joidenkin yksilöiden kielenkäyttö on mennyt Ketjussa hyvin henkilökohtaiselle tasolle, välillä itse Räsästä kohtaan ja välillä muita kirjoittajia.

Asioiden tulisi olla riidassa keskenään, mistä luonnollisesti käytäisiin niihin asioihin liittyvää keskustelua, ei ihmisten,

Sitten, nimim. "juristin" paheksuntaa täysin aiheesta tehtyyn adressiin liittyen, en oikein helpolla sulata.

Toki kukin voi tässäkin asiassa olla mitä mieltä vain, mutta oma perusteluni on se, että jos ns. "tavallinen ihminen" saa luvan yleensä pitää kokonaisia kansanryhmiä koskevat vihaiset mölyt mahassaan (jo juristimmekin mielestä), niin sama todellakin koskee myös korkeassa asemassa olevaa ministeriä, jolta en soisi kuulevan kenenkään milloinkaan tämmöisiä sammakoita, kuin mitä nyt on menty päästämään.

Eikä kerta ollut Räsäseltä edes ensimmäinen, mistä myös muistutan, sillä "homo-ilta" ja siellä nähty vihaperformanssi ei liene unohtunut vielä keneltäkään.

Jos, päästämme pienpuolue Kristillisdemokraattien 7000-äänellä valitun vahvasti uskonnollisen ihmisen tekemään poliittisia ehdotuksia ihmisten ihmisarvon laskemiseksi, kiistämällä heidän henkinen terveytensä heidän seksuaalisuuteensa vedoten, tai jopa tuhansien työpaikkojen menettämiseksi näennäisesti hyvän syyn varjolla, niin on luonnon vastavoimaa, että 1,5 vuorokaudessa tähän adressiin sataa päälle 40 000 allekirjoitusta joilla protestoidaan tätä mielettömyyttä ja kyseenalaistetaan erään ministerinpestin tarpeellisuus eräälle henkilölle.

Muistutan nyt kotimaisia äärikonservatiivisia fundamentalisteja ikään ja sukupuoleen katsomatta siitä, että Briteissä,  päästiin todellisiin tuloksiin väkivaltarikosten määrän laskemisessa, kun baarien aukioloajat (päinvastoin täällä Suomessa nyt surullisesti väläytettyä ehdotusta) vapautettiin täysin.

Lainaus:

"Aukioloaikojen vapauttaminen Briteissä vähensi väkivaltarikoksia huomattavasti

08.02.2006 18:06

Britanniassa 24.11.2005 voimaan astunut laki baarien aukioloaikojen vapauttamisesta on vähentänyt väkivaltarikoksia 11 prosenttia. Maan sisäministeriön mukaan vakavat väkivaltarikokset, mukaan lukien puukotukset, ovat vähentyneet jopa 21 prosenttia."

Linkki: http://www.viisitahtea.fi/politiikka/85/915.html

Lainauksen tiedot, voi yrittää kevyen trollaavasti kumota vaikka linkin vähäisellä painoarvolla, edustavathan ko. sivut tiemmä sentään ravintola-alaa, joten pientä puolueellisuutta voi olla.

Tämä puolueellisuus tuskin kuitenkaan vääristelee tilastoja.

Vastaukset


Vieras

#1485 Re: Re: Vakava huomautus ylläpidolle

2012-02-22 10:11:34

#1481: Nomolos - Re: Vakava huomautus ylläpidolle

Valehtelet. Päivi Räsänen ei ole kiistänyt kenenkään ihmisarvoa, eikä halua vähentää kenenkään työpaikkoja.

Edelleen, Räsänen on demokraattisilla vaaleilla valittu kansanedustaja, joka on hallitusneuvotteluissa valittu ministeriksi kaikkien hallituspuolueiden suostumuksella.

Jonkun ravintolatyöntekijän vaatimus ministerin erottamiseksi hänen laillisesti esittämänsä mielipiteen johdosta on parlamentarististen toimintatapojen vastaista. Edelleen, eivät ne työpaikat minnekään katoa, vaan siirtyvät kansantaloudellisesti kestävämmilel aloille, esimerkiksi ruokaravintoloihin. Raha etsii kotiaan ja jos se ei mene juottoloiden omistajien taskuun, siirtyy se muuhun kulutukseen, mikä on yhteiskunnallisesti perustellumpaa. Ja työvoima seuraa rahan perässä, koko ajan etsien uusia työpaikkoja, kapitalismin lakien mukaiseti.

Täysin vastaavin perustein voisimme vaatia sinun erottamistasi omasta työpaikastasi oman mielipiteesi vuoksi.

Muitakin tutkimuksia aiheesta on, esimerkiksi Räsäsen referoima norjalainen tutkimus osoittaa väkivallantekojen vähenevän 16% jokaista ravintolan sulkemisajan aikaistavaa tuntia kohden.

En ole uskovainen, enkä absolutisti. Kannatan parlamentaristista demokratiaa. Hyvä Räsänen. Ja tällaiset painostus- ja uhkailuadressit ovat syvältä p€rseestä.