Adressi Päivi Räsäsen erottamiseksi ministerinvirasta

Kommentoitu viesti


Vieras

#1485 Re: Re: Vakava huomautus ylläpidolle

22.02.2012 10:11

#1481: Nomolos - Re: Vakava huomautus ylläpidolle

Valehtelet. Päivi Räsänen ei ole kiistänyt kenenkään ihmisarvoa, eikä halua vähentää kenenkään työpaikkoja.

Edelleen, Räsänen on demokraattisilla vaaleilla valittu kansanedustaja, joka on hallitusneuvotteluissa valittu ministeriksi kaikkien hallituspuolueiden suostumuksella.

Jonkun ravintolatyöntekijän vaatimus ministerin erottamiseksi hänen laillisesti esittämänsä mielipiteen johdosta on parlamentarististen toimintatapojen vastaista. Edelleen, eivät ne työpaikat minnekään katoa, vaan siirtyvät kansantaloudellisesti kestävämmilel aloille, esimerkiksi ruokaravintoloihin. Raha etsii kotiaan ja jos se ei mene juottoloiden omistajien taskuun, siirtyy se muuhun kulutukseen, mikä on yhteiskunnallisesti perustellumpaa. Ja työvoima seuraa rahan perässä, koko ajan etsien uusia työpaikkoja, kapitalismin lakien mukaiseti.

Täysin vastaavin perustein voisimme vaatia sinun erottamistasi omasta työpaikastasi oman mielipiteesi vuoksi.

Muitakin tutkimuksia aiheesta on, esimerkiksi Räsäsen referoima norjalainen tutkimus osoittaa väkivallantekojen vähenevän 16% jokaista ravintolan sulkemisajan aikaistavaa tuntia kohden.

En ole uskovainen, enkä absolutisti. Kannatan parlamentaristista demokratiaa. Hyvä Räsänen. Ja tällaiset painostus- ja uhkailuadressit ovat syvältä p€rseestä.

 

 

Vastaukset

Nomolos

#1495 Re: Re: Re: Vakava huomautus ylläpidolle

2012-02-22 10:31:56

#1485: - Re: Re: Vakava huomautus ylläpidolle

Selitäs nyt minulle: "Onko ihmisen väittäminen henkisesti sairaaksi tämän seksuaalisen suuntautumisen vuoksi, tämän ihmisarvoa loukkaava teko?"

Tämän on Räsänen tehnyt esittämillään puheilla homoseksuaalisuudesta sairautena.

 

Räsäsen ehdotus, kuten sen itsekin myönsit, saattaisi poistaa  työpaikkoja anniskeluravintoloiden parista, eikä toteamuksesi siitä että sitten "täytyy vain löytää uusia töitä", varmastikaan paljoa lämmittäisi ainoatakaan irtisanottua.

Puheesi "kansantaloudellisesti kestävämmistä aloista" on kyllä surkuhupaisa väläytys.

Kyllähän jokaiselle työvoimatoimistoon menevälle ehdotellaan tulevaisuuden huippuammattia mummojen ja pappojen selkienpesijöinä, mutten usko, että se sopisi kaikille...

 

Asioista tietävä

#1548 Re: Re: Re: Vakava huomautus ylläpidolle

2012-02-22 11:41:11

#1485: - Re: Re: Vakava huomautus ylläpidolle

 

Toki Räsäsellä on oikeus mielipiteeseensä, mutta hän on myös ministeri. Nyt hän mestaroi kuitenkin sektorilla, joka ei kuulu hänen toimialaansa ja ilman, että on keskustellut tai edes tiedottanut etukäteen asiasta vastaavaa ministeriä. Todella reilua ja vastuullista toimintaa, vai?

No ei ole. Ei hallituksessakaan "yhteistyötä" tehdä näin, ei ainakaan pitäisi.

Ja vielä pahemmaksi asian tekee se, että Räsäsen ehdotus on täyttä "pölhöpopulismia". Se on pelkkä populistinen heitto, joka perustuu äärimmäisen yksipuolisesti valikoituun perusteluun. Jos asiaan perehdytään kunnolla, huomataan helposti, että Räsäsen oletukset ihmisten käyttöytymisestä eivät pidä paikkansa ja lopputulema on, että hänen hallinnoimansa alan (poliisi) työt vain tulisivat lisääntymään.

Nyt Kataisen pitäisi ehdotomasti ottaa tämä uskontohihhuli puhutteluun ja käydä läpi hallituksessa työskentelyn pelisäännöt. Vaikka kd on poliittisessa elämässä marginaalia, niin se on silti hallituksessa ja sen ministerin on siksi toimittava ihan samoin säännöin kuin muidenkin puolueiden ministerien. Ihan kaikilta ministereiltä tulee vaatia vastuullisuutta työssään ja lojaalisuutta hallituksen muita ministereitä kohtaan. Seuraavasta tällaisesta pölhöpopulismisooloilusta (tai mieluimmin jo tästä) Raäsnen pitää lähettää opposition puolelle eli sinne, mihin tällainen pölhöpopulismi paremmin sopii. Munatkoon sitten oppositiossa itsensä näillä älyttömyyksillään. Siellä hän ei munaa kuin itsensä ja oman puolueensa maineen, mutta hallituksessa ollessaan lokaa tulee myös hallituksen ja sen pääministerin päälle.