Lapsen tapaamisoikeuden toteutuminen turvattava paremmin vanhempien riitatilanteessa

Kommentoitu viesti

vihainen äiti

#22

02.03.2012 15:47

Olen täysin eri mieltä että etän pitäisi saada tavata, jos on esim. mielenterveysongelmia, vaikkei terveysviranomaisten tiedossa olevia, ei ole lapsen edun mukaista antaa tavata. Tämän tietää jokainen äiti, joka estää tapaamiset ihan syystä. Se on lapsen suojelullinen asia. Meillä se tilanne, että isän käytös haitallista, mutta käytännössä tapaamisia hankala estää, koska sosiaalitantat on niin isän puolta niin isän puolta. Toki keinot tapaamisen estoon tulisi ihan lain mukaan löytyä lapsen suojelun toteuttamiseksi, mutta hankalaa se on ja sitten isä saakin häiritä äitiä ja lasta jatkuvasti. On nähtävissä selvät merkit että jo pieni lapsi suorastaan vammautuu isän tapaamisesta, mutta tätä ei voi todistaa, joten henkinen pahoinpitely ja kaiken lainen lapsen turvallisuuden riskeeraaminen saa jatkua ihan lain turvin.

Vastaukset

julmaa toimintaa

#40 Re:

2013-06-13 09:05:43

#22: vihainen äiti -  

 hetkinen sentään !! Sairaallakin ihmisellä on oikeus tavata ja olla lastensa kanssa. vaikka sitten niin että läsnä on muitakin aikuisia aina ja kun tämäkin kerrotaan asiallisesti pienellekin lapselle mistä on kyse niin ala syyllistää itseään. yksin mta sairaan kanssa lasta nyt ei kannata pitkäksi aikaa jättää, mutta kauheinta on kun mta sairaalla ei olisi tunteita eikä ihmisarvoa lainkaan. ja pahimmassa tapauksessa esim äiti uhkaa viedä lapset jos toisella todetaan jokin mta sairaus eli estää tietoisesti myös sairaan avun hakemisen MIKÄ ON LAPSEN JA KAIKKIEN ETU. Aviomieheni on epävakaa ja hänellä useita lapsia ja silti hoitaa tapaamiset upeasti ja asiallisesti, niitä on harvoin mutta kontakti lapseen säilyy ja yhteishuoltajauus on voimassa. Lasten kanssa asioita käsitelty terapiassa avoimesti keskustellen. (eri asia sitten jos isä olisi väkivaltainen tai nimittelee lasta). Mutta MTA sairaudet ei ole tapaamisen este vaan kyse on asenteista ja turhista peloista. Vieroittaminen on rikollista toimintaa ja julmaa oman käden oikeutta ja sairasta toimintaa, miten tälläinen ihminen voi sanoa että ajaa lapsen etua ? lapsi ja vanhempi haluavat säilyttää yhteyden oli sitten sairauksia tai ei. ja karmeinta on kun lähivanhempi vielä saa lähetellä karmeita viestejä jossa yrittää ajaa mta sairaan itsemurhan partaalle. tämähän sallitaan etävanhemmalle henkinen väkivalta ilman rajoja_> se vasta sairasta on. no joskus nekin paljastuvat lapsille millainen heidän ihana äitinsä todellisuudessa on kun ovat riittävän vanhoja saavat kaikki dokumentit terapiassa lukea jos tahtovat. (täys ikäisenä). Kaikenlainen mustamaalaaminen on minusta tuomittavaa mutta molempien teot on käytävä läapsen kanssa läpi jos haluaa. Toisella kyse sairaus toiselle kosto. Kumpikin kurja mutta lapsi kyllä aikuistuessaan tajuaa koston ja sairauden tuomien ongelmien eron.

Olen nainen, mutta

#46 Re:

2014-04-24 11:34:24

#22: vihainen äiti -

...on helppo syyttää henkisestä väkivallasta, kun sitä on niin vaikea näyttää toteen.

Miksi ylipäätänsä uskotaan hysteerisiä äitejä, jotka omalla hysteriallaan luovat lapselle sairaan elinympäristön.

Usein riidoissakin voi laulaa: "Kaiken takana on nainen....."

toivotonta

#48 Lastensuojelu saisi auttaa

2014-06-22 14:05:44

#22: vihainen äiti -

Meillä sama tilanne. Lastensuojelusta on pyydetty apua, jotta tapaamiset sujuisivat  ja isää ohjattaisiin hoitoon. Vastaus on: ei kuulu meille, hae tapaamissopimus, jossa rajatummat tapaamiset. Lähinä olet vastuussa siitä, minne lapsen luovutat. Miksi ei voida antaa lastensuojelun tukitoimia isälle, joka on kuitenkin lapsen huoltaja? Tämä on iso ongelma, tiedän, että koskettaa monia. Luonnollisesti saan omaan niskaani kaikkea p:aa, olen jo niin väsynyt, että oma terveys menee.