Cityseurakunnan rakennushanke Kanervalassa pysäytettävä!

Kommentoitu viesti

KaaVoittaja

#10 Re:

09.03.2012 23:23

#8: Esteetikko -

Tuolle alueelle, johon seurakunnan rakennus on tulossa, on kaavoittaja aikoinaan ajatellut osittain kaksikerroksista rakentamista. Kaavan laatimisen aikaan on Selvaag-talotkin olleet olemassa ja kaavoittajallakin tiedossa. Nekin ovat muuten kaksikerroksisia. Ja miten korkeita ovatkaan viereiset opiskelija-asuntolat ja hyvin sopivat alueen henkeen.

Vastaukset


Vieras

#11 Re: Re:

2012-03-11 09:38:00

#10: KaaVoittaja - Re:

Nii-in, mutta niiden  (opiskelija-asuntoloiden) edessä Vanamokadulle päin on yksikerroksinen talorivistö, joiden takaa ne kauniisti pilkottavat.  Eikö laskeva talorivistö valtaväylälle (Vanamokadulle) päin ole kaupunkikuvallisesti kauniimpi, kuin korkea hökötys julkisivultaan suojellun taloalueen pimentona, niinkuin Selvaageja korkeammaksi aiottu seurakuntatalo olisi. Seurakuntatalo on myös ainakin piirustusten perusteella joka kohdastaan tuon 8 metriä korkea - missä se osittainen yksikerroksisuus on?

Valkoselkätikka

#12 Re: Re:

2012-03-11 09:45:56

#10: KaaVoittaja - Re:  

 

Uusien opiskelija-asuntojen sopivuudesta voidaan olla montaa mieltä. Pahalta näyttää esim. se, että ennen metsäinen tontti perattiin puista aivan kaljuksi, vaikka rakentaja päinvastaista lupasi. Mänty kasvaa kokoonsa kuitenkin aika monta vuotta, siksi niiden kanssa pitää olla metsälähiössä tarkkana. Talot on rakennettu aivan liian tiiviisti, ja sosialsitista realismia, art decoa ja mainostaidetta rohkeasti yhdistelevät taideteokset ovat... eh. Aikaisemmin tontilla olleet yksikerroksiset talot sopivat maisemaan paremmin. Hyvää opiskelijaasunnoissa on ainoastaan harjakattoisuus ja kohtuulaadukkaat parvekemateriaalit, ja se, että uudet talot eivät lisänneetolennaisesti pysäköintialueiden määrää. Esteetikko on oikeassa talon vaikutuksista lähimpiin taloihin. Lisäksi pysäköintitilan määrä moninkertaistuu. KaaVoittaja, surkeaa kaupunkisuunnittelua! Oli sitä jo 90-luvulla, jolloin kaavaa tehtiin. Ei asukkaita silloinkaan asiassa kuunneltu.

Vieras

#13 Re: Re:

2012-03-11 23:18:59

#10: KaaVoittaja - Re:

No jos ne opiskelija asunnot kaavoittjan mielestä sopii alueen henkeen, niin katsoppa miksi?  Siksi että niissä on oikeasti yritetty piirtää alueenseen sopivia taloja.  Mutta entäs tämä suunniteltu "kanervala" talo?  Ei sovi millään tavall, ei ole haluttu sovittaa sitä alueeseen eikä sitten sovikaan.