Ei sikatehdasta Nousiaisiin

Kommentoitu viesti

Insinööri Ilvesjoelta.

#28 Järki käteen Nousiainen!

21.03.2012 21:58

Ettekö ymmärrä minkälainen ponteiaali tuollainen voisi olla pieneen maalaiskuntaan. Mitä tulee bioreaktoriin nykypäivänä niin reaktorit saadaan täysin hajuttomiksi. Kyse on vain tahdosta, yhteistyöstä sekä oikeista päätöksistä.
Luulisi että tuollainen kompinaatio toisi kuntaan kiitettävästi verovarojakin.
Pelkkä vastustaminen ei aina ole paras tie, vaan tiivis yhteistyö ja järkevä kokonaisuus.
Luvat ja tarkastukset sellaisiksi ettei haittoja tule. Ihmisten olisi pelkän vastustamisen sekä valittamisen sijaan tehtävä yhteistyötä varsinkin pienissä kunnissa nykypäivänä. Entisaikainen yhteisöllisyys parempaan kunniaan ja kaikenlainen kyräily ym. venkoilu vähemmälle. Pienin kuntien voimavara pitäisi olla yhteen hiileen puhaltaminen.
Korostan vielä sitä että hajuhaitat ym. saadaan nykyteknologialla kuriin mikäli vaan niin halutaan.
Tehkää yhteistyötä hyvät ihmiset, se on ainoastaan tahdosta kiinni, teknologia on olemassa!

Vastaukset

tervemenoa Ilvesjoki odottaa

#30 Re: Järki käteen Nousiainen!

2012-03-21 23:38:48

#28: Insinööri Ilvesjoelta. - Järki käteen Nousiainen! 

 Kun nyt jo sikala haisee niin älyttömästi (1250 emakkoa + muuta sikaa ), onko sulla tietoa, miten se saadaan hajuttomaksi kun eläimiä on 12 000. Kyllä melkoinen fakiiri pitää olla, että haju pienenee nykyiseen verraten. Mikä Vehmaan tai Turun laitoksissa sitten on vikana kun haisevat niin pirusti? Ilvesjoki on siellä Jalasjärven nurkissa. Mahdatko olla Atrialla töissä kun meille yrität syöttää ihan puppua. Ainakin biokaasulaitoksen kuskit valittavat että auto ja nahkakin haisee monta päivää ajon jälkeen. Semmosta teknologiaa ei löydy ettei 12 000 sian sikala haisisi. Tämä on totuús... Tämä adressi on sitä yhteisöllisyyttä ja sikala saa siirtyä sinne ilvesjoen suuntaan. Siellä on teurastamokin lähellä ja varmaan levitysalaakin riittää ja rekkarumpa jää paljon pienemmäksi.

asiayhteden insinöörien valistama

#32 Re: Järki käteen Nousiainen!

2012-03-22 00:03:43

#28: Insinööri Ilvesjoelta. - Järki käteen Nousiainen!

Eipä taida insinööri tietää mistä puhuu. tai no ei ainakaan yksikään alan insinööri pysty lupaamaan täyttä hajuttomuutta ja jos haluaa asiaa nuuhkaista niin sitten vaan vehmaalle haistelemaan eikä haittaa nuhat haistaa silti ja herkemmälle tulee varmasti ylen. Ja juu oikein biovoimala jonka tuotto kyllä menee sikalan omaan käyttöön ja hyvä niin muttei siitä kunta paljoa kostu, mutta se ei ole suurin ongelma vaan se mädättämö ja ne lietteet pelloilla sitä meinaan tulee (edelleen katsokaa areenasta se dokumentti miten näissä käy)

Missäköhän tässä nyt sitten on se yhteisöllisyys? Yksi kerää potin ja muut saa hajuhaitan ja alueen talojen arvot romahtaa.

Veikkaan et ilvesjoen insinöörinkin mieli olisi toinen jos olisi oma talo kyseessä.

vieressä asuva

#86 Re: Järki käteen insinööri!

2012-03-26 13:08:22

#28: Insinööri Ilvesjoelta. - Järki käteen Nousiainen!

Hei insinööri ! Tuu itte asumaan siihen viereen! Kaikki länsisuomen ruhot ja pilalle menneet ruuat sekä topinojalta yli jäävä viemäriliete mädätetään sianlannan kanssa samassa biolaitoksessa kun kapasiteettia varmasti on. Mieti sitä; 2 km päässä kahden kunnan keskustoista ja satoja asukkaita välittömässä läheisyydessä. Verovaroja ei tule ainakaan rakentamisen tai tuotannon puolesta..  ilvesjoelta löytyy varmasti tonttia vierestäsi samanlaiselle tehtaalle.

janne

#168 Re: Järki käteen Nousiainen!

2012-04-03 21:41:44

#28: Insinööri Ilvesjoelta. - Järki käteen Nousiainen!

Kerro minulle missä on hajuton bioreaktori niin käyn katsomassa sitä.