Salon synnytysosaston ja lastenosaston säilyttävä Salossa

Kommentoitu viesti


Vieras

#11 Re: Kävellen synnytämään!

06.04.2012 12:53

#9: - Kävellen synnytämään! 

 Jos saa valita "kotoisen tunnelman" ja vastasyntyneiden tehohoitovalmiuden välillä siinä kohtaa kun jotain menee pieleen, veikkaan että n. 100% valitsee tehohoitovalmiuden.

JOS mikään ei mene pieleen niin on tietty tosi kiva että voi omilla kylillä synnyttää mukavassa pienessä sairaalassa. Mutta onko se riittävän hyvä syy riskeerata syntyvän lapsen terveys, jos pienessä sairaalassa on huonompi valmius hoitaa yllättäviä hätätilanteita?

Vastaukset


Vieras

#33 Re: Re: Kävellen synnytämään!

2012-04-06 21:20:32

#11: - Re: Kävellen synnytämään!

Tiedetyt riskisynnytykset ohjataan jo nyt valmiiksi Tyksiin. Loppujen lopuksi on aika pieni riski asioiden mennä niin pieleen yllättäen ettei Salon sairaalasta ehditä Turkuun. Ja paljon saadaan tehtyä myös Salossa. Monesti nämä taulukot laaditaan myös hieman yliopistollisia suosivaksi, kuten tehtiin mm Tammisaaren kanssa joka lopetettiin vedoten samoihin turvallisuus syihin vaikkei siellä ollut sen enempää lapsikuolleisuutta kuin suuremmissakaan yksiköissä. Pitäisikö tässä siirtyä "turvallisuus" syistä henkilökunta vetoisiin synnytyksiin jossa äidin tunteilla ei ole väliä? Kotoisa ei tarkoita samaa kuin ammattitaidoton!