Kannabis lailliseksi

Kommentoitu viesti

R

#3522 Muutamia Faktoja

16.04.2012 22:35

Olen nyt muutaman päivän lueskellut tätä pitkää keskustelua joka pomppii edestakaisin ns. "hampuusi-nistien" ja "vastustaja-junttien" välillä. Hyvin paljon uutta tietoa olenkin jo saanut asiasta, omaksi yllätyksekseni vain adressin puolesta puhujien osalta. Muualtakin netista lukien ja muutaman dokumentinkin katsottuani, muutama aikaisemmin luulemani tieto onkin nykypäivänä jo todistettu puolestapuhujien kannalle. Ajattelin nyt siis kokoonpanona kirjoittaa tähän kaiken mitä asiasta olen selvittänyt ja mitä tiedän.

Ensiksi nyt kerron pääasiassa muuten kun päihdeaineena ajateltuina asioina, mitä laillistaminen tekisi.

- Suuri työllistäjä
Suomessa oli tämän vuoden (2012) tammikuussa noin 203 000 työtöntä, ja avoimia työpaikkoja viime vuoden joulukuussa noin 33 500. Tottahan on että kannabis kasvaa tehokkaammin ulkona, jolloin se suomen sääolosuhteissa työllistäisi ihmisiä vain kahdeksi kuukaudeksi, mutta hallikasvatuksessa se toisi suomeen valtavasti uusia työpaikkoja jo pelkästään kasvatustoimiin. Siihen lisäksi hampun laillisuus toisi työpaikkoja myös muihin toimiin, kuten erittelyyn (kuidut, biomassa, öljy, ravinto ja kukinnosta lääkeaineita) tästä eteenpäin, tuotetusta kuidusta, saisi työllistystä kankaiden tekoon, ja kuituhampusta saa ympärystöystävällisempää ja halvemmin valmistettavaa, hyvin varteenotettavaa, vastinetta muunmuassa lasikuidulle ja hiilikuidulle. Kerätystä biomassasta saa täysin päästötöntä energiaa, kun biokaasu sisältää 35-80% metaania, ja 20-65% hiilidioksidia. Hampun siemenistä saakin taas öljyä, jolla alkuperäinen dieselmoottori on suunniteltu toimivan. Hamppuöljystä saadaan myös edullista, nopeakasvuista, ympäristöystävällistä ja kestävää muovia (Lotus on julkaissut pääosin hampusta valmistetun Eco Elise-urheiluautonsa jo vuonna 2008). Vielä tähän lisäksi hamppuöljy sisältää enemmän ihmiselle välttämättömiä rasvahappoja kun mikään muu rasvahappojen lähde. Hampusta saadaan myös ravitsevaa ja terveellistä, jopa soijaa parempaa, lähiruokaa.

- Poliisin resurssien hyötykäyttöä?
Kannabiksen takia tehtiin suomessa vuonna 2010 jopa 17 034 kotietsintää ja takavarikkoa. Tätä lukumäärää päässä pyöriteltäessä, tulee mieleen paljonko tämäkin maksaa? Olisiko näilläkin poliiseilla jotain vaarallisempaakin rikollista napattavana? Oman kokemani ja näkemäni mukaan ei ns. hampuusit ole kovinkaan vahinkoa tekevää väestöä, se mitä heitä olen tuntenut ja nähnyt, rauhallisimpia ihmisiä ketä tiedän, ne muutamat ystävätkin joiden polttamisesta tiedän, eivät silloin tällöin polttaessaan ketään ole vahingoittaneet, päinvastoin, auttaneet toista hädässä. Vaikken kauheasti halua alkoholiin kannabista verratakkaan, sen sanon että ainoa hetki kun näitä "hampuusi" ystäviä olen humalassa nähnyt, silloin ovat jotkut heistäkin saattaneet nyrkkiä kohottaa toiselle.

- Paperin valmistus
Hamppuviljelmältä saa enemmän paperiin käytettyä selluloosaa, kun mitä samankokoiselta metsiköltä, ja lisäksi vielä hamppukasvi uusiutuu suomessa vuosittain (Lämpimissä maissa hamppuviljelmältä saa useita satoja vuosittain), kun taas metsiköllä menee 25-45 vuotta kasvaa paperin valmistuksen tullessa kannattavaksi. Lisäksi hampusta tehty paperi kestää 7-8 kierrätyskertaa, puustatehdyn kestettyä parhaimmillaan 3 kertaa.

- Polttoaine
Hampusta saa polttoainetta, joka palaa puhtaasti, ja ei siis saastuta ympäristöä petrokemiallisten tuotteiden lailla. Hampusta tuotettu polttoaine on myös halvempaa. Näihin lisäten vielä hamppu on uusiutuva luonnonvara, maasta porattu öljy ei.

- Kovamuovi
Hampusta saa tehtyä myös kovamuovia, jonka tekemisellä säästeittäisiin myös luontoa ja öljyä.

- Kankaat
Hamppuviljeljelmältä saa kuituja neljä kertaa enemmän kun samankokoiselta metsiköltä, ja kaksi kertaa enemmän kuin puuvillalta. Kuituhampusta tehty kangas on myös noin neljä kertaa puuvillakangasta kestävämpää, ja lisäksi hamppu ei kutistu. Ja kirsikaksi kakun päälle, kuituhampun UV-suoja on 95%.

- Ilmaston pelastaja!
Hamppu on luokiteltu C4-kasviksi, joka tarkoittaa sen olevan hyvin hiilidioksidia sitova ja yhdistävä, jopa kolme kertaa paremmin kun monet muut kasvit. C4 luokituksen onkin saanut vain 2% maailmalta löydetyistä kasveista.

- Lääkinnällinen toimivuus
Tätä oli aluksi outo ymmärtää, mutta kymmeniin tutkimuksiin perehdyttyäni, uskon tämänkin. Hamppu toimii hyvin moneen asiaan lääkinnällisesti. Tästäkin annan nyt joitain esimerkkejä.

- Keuhkot
Usein ymmärretysti hamppukasvin polttaminen vahingoittaa keuhkoja suuresti, mutta selailin juuri tutkimustuloksia jotka näyttävät toisin. Tutkimus oli kestänyt 20 vuotta, ja siinä tutkittiin tupakan polttoa, kannabiksen polttoa, ja molempia sekaisin. Tulokset näyttävät, (yllättäen) tupakoinnin pienentävän keuhkojen tilavuutta, ja heikentävän hengitysvoimaa, molempia polttavien keuhkot säilyivät lähes samassa, ja lopuksi, kannabista pelkiltään polttavan keuhkojen tilavuus KASVOI joitakin prosentteja, ja hengitysvoima vahvistui hieman parissa kymmenessä vuodessa. Tästä voikin päätellä ja vahvistaa väitteen kannabiksen olevan kemikaaliton lääke astmaan.

- Aivot
Olen kuullut kannabiksen käytön vaikuttavan muistiin ja aivotoimintaan negatiivisin tavoin. Näihinkin väitteisiin löysin uuden kannan. Ilmeisesti siis jotkut kannabiksen ainesosat vähentävät tulehduksia aivoitta, ja mahdollisesti jopa vahvistavat uusien aivosolujen syntymistä. Tästä ovatkin jotkut tutkijat jo alkaneet etsimään uutta mahdollista terapiamuotoa Alzheimerin taudin hidastamiseen, mahdollisesti jopa pysäyttämiseen. Uusien aivosolujen syntyä on huomattu kannabiksen käytön yhteydessä myös niinsanotulla hippokampuksen alueella, josta se vähentää huomattavasti mm. ahdistuneisuuden ja masennuksen tapaisia oireita. Yhdysvaltain kansallisen mielenterveysinstituutin (NIMH) tutkimusten mukaan yksi kannabiksen ainesosista (CBD) "vähensi etanolin aiheuttamia solukuolemia aivoissa jopa 60 prosentilla.", eli alkoholistin rappeutuneita aivoja voi siis parantaa kannabiksella. California Pacific Medical Center Research Institute:n tutkijat ovat selvittäneet kannabiksen toimivuutta aivosyövan hoitoon, ilmeisesti siis kannabiksen vaikuttavin ainesosa tetrahydrokannabinoli (THC), hoitotapana, vähentää pahanlaatuisten solujen kehittymistä, ja lisää ohjattua solukuolemaa nopeammin kuin synteettiset hoidot. Ja lisähuomiona siis THC jättää terveet aivosolut huomiotta, tavoitellessaan pahanlaatuisia soluja. Monet muutkin tutkimustulokset ovat näyttäneet useampienkin kannabiksessa olevien kannabinoidi ainesten hidastavan useampien aivorappeutumien muodostumista, kuten esimerkiksi MS-tauti, Parkinsonin tauti, Alzheimerin tauti ja lihasrappeumatauti.

- Anoreksia
Kannabiksen on monien ruokahalua vievien tautien kohdalla huomattu parantavan kyseisen oireen, ja suuri määrä mm. Yhdysvalloissa määrättynä hoitona onkin juuri ruokahalun palauttamiseksi/suurentamiseksi, josta voi kuka tahansa tehdä johtopäätöksen sen auttaen myös mm. anoreksiaan.

- Masennus
Olen usein myös lukenut väittämiä kannabiksen aiheuttavan masennusta, mutta enemmän asiaa lukiessani löysin taas kerran tutkimuksen joka näytti muuta. Pidemmälle ajatellen tähän ratkaisuun olisin voinut päästä vain miettimälläkin, mutta löysinpähän varmempaakin perää. Kannabis aiheuttaa euforiaa, joka on siis "paihtein" tuotettu hyvän olon tunne, joka ohittaa kaikki muut tunteet. Euforiaa aiheuttaa myös alkoholin juominen, mutta huomattavasti lyhyemmäksi ajaksi. Eräs yhdysvaltalainen lääkäri, Phillip Leveque, on hoitanut satoja Vietnamin sodassa taistelleita veteraaneja, jotka ovat sodassa kertoneet kannabiksen vähentäneen taistelustressiä. Näistä Vietnamin veteraaneista monella on Posttraumaattinen Stressioireyhtymä (PTSD), johon heille on useat lääkärit määränneet vaikka minkä näköisiä lääkeyhdistelmiä, joista suurin osa on saanut heidän vointinsa vain huonommiksi, nykypäivänä siis suuri osa näistä veteraaneista polttavatkin kannabista, toinen suuri osa on koukussa alkoholiin ja tupakkaan, joihin heitä kuolee vuosittain.

- Riipuvuus
Kannabiksen riippuvuus on vaikuttanut hyvin epäselvältä, jossain lukien sen olevan hyvin yleistä, muualla sen sanotaan olevan todella harvinaista. Mutta yleisimmin löytämäni ratkaisu (ei välttämättä oikea, mutta vaikuttaa todentuntuiselta) kertoo kuuden päihteen riippuvuusasteen järjestyksessä, vahvimmasta miedoimpaan. Tämä järjestys on nikotiini, heroiini, kokaiini, alkoholi, kofeiini ja kannabis. Tuo lista on siis kuusi eri asteisesti riippuvuutta aiheuttavaa päihdettä. Lukemani tutkimukset näyttävät kaikista joskus kannabista käyttäneistä noin 10% olevan jossain kohtaa riippuvainen kannabikseen.

- Krooniset
Löysin myös listan NIMH:n julkisessa kannabistutkimuksessa johtajana toimineen tohtori Tod Hiro Mikuriyan laatimasta listasta kroonisista tiloista joihin kannabis auttaa joko helpottaen oireita, tai parantaen koko taudin, tässä nyt kyseinen lista "Genitaalialueen herpes, Herpesinfektio peniksessä, AIDS:iin liittyvät sairaudet, Aivotulehdus, Kemoterapiasta toipuminen, Vyöruusu, Säteilyterapia, Krooninen B-hepatiitti, Krooninen C-hepatiitti, Muu nivelluusairaus, Lymen tauti, Reiterin oireyhtymä, Polionjäkeinen oireyhtymä, Pahalaatuinen melanooma, Muu ihosyöpä, Eturauhassyöpä, Kivessyöpä, Lisämunuaissyöpä, Pahanlaatuinen aivokasvain, Pahanlaatuinen astrosytooma, Syöpä, Imukudos- ja verkkokasvain, Myeloidinen leukemia, Kohtusyöpä, Lymfooma, Kilpirauhasen liikatoiminta, Perinnöllinen kilpirauhasen vajaatoiminta, Kilpirauhastulehdus, Aikuisiän diabetes, Insuliiniriippuvainen diabetes, Aikuisiän kontrolloimaton diabetes, Diabetekseen liittyvä munuaissairaus, Diabetekseen liittyvä silmäsairaus, Diabetekseen liittyvä neuropaattinen kipu, Diabetekseen liittyvä raajojen verisuonisairaus, Veren niukkasokerisuus, Lipomatoosi, Kihti, Mukopolysakkaridoosi, Porfyria, Amyloidoosi, Ulkosyntyinen liikalihavuus, Sairaalloinen liikalihavuus, Autoimmuunitauti, Hemofilia A, Henoch-Schönleinin oireyhtymä, Dementia, Juoppohulluus, Skitsofrenia, Skitsoaffektiivinen häiriö, Mania, Vakava masennus, yksittäinen tapaus, Vakava masennus, uusiutuva, Kaksisuuntainen mielialahäiriö, Autismi/Asperger, Ahdistuneisuushäiriö, Paniikkihäiriö, Julkisten paikkojen pelko, Pakko-oireinen häiriö, Mielialahäiriö, Väsymysoireyhtymä, Kirjoituskouristus, Psyykkisten syiden aiheuttama miehen impotenssi, Alkoholismi, Opiaattiriippuvuus, Rauhoittavien riippuvuus, Kokaiiniriippuvuus, Amfetamiiniriippuvuus, Alkoholin väärinkäyttö, Tupakkariippuvuus, Psyykkisten syiden aiheuttama voimakas hikoilu, Psyykkisten syiden aiheuttama mahaportin kouristus, Psyykkisten syiden aiheuttama vaikeutunut virtsaaminen, Hampaiden narskutus, Änkytys, Anoreksia, Nykimishäiriö, Touretten syndrooma, Pysyvä unettomuus, Painajaiset, Bulimia, Jännityspäänsärky, Psyykkisten syiden aiheuttama kipu, Posttraumaattinen stressioireyhtymä, Elimellinen mielialahäiriö, Aivotärähdyksen jälkeinen oireyhtymä, Ei-psykoottinen elimellinen aivohäiriö, Aivovamma, Toistuvat raivokohtaukset, Karvojenyppimishäiriö, Tarkkaavaisuushäiriö, Tarkkaavaisuus- ja ylivilkkaushäiriö, Muu tarkkaavaisuushäiriö, Parkinsonin tauti, Huntingtonin tauti, Levottomien jalkojen oireyhtymä, Friedreichin ataksia, Pikkuaivojen ataksia, Spinaalinen lihasatrofia, ALS-tauti, Muu selkäytimen sairaus, Syringomyelia, MS-tauti, Muu keskushermoston demyelinaatio, Toispuoleinen halvaus, Aivohalvaus, Neliraajahalvaus, Alaraajahalvaus, Paralyysi, Epilepsia, Suuri kouristuksillinen epilepsia, Jacksonin epilepsia, Migreeni, Migreeni, klassinen, Hortonin päänsärky, Aivopaine, Bellin pareesi, Thoracic outlet -oireyhtymä, Rannekanavaoireyhtymä, Mononeuriitti, Charcot-Marie-Toothin tauti, Neuropatia, Lihasdystrofia, Makularappeuma, Glaukooma, Lukihäiriö, Värisokeus, Sidekalvontulehdus, Drusen-papilli, Näköhermon tulehdus, Karsastus, Silmävärve, Ménièren tauti, Tinnitys, Hypertensio, Iskeeminen sydänsairaus, Angiina, Valtimoita kovettava sydänsairaus, Sydämen impulssinjohtojärjestelmän häiriö, Bouveret-Hoffmannin oireyhtymä, Raynaud’n oireyhtymä, Tukkotulehdus, Polyarteriitti, Akuutti sinuiitti, Krooninen sinuiitti, Pitkäaikainen ahtauttava keuhkosairaus, Emfyseema, Astma, Ilmarinta, Pulmonaalinen fibroosi, Kystamainen fibroosi, Epänormaali hammaskipu, Leukanivelen tulehdus, Gastroesofageaalinen oireyhtymä, Akuutti mahakatarri, Mahakatarri, Mahahaava/ruoansulatushäriö, Haavainen paksusuolitulehdus, Mahaportin kouristus, Chrohnin tauti, Koliitti, Koolonin umpipussitulehdus, Ummetus, Ärtyvän suolen oireyhtymä, Dumping-oireyhtymä, Vatsakalvon kipu, Virukseton hepatiitti, Haimatulehdus, Munuaistulehdus, Virtsaputken tulehdus, Eturauhastulehdus, Lisäkivestulehdus, Lisäkiveksen kiertymä, Sisäsynnyttimien tulehdus, Kohdun limakalvosirottuma, Kuukautisa edeltävä oireyhtymä, Vaginaalinen kipu, Vaihdevuosioireyhtymä, Sturge-Weberin oireyhtymä, Ihottuma, Pemfigus, Epidermolyysi, Eryteema Multiforma, Ruusufinni, Nivelpsoriaasi, Psoriaasi, Kutina, syyhy, Atropia, Kaljuus, Lupus, Ihonkovettumatauti, Iho- ja lihastulehdus, Eosinofilia, Reumaattinen niveltulehdus, Feltyn oireyhtymä, Rappeuttava niveltulehdus, Vamman jälkeinen niveltulehdus, Rappeuttava nivelsairaus, Polvilumpion ruston pehmeäminen, Lonkkanivelen jäykistymä, Nivelkivut, Nikamavälilevyn tauti, Nikamavälilevyn tauti myelopatian kanssa, Kaularankaoireyhtymä, Lumbosakraaliset selkäkivut, Selkärangankanavan ahtauma, Alaselän kivut, Entesopatia, Jännetuppitulehdus, Dupuytrenin kutistuskoukistuma, Lihasspasmit, Pehmytkudosreuma, Osgood-Schlatterin tauti, Tietzen oireyhtymä, Meloreostoosi, Nikamansiirtymä, Aivojen valtimonpullistuma, Kieroselkäisyys, Selkärankahalkio, Rustoluutuminen, Ehlers-Danlosin oireyhtymä, Kynsi-polvilumpio-oireyhtymä, Peutz-Jeghersin oireyhtymä, Mastosytoosi, Darierin tauti, Marfanin oireyhtymä, Sturge-Weberin oireyhtymä, Unettomuus, Uniapnea, Krooninen rasitusoireyhtymä, Vapina, Myofascialin kivun oireyhtymä, Hyperventilaatio, Yskä, Nikotus, Oksentelu, Pahoinvointi, Ripuli, Virtsanjohtimen kipu, Kakeksia, Nilkan siirtyminen, Piiskaniskuvamma, Selän revähdys, Olkapäävamma, Käsivamma, Lonkkavamma, Jalkavamma, Matkapahoinvointi"

- Yliannostus
Myös yliannostuksesta olen joskus luullut muuta, mutta olen nyt tietoinen siitä, että se on mahdollista vain teoriassa. Käytännössä täysin mahdotonta. Lukemani mukaan kannabiksen yliannostuksen ollessa ihmisellä satoja kiloja 15 minuutin aikana nautittuna, yhden kilon ollessa noin 1000-2000 marisätkää.

- Porttiteoria
Yleisen "porttiteoriana" sanotun käsityksen mukaan, on kerrottu kannabiksen käytön tekevän biokemiallisia muutoksia ihmisen elimistössä, joka siirtää ihmisen väkisin kannabiksen käytön aloituksen jälkeen vahvempiin huumeisiin. Mutta tätä päätelmää ajatellen niin tekisi myös minkään muun (esimerkiksi tupakan, alkoholin, tai jopa suolan tai veden) käytön aloittaminen. Eräs yhdysvaltalainen tutkimus kun taas näytti heroiinin käyttäjistä noin 30% polttaneen kannabista ennen heroiinia, mutta lähes kaikilla oli ollut ongelmallista alkoholinkäyttöä. Ja ruotsalaisista tuloksista Stenbacka & Rommelsjö ovat myös havainneet että ongelmallinen alkoholinkulutus nuorena on todennäköisempi merkki vahvoihin huumeisiin siirtymisestä kun kannabiksen käyttäminen. On myös huomattu että Hollannissa jossa kannabista saa lähes jokapuolelta, monet paikalliset ovat käyttäneet sitä avuksi opiaattiriippuvuudesta pääsemiseen. Lopputulokseksi porttiteoriaa tutkiessa lukemani lähteet näyttävät noin 5% kannabista käyttäneistä siirtyneen vahvempiin huumeisiin, kuten amfetamiiniin, heroiiniin, kokaiiniin ja opiaatteihin.

- Mahdollinen lainsäädäntö
Mietin pitkään minkälainen lainsäädäntö mielestäni toimisi. Tietenkin kannabiksen myynti, vähintäänkin K-18, ellei jopa K-20. Ja alaikäisille välitys rangaistavaa. Myyntiä varten tarvisi anoa ns. "Kannabiksen vähittäismyyntilupa" kuten tupakkaakin myydessä pitää olla. Ainoana poikkeuksena apteekit. Kertaostoon pitää olla jonkinnäköinen määrällinen rajoitus. Julkisissa sisätiloissa polttaminen ehdottomasti kielletty, ei edes tupakointikopeissa. Apteekeissa myynti reseptillä ja ilman. Tietenkin kouluissa ja työpaikoilla käyttö/vaikutuksen alaisena oleminen ehdottomasti kielletty. Auton/moottoripyörän/veneen/polkupyörän ajo vaikutuksen alaisena ehdottomasti kielletty. Henkilöllä alle tietyn määrän hallussapito kielletty. Mahdollisesti jonkun aikaa laillistamisen jälkeen voisi kasvatus omaan käyttöön pienissä määrissä (esim. puska tai kaksi) olla sallittua. Sen myyminen, tai alaikäiselle antaminen olisi rangaistavaa. Mutta ainakin aluksi kasvatus olisi sallittua vain valtion luvalla, muunmuassa kuitu-, lääke- ja öljyvalmistajia varten olevilla kasvatusyrityksillä.

- Käytön lisääntyminen laillistaessa
Täällä on oltu montaa mieltä siitä kuinka käytön määrä muuttuisi mahdollisesti laillistuessa. Itse uskon että tulisi jonkinnäköinen kokeilupiikki ehkä noin kuukaudeksi laillistumisen jälkeen. Siitä eteenpäin, muiden maiden kokemuksia tarkkaillessa, saattaisi käyttö laskea jopa tämän hetkistä alemmaksi. Esimerkiksi Yhdysvaltojen eroja kriminalisointia höllänneiden ja kiristäneiden välillä, sitä kiristäneillä on kannabiksen käyttö lisääntynyt huomattavasti, kun taas höllänneillä käyttö ei ole juurikaan muuttunut. Toisena vertauskohteena on Hollannissa, jossa tunnetusti kannabiksen käyttöö jo myynti on dekriminalisoitu, on huomattu kannabiksen käytön olevan väkilukuun nähden huomattavasti vähäisempi kun esimerkiksi Ranskassa, jossa kannabiksen viljeleminen, myyminen, hallussapito ja käyttö on kiellettyä. Vuonna 2005 hollantilaisista 15-64 vuotiaista 22.6% oli käyttänyt kannabista jossain elämän vaiheessa, ranskalaisista samalta ikäväliltä oli 30.6% joskus käyttänyt kannabista. Myös kun Yhdysvalloissa olleeseen kieltolakiin tehtiin poikkeus vuonna 1937, kun piti sotaan saada sotilaille vaatteet, jotka oltiin aina ennenkin tehty hampusta. Tämän väliaikaisen dekriminalisoinnin aikana ei kuitenkaan esiintynyt yhtään minkäänlaisia huumealtoja.


Lähteeni:
http://kannabisuutiset.com/2009/05/05/kannabis-ja-aivot/
http://hamppu.info/hamppu.html
http://www.tekry.fi/web/pdf/misc/PP_2010/Ruokosalo_Tiia.pdf
http://kannabisuutiset.com/2008/12/30/masennus-kannabis-euforia/
http://kannabisuutiset.com/tag/anoreksia/
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19560900
http://www.alternet.org/drugs/141993/burning_questions_for_the_%20authors_of_'marijuana_is_safer'/
http://kannabisuutiset.com/2009/10/02/viisi-asiaa-joita-media-ei-halua-sinun-tietavan-kannabiksesta/
http://kannabisuutiset.com/2009/09/12/kannabislaakinta-ja-tiede/
http://www.encod.org/info/ENCODin-TIEDOTE-34.html
http://kannabisuutiset.com/2009/12/20/porttiteoriasta/
http://www.tusky.fi/uutiset/192-poliisin-vaeaerinkaeytoekset-kannabiksen-kriminaalivalvonnassa


Pieneksi loppukevennykseksi annan teille hieman huumoria johon tutkiessani törmäsin.
http://www.youtube.com/watch?v=CSw75zU9lcE

Kiitos ajastanne. Pahoittelen tekstin pituutta! :)
Jos jollain lisää kysymyksiä, kysykää pois.
Otan mielelläni selvää.

Allekirjoittanut.
YouTube - Videoita tästä sähköpostista

Vastaukset

V

#3726 Re: Muutamia Faktoja

2012-06-21 16:01:14

#3522: R - Muutamia Faktoja

Lukekaas nyt tästä kunnolla, lähteineen kaikkineen, perusteltuja tietoja.