Ei sikatehdasta Nousiaisiin

Kommentoitu viesti

Nousiaisista

#371 Re: Kuuntele Turku radiota ja katso alueuutiset 21.5.

21.05.2012 19:42

#370: Seija ja Jarmo - Kuuntele Turku radiota ja katso alueuutiset 21.5.

Katsottu ja kuunneltu. Sen perusteella voisin väittää että Alitupa edusti edukseen. Lehmätilan rouva ei.

Kirjoititte maaliskuun 24 päivä "Missä on tämä hajuton 12 000 eläimen sikala?". Hiukan liioteltua kenties?

Kolme vuotta asumista sikalan läheisyydessä, ja hajua on nenääni tullut hyvin, hyvin harvoin. Niin harvoin, etten osaa edes sanoa. Jos tuo mitätön määrä nyt kaksinkertaistuisi, ei maailmani siihen todellakaan kaatuisi. Kyllä tässä nyt kateus haisee enemmän kun siankakka!

Vastaukset

Seija ja Jarmo

#372 Re: Re: Kuuntele Turku radiota ja katso alueuutiset 21.5.

2012-05-21 20:40:27

#371: Nousiaisista - Re: Kuuntele Turku radiota ja katso alueuutiset 21.5. 

 Lehmätilalla on EMÄNTÄ, ei rouvaa. Kovasti paljon olivat leikanneet juttua ja sikaisäntä pääsi rauhassa puhumaan. Lehmätilan emäntä kertoi haastattelussa pitkät pätkät hajuhaitoista, asumisviihtyvyydestä, maisemahaitoista, hygienia- ja ympäristöriskeistä sekä puolusti suomalaista perheviljelmää. Toimittaja toki saa ihmiset ja asiat näyttämään millaisilta haluaa ja hän voi halutessaan leikata jutun kuten haluaa. Se on toimittajan oikeus. Tällä kertaa toimittaja ei antanut lehmätilan emännän puhua, vaan ilmeisesti halusi antaa sikaisännän puhua. Miksi? Sen tietää vain toimittaja. Ilmeisesti kuitenkin radion puolella lehmätilankin emäntä sai enemmän tilaa.

Lehmätilan emäntä jutusteli toimittajan kanssa ja sanoi, että joskus on sanonut, että LYPSYKARJA on liian suuri, jos hoitaja ei tunne jokaista eläintä nimeltä. Ja hän jatkoi, että sika- ja kanatiloilla tämä ei liene mahdollista. Hoitaja voi tuntea arviolta 200  lehmää nimeltä ja sen kokoinen karja on jo tarpeeksi suuri. Lypsylehmällä yksilöllinen hoito on ensiarvoisen tärkeää. Lehmä on niin arvoituksellinen kapistus ja vaatii paljon enemmän hoitoa ja ns. lehmäsilmää kuin mikään muu tuotantoeläin.

Jos hajua on tullut kirjoittajan nenään hyvin harvoi, voisi ajatella, että käynti nenä- ja kurkkulääkärissä olisi tarpeen. Tänä keväänäkin hajuja on kuulemma ollut Nummella aivan riittämiin. Tuulet ovat ajaneet hajut tällä kertaa Nousten keskustaan. Ja tokikaan haju ei ole ainut syy vastustaa sikalaa. Näin suuria yksiköitä ei yksinkertaisesti tarvita ja varsinkaan niitä ei saa rakentaa kuntakeskuksen kylkeen. Yhden henkilön etu taustaryhmineen ja rahoittajineen ei saa polkea toisten ihmisten etuja.

Jarmo

#391 Re: Re: Kuuntele Turku radiota ja katso alueuutiset 21.5.

2012-05-23 23:09:52

#371: Nousiaisista - Re: Kuuntele Turku radiota ja katso alueuutiset 21.5. 

 Väität että liiottelen. Yhtenä vaihtoehtona yva;ssa Alituvalla on 12 000 sikala joka tuottaa 192 000 possua vuodessa.Et ehkä ole lukenut yva;ta ??NO hyvä juttu jos hajut eivät häiritse vielä ,ota toki huomioon muut adressin allekirjoittajat joita ne haittaavat eikä haju ole tietenkään ainut peruste hankkeen estämiseksi.Ole hyvä LUE VIESTIT ja TIEDOITE.Aina kun ALITUPA ON LAAJENTANUT NIIN ONGELMAT OVAT LISÄÄNTYNEET. Kateus ja sen haju ovat aivan yhtä  hyvä syy vastustaa sikalaa kuin mikä tahansa muu syy. Jos joskus myyt talosi toivottavasti löydät ostajan joka suhtautuu asiaan samankaltaisesti. Mitä Alituvan esiintymiseen ja puheisiin tulee niin katsotaan tekeekö hän nyky sikalan hajuttomaksi vai ei. Nykyinen sikala  vastaa noin 800 lehmän navettaa niin tuplaus 1600 lehmää samalla tontilla. Mielestäni se on aivan liikaa jo nykyinen yksikkö on liian suuri tähän aukealle.Oma lehmä on ojassa : sikalan hajut houkuttelevat lokkeja paikalle ja kun aloitan pellolla rehun teon lokit syöksyvät sontimaan rehun joukkoon aiheuttaen merkittävän salmonella riskin.Tätä riskiä ei ollut silloin kun Alituvalla oli vain 100 lihasikaa runsaat 10v. sitten!!Lokkeja silloin vain parikymmentä .Laajennusten mukana haittaeläin määrä kasvaa se on todettu juttu AINAKIN TÄSSÄ TAPAUKSESSA.