KKY ei saa jättää kissoja pakkaseen

Kommentoitu viesti

selvää ottanut kissanystävä
Vieras

#38 Re: Re: KKY on kissojen katastrofiyhdistys

07.12.2010 08:52

#36: Vieras - Re: KKY on kissojen katastrofiyhdistys 

 Kyllä jokaisen pitäisi tietää, että tauteja saattaa olla kissoissa kun kissoissa. On se sitten karannut kotikissa tai villiintynyt kulkukissa, taudin voi saada vaikka maasta.   Kissarutto esimerkiksi on sellainen virus, joka ei häviä kovin nopeasti mistään ja saastunutta ulostetta haistellessaan kissa voi saada sen limakalvoilleen.  Tampereellakin on tänä kesänä löydetty ainakin yksi kissaruttotapaus.   Ulkona liikkuessaan kissa tapaa toisia kissoja ja kissaflunssa tarttuu helposti toisesta kissasta toiseen. Muita tarttuvia tauteja on lukemattomia ja niitä ei aina edes lääkäri tunnista.

KKY:lläkin on ollut jo vuosien ajan kissaruttoa, vaikka joku valehtelee rumasti ettei sitä muka olisi ennen ollut. Jopa puheenjohtaja on selvillä että Marja A:lla , joka toimi muutamia vuosia sitten KKY;ssä, oli silloin useamman kerran kissaruttoa kotonaan.

Villikissalaumoja EI suomessa ole. tämäkin pitäisi olla valistuneilla ihmisillä tiedossa. Jos KKY:N edustaja ei sitä tiedä ,pitäisi vaihtaa harrastusta tai alkaa ottamaan selvää asioista.

Vastaukset

Leenu Nieminen
Vieras

#1300 Marjasta

2011-02-21 16:44:28

Ystävälläni Marjalla oli tapana olla jakamatta kissoja heti eteenpäin. Hän tarkkaili niitä luonaan ja  huomasi mahdolliset ongelmat ajoissa, eivätkä taudit tällöin levinneet ensikoteihin. Hän myös piti vasta tulleet kissat eri paikassa kuin ne, jotka olivat jo läpäisseet tarkkailun. Muistan jonkun sanoneen hänelle, että ne pitäisi heti viedä ensikotiin, että niille tekisi hallaa tottua ensin Marjan kotiin ja joutua sieltä tilapäiseen paikkaan mistä vasta pääsisivät lopulliseen kotiinsa, mutta Marja oli sitä mieltä että enemmän hallaa kissoille tulee siitä että mahdollinen sairas laitetaan terveiden joukkoon.

Marjan tapa oli oikea, koska hän sanoi, ettei tarkkailemattomia kissoja kuulu jaella ensikoteihin.

En tiedä onko noudatettu Marjan esimerkkiä vai tehty hätiköiden ja jätetty karanteenivaihe väliin. En ole Marjan kuoleman jälkeen ollut näiden asioiden kanssa tekemisissä, sillä olen hieman allerginen kissoille vaikka ei se meidän ystävyyttämme paljoakaan haitannut.