Ota kantaa kannabikseen!

Kommentoitu viesti

perksle

#11 ei ne sakot..

15.06.2012 16:18

YADin kannanotossa on perustavanlaatuinen virhe. Kannabiksen käyttäjiä ei suinkaan syrjäytä sen käytöstä langetettavat pienet sakot, vaan poliisin rekistereihin jäävät merkinnät, joiden perusteella evätään mm. ajolupa ja vaikeutetaan työ- tai opiskelupaikan saantia. Järkevämpää olisi jättää sakkotuomiot voimaan, mutta syrjäytymisen ehkäisemiseksi luopua pitkäaikaisista normaalielämää haittaavista merkinnöistä ja rikollisen leimasta. Myös kannabiksen käyttäjiin kohdistetut lähes 10000 kotietsintää vuodessa ovat täysin poikkeuksellinen lukumäärä länsimaisissa demokratioissa. Kotietsinnät ovat mahdollisia, koska kannabiksen käytöstä voi teoriassa saada 6kk:n vankeustuomion - jota ei kuitenkaan koskaan ole pelkästä käytöstä langetettu. Tällainen kuollut lainkirjain, joka mahdollistaa perusoikeuksien polkemisen, pitäisi poistaa ja muuttaa lakia siten, että se vastaa rangaistuskäytäntöä.

Vastaukset

Petra Pohjonen/ YAD ry

#13 Re: ei ne sakot..

2012-06-20 10:04:14

#11: perksle - ei ne sakot..

Hyvä huomio! Tätä rekisteriasiaakin on yritetty nostaa pinnalle: http://www.kiinnostaakohuumeet.fi/

 

Keräämme myös kokemuksia viranomaisten ym. kohtelusta: http://suviko.blogspot.fi/2012/06/yadn-kysely-sinun-tilaisuutesi.html

ex-pössy

#35 Re: ei ne sakot..

2012-08-14 22:56:27

#11: perksle - ei ne sakot..

Ei kotietsintöjä tehdä käytön vuoksi, vaan käytön seurauksena. Seuraus on kannabiksen käytön aiheuttama looginen epäilys mahdollisesta kannabiksen laajamittaisestakin kotikasvattamisesta esimerkiksi myynti- ja levitystarkoituksessa, josta on määrättykin sitten aivan erisuuruisia tuomioita kuin mainitsemasi kuusi kuukautta. On myös aivan selvää, ja hyväkin, että poliisilla on velvollisuus tarkastaa tällaisen epäilyn tullessa ilmi.

Tämänkin kun ne kannabismyönteisyyttä levittävät keskustelupalstojen kuivanarkkaajat muistaisivat kertoa glorifioidessaan kannabiksen käyttöä, ei kotietsintä tulisi yllätyksenä, vaan olisi vain yksi otetuista riskeistä sakkojen ja häpeän joukossa.

 

Olen täysin samaa mieltä rekisterin pitämisen mielekkyydestä pelkän käytön kyseessä ollessa, mutta niin kauan kun kannabis on kiellettyä, niin käytöstä täytyy sanktion mukana olla vaatimus käytön lopettamisesta ja velvoittaa henkilö myös sen osoittamiseen, muuten olkoon vaikka sitten se rekisterimerkintä.