Seis hyvitysmaksun laajentamiselle!

Kommentoitu viesti

parasemic
Vieras

#60 Ei yllätä

16.12.2010 22:28

Tän takia juuri en ruvennut mitään artisteja luettelemaan, koska alkaa flame että musiikki joka ei ole radiosoitossa niin paljoa, ja muutenkaan mainstreamissa, on kuuntelematta pask**, eikä ole julkaisemisen arvoista.
Kuten sanoin, en näe näitä hyvitysmaksuja hyväksi ratkaisuksi, mutta kertokaa parempi vaihtoehto. Jos joitain häiritsee tukea suomen musiikkiteollisuutta niin paljon että pitää tilata ulkomailta kovalevynsä ym. niin siitä vaan.

Voisin olla hyppimässä barrikaadeilla teidän kanssanne niien muutamien eurojeni tähden, mutta pitää osata ajatella sitä omaa napaa, tai tässä tapauksessa lompakkoa, pidemmälle. Mielipiteeni voi toki muuttua, jos tämä vedetään täysin överiksi, mutta tällä hetkellä vaikuttaa ihan järkevissä mittasuhteissa olevalta idealta.

Hyvin kaksinaismoralistista huutelua täällä muutenkin, koska luultavasti suurin osa niistä, jotka vetoavat siihen että haluavat säilyttää OMIA tiedostojaan ja OMIA teoksiaan ulkoisella kovalevyllä, tulevat käyttämään niitä myös ostetun tai waretetun musiikin ja muun median säilöntään.
Jokainen voi katsoa peiliin ja miettiä onko ladannut musiikkia laittomasti netistä, ja jos vastaus on "kyllä", niin on täysin perusteetonta valittaa koko säädöksestä kun vika löytyy omista tekemisistä, sekä poistua täältä huutelemasta lapsellisia näkemyksiään. Jos taas vastaus on "ei" niin odottaisin vähä aikuismaisempia perusteluja, kuin "ketä kiinnostaa jos huonoa musiikkia tekevät ei voi enää julkaista levyjä".

Vastaukset

Mel
Vieras

#61 Re: Ei yllätä

2010-12-16 22:44:32

#60: parasemic - Ei yllätä 

 

Kyse on siitä millä periattella toimitaan. On niitä joilla luvatonta materiaalia on mutta heidän tekemisitään ei saa rankaista niitä joilla sitä ei ole. Oletko nyt sitten myös sitä mieltä että muistakin rikoksista rankaistaan kaikkkia, myös niitä joilla ei ole siihen mitään osuutta? Heitämpä omille silmillesi; se joka on synnitön heittäköön ensimmäisen kiven. Mitä nyt sitten olette heittelemässä kaikkien silmille kiviä joidenkin tahojen tekemisitä? Tuen taiteilijoita ostamalla heidän tuotteita en jollain pakkomaksulla. Sitten vielä ollaan maalamassa että kun puolustat oikeudenmukaisuutta ja vapautta niin olet rikollinen. Tämä osoittaa kuinka sairaasta näkökulmasta on kyse. Kohta on kamerat kaikien kodeissa (paitsi niiden jotka sitä asiaa ajavat) ja jos niitä ei halua on rikollinen, terroristi yms. Jokainen on syytön kunnes toisin todistetaan, paitsi kun tietyt rikkaat ja vaikutusvaltaiset haluavat lisää rahaa. Hei mitempä olisi; 'olet syntynyt vero/maksu'? Kun nyt mitä suurimmalla todennäköisyydella tulet jossain vaiheessa elämäsi aikana tekemään jotain laitonta, ehkä, niin maksat siitä etukäteen - teit tait et. Ups ehkä ei olisi pitänyt mainita, saavat vielä oikeasti päähänsä jotian yhtä mielipuolista.
foobar
Vieras

#63 Re: Ei yllätä

2010-12-16 23:04:28

#60: parasemic - Ei yllätä 

Ei ihmisiä voi syyllistää siitä, että ostavat sieltä, missä on halpaa. Meidät opetetaan tähän lapsesta asti. Kapitalismi ei edes toimi, jos ihmiset ostaisivat kartellihintaan jostain muista syistä. Olen aika varma, että ihmisten päätös ostaa ulkomailta haittaa nimenomaan suomalaisia kodintekniikan alan myyjiä huomattavasti enemmän kuin yksittäistä bändiä jossain kellarissa. Sen takia tällaiset "haittaverot" ovatkin tosi nerokas tapa tappaa suomalainen tietotekniikan maahantuonti ja myynti liikkeiden kautta, jotka tarjoavat kuluttajalle suojaa. Vielä kun saatte maksut EU-tasolle asti, niin joutuu ostamaan tavarat pian jostain EU:n ulkopuolelta ja kyllähän sen tietää, millaiset ostoehdot siellä päin ovat. Kannattaa juu palauttaa 20 euron tuote, kun postitus on 5 kertaa niin paljon. Minä en ainakaan ole sellainen kulttuuripersoona, että tuntisin pahaa oloa siitä, ettei joku bändi vaan kannata. Mitäs valitsivat huonon duunin, vessoja siivoomalla kyllä tienaa. Jos joku haluaa tukea tätä, niin lahjoitukset on keksitty.