Seis hyvitysmaksun laajentamiselle!

Kommentoitu viesti

parasemic
Vieras

#65 Re: Re: Ei yllätä

16.12.2010 23:04

#61: Vieras - Re: Ei yllätä 

Ensinnäkin luvaton lataaminen ei ole oikeastaan rikollista, vaan kyseisten tiedostojen jakaminen.

Toiseksi, painotan sitä etten näe edelleenkään tätä hyvänä ratkaisuna, mutta näen hyvänä asiana, että jollain tapaa yritetään (suhteellisen pienellä haitalla) pelastaa musiikkiteollisuudesta se mitä pelastettavissa on. Asia vaan nyt on näin, että kohta kellään ei ole varaa julkaista musiikkia, joka ei ole tehty mainstreamia varten, ja tämä tilanne tulisi estää kaikilla mahdollisilla keinoilla.

Kiven heittäjäksi en voi ryhtyä, koska olen ladannut musiikkia, joskaan en suomalaista musiikkia tai ylipäätään mitään mitä suomessa kaupasta voi ostaa.

En lähtisi vertaamaan tätä marginaalista hinnankorotusta ulkoisissa kovalevyissä mihinkään dystopiaan täydellisestä yksityisyydensuojan menettämisestä, vaikkakin siihen ollaan poliittisesti menossa, mutta se ei liity tähän mitenkään.

abcdef

Vastaukset

Mel
Vieras

#68 Re: Re: Re: Ei yllätä

2010-12-16 23:15:44

#65: parasemic - Re: Re: Ei yllätä 

 

Heitin tuon vertauksen koska pikkusormi ollaan siinäkin asiassa annettu ja koko kättä ollaan jo viemässä, kuten tässäkin asiassa. Molemmissa tapauksissa on myös kyse epäoikeudenmukaisuudesta. Nettirikollisuuden (sisältäen livattoman lataamisen) nojalla ollaan yksityisyyden suojaa heikennetty ja heikentämässä edelleen, joten epäsuorasti nämä todellakin liittyvät toisiinsa, vaikkei paras vertaus olekaan. Lisäksi liioittelen himan tarkoituksella jotta asian alyttömyys on selkeämmin nähtävissä. Pienestä kakasta kun tulee iso kakka kun hieman lisää volyymiä - ja yleensä silloin (viimeistään) se lakkaa olemasta hauskaa tai ok. Näissä asioissa kun on jo nähtävissä lumipallo vierii ilmiötä...
foobar
Vieras

#71 Re: Re: Re: Ei yllätä

2010-12-17 00:17:02

#65: parasemic - Re: Re: Ei yllätä 

 

Käsittämättömän sosialistinen ajatusmaailma. Meinaatko oikeasti, että esim. ulkoisten kiintolevyjen hyvitysmaksuilla pelastetaan Suomen mainstreamin ulkopuolella oleva musiikkiteollisuus. Mitä aineita oikein vetelet, annatko suosituksia tännekin?

 

Voin hyvällä omallatunnolla sanoa, että olen jo pitkään ostanut hyvitysmaksun alla olevan tallennusmediani ulkomailta. Ja kyllä vaan kannattaa, hinta on ihan naurettavan pieni esim. kirjoittamista tukevissa CD/DVD-levyissä. Postitus Suomeen on yllättävän halpaa ja nyt jatkossa hankkikaamme kiintolevymmekin sieltä tai sitten ostakaa erikseen kehikko & ohjain ja sisältö sisäisenä levynä, johon maksu ei pure. Jos tuntuu, että tekisi mieli tukea jotain marginaalista levy-yhtiötä tai bändiä säästyneellä rahalla, lahjoittaa sen suoraan. Turhaan Teosto välissä kuppaa!

 

Toinen argumenttisi on, että alalla X menee huonosti, joten lisätään hyvitysmaksua tuotteeseen Y, jotta X:ää saadaan tuettua. Muuttujiksi X valitsit kotimaisen marginaalimusiikin ja Y:ksi tallennettavan median. Ajattelin itse tutkia miesten masturbaation vaikutuksia parinmuodostukseen seuraavat 40 vuotta. Kai minunkin pitäisi saada tärkeästä marginaalialueen perustutkimuksesta hiukan kompensaatiota vaikka esim. naisten meikkiteollisuudelta. Jokaisesta huulipunasta mulle hiukan almua vänkkäämisen tutkimiseen. Vaikka omakohtaisin kokemuksin, ostelen netistä sillä aikuisviihdettä. Voi hyvää päivää