IRTI TURVEVESIPÄÄSTÖISTÄ

Kommentoitu viesti

Lupamääräykset kuntoon.
Vieras

#262 Vastuunpakoilua valvonnasta?

20.12.2010 16:52

Yleensä aiemmissa lupapäätöksissä on ollut lupamääräyksissä, että vesiensuojelurakenteet täytyy hyväksyttää ympäristö/ELY-keskuksella ennen kuin tuotantotoiminnan saa aloittaa. Äskettäin annetussa (14.12.2010) Jalasjärven Susinevaa koskevassa lupapäätöksessä ei ole mitään mainintaa tälläisestä. Onkohan kyseessä unohdus vai onko kyseinen määräys jätetty pois ettei ELY-keskusta voida syyttää valvonnan laiminlyönneistä esim. tilanteessa että toiminta aloitettaisiin ennen kuin vesiensuojelurakenteet ovat kunnossa?

Vastaukset

Taisto Holla, Mieskonmäki

#263 Re: Vastuunpakoilua valvonnasta?

2010-12-20 18:43:56

#262: Lupamääräykset kuntoon. - Vastuunpakoilua valvonnasta? 

Lueskelin tuota lupapäätöstä ja tuli mieleen muutamia ajatuksia.

Ei tarvitse kovin kummoista älykkyysosamärää kun katselee sitä luvan karttaa alueesta, kenen piikkiin jätevedet tulee menemään.

Poistetut suot ovat nykyisin viljelykäytössä, joista tietysti vedet pitää jonnekin johtaa, mutta VAPO johtaa vedet samaan laskuojaan peltoviljelyn kanssa. Vapohan tässä tapauksessa pesee kätensä päästöistä. Kait se on paikallinen ELY:kin saman asian hoksannut, kun hyväksyi entiset vedenpuhdistuslaitteet, tuohon yhteiseen laskuojaan tulisi vaatia vedenpuhdistus ja hyvä sellainen.

Se mikä sieltä luvasta tuli myös esille, oli se, että VAPO saa laskea vetensä toisen maalle, mutta tavallinen kansalainen ei saa, kansalaisen kohdalla raja naapurin tonttiin on 5 metriä tontin rajasta.

Turvesuon ympärysojathan kaivetaan ja vedet johdetaan aina ohitse turvesuon vedenpuhdistuslaitteiden, tähän VAPO on vastannut seuraavasti, että he ei lähde toisten vesiä puhdistamaan, silloin kun turvetta kentällä käsitellään esim. kerätään vaunuun, siitä lähtee sanoin kuvaamaton turvepölly lähimetsiin ja suon ympärysojiin, joka sitten valuu veden mukana sellaisenaan puhdistamattomana alapuolisiin vesistöihin. 

Teillä on valitusaika 13.01.2011 saakka, pistäkää asiat valitukseen ja edellä muutamia argumenttaja teille.

(Huo. päivämäärä korjattu oikeaksi)

Lupaehtojen mukaanhan VAPO saa aloittaa toiminnan Jalasjärven Susinevalla ennen lupapäätöksen lainvoimaiseksi tulemista. Lukekaapa lupapäätöksen kohta sivulta 12 ja sieltä otsikon "Toiminnan ja töiden aloittaminen muutoksenhausta huolimatta" alla oleva teksti, tässä linkki:

http://www.avi.fi/fi/virastot/lansijasisasuomenavi/Ymparistojavesitalousluvat/Ymparistoluvat/Documents/P%C3%A4%C3%A4t%C3%B6kset/Vuosi%202010/lssavi_paatos_133_2010_1_2010_12_14.pdf

Kova on halu saada turvetta kaupaksi, kun pitää oikeen takuuraha maksaa, että ei saastuta vesiä ?????