IRTI TURVEVESIPÄÄSTÖISTÄ

Kommentoitu viesti

ranex
Vieras

#268

22.12.2010 22:38

No sitten varmaan kannattaisi tehdä se ekologisemmin, sillä jos me suomalaiset siihen kyllästytään se loppuu kuitenkin, sanoi eu mitä tahansa. Kyllä se energiamiina mot ohjelmassa kuultiin, mikä on suomen energiasuunnitelma, siinä ei paljon turve paina ja vaikka painasikin, niin hinta on sellainen, että kannattaa ostaa kiinasta ennemmin. Tariffisähkö siirtyy pörssisähköön, niin siinä on sen jälkeen se ja sama mitkä on valtakunnalliset energiavarat, ei kiinnosta ketään, hinta, kun on sama, eli pirun kallis. Pidetään edes vedet puhtaana täällä, missä kohta joutuu hengitysilmastakin maksamaan.

Vastaukset

Taisto Holla, Mieskonmäki

#269 Re:

2010-12-23 07:47:03

#268: ranex -  

Niinpä, ei sähköyhtiöt etäluettavia mittareita huvin vuoksi meille kuluttajille asenna, mittareiden vaihto maksaa kymmeniä miljoonia euroja sähköyhtiöille. Taustalla on siirtää yksityisetkin kuluttajat yleistariffista pörssisähköön, kuten edellä kerrottiin.

Tuossa linkki josta sähkön pörssihintaa voi seurata: http://www.npspot.com/reports/areaprice/

Turvevoima taitaa noilla markkinoilla olla melko huono ratkaisu.

Sekun vielä Keljonlahdenkin (lue: Kelmienlahden) turvevoimala rakennettiin juuri nordpooliin tekemään kallista sähköä yksityiskuluttajille. Ei ole voimala lehtitietojen mukaan tainnut tehdä vielä sähköä pohjoismaisille sähkömarkkinoille, kun venäläisen turbiinin akseli on värähtelevää tyyppiä ja on syksyn mittaan ollut menossa vihtaukselle muutaman kerran. Tais tulla JE:lle hukkainvestointi, onhan se hyvä maamerkki Päijänteen veneilijöille, jos ei muuta keksi.