IRTI TURVEVESIPÄÄSTÖISTÄ

Kommentoitu viesti

Metsäojitus ja metsän uudistus !
Vieras

#280 Metsän päästöt ja metsäojien valumat

27.12.2010 23:36

Totuus turvenevojen päästöistä ja laskeumista ei pidä paikkaansa!Suomessa suurin päästöjä aiheuttaja on metsien uudistus ja kivien ja kantojen kääntö istutettavilla uudistus aukoilla.(ihan pahaa tekee)Syytin Vapon turvetuotantoa aikaisemmin vesistöjen tukkimisista mutta kokemuksella tiedän että suurin syntipukki onkin metsissä tapahtuva uudistus ja ojien kaivuut!Hienot maaainekset lähtee liikkeele jonka mukana myös paljon fosvaatteja (esim paikalle jätetty kanto antaa voimaa seuraavalle puustolle jopa 50 vuotta.)TURVE ON LUONNONVARAMME JOTA TULEE HYÖDYNTÄÄ KOSKA TURVENEVOJEN OJITUKSET EIVÄT SAASTUTA !

Vastaukset

Vieras
Vieras

#285 Re: Metsän päästöt ja metsäojien valumat

2010-12-28 13:33:29

#280: Metsäojitus ja metsän uudistus ! - Metsän päästöt ja metsäojien valumat 

Aika tarkoitushakuinen mielipide. Metsäojituksien tekemisessäkin täytyy tehdä laskeutusaltaat eikä vesiä saa suoraan päästää ojaa pitkin vesistöön. Mihin perustat näkemyksesi, että metsäojituksien yhteydessä tehtäisiin laiminlyöntejä ja turvetuotannossa ei?

Turvetuotannnon asenteista kertoo jotain se, että eräs kansanedustaja kertoi että vuonna 2007 turvesoiden padot olivat järjestään auki. Ei vaadi kovin suurta päättelykykyä että vesiensuojelusta luistettiin törkeästi, koska oli sateinen kesä. Mitä enemmän vesiensuojelulle on tarvetta niin sitä enemmän nostotavoitteet laittavat fuskaamaan luonnon kustannuksella. 

Facebook
Tulisiko eläkeikää nostaa?