Stop police crime

Kommentoitu viesti

Mika Mahlavuori, Nurmes

#24 Re: joo jooo

23.08.2012 11:09

#22: motoristi 35 vuotta - joo jooo

Oletko ajanut liivit päällä 35 vuotta? Me haluamme pukeutua haluammallamme tavalla, ilman että sinä tai kukaan muukaan puututte pukeutumiseemme. Kyse on yksilön vapaudesta valita. Vain se että ajamme liivit päällä aiheuttaa aiheettomia pysäytyksiä, henkilötietojen tarkastuksia yms. eli virkavalta on ottanut silmätikukseen tunnuksellisten liivien käyttäjät hyvinkin selkeästi, merkkeihin katsomatta.

 

Toinen ongelma on ettei kukaan päättäjistä ole kovin tarkkaan määritellyt keneltä liivit tulisi kieltää? Eli todennäköisesti kielletään kollektiivisesti kaikilta. Huomaa että päättäjien ja poliisijohdon lobbaaminen kansalaisten ajatuksenvirran muokkaamiseksi on ollut tehokasta.

On totta että on olemassa liivikerhoja, jotka eivät liity moottoripyöräilyyn millään tavalla, mutta heillä liiveissä ei olekaan MC -tunnusta. Eivätkä he aja moottoripyörillä. Mutta se siitä, se on kokonaan erillinen asiayhteys.

 

On hienoa että täällä(kin) voi kirjoitella anonyymisti, mutta henkilökohtainen toiveeni on että sen tyyppinen kirjoittelu pysyy suoli24 osastolla. Tänne kun voi kirjoittaa ihan omalla nimellään, mielestäni.

 

En ymmärrä kuka suomalainen ihminen, joka ajattelee omilla avoillaan, haluisi kansalaioikeuksia rajoitettavan..?

Vastaukset

Massive

#26 Re: Re: joo jooo

2012-08-27 19:06:51

#24: Mika Mahlavuori, Nurmes - Re: joo jooo

Eduskunnassa ei kyllä pääsisi läpi laki, joka kieltäisi kollektiivisesti kaikilta järjestöiltä liivit. Vähintään perustuslakivaliokunta ja/tai oikeuskansleri puuttuisi asiaan.

Nykyäänkin ihmisen pukeutumiselle on rutkasti sääntöjä. Laki kieltää mm. liian vähäisen pukeutumisen, poliisiksi ja sotilaaksi pukeutumisen pukeutumisen (joista jälkimmäinen perustuu kansainvälisiin sopimuksiin) eikä liian herjaavastikaan tulisi vaatetuttaa itseään. Ja jos liikut ympäriinsä kommandopipo päässä, niin poliisi hyvin todennäköisesti tulee jutustelemaan.

Nämä rajoitukset tukevat ja täydentävät muita lakeja ja niin myös tekisi rikollisjärjestöjen tunnusten käytön kieltäminen.

Ps. saksalaiset ovat muuten kieltäneet maassaan hakaristinkäytön. Mitä jos menisitte järjestämään sinne mielenosoitusta "mielipiteenvapauden" puolesta.