Yksikin lapsimurha on liikaa

Kommentoitu viesti

Riikka

#190 Lastensuojelu on vaarallisen tehotonta.

01.09.2012 17:04

Lasten suojelussa on uskallettava ottaa kantaa, todistaa oikeudessa, toimia "maalaisjärjellä" . Minulla on myös henkilökohtaisia kokemuksia siitä, kuinka tapaamisista lastensuojelun kanssa ei ollutkaan kirjallista raportointia ja työntekijät kieltäytyvät toimimasta ilmiselvissä tapauksissa oman virkansa suojelimiseksi. Vastauksetkin kirjoitetaan ympäripyöreästi ja molempia vanhempia puolustellen, vaikka lapsella olisi suurikin hätä. Todellisissa hätätapauksissa, oman kokemukseni perusteella, lastensuojelu prosessit hankaloittavat lapsen etua, ovat tehottomia ja eivät auta lasta. Pahimmillaan lopputulos on tämä. Monissa muissa kulttuureissa uskalletaan toimia. Tämä on suomen häpeä.

Vastaukset

lähimmäiset ovat vaarallisen tehottomia

#193 Re: Lastensuojelu on vaarallisen tehotonta.

2012-09-01 17:17:51

#190: Riikka - Lastensuojelu on vaarallisen tehotonta.

Järjestelmässä tosiaan on ongelma ja resurssivaje. Lait määräävät tiukasti ihmisoikeuksista ja lasten oikeuksista sekä myös vanhempien oikeuksista. Tämä tekee vaikeaksi ja haastavaksi ylityöllistetyn lastensuojelun.

Täälläkin on vaadittu jalkautumista eikä toimistopöydän takana istumista, mutta sitten pitäisi ehtiä kirjaamaan myös kaikki sanasta sanaa, jotta oikeusturva on kunnossa.
Jos sanoo sitä niin syytetään ja jos sanoo tätä syytetään taas. Onnistumisista ei paljon kirjoitella tai adresseja keräillä.

Vaikka virhe olisi tässä tapahtunut, niin kyllä se isä on sitä lastaan pahoinpidellyt ja todennäköisesti syyllinen murhaan. Ei tätä voi lastensuojelun syyksi millään laittaa.

Minua kiinnostaa vielä, missä kulttuureissa toimitaan paremmin ja mitä voisimme oppia, jotain konkreettista olisi mukava kuulla.

Suomen häpeä on myös siinä, että järjestelmää syytetään, kun menee huonosti - kyllä meidän kaikkien on syytä puuttua aikaisin tällaiseen, jotta lastensuojelun tarve vähenisi!