Yksikin lapsimurha on liikaa

Kommentoitu viesti

surullinen

#282

02.09.2012 10:21

Enemmän, kun syyllisen etsimistä (jotka nyt siis ovat selvästi isä ja naisystävä ja heille siitä kunnon rangaistus), odotan, että tutkimuksilla löydetään ne aukkokohdat joita lastensuojelussa on ja saadaan sitä näin ollen toimivammaksi. Sitä kautta estetään ettei tälläisiä enää tapahtuisi.

Vastaukset

Aika kansan puhua!

#287 Re:

2012-09-02 11:10:28

#282: surullinen -

Kirjoitat asiaa. Ei tule etsiä Syypäitä vaan Pääsyitä.

Mitä lastensuojeluun tulee, mitä kouluväkivallan kurimuksessa elävien lasten suojeluun tulee, aukkoja on niin paljon, että on suorastaan mahdotonta saada ongelmia 100 %  kuntoon. Näitä - väitetyistä "säätösyistä" - syntyneitä aukkoja on liikaa. Rahat valuvat muualle, rikkaiden ja öykkäreiden taskuihin!

Resurssipula?

Säästetään ja säästetään... Varsinkin niillä sektoreilla, joista vähiten tulee vastusta! Eli lasten, lapsiperheiden, lasten ja nuorten psykiatrian asioissa, kaikessa, missä ihmistyövoima maksaa (muka) liikaa!  Säästetään?  Koulujen määrärahoissa, koulupsykologien ja oppilashuollon tasolla yleensä. Ryhmät suuremmiksi, säästöä, säästöä! Ja tietenkin vanhusten asioissa! Ja työttömien ja syrjäytyneiden, mt-ongelmaisten.. . perusköyhien asioissa!   Siis ne yhteiskuntaryhmät, jotka eivät voi tai kykene pitämään ÄÄNTÄÄN omasta ihmisarvosta ja yhdenvertaisuudesta Lain edessä, heidän asiansa surutta jää ja jätetään sivuseikaksi!

Eikä tämä ole uusi ilmiö!  Jo yli 20 vuotta sitten tämä trendi, ja varsinkin tämän heikompiosaisten kontolle tähdätty "säästöbuumi" toi sen hypoteesin, että ONGELMIA tulee! Mutta milloinkas vallanpitäjät ovat kansalaisia vapaaehtoisesti kuulleet? Kovin, kovin harvoin...

Kun mm. lapsilisiä ei korotettu (ei edes indeksikorotuksia) ja näin jatkui hyvin pitkään. Lapsiperheiltä poistettiin verotuksessa ns. lapsivähennys.  Säästöä...

Samaan aikaan rikkaat kansalaiset saivat ja saavat kyllä tukia! Vuoden 2000 alussa poistettiin varallisuusvero. Se tuotti noina aikoina n. 100 miljoonaa euroa vuodessa. Kun valtiovalta nuokin rahat menetti ( = rikkaiden ääni kuuluu aina!) piti säästää taas! Ja keiltäpä muilta kuin köyhiltä!  Lapsiperheet mm. on ajettu alemmilla tulotasoilla, ja eritoten alimmilla tulotasoilla niin ahtaalle, että jo karut taloudelliset olot vetävät pinnan kireälle. Tiedämmehän, että rikokset sikiävät ja poikivat monesti köyhyydessä ja kurjuudessa. (Toki korkean lajin rikollisuutta on ihan vallanpitäjien nuttujen sisällä, kuten korruptio, virka-aseman hyväksikäyttö, etujen ahnehtiminen laittomin keinoin, jne. Jopa tuomioistuinlaitos kätkee kulissiensa taakse melkoisen joukon likaisilla tuomioilla oikeusmurhattujen kansalaisten luurankokoja! Siis tässä armaassa maassamme.Virkarikokset voivat hyvin!)

Resurssipula on fakta. Mutta se on adekvaattisessa suhteessa valtiovallan harjoittamaan köyhien ja hiljaisten ryöstöohjelmaan. Eli valtiovalta kantaa vastuuta. Sen on kannettava. Kun nyt pääministeri kehuu, kuinka jopa 160 miljoonaa euroa tulee vanhustyön sektorille.. Joo?  Mutta valtio ottaa uuttaa velkaa ensi vuonna 7 miljardia!  Ja, Suomi on nettomaksaja EU:ssa. Suomi maksaa nykyisellään 800 miljoonaa euroa enemmän, kuin mitä se saa tänne päin!

Kaikkein räikein ja tuomittava linjaus on tämä:  Pieni Suomi hyysää muiden euromaiden pankkilaitoksia. Aivan käsittämättömällä velanotolla!  Ja kuka maksaa? Velat erääntyvät. Ne kaatuvat aikanaan lastemme ja nuortemme maksettaviksi. Tällä hetkellä velkoja on lähes 18.000 euroa per suomalainen. Vanhukset ja vauvat mukaan lukien. (= Nimellisesti tuetaan valtioita, mutta todellisuudessa niille riskiluotoissa olevia pankkeja!)

Eli, tämän maan varainhoitopolitiikka on aivan TÖRKEÄÄ!  Lapset, nuoret, koululaiset, vanhukset, sairaatkin, jne. jne on pakotettu kärsimyksiinkin, jotta mm. euromaiden vastuuttomat pankkiherrat saisivat "maksumiehiä"  - vaikkapa Suomen kilteistä veronmaksajista! Ei (muka) riitä rahaa?  Kyllä sitä näyttää riittävän miljarditasolla huijari-pankkiireille!

Jotta siis moneen asiaan saataisiin korjaavia linjauksia, myös lasten ja lapsiperheiden asioihin  -  on sanottava SUUREEN ääneen, ettei tämä laiton säästöohjelma voi toimia!  Suomella ei ole mitään velvollisuutta maksella holtittomien rahamafian tuhlareitten tekosia!  Tässä maassa pitää ruveta valvomaan omien kansalaisten todellista HYVINVOINTIA.  Emme enää kuuntele typeriä valheita "säästöohjelmista". Eli resurssit kuntoon!

Tämä valheellinen hokema resurssipulasta  ( = koska mitään säästökuuria ei sovelleta eurokriisin rahapelureitten suuntaan, vaan aina uusia tukia maksetaan, velkarahalla...) - tämä kansan sumutus on lopetettava. Oikeusvaltiossa, hyvinvointivaltiossa tulee hyvinvointia olla myös köyhille, lapsille, koululaisille, vanhuksille! Hoitotyössä on nähty, kuinka säästöt pakottavat tekemään mm. kahta työvuoroa peräkkäin! Ajatelkaa? Aamulla klo 7 töihin, ja vasta illalla klo 21.30 kotiin! Ei ole rahaa sijaisiin, ei löydy sijaisia!

No, valtiovalta on hoitanut hommat niin hyvin, että alalta on viime aikoina kadonnut n. 30 000 lähihoitajaa ja 10 000 sairaanhoitajaa. Muihin hommiin... Eikä ihme!

On siis aika nostaa ääntä. Niin kurjuuden ja väkivallan seurauksena kuolleiden lasten, syrjäytyneiden nuorten, kaikkien niiden asioissa, jotka tämä kovislinjainen hallintomalli potkii nurkkaan, ja vaatii vieläpä hiljaa olemaan!

Kyse on inhimillisen elämän perusasioista. Hyvinvoinnista, joka kuuluu yhdenvertaisesti kaikille. Ja kun sitä kaiken aikaa romutetaan, valtiovallan väärillä linjauksilla,  on asiat nostettava kokonaisvaltaisesti puhutteluun! Oikeusvaltiossa, hyvinvointivaltiossa ei pidä viattomien lastenkaan kuolla siksi,  että muka resurssipula oli syynä?

Köyhien ja muiden alistetussa asemassa olevien kansalaisten sorto ja kiusaaminen on lopetettava. On aika valtiovallankin lopettaa valheelliset sumutukset, ettei muka ole "rahaa"...

Syyskuun 2. päivänä 2012

Maijaliisa Hiekkanen