Ei uraanikaivostoimintaa Kuusamoon

Kommentoitu viesti

Pirjetta Kesseli

#100 Re:

09.11.2012 04:54

#8: -

Tämä on totta. Uraanikaivos ja kaivostoiminta yleensä, valitettavasti, on lyhytaikaista toimintaa. Muutama vuosikymmen ja kaivos hylätään. Ydinvoiman kanssa samoin. Täytyy osata ajatella pidemmälle kuin 50 vuotta, jos tätä maata halutaan oikeasti kehittää kestävän strategian mukaan. Ja miksei haluttaisi ? Muutenhan koko homma olisi vain kakaroiden hektistä tempoilua kvartaalitalouden vuoristoradassa.

Vastaukset


Vieras

#104 Re: Re:

2012-11-12 10:59:36

#100: Pirjetta Kesseli - Re:

Ydinvoima on ainoa kestävä ja luotettava energiantuotantotapa. se on myös ainoa, jota voidaan rakentaa riittävästi. Aurinko-, tuuli- ja bioenergia ovat merkityksettömiä omantunnon tyynnyttelytemppuja. Penessä mittakaavassa ei niistä rahanhukan ja kohtuuttomien maapinta-alavaatimusten lisäksi ole suuria välittömiä haittoja muttei hyötyäkään. Suurin haitta näistä hirveistä ratkaisuista on, että niitä rakennettaessa luullaan tehtävän jotain merkityksellistä ja tosiasiassa ei tehdä mitään. Näin jäävät todelliset toimivat energiaratkaisut tekemättä, eli ydinvoima rakentamatta. Suuressa mittakaavassa hirveät energiantuotantotavat tuottavat kärjistyviä ongelmia jo edellä mainittuihin, mutta lisäksi myös sähköverkon toimivuus on uhattuna ilman suunnattomia investointeja ns. älykkääseen verkkoon. Pahinongelma on säätövoiman loppuminen.

Tanska on painajamainen esimerkki maasta, jossa hirveä energipolitiikka kostautuu kyvyttömyytenä uudistaa vahvasti kivihiileen perustuvaa sähköntuotantoa.