Vesistöjen puolesta - Stop Talvivaara

Kommentoitu viesti

Pirjetta Kesseli

#413 Luvatonta uraanin louhintaa Talvivaarassa

09.11.2012 05:19

Että tämmöinenkin menee sitten läpi Häkämieheltä, oikeusasiamieheltä, ELYltä ja muilta vastuullisilta viranomaisilta, EU:ta myöten. Ihmeellisen vastuutonta ! Siis ilman mitään lakisääteisiä ympäristöriskien kartoituksia, riskianalyysejä ym. normaalisti pakollisia prosesseja on perustettu uraanin louhinta ja murskaamotoiminta kaivoksella, jolla on luvat vain nikkeliin, sinkkiin, kupariin ja kobolttiin.

Sen lisäksi, että yhtiö on arvioinut sulfaattipäästönsä täysin alakanttiin, se on myös arvioinut väärin rikkivetypäästöt, joihin yksi kaivoksen nuori työntekijä kuoli viime maaliskuussa. Rikkivety on se hajulähde, joka seudulla tuntuu kymmenienkin kilometrien päässä kaivoksesta.

Talvivaaran lyhyt uraanin ns. talteenoton historia on seuraava (lähde: Wikipedia / talvivaara) :

"Helmikuussa 2010 yhtiö ilmoitti suunnittelevansa uraanin talteenottoa sivutuotteena Talvivaaran kaivoksella. Vuosituotannoksi on arvioitu noin 350 tonnia. Aiemmin uraani on laskettu prosessisakkojen mukana kipsisakka-altaaseen. Tammikuussa 2012 EU:n komissio on puoltanut uraanilupaa. Valtioneuvosto myönsi kaivokselle luvan uraanin talteenottoon kuuden ministerin vastustaessa."

Vastaukset


Vieras

#605 Re: Luvatonta uraanin louhintaa Talvivaarassa

2012-11-12 19:40:33

#413: Pirjetta Kesseli - Luvatonta uraanin louhintaa Talvivaarassa

Luetun ymmärtämisesi taitaaolla heikoilla. Jo omasta tekstistäsi käy ilmi, ettei Talvivaara ole louhinut uraania ilman lupaa.