Kansanäänestys EU-jäsenyydestä

Kommentoitu viesti

thebear

#97 Re: Re:

30.11.2012 12:48

#7: Realisti - Re:

Jep Jep, persut äärioikeistolaisia. Ja mitenköhän? Koska ovat maahanmuuttoa vastaan? Häh?
Persujen talouspolitiikka on vähintäänkin yhtä punaista kuin vasemmistoliitolla. Ovat todella kaukana oikeistosta. Itse asiassa oikeistopuolueeksi ei voi kutsua Suomessa yhden ainuttakaan puoluetta. Jos kokoomus olisi jenkeistä, olisi se heidän vasemmistoaan (demokraatteja) vasempana, ja paljon. Kokoomuksella voi olla oikeistolaisia piirteitä, mutta vähenevässä määrin. Johtuen demokratian aikaansaamasta kansalaisten kosiskelusta.

Ja tässä pääsemmekin demokratian ongelmaan (kuten yllä esitetty adressikin osoittaa): kansa on joissain asioissa joko liian tyhmä tai lyhytnäköinen päättämään omista asioistaan. Samalla tavalla, kuin kapitalismin markkinavoimat ovat monissa asioissa (esim uusiutuva energia) liian lyhytnäköinen allokoimaan resursseja "oikein".  Jos tulee ongelmia (tai ei heti tule tuottoa sijoitukselle) niin menetelmä täytyy purkaa (tai sijoitus lunastaa).

EU:ssa on ongelmia, kyllä. Kaikki yhteensovittaminen, kuten avioliittokin, aiheuttaa kasvukipuja. Mutta eivät ne ole ylitsepääsemättömiä. Kysynkin, että onko tässä vikana nyt itsessään EU/euro ja yhdistyminen, vai sen toteutus? Onko aviopuolisosta erottava heti koska häät meni pieleen? Tuleeko teidän mielestänne EU ennemmin hajoittaa osiin ja purkaa maapallo vielä pienemmiksi, keskenään kilpaileviksi yhteisöiksi? Vai tulisiko meidän ennemmin yhdistyä, mutta hoitaa hallinto, rahapolitiikka ym toisella tavalla? Mikä OIKEASTI on se hiertävä kivi siellä kengässä? Mielestäni se ei ole EU.

Vastaukset

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

2012-11-30 17:34:02