Vetoomus Nousiaisten koulujen puolesta

Kommentoitu viesti


Vieras

#53 Re:

12.12.2012 14:51

#52: -  

Siksihän niitä selvityksiä tehdään, että saadaan objektiivista, puolueetonta näkemystä koko kunnan tilanteesta ja tulevaisuuden kuvasta. Meillä vaan taitaa olla ongelmana kun ei ole sitä tulevaisuuden suuntaa kun kaikki vetää eri suuntiin eikä osata jalon aatteen takaa keskustella avoimesti. Samoin roikutaan kynsin hampain menneessä vaikka koko valtakunnan tilanne on muuttunut ja pakotteita kuntaliitoksiin tulee jatkuvalla syötöllä. Viimeksi tänään Virkkunen kertoi lakiuudistuksesta, joka pakottaa uudet valtuustot liitosselvityksiin valtionapujen saamiseksi. Sama pakote on kouluverkkoselvityksellä. Kun muutin perheineni Turusta Nousiaisiin niin mietin, että lapsillani on etuoikeus käydä pienempää kyläkoulua, joka on muuten Nummen koulu. Että kaikki on tosiaan suhteellista. Eikä hirvitä ajatus siitäkään, että he 5-6 -luokkalaisina siirtyvät Henrikin kouluun. Nousiainen ei olisi edes edelläkävijä näissä yhteiskouluissa.  

Vastaukset

Janne Halonen

#54 Re: Re:

2012-12-12 16:13:21

#53: - Re:

Erittäin hyvin sanottu. Ja edelleen on pakko toistaa ja toistaa ja toistaa että Nousiaisten kunnassa ei ole tehty ainuttakaan kokonaisvaltaista kouluverkkoselvitystä. Toistan: ei ole tehty ainuttakaan kokonaisvaltaista kouluverkkoselvitystä. Jos nyt aiotte jotain tähän kommentoida, niin ottakaa selvää ennen kuin kommentoitte en jaksaisi jankuttaa enää.


Vieras

#55 Re: Re:

2012-12-12 16:36:10

#53: - Re:

On pikkasen eri meneekö Nummen koulusta 5-6 luokkalaiset Henrikin kouluun tai Valpperista 5-6 Henrikin kouluun. Saksalan perältä matka Henrikin kouluun koulureititysten takia kestää ainakin sen 2,5h joka päivä. Tietkään ei ihan niitä suorimpia ole, että kyllä on sitten kiva aloittaa koulupäivä kun on pyörinyt tuolla pikkuteillä puolitoistatuntiakin, ennenkuin on edes koulussa. Monet kärsivät matkapahoinvoinnista, joka kyllä vie ilon opiskelusta, jos siitä joutuu kärsimään aamuin illoin.

Henrikin koulun "ylimääräiset" tilat on moneen kertaan todettu, että niitä ei juurikaan ole. Pari luokkaa hajallaan ympäri taloa, mitäs iloa niistä on? Valpperin koulun rakentaminen ei mitenkään ole muiden koulujen syrjimistä. Vuorotellen tässä on kaikkia korjattu ja rakennettu, nyt oli vihdoin Valpperin vuoro. On korjattu ja laajennettu Kirkonpiirin koulua on,korjattu lukiota, on rakennettu päiväkotia jne. Mistään muusta kohteesta ei ole tullut tällaista hälyä, miksi nyt tästä?

En oikein ymmärrä, minkä ihmeellisen ratkaisun te kouluverkkosuunnitelman kannattajat oikein uskotte löytävänne. Jokainen voi itsekin miettiä. Piirtää vaikka paperille koulut ja reitistöt, joista oppilaat kuljetetaan. Katsoa oppilasmäärät ja miettiä sitten mites onnistuu että haettaisiin sitä valtion tukea niin että se hyödyttäisi kaikkien koulujen oppilaita. Voin kertoa ilman konsultin taitojakin, että ei se onnistu. Nousiaisten koulujen oppilaat asuvat laajalla alueella ja onkin ehdottoman tärkeää, että niitä kouluja on useassa paikkaa eikä vain yhdessä.

Jos ei Lanu-työryhmän raporttia voi pitää täydellisenä kouluverkkoselvityksenä, niin ihan sama. Valtion tukea kun tällä hetkellä ei saa. Ja tuosta työryhmän raportistakin selviää ihan selkeästi, että minkään koulun oppilaiden siirtäminen toiseen kouluun ei onnistu ilman mittavia investointeja! Mutta mitään katastrofia ei ole odotettavissa, jos jatketaan kuten ennenkin, Nummen kouluun ehkä joudutaan jossain vaiheessa tekemään pientä laajennusta. Paijulan kouluun remonttia ehkä 10 vuoden päästä. Oikeesti mitähän remonttia tohon uuteen päiväkotiin joudutaan tekemään 10 vuoden päästä, jos nyt ees kestää siihen asti. Eikö ole normaalia, että rakennuksia kunnostetaan? Vai kuvitteletteko sillä kouluverkkoselvityksellä saavanne jonkin ihmeratkaisun, joka A ei maksa paljoa mitään ja B tulee kestämään ikuisesti ilman kunnostamisia??