Vetoomus Nousiaisten koulujen puolesta

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Vetoomus Nousiaisten koulujen puolesta.


Vieras

#51

11.12.2012 19:34

Ei ole ei, mutta rahan tuhlausta tehdä muutaman vuoden välein selvityksiä.

Vieras

#52

11.12.2012 19:38

Minulle on aivan sama vaikka tehtäisiin kymmenen selvitystä, jos muuten ei osata päätöksiä tehdä, tärkeintä on koko nykyisen kouluverkon säilyttäminen.

Vieras

#53 Re:

12.12.2012 14:51

#52: -  

Siksihän niitä selvityksiä tehdään, että saadaan objektiivista, puolueetonta näkemystä koko kunnan tilanteesta ja tulevaisuuden kuvasta. Meillä vaan taitaa olla ongelmana kun ei ole sitä tulevaisuuden suuntaa kun kaikki vetää eri suuntiin eikä osata jalon aatteen takaa keskustella avoimesti. Samoin roikutaan kynsin hampain menneessä vaikka koko valtakunnan tilanne on muuttunut ja pakotteita kuntaliitoksiin tulee jatkuvalla syötöllä. Viimeksi tänään Virkkunen kertoi lakiuudistuksesta, joka pakottaa uudet valtuustot liitosselvityksiin valtionapujen saamiseksi. Sama pakote on kouluverkkoselvityksellä. Kun muutin perheineni Turusta Nousiaisiin niin mietin, että lapsillani on etuoikeus käydä pienempää kyläkoulua, joka on muuten Nummen koulu. Että kaikki on tosiaan suhteellista. Eikä hirvitä ajatus siitäkään, että he 5-6 -luokkalaisina siirtyvät Henrikin kouluun. Nousiainen ei olisi edes edelläkävijä näissä yhteiskouluissa.  

Janne Halonen

#54 Re: Re:

12.12.2012 16:13

#53: - Re:

Erittäin hyvin sanottu. Ja edelleen on pakko toistaa ja toistaa ja toistaa että Nousiaisten kunnassa ei ole tehty ainuttakaan kokonaisvaltaista kouluverkkoselvitystä. Toistan: ei ole tehty ainuttakaan kokonaisvaltaista kouluverkkoselvitystä. Jos nyt aiotte jotain tähän kommentoida, niin ottakaa selvää ennen kuin kommentoitte en jaksaisi jankuttaa enää.


Vieras

#55 Re: Re:

12.12.2012 16:36

#53: - Re:

On pikkasen eri meneekö Nummen koulusta 5-6 luokkalaiset Henrikin kouluun tai Valpperista 5-6 Henrikin kouluun. Saksalan perältä matka Henrikin kouluun koulureititysten takia kestää ainakin sen 2,5h joka päivä. Tietkään ei ihan niitä suorimpia ole, että kyllä on sitten kiva aloittaa koulupäivä kun on pyörinyt tuolla pikkuteillä puolitoistatuntiakin, ennenkuin on edes koulussa. Monet kärsivät matkapahoinvoinnista, joka kyllä vie ilon opiskelusta, jos siitä joutuu kärsimään aamuin illoin.

Henrikin koulun "ylimääräiset" tilat on moneen kertaan todettu, että niitä ei juurikaan ole. Pari luokkaa hajallaan ympäri taloa, mitäs iloa niistä on? Valpperin koulun rakentaminen ei mitenkään ole muiden koulujen syrjimistä. Vuorotellen tässä on kaikkia korjattu ja rakennettu, nyt oli vihdoin Valpperin vuoro. On korjattu ja laajennettu Kirkonpiirin koulua on,korjattu lukiota, on rakennettu päiväkotia jne. Mistään muusta kohteesta ei ole tullut tällaista hälyä, miksi nyt tästä?

En oikein ymmärrä, minkä ihmeellisen ratkaisun te kouluverkkosuunnitelman kannattajat oikein uskotte löytävänne. Jokainen voi itsekin miettiä. Piirtää vaikka paperille koulut ja reitistöt, joista oppilaat kuljetetaan. Katsoa oppilasmäärät ja miettiä sitten mites onnistuu että haettaisiin sitä valtion tukea niin että se hyödyttäisi kaikkien koulujen oppilaita. Voin kertoa ilman konsultin taitojakin, että ei se onnistu. Nousiaisten koulujen oppilaat asuvat laajalla alueella ja onkin ehdottoman tärkeää, että niitä kouluja on useassa paikkaa eikä vain yhdessä.

Jos ei Lanu-työryhmän raporttia voi pitää täydellisenä kouluverkkoselvityksenä, niin ihan sama. Valtion tukea kun tällä hetkellä ei saa. Ja tuosta työryhmän raportistakin selviää ihan selkeästi, että minkään koulun oppilaiden siirtäminen toiseen kouluun ei onnistu ilman mittavia investointeja! Mutta mitään katastrofia ei ole odotettavissa, jos jatketaan kuten ennenkin, Nummen kouluun ehkä joudutaan jossain vaiheessa tekemään pientä laajennusta. Paijulan kouluun remonttia ehkä 10 vuoden päästä. Oikeesti mitähän remonttia tohon uuteen päiväkotiin joudutaan tekemään 10 vuoden päästä, jos nyt ees kestää siihen asti. Eikö ole normaalia, että rakennuksia kunnostetaan? Vai kuvitteletteko sillä kouluverkkoselvityksellä saavanne jonkin ihmeratkaisun, joka A ei maksa paljoa mitään ja B tulee kestämään ikuisesti ilman kunnostamisia??

Janne Halonen

#56 Re: Re: Re:

12.12.2012 16:44

#55: - Re: Re:

Kouluverkkoselvitys on edellytys avun saamiselle. Emmeköhän voi kaikki olla samaa mieltä siitä, että jos apuun on mahdollisuus se kannattaa käyttää. On totta että tukea ei välttämättä saa mutta mahdollisuus siihen on. Emmekä me voi mitään ely keskuksen asettamille ehdoille. Ei siitä kannata meidän kinata mikä ely keskukselle käy ja mikä ei. Mutta jos tukeen on mahdollisuus niin meidän kannattaa se käyttää.


Vieras

#58 Re: Henrikin koulun tiloista

12.12.2012 19:48

#57: - Henrikin koulun tiloista

Onneksi päätäjillä oli sen verran järkeä, että Valpperissa säilyy koulu. Tämä on onneksi nyt jossittelua, mutta jos olisi siirretty 5-6 Henrikin kouluun, olisi sitä jouduttu laajentamaan ja korjaamaan ja silti olisi Irmeli Taljan kuvailemia ongelmia. Jos Valpperista olisi pienemmät siirretty Kirkonpiirille olisi sitäkin pitänyt laajentaa ja korjata. Jos Paijulasta olisi viety 5-6 pois olisi siitä tullut hyvin pieni koulu, vaikka tilaa olisi vitos-kutosillekin. Nummen koulu olisi ehkä ainoa, joka olisi pärjännyt ilman laajennuksia. Tietysti jos Paijulastakin olisi päätetty siirtää pienet Nummelle, olisi siihenkin pitänyt tehdä laajennus. Lisäksi kuljetuskustannukset olisivat nousseet huomattavasti. Ja tadaa, lopulta muutaman vuoden päästä huomataan, että oppilaat eivät mahdu keskustan kouluihin ja laajentamiseen ei kertakaikkiaan ole enää tilaa  Mitähän säästöä tästä touhusta olisi ollut??

Kiitos vielä päättäjille järjen käytöstä!!

vieras tai tuttu

#59 kouluverkkoselvitys

12.12.2012 22:06

On se kuule Janne sellaane juttu et voisit lopettaa ittes toistaminen. Kuten moneen kertaan on todettu kunnalla on aika olematon mahdollisuus saada rahaa koska juuri sai 2010. Avustusta voi hakea myös ilman uutta kouluverkkoselvitystä. Ei se selvitys ole tae rahasta. Joillekkin se on vaan iskostunut päähän ja levittää juttua eteenpäin että se ainoastaan on rahan saannin esteenä. Järki nyt käteen ja jankkaamiset roskikseen. Ja sitäpaitsi olihan valpperin koululla ne rahat jo kerran varattuna mutta päiväkoti johon mm. Santamalan lapsetkin pääsevät ajoi ohi. Siis aika on nyt vihdoinkin valpperin :-D
Janne Halonen

#60 Re: kouluverkkoselvitys

12.12.2012 22:34

#59: vieras tai tuttu - kouluverkkoselvitys

Tää on niin pieni kylä että kaikki melkein tuttuja ollaan luulisin =D. Mutta mun on nyt ainakin ihan pakko sanoa että minun mielestäni kouluverkkoselvitys ei ole ainut asia joka avustuksen saamiseksi tarvitaan. Eikä myöskään takeita ole avun saamiseksi vaikka kouluverkkoselvitys olisikin. Mutta mahdollisuudet olis hyvä käyttää kunnan budjetti ei näytä hyvältä vaan erittäinkin negatiiviselta.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

12.12.2012 23:46



Vieras

#62 Koulusta

13.12.2012 08:47

Mikä siinä valpperin koulussa muuten on oikeastaan vikana kun nyt pitää kokonaan uusi tehdä? Eihän se ole edes vanha ja viimeksi -95 laajennettu?

Vieras

#63 Re: Koulusta

13.12.2012 09:03

#62: - Koulusta

:):) Eihän siinä kummoisia vikoja...katto vuotaa ja on vuotanut kun seula,tilat epäkäytännölliset,talvella kylmä...siinä jotain. Korjaus olisi ihan sinänsä jees, mutta kun on kyseessä 70-luvun tasakattoinen peltihökkeli, niin seinien sisältä löytyy varmasti yllätyksiä, väliseinien siirtäminen ja ilmastoinnin rakentaminen tulevat niin kalliiksi, että ei kannata.


Vieras

#64 Re: Re: Koulusta

13.12.2012 09:57

#63: - Re: Koulusta

Eli kuulostaa siltä, että rakennuksesta ei ole pidetty huolta.. :( Katto on kyl sellanen että jos sitä ei pidetä kunnossa menee koko rakennus pilalle. Nousiaisis on yks sellanen yksikkö jonka toimenkuvaan kuuluu rakennusten hoitaminen... :/


Vieras

#65 Re: Re: Re: Koulusta

13.12.2012 12:29

#64: - Re: Re: Koulusta

Just näin se on...aina on ollut tärkeämpiä kohteita, jotka ovat menneet Valpperin koulun edelle. Jos olisi tasakatto vaihdettu harjakattoon vuosia sitten, ei varmaan olisi ongelmia.


Vieras

#66 remonttei

14.12.2012 06:57

ei siin kans oo mittää järkke et kunta tekee uusii koului sen takia et vanhoi ei o piretty kunnos
Janne Halonen

#67 Peruskorjaus

14.12.2012 07:47

Kävin eilen kunnantalolla lukemassa vuonna 2008 tehtyä Valpperin koulun kuntoarviota sekä peruskorjaussuunnitelmaa ja kustannusarviota. (Ihme kyllä löytyivät vielä pienen etsinnän jälkeen :)) Kuntoarvio oli todella tekemällä tehty, ammattitaidolla ja melko perusteellisesti. Myös suunnitelmat oli tehty perusteellisesti. Rakennusosittain joka ikisestä ovesta ja ikkunasta ynnä muusta oli tehty selvitys ja korjaussuunnitelma. Arkkitehtikuvien vino katto oli onnistuneen näköinen ja julkisivuiltaan korjattu rakennus näytti minun mielestäni ihan hyvältä. Mielestäni kuntoarvioissa hälyyttävimmät kohdat olivat mm. vuotava katto ja liikuntasalien yläikkunoiden kunto. Raportissa epäiltiin myös, että laajennusosasta puuttuu salaojat(!!) ja sokkelin vedeneristys on puutteellinen. Ilmanvaihdon osalta merkittävimmät puutteet olivat korvausilmareitit, eli korvausilmaa tuli vääristä paikoista joka on riski aiheuttamaan kosteusvaurioita(pikaista korjausta suositeltiin). Korjatkaa jos olen väärässä. Ulkoseinien osalta suunniteltu oli peltikuoren, ja osittain vanhojen eristeiden purkua, sen jälkeen lisäkoolaus ja pintaan panelointi. Kokonaiseristepaksuus tällöin muistaakseni 275mm eli riittävästi. Kaiken kaikkiaan tulin siihen tulokseen että vanha koulurakennus ei ole ainakaan silloin ollut lopullisesti pilalla ja ajattelin että ennemmin laittaisin pari miljoonaa nykyisen koulun kunnolliseen, hyvin suunniteltuun(ja valvottuun!) peruskorjaukseen kuin uuden koulun rakentamiseen. Tämä on vain minun ajatukseni ja mielipiteeni, että ei nyt tämän takia kannata sitä kuokkaa heilutella kun maakin on jäässä jo.
Seija Nurminen

#68

15.12.2012 21:42

Uuden koulun suunnitteluryhmän kannattaa käydä vierailulla n. 70 oppilaan Kirjalan koulussa Paraisilla, koulun hinta on ollut n. 1,5 milj.