Stop eläinsuojeluterrorismille.

Kommentoitu viesti

maalaistytöt
Vieras

#78 Sparelle

25.01.2011 16:04

Viestisi on merkki siitä että inhimillistät eläimiä. Sellainen henkilö joka on niihin oikeasti perehtynyt tietää etteivät ne ajattele ja koe niinkuin ihminen. Näille meidän tutuille kotielämille on tärkeintä laumakäyttäytyminen joka tuo niille turvallisuutta mutta myös kaikki muut elementit kuten tietyn arvojärjestyksen toteutuminen ym. Eläin myös pystyy oppimaan paljon, esim. sen että ihminen auttaa sitä saamaan turvallisen tunteen ettei se ole petojen armoilla. Esim. hevonen ja lehmä ovat edelleen sieluiltaan saaliseläimiä vaikka ovat olleet ihmisen hoidossa tuhansia vuosia. Eläinten tarpeet; turvallisuus, vesi, ravinto, lepo, ilma kun on turvattu niin eläin on hyvin tyytyväinen ja tietenkin ne lajityypilliset käyttäytymistarpeet jotka kiteytyvät aika tavalla tuohon laumakäyttäytymiseen. Eläimet rakastavat yksitoikkoisuutta ja sitä että samat asiat toistuvat aina ja että mm. niiden rehu on aina samaa. Mitä enempi niiden elämässä on aksöniä tai vaihtelua sitä turvatomiksi ne olonsa tuntevat. Eli eläimet ei nauttisi samoista asioista kuin sinä; lomamatkoista (ympäristön muutos), huvipuistoretkistä (liikaa ärsykkeitä) jne. Kun vähän perehtyy mitä nämä eläimet ovat niin pian huomaat että ne eivät ajattele lainkaan niinkuin ihmiset. Eläinten inhimillistäminen on pahin virhe koska sillä aiheutetaan loppujen lopuksi niille enemmän haittaa kun ei ymmäretä mitä ne on ja mitkä niiden todelliset tarpeet on.

On tutkittu että pelkkä maanviljelys köyhdyttäisi maaperän ennenpitkää ja myös lukuisat hyönteislajit ja linnut olisivat vaarassa hävitä sukupuuttoon. Miksi? Vain karjataloudella on satojen (jossainpäin maailmaa tuhansien) vuosien aikana karjatalouden ympärille kehittynyt oma ekosysteeminsä. Esimerkiksi on tiettyjä hyönteislajeja ja lintulajeja (mm haarapääskynen) joita tavataan vain karjatiloilla. Näiden lajien määrät ovat nyt jo tippuneet roimasti kun karjatilojen määrät ovat vähentyneet 50 vuoden aikana roimasti, vaarana on että nämä lajit vaarantuvat lisää. Miksi sitten tarvitsemme näitä lajeja? Tarvitsemme niitä koska ne ovat kuuluneet Suomen luontoon jo kauan jos ne poistuisivat, niin hyvin tärkeä lenkki voisi rikkoa ekosysteemiä niin että vasta niiden puuttuessa huomattaisiin se muutos.

Karjatiloilla on myös maaperä paremmassa kunnossa sillä karjanlanta on erinomainen maanparannusaine, se palauttaa tärkeän mururakenteen peloille ja mikrobiekosysteemin. Kun hyviä mikrobeja ja bakteereja on paljon maa voi hyvin ja tuottaa hyvin. Karjataloudella voidaan välttää siis peltopuolen tehotuotannon sillä karjatiloilla saavat pellot samalla luonnollista hoitoa. Peltoaines ei myöskään ns. kulu karjataloudessa sillä karjanlannasta saadaan lisää humusta. Lisäksi maitotiloilla monivuotinen nurmi tiedetään parhaiten sitovan pintavedet niin etteivät ne valu vesistöihin ja nurmiviljelyn ympäristökuormitus on muutenkin muuta peltoviljelyä huomattavasti pienempi.

Vastaukset

Vieras
Vieras

#172 Re: Sparelle

2011-01-28 13:44:22

#78: maalaistytöt - Sparelle 

 Haarapääskyjen väheneminen on jo selvästi huomattavissa. Kun vielä 10 vuotta sitten navetan räystään alle laitetun laudan päällä oli parisenkymmentä pesää, niin viime kesänä siellä pesi vain yksi pääskypariskunta. Kärpästen torjunta taas on muuttunut huomattavasti haasteellisemmaksi.