Stop eläinsuojeluterrorismille.

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Stop eläinsuojeluterrorismille..

futuriemäntä
Vieras

#151 eläinaktivisteille

27.01.2011 14:24

Itse olen kasvanut tavallaan maaseudulla, mutta vanhempani olivat keskiluokkaisia jotka ajoivat jokapäivä lähikaupunkiin töihin. Kunnalla oli meille tarjolla vain ala-aste ja yläasteelle piti mennä kaupunkiin. Ympäristö ja seura lopulta vierotti minua maaseudusta vaikka muistan aina että sen rauha kiehtoi minua ja myös maatalousmenetelmät kiinnostivat minua, mutta kasvoin sellaisessa seurassa ettei kukaan niistä osannut minulle puolueettomasti kertoa. Kuulin juttua että jyväjemmarit saa melkein joka vuosi ilmaseksi traktorin meidän verorahoila tai jotain sellaista. Myöhemmin hevosharrastuksen kautta ajauduin maatalousoppilaitokseen. Ensin olin päättänyt että tuota lehmä ym. hommaa en opettele että tulin sinne hevosten takia. Toisin kävi, hevoset on jääneet pois ja lehmät tulleet tilalle (samalla löytyi mieskin). Opiskelujen aloittamisesta on yli 15 vuotta ja olen ollut maatalousyrittäjän ammatissa pian 10 vuotta. Hyvin pian tajusin että jyväjemmarit eivät todellakaan millään verorahoilla saa uusia traktoreita vaan traktorit ostetaan JOS on varaa ostaa niin omilla rahoilla ja sillä rahalla minkä on itse tehnyt omalla työllä. Toki veroilmoituksessa kuluja pystyy laittamaan vähennyksiin niinkuin kaikki muutkin minkä tahansa alan YRITTÄJÄT. Eli tässä suhteessa olemme samalla viivalla kaikkien yrittäjien kanssa.

Tällä tarinalla koitan kertoa nyt niille ihmisille jotka eivät ole ollut läheisessä sidoksissa maatilanelämään ja vastustavat silti sitä kovasti että jos minä en olisi päätynyt tälle alalle niin luultavasti myös olisin maatalouden vastustajien puolella. Usein nimittäin on niin että ihminen vastustaa varmuuden vuoksi kaikkea mikä ei ole hänelle tuttua (ikiaikainen selviytymiskeino). Siksi pyydän teitä tarkistamaan vielä motiivinne että mitkä ne oikeasti ovat; luulot, oletukset vai todelliset tiedot?
Vieras
Vieras

#152 Re:

27.01.2011 17:55

#146: Kiitollinen -  

 Kiitos kiitoksesta minunkin puolestani!

Pertsa
Vieras

#153 Re: "vaaditaan tälläisen toiminnan tukemisen lopettamista meidän verovaroin. "

27.01.2011 18:27

#1: suurkapitalisti - "vaaditaan tälläisen toiminnan tukemisen lopettamista meidän verovaroin. " 

Hyvä,hyvä, hankitaan vain tänne Suomeen maailmalta kaikki syötävä mutta ostetaan vain sellaista mitä ei mikään taho ole tukenut. Taitais suurkapitalistiltäkin mennä sormi suuhun kun oltais kaiken laatuisten erien varassa jos nyt sitten yleensä saatais ostettua jotakin maailmanmarkkinoilta. Ja kun pikkuisen viitsisi ottaa asioista selvän niin huomaisi sen että tää tuettu maatalous mahdollistaa sen, että ruoka joka on aivan riittävän kallista, kiitos kaupan, olisi vieläkin kallinpaa.

Ennemmin työtä kuin työttömyyttä tukien¨'
Vieras

#154 Re: Mitenkäs ne sikojen pallien repimiset?

27.01.2011 19:14

#16: suurkapitalisti - Mitenkäs ne sikojen pallien repimiset? 

" Kirjoittaja nro 15:sta. Et voi perustella mitenkään, että Suomessa olisi halpaa ruokaa. Ruoka Ruotsissa, Hollannissa ja Ranskassa on huomattavasti halvempaa kuin Suomessa. Jos Suomessa maanviljelijöiden harrastus kutistettaisiin muutamaan ammattilaiseen, Suomessa voisi ruoka halventua. Mutta nykyisellään kun jokainen peräpelto ja suomaa pidetään viljeltynä, ei ihme, että Suomessa syödään maailman kalleinta ruokaa, ja ollaan suhteellisesti suurin nettomaksaja EU:lle. Jos Suomen maanviljelyä järkevöitettäisiin, me voisimme saada suuret alennukset EU-maksuihin.

Sen jälkeen voisimme antaa maaseudun autioitua, ja ohjata ihmiset asumaan kaupunkeihin, niin säästyisi miljardeja rahaa."

Jotta ruuan tuottaminen Suomessa olisi halpaa niin pitäisi ruuan tuottamiseen ja kuljettamiseen tarvittavan poltto-aineen vero pudottaa pois, poistaa palkoista ylimääräiset kulut sekä laskea palkan määrää. Lisäksi pitäisi yksiköt suurentaa (ei aina mahdollista kun esimerkiksi peltojen koko on Suomessa paljon pienempi kuin Ruotsissa sekä välimatkat ovat pitkät). Lisäksi Eurooppaan maksettava rahamäärä on isompi kuin sieltä takaisin tuleva summa.

Ja mitäköhän ne entiset maalaiset siellä kaupungissa sitten tekisivät kuin hakisivat sosiaali/työttömyystukea?

 

Peikko
Vieras

#155 Kallista ruokaa

27.01.2011 20:38

Edelleen suomalaiset käyttävät noin 13% kotitalouksien bruttotuloista elintarvikkeisiin. Eteläisessä Euroopassa sama %-luku on yli 30. Jos katsotaan sitä absoluuttista summaa minkä muona maksaa, niin ollaan varmasti huipulla ihan muista tekijöistä kuin tuottajahinnoista riippuen. Jos taas suhteutetaan ostovoimaan, niin HALPAA on. Onhan bailaaminen ja lomailu suurempi menoerä kotitalouksissa.

Ruoan tuottaminen meillä ei ole halpaa lystiä, johtuen tuotantopanosten myyjien ja tuotteiden ostajien oligopolistisista ja kartellisoituneista toiminnoista. Sen lisäksi kotieläintuotannossa tuotantorakennusten on luonnonolosuhteista johtuen oltava aivan eri tasolla kuin etelässä, jossa riittää pelkkä aitaus ja katos.

"Suu täynnä ruokaa on hyvä moittia sen tuottajaa."

"Kotimainen ruoka tuo leivän moneen pöytään."

"Maaseutua ei voi tuoda."
Gladiaattori
Vieras

#156 Ilahduttavaa nähdä

27.01.2011 20:59

että helsinkiläisille maaseutua koskeva asia on tärkeä, itselleni pienoinen yllätys. (tilastot)
Maitomies keski-suomi
Vieras

#157

27.01.2011 22:10

Hieno kirjoitus futuriemäntä eläinaktivisteille ja peikko kallista ruokaa Tästä viimeiksi mainitusta kirjoituksesta tulee mieleen omasta nuoruudesta n.25-30 vuotta sitten erään jo pois menneen vanhanisännän toteamus silloisten palkka neuvotteluiden aikaa että,kyllähän tässä jo palkansaaja pärjäisi kun vielä olisi ruoka ilmaista
Make my day
Vieras

#158 Iskujen todennäköisyys lisäntyy

27.01.2011 22:14

Tuottajat olkaa nyt taas varuillanne,viikonloppu lähestyy ja perj-sunn. on ottolisin iskujen aika eläin terroristeille , nämä kirjotukset saatte olla varmoja on noteerattu ja iskujen todennäköisyys lisäntyy jo sen takia,että saavat visionsa toteutettua ja asiansa kuulumaan mediassa.
pyytäkää naapureita,rehu/maito-autoilijoita,korjaajia,ja ketä nyt vaan tulee mieleen pitää silmällä epämääräisiä autolla liikujia yn. muuta.
Toivon hyvää viikonloppua ja toivon että kaikki saavat olla rauhassa.

Vieras

#159

27.01.2011 22:22

älkää nyt itsetyytyväisyyteen vaipuko, kyllä täällä jo eläinpukuja päälle sovitellaan, että voidaan sitten pimeänä viikonloppuyöllä tulla ikkunoidenne alle tuotantovälineiden vapautus mielessä!
Maidon tuottaja
Vieras

#160 Tsemppiä

27.01.2011 22:34

158 kanssa samaa mieltä meistä kukavaan voi olla seuraava uhri.Elikkä ammattiveljet ja-siskot tsemppiä ja taistelumieltä,ammattimme on laillinen ja oikea toisin kuin näiden"eläinten ystävien"

Vieras

#161 Re:

27.01.2011 22:39

#159: -  

 Tuotantovälineiden? Lypsykoneenko ajattelit repiä seinältä alas vai kenties yrittää saada maitotankin kammettua pihalle? :D Jos eläimiä tarkoitit niin ne kuules ei ole välineitä!

" sikatehtailija "
Vieras

#162 Eläinsuojelua?

28.01.2011 02:51

Olen yksi niistä 30:stä sikatilallisesta, joiden tiluksilla "Oikeutta eläimille" järjestö vieraili syksyllä 2009. Kerron vähän kokemuksista ja tunnoista asiaan liittyen.

Hoidan yhdistelmäsikalaa, josta myydään ajoittain myös porsaita välitykseen kasvamaan toisille tiloille. Tilalla on siis myös emakkoja, jotka toivon mukaan myös ajoittain porsivat. Pyrin seuraamaan porsitukset voimavarojen mukaan mahdollisimman hyvin, myös öisin käyn tarpeen mukaan tsekkaamassa tilanteen. No niin myös syksyisenä yönä noin puoli neljän aikaan aamuyöstä taas liikkeellä. Ihmettelin outoa valon leimahdusta yhdestä emakko-osastosta, laitoin valot päälle ja tarkistin suurpiirteisesti osaston. En huomannut mitään erikoista kuitenkaan mutta olin tietämättäni eläinaktivistin kanssa samassa tilassa. Ihmettelin seuraavana päivänä, että kukahan on rypönyt ja kyykistellyt ulostekasassa karsinan kulmassa. Sainkin sitten lukea Joulukuussa netistä, että sikalassani oli paikoittain runsaasti ulostetta. Ymmärrän :).

Kuuntelin hiljattain radiosta, kun viisas mies puhui terrorismista ja sen torjumisesta. Hän sanoi jotenkin näin,"Terrorismin torjujilta vaaditaan kaikkialla sataprosenttista onnistumista ja valtavat panostukset, mutta terroristille riittää vain yhden prosentin onnistuminen ja tuho on silloin valtavaa."

Minäkään en pysty työssäni ihan täydellisyyteen, vaikka työskentelen itseni välillä uuvuksiin. Työtunteja kertyy uskomattomat n.4200 tuntia vuodessa. Ehkä moni muukin tuon tekee. Ja mitä tekee sitten "eläinsuojelija". Hän tulee yöllä kameran kanssa ja etsii sikalassa joka ainoan epäkohdan minkä suinkin löytää, esitelläkseen tämän sitten ainoana totuutena.

Ensin hän huomaa kaksi häntävikaista porsasta, jotka olin myöhään illalla ottanut erilleen purijoista ihan oikeaoppisesti. Ajatteleeko hän että ompas hienoa toimintaa? No ei todellakaan, vaan jahtaa herättämiään eläimiä lähes orgastisessa tilassa ja hihkuu että helvetin hyvää matskua tulevalle videolle. Hän ei kuvaa eikä ole kiinnostunut sadoista terveistä kippurahännistä. Porsaiden haku oasatolta oli viivästynyt porsasruuhkan takia, tämä oli ainakin osasyy hännnänpurentaan. Viivästyneestä porsaiden noudosta kärsivät lukuisat muutkin tilat ajoittain, ja sille ei tuottaja mahda mitään.

Se porsiva emakko sitten. Halusiko aktivisti näyttää posket lommolla maitoa imeviä tyytyväisiä vastasyntyneitä porsaita? Olisi näyttänyt liian hyvältä. Sen sijaan hän keskittyi zoomaamaan kahta veristä huoltokäytävälle nostamaani kuolleena syntynyttä porsasta. Hyvin tarkoitushakuista touhua.

Joutilasosastolla emakot ovat pienissä ryhmissä vapaana. Myönnän että olot eivät vastaa ihan kesäistä vatukkoa. Eläimillä on jokaisella yksilöllistä ruokintaa varten normaalia leveämmät häkit, jotka sulkeutuvat emakon mennessä sisään. Näillä estetään se ettei toinen pure persuksiin,mutta pääsevät myös pois niistä jos haluavat. No, emakot myös halusta nukkuvat niissä. Tätä ei aktivisti voinut millään hyväksyä, vaan kuvasi ja antoi ymmärtää että lukittu olivat häkkeihin. Kuva yhdestä perettämällä häkkiin nukkumaan menneestä emakosta oli vähän myöhemmin Apu-lehden sivuilla törkeän kirjoituksen ryydittämänä. Miksi toimittajat syövät näiden huijareiden kädestä??.



Make my day
Vieras

#163 Re: Eläinsuojelua?

28.01.2011 04:44

#162: " sikatehtailija " - Eläinsuojelua? 

 Kutakuinkin näin ne toimii,käyttävät vielä työkiireitä (kevät tai syys tai rehunteko -kiireet aijat) hyväksi.Sekä ilmastoa esim. lumipyryä ei jää jälkiä, pakkasella ei jää sormenjälkiä jne.Hallitsevat todellakin effektien luonnin kuvaamaansa ympäristössä ,kuvauskulma,etäisyys,valoisuus jne.

Rehukuski kertoi että jo 2004 oli täällä käynyt 4 -aikaan sikalassa vieraita,ensiksi hän luuli pimeässä isäntäväkeä olevan sikalassa ja huikkasi että moi mikä's nyt on,hahmo oli ottanut jalat alleensa ja juossut tuntemattomaan ja rehukuski oli säikähtänyt pahemman kerran,niin että oman sanomansa mukaan meinas tulla  housuihiinsa.

Ja on täällä käyty tietokoneita säätelemässä ,mm karsinoihin missä on rehuventtiilin kohdalla 30 kpl sikaa oli lisätty 60 sikaa lisää,ne uivat ruassa kuin ruokinta alkoi,rehuhuoneesta putken jatkomuffeja ruvattu auki niin että kuin pummppu käy niin paineella pitkin huonetta ja 30 cm rehunestettä lattialla ja koko päivän työ siivoomisessa edessä.

Ei tämmöset asiat ainakaan paranna asiaa eläinten kohdalta ja sitten ihmetellään vielä isäntien agressiivista kirjoitteluja ja mielipiteitä, ei ne aivopestyt ymmärrä,ei ne halua ymmärtää ,mitä ne sitten valittais ja tekis jos ei meitä sais valittaa ja terrorisoida adrenaliinipotkun saadakseen.

Lässyttää sen ne osaa,mitään konkreettisia ehdotuksia tuotantoeläinten olojen parantamiseen näillä ei ole. 


Vieras

#164

28.01.2011 07:01

Ei eläinrääkkäys ja tterrorismi viljelijöitä kohtaan ole mitään eläinsuojelua. pitäisi tyhmänkin ymmärtää.
Minä vain kysyn?
Vieras

#165 Entäs se realismi?

28.01.2011 08:29

#1: suurkapitalisti - "vaaditaan tälläisen toiminnan tukemisen lopettamista meidän verovaroin. " 

 Ottamatta kantaa muuten tuohon vuodatukseen, kysyisin  millä sinä hyvä taloudenammattilainen ne ruokalaskut sinne Eurooppaan maksaisit? Jos kaikki ruoka tuotaisiin, ei Teidän suurkapitalistien vientitulot riittäisi muuhun ja milläs ne Mersut sitten ostettais?

Vieras(pena
Vieras

#166 Re: Re: jokaisen liiketoiminnan on oltava itsessään kannattavaa

28.01.2011 08:49

#24: Vieras - Re: jokaisen liiketoiminnan on oltava itsessään kannattavaa 

24no,viisas kirjoitaja!!sieltäpä niin ,automaatista rahaa,suorastaan nerokasta ,etten sanoisi pelle pelottoman aatokseksi

voidaan lopettaa karjan pito ,saahan maitoa kaupasta?  ,yhtä absurtti ajatus  osoittaa ihmisessä kehittämättömyyttä,, voidaan aatella >>että lopetetaan kaikki << silloin mentäis alkutuotantoon ,kaskeamaan, kalastamaan, silloin lypsettäis taas maitoa lehmistä ,on käyty ympäri koko rengas

Make my day
Vieras

#167 Päivä kerrallaan

28.01.2011 09:05

Taas nämä penteleen terroristit ovat saaneet pahaa aikaan,viimeksi Ylistarossa 9 tammikuuta ja todennäköisesti Jalasjärvellä samana yönä.Toivon todellakin että näillä ei ole vakuutettuna paikallisessa Lähivakuutuksessa tai Tapiolassa ,koska jos isännillä on vakuutustenmukasesti ovet lukossa ja näin ollen täyttävät vakuutusyhtiön vaatimukset ja itse rikkoen eläinsuojelulakia (joka pahimmassa tapauksessa tuo vankilaa tai sakot ja tukienmenetyksen) niin saattavat sanoa kummiskin että oli kyllä lukossa mutta rikos on tapahtunut ja jäätte ilman vakuutusta.Tunnetusti käytäntö on näyttänyt toteen että samoissa paikoissa pyrkivät käydä ja näin ollen riskinhallinollisista syistä sanovat vakuutuksenne irti.
Vaikka mitä isäntä tekee niin aina syyllinen on isäntä.
Mitähän virkavalta tekisi jos "oikeat terroristit tulevat kiusaa tekemään"kuin ei saada näitä muutamia kymmeniä räkänokkia jotka tekevät pahojaan laillisille elinkeinonharjoittajille tulomenetyksiä ja epävarmuutta sekä eläimet saavat kärsiä näitten asiantuntijoiden käydessä öisillä vieraillullaan.
Väittävät että eivät tee ilkivaltaa ja eivät levitä tautia,bullshit sanon minä.Eihän kukaan näe kolibakteeria(sikaruusua) tai vastaavaa kun hyppivät eläinsuojasta eläinsuojaan,toki jokunen kuva on suojavaatteiden kera mutta onko näitä vaihdettu joka kerta jolloin kuvaus tai commandoryhmän kymmenien tilojen vierailu jo herättäisi huomiota ja kiinnijääminen olisi selvästi isompi,suojapukuja olisi 30 kpl;n tilakäynnillä kolmelle terroristille on jo 90 pukua,tossua,lakkia,se jo herättää huomiota.
Näitä hihhuleita on jo eläinlääkäreidenkin joukossa ministeriössä asti.
Mediatempaukset tuovat rahaa, ainaisjäsenyys maksaa vähintään 250e Oikeutta eläimille yhdistykselle.Jos ne saavat sanotaan 1000 kpl uutta jäsentä niin jokainen lyhkäsellä matikalla laskekoon itse,varsin kannattavaa touhua.
Isännillä ei ole nykyään mitään oikeuksia vain velvotteita,Evira ,Ely;t ,kaikki ovat isäntien tilipussien perässä.Viimeisin Eviran letkaus ihmetyttää myös,Saksasta ei ole tullut dioxiiniä syöneitä eläintuotteita,sitten sanottiin että ehkä joitakin jalosteita on tuotu saksasta ja viimeisin oli juttu paikallislehdessä KPO ;n kanssa yhteisjuttu missä muumuassa Pouttulla on Saksalaia liha valikoimiissa mutta yhteisääneen vakuuttivat että ei se niin pahaa ole vaikka sitä syö enemmän myrkkyjä saa kalasta.
Mikähähän firma se taas hyötyi tästäkin jutusta,ei todellakaan Pouttu.Ja miten ne voivat vakuuttaa että munia ja sianlihaa ei ole niiltä alueilta kuin Saksalaiset itsekkään ei tiedä.Ei sialla ole eläinkohtainen tunnus niin että sitä voi seurata tarkasti makkarapaketissa ruokapöytään asti.
Kyllä nyt olisi korkea aika pistää asiota vaikka väkisin kuntoon ja MTK ja SLC saisivat rupea toimimaan niinkuin kuin muutkin liitot toimii,ei tämmönen peli vetele SAK;ssa tai missään muussa liitossa jotka edustavat edunsaajia ,maatalousdessa kurssi on ollut koko aijan alaspäin, varsinkin yksimahaisten kohdalla.
Lopuksi on todettava että autolla on mukavaa ajella kuin neljä ehjää pyörää vanteineen on alla mutta ottakaa puolipyörää pois niin johan kyyti muuttuu,Suomalaisilla isännillä on kauan jo ollut tässä byrokratian siunatussa maassa 3,5 rengasta ja kyyti on pomppuista,mutta pahinta on että oma väki kusee kintuille(teurastamot,liitot,media,neuvonta osittain,valvonta(hiustenhalkomista ei neuvoja),jne).
Vieras
Vieras

#168 Re: Re: Pelottaa navetan asukkaiden puolesta

28.01.2011 11:30

#126: Vieras - Re: Pelottaa navetan asukkaiden puolesta 

Miksi eläinaktivistit eivät kunnioita tuotantoeläimiä, vaan menevät tiloihin yöaikaan?  Miksi eläimet pitää säikäyttää (sikavideoissa säikähtäneitä ilmeitä sioilla), koska eläimet tuntevat hoitajansa ja reagoivat heti tuntemattoman henkilön tullessa tiloihin.  Saako lemmikkieläinten oloja mennä kuvaamaan yöaikaan taloon kuin taloon? 

Vieras
Vieras

#169 Re: Eläinsuojelua?

28.01.2011 11:33

#162: " sikatehtailija " - Eläinsuojelua? 

 Yhtään sikataloutta tuntematta jotakin tämän suuntaista arvelinkin niiden kuvien takaa löytyvän. Todella tarkoitushakuista, ja se tarkoitushan ei ole eläintensuojelu. Kyllähän se on näiden keskustelujenkin kautta tullut selväksi, etteivät nämä aktivistit välitä ollenkaan meidän eläimistä vaan haluavat lopettaa koko maatalouden Suomesta.

Kotirauha se on eläimilläkin!
Vieras

#170 STOP! Pääsy kielletty ilman omistajan lupaa!

28.01.2011 12:01

Tälläinen kyltti oli jo mummolan navetan ovessa.
Peikko
Vieras

#171 Omistaa ?

28.01.2011 13:03

Nämä "aktivistit" (oik. terroristit) ovatkin semmoisia velikultia, että heidän mielestään kukaan ei voi "omistaa" mitään. Mutta silti "mikä on minun on minun, mikä on sinun, on minun" sekä "oma pidetään, toisen oma jaetaan." Joku jopa kirjoitti eräässä toisessa foorumissa: "itse en ole maanomistaja kuin kunnan kautta."

Tällä ajatusmaailmalla varustetuilta voi odottaa ihan mitä vaan. Tuollaiset kyltithän rajoittavat jokamiehenoikeutta...
Vieras
Vieras

#172 Re: Sparelle

28.01.2011 13:44

#78: maalaistytöt - Sparelle 

 Haarapääskyjen väheneminen on jo selvästi huomattavissa. Kun vielä 10 vuotta sitten navetan räystään alle laitetun laudan päällä oli parisenkymmentä pesää, niin viime kesänä siellä pesi vain yksi pääskypariskunta. Kärpästen torjunta taas on muuttunut huomattavasti haasteellisemmaksi.

Vieras
Vieras

#173 Re: "vaaditaan tälläisen toiminnan tukemisen lopettamista meidän verovaroin. "

28.01.2011 14:05

Vieras
Vieras

#174 Re: jokaisen liiketoiminnan on oltava itsessään kannattavaa

28.01.2011 14:41

#7: suurkapitalisti - jokaisen liiketoiminnan on oltava itsessään kannattavaa 

Elämää on muuallakin kuin pääkaupungissa.  Miksi kaikki rahat pitäisi ohjata sinne? Kyllä haluamme ostaa suomalaisia elintarvikkeita ja pitää siten työpaikat ihmisillä.  Suomalaiset raaka-aineet ovat huippuluokkaa ja niitä voi syödä turvallisin mielin.  Itse ostan  95 prosenttisesti suomalaisia elintarvikkeita.  Lisäksi ostaamani lihan, maidon, kananmunien ja kasvisten tulee olla 100 prosenttisesti suomalaisia. 

Huomaa, että ihmiset ovat vieraantuneet luonnosta täysin.  Eräskin kirjoitti, että lehmä voisi tehdä puun alle pesäkolon ja asustaa siellä vapaana.  Mitenkähän se onnituisi talvipakkasialla ja miten ruokailu?

taavi
Vieras

#175 voi voi

28.01.2011 15:22

pitäis kyllä kiinnostaa allekirjoitus paljonkin suurempaa joukkoa. tämä osoittaa väliinpitämättömyyttä ammatistaan, kenen vika se on, aivan muutamia tosi aktiivisia henkilöitä viittii kirjoitella