Stop eläinsuojeluterrorismille.

Kommentoitu viesti

Vieras
Vieras

#248 Re: Re: Re: "vaaditaan tälläisen toiminnan tukemisen lopettamista meidän verovaroin. "

06.02.2011 15:32

#244: Vieras - Re: Re: "vaaditaan tälläisen toiminnan tukemisen lopettamista meidän verovaroin. " 

 

Mieltäni jäi hiertämään muutama asia muuten eläinystävälliseltä tuntuvan kirjoituksesi jälkeen. Mielestäsi voisit vaihtaa paikkaa lehmiesi kanssa, mutta haluaisitko tosiaan tulla keinosiemennetyksi ja olla raskaana ja synnyttää vuoden parin välein koko elämäsi, jotta maito virtaa? Saako vasikkasi olla lähelläsi vai joudutko kuuntelemaan sen ikävähuutoa vasikkakarsinasta? Maitosihan kuuluisi vasikallesi, mutta saako se siitä mitään? Mihin se maidontuotannon "sivutuote" eli vasikkasi lopulta joutuu? Vuosia sitten näin tv-ohjelman Keski-Euroopasta ns. Herodes-vasikoista, joita kuljetetaan pimeissä rekoissa pitkiä aikoja sinne ja tänne päätyäkseen jonkun lautaselle. Joudutko itsekin lopulta matkustamaan pitkänkin matkan teurastamolle? No, nyt ajatukseni alkavat synkistyä liikaa ja vaikka vielä olisi kysyttävää niin antaa olla.
Voisin kuitenkin uskoa, että hoidat lehmiäsi hyvin ja jos tosiaan niin on niin toivon sinulle jaksamisia ja toivottavasti en pahoittanut mieltäsi, se ei ole tarkoitukseni.

Vastaukset

Vieras
Vieras

#249 Re: Re: Re: Re: "vaaditaan tälläisen toiminnan tukemisen lopettamista meidän verovaroin. "

2011-02-06 16:28:13

#248: Vieras - Re: Re: Re: "vaaditaan tälläisen toiminnan tukemisen lopettamista meidän verovaroin. " 

 Monille naisille tehdään keinohedelmöityksiä, jos he eivät itse saa muutoin lasta ja haluavat lapsen.  On suurperheitä, joissa lapsia saattaa olla kymmenekin.  Parin vuoden välein onkin sopiva aika  hankkia vauva, mutta jokainenhan päättää perheensä koosta.

Vieras
Vieras

#250 Re: Re: Re: Re: "vaaditaan tälläisen toiminnan tukemisen lopettamista meidän verovaroin. "

2011-02-06 19:32:07

#248: Vieras - Re: Re: Re: "vaaditaan tälläisen toiminnan tukemisen lopettamista meidän verovaroin. " 

 Lehmälle on luontaista synnyttää jälkeläinen noin vuoden välein koko elämänsä ajan. Näin käyttäytyvät luonnossa elävät eläimetkin. Ihminen on ainoa nisäkäs joka säätelee lisääntymistään omasta tahdosta. Ja kyllä, vasikka saa emänsä maitoa. Ternimaito kuuluu ainoastaan vasikalle ja tämän jälkeenkin vasikka saa maitoa niin kauan, että siirtyminen juomarehulle on mahdollista. Juomarehukin on maitopohjainen, joten vasikka saa koko juottokautensa ajan maitoa. Lehmä tuottaa maitoa yli vasikan tarpeen ja tämä ylimääräinen maito menee meijerille jatkojalostukseen. Vasikka viettää elämänsä ensimmäiset päivät joko emänsä rinnalla tai yksilökarsinassa, johon tehdään mahdollisimman pehmeä ja turvallinen olo oljilla pehmustettuna. Noin viikon ikäisenä vahvistuttuaan vasikka pääsee ryhmäkarsinaan muiden samanikäisten vasikoiden seuraksi. Ikävähuutoa en ole koskaan kuullut. Jos vasikka saa mahansa täyteen, imemistarpeensa tyydytettyä ja lajitovereidensa seuraa, ei sillä ole tarvetta huutaa ikävää. Ja päivällähän on ihminen lähes koko ajan lähettyvillä. 

 Enpä ole ikinä ajatellut vasikkaa maidontuotannon sivutuotteena. Täysin vieras ajatus ja kyllä pahoitin mieleni, että joku voi vasikkaa sellaisena pitää. Meidän vasikat joko jäävät kasvamaan tänne kotinavettaan lehmiksi tai matkustavat kymmenen kilometrin päähän mullinavettaan lihakarjaksi. Teurastamomatka minuakin hirvittää. Onneksi meillä Suomessa ei kuitenkaan ole tuollaisia Keski-Euroopan tyylisiä eläinkuljetuksia. Teuraskuskeilta toivoisin kuitenkin kunnioittavampaa kohtelua eläimille ja olen sitä muutaman kerran tiukasti vaatinutkin.