Kotihoidontuen Maskulisä

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Kotihoidontuen Maskulisä.

Minna Helin, Lemu
Vieras

#26 HOX HOX!!!

10.10.2010 23:10

"Nyt on viimeistään hyvä syy poiketa MLL:n Lemun perhekahvilaan!!! Ensi tiistaina 12.10 klo. 10.30 Perhekahvilassa vierailee Ulla-Maija Wiander, KotVa ry:n pj. KotiVanhemmat yhdistys on uunituore yhdistys joka ajaa kotona olevien vanhempien asioita ja keskustelemme samalla myös MASKU-LISÄSTÄ! Yhdistys on aina yksilöä vahvempi -tule kuunteleman miten voisimme itse paremmin vaikuttaa kotivanhempien asemaan!"

Perhekahvila sijaitsee Lemun keskustassa Wanhassa Oskarissa, paloasemaa vastapäätä. Autot voi jättää Salen parkkipaikalle, siitä on vain kiven heitto Wanhaan Oskariin. :) Ajo-ohjeita ja tarkempia tietoja voi tiedustella allekirjoittaneelta.

Tervetuloa kaikki maskulaiset, lemulaiset sekä askaislaiset!! SANA KIERTÄMÄÄN!

Terv. Minna Helin, MLL:n Perhekahvilaohjaaja Lemusta, 040-4180 444

P.S. Kannattaa vierailla myös MLL:n netissä Lemun yhdistyksen sivuilla! :)
Vieras
Vieras

#27 Re: valtuustolle menee

11.10.2010 17:38

#23: Jännityksellä odotan... -  

 Suoraan eivät voi polttaa takassa vaan valtuustolle tämä asia on vietävä!

28 § - Aloiteoikeus
Kunnan asukkaalla on oikeus tehdä kunnalle aloitteita sen toimintaa koskevissa asioissa. Aloitteen tekijälle on ilmoitettava aloitteen johdosta suoritetut toimenpiteet. Valtuuston tietoon on saatettava vähintään kerran vuodessa sen toimivaltaan kuuluvissa asioissa tehdyt aloitteet ja niiden johdosta suoritetut toimenpiteet.
Jos valtuuston toimivaltaan kuuluvassa asiassa aloitteen tekijöinä on vähintään kaksi prosenttia äänioikeutetuista kunnan asukkaista, asia on otettava valtuustossa käsiteltäväksi viimeistään kuuden kuukauden kuluessa asian vireilletulosta.

pia päivänsäde
Adressin tekijä

#28 Vielä ehtii nimensä laittamaan

11.10.2010 18:00

Hienosti nimiä on saatu!Lisääkin vielä mahtuu joten sana kiertämään.Vaikuutamisen keinona yksi tuli mieleeni kun turun sanomien treffit järjestetään keskiviikkon k-raisio centerissä ja sinne odotetaan juttuvinkkejä ja asioita lähikuntien tapahtumista!valitettavasti itselläni ei nyt ole mahdollisuutta sinne mennä.Kovasti hiljaista on tosiaan ollut päättäjien taholta,ei hiiskaustakaan missään!vain yksi valtuuston jäsen vastasi(kuukauden päästä)muutamalle henkilölle s-postitse asiasta esittämääni kysymykseen. Voihan olla että s-posti osoitteet olivat vääriä tms...Siinäkin yksi vaikuttamisen keino jos joku teistä ehtii vaikka s-postitse kyselemään valtuuston jäsenten mielipiteitä kuntalisästä.itse uskon tämänkaltaisiin asioihin vaikuttamisesta esim.kuntalisässä.Oma kokemukseni eri kuntien päivähoidosta on sen kaltainen etten henkilökohtaisesti halua heidän työtaakkaansa kasvattaa!
Minna Helin, MLL Lemun yhdistys
Vieras

#29 Vaikuttamisesta

11.10.2010 18:12

Moi!

Jos ja kun haluaa vaikuttaa, niin kannattaa oikeasti tulla Lemun perhekahvilaan huomenna kuuntelemaan miten KotVa -yhdistys tulee tukemaan Maskulisä -aloitetta. He ovat saaneet kuntalisän pysymään salossa yhdistyksen painostuksella! Myös lehdistön kiinnostusta on tarkoituksemme kysellä, koska median puuttuessa asiaan viestitämme päättäjille todellisesta tarpeesta.

Minusta olisi vähintäänkin järkevää, että joku tämän adressin allekirjoittaneista pääsisi tulemaan myös Lemun Perhekahvilaan, jotta pääsisimme yhdessä suunnittelemaan jatkoa?! Esimerkiksi adressin voisi hyvin luovuttaa vaunumarssin saattelemana, jolloin päättäjät näkevät näiden kotiäitien ja -isien olevan todellisia.

Mitä mieltä ovat muut kotivanhemmat???

Miten olette meinanneet adressin luovuttaa? Mihin, milloin ja ketkä sen tekee?

Pelkona tässä onkin, että jos nyt ei haeta tarpeeksi huomiota tälle aloitteelle ja saada ääntämme todella kuuluviin, niin ensi kerralla aloitteen tekeminen ja sen vakavasti ottaminen on hyvin paljon vaikeampaa, jos jopa mahdotonta.

Vieras

#30 Lemun perhekahvila

11.10.2010 21:46

Messissä ollaan.. Olen tulossa huomenna perhekahvilaan ja olen valmis osallistumaan vaunumarssiin ja muiden ideoiden toteutukseen. Ei nyt anneta tämän hyvän ajatuksen valua hukkaan! Kuntalisä Maskuun olisi lähes pelastus meidänki perheelle ja sen eteen ollaan valmiita tekemään töitä!

Anne-Mari
Ulla-Maija Wiander KotVa-yhdistys

#31 Huom, Pia!

12.10.2010 14:23

#28: pia päivänsäde - Vielä ehtii nimensä laittamaan 

 Tervehdys.

 

Voisitko Pia Päivänsäde ottaa minuun mahdollisimman nopeasti yhteyttä, olisi Maskulisään liittyvää asiaa! Puhelinnumeroni on 045-1298465.


Vieras

#32

12.10.2010 18:22

onko uusia uutisia?
Vieras

#33 Re: Huom, Pia!

12.10.2010 23:27

#31: Ulla-Maija Wiander KotVa-yhdistys - Huom, Pia! 

 huomennakin vielä poissa yhteyksistä koitan soittaa jossain välissä!

Pia:p

Anne-Mari Oksa

#34 Re: Adressi eteenpäin

15.10.2010 08:54

#17: pia päivänsäde - Adressi eteenpäin 

 Onko adressi jo annettu eteenpäin? Onko asiasta tehty aloite? Mikä on ollut kunnan kanta??

pia päivänsäde
Adressin tekijä

#35 Asiat etenemään

15.10.2010 22:23

Adressi on luovutettu torstaina perusturvajohtaja Tuija Hassinen-Laineelle ja sen pitäisi vielä ehtiä ensi viikon sosiaalilautakunnan kokoukseen tiedoksi.Sitten kunnan selvitysten jne. kautta asia etenee päätöksentekovaiheeseen.SIIS NYT ON HYVÄ AIKA TOIMIA!Nimilista on hyvä alku mutta nyt pitäisi esittää asian kannalta tärkeitä asioita päättäjien tiedoksi jne.Siis juuri nyt kun asioita kunnassa selvitetään ja pohditaan. Asialle myönteinen ilmapiiri syntyy vain esittämällä fakta tietoa hyödyistä joita on paljon muitakin kuin vain taloudellisuus.Ja edelleenkin sana kiertämään jotta Maskulaisia nimiä tänne lisää kerääntyisi!!!

Vieras

#36

18.10.2010 02:30

Missä vaiheessa siitä tulee aloite? Kysyisin samaa kuin edellinenkin. Vaikea toimia kun emme tiedä missä vaiheessa tämä on. Ilman aloitettahan nimet ovat vain kasa paperia. Mitä olette suunnitelleet nyt, kun mainitsit, että nyt on hyvä aika toimia? Mikä on siis teidän seuraava askel?
pia päivänsäde
Adressin tekijä

#37 Re:

18.10.2010 13:20

#36: -  

 Vetoomus on aloite ja kunnassa päätöksenteko vaiheiden kautta se päätyy valtuustolle.Se niinku jo aiemmin sanoin ehti vielä tiedoksi seuraavaan kokoukseen mikä on jo hyväksi!!!Laittaa siis kunnan päättäjiä miettimään asiaa!Vetoomuksen asiaa kunnassa lasketaan ja selvitellään ja sitten perusturvajohtaja siitä esittää lautakunnalle jotakin jne...Se oli siis tärkeää saada jo eteenpäin.Valitettavasti me uudet maskulaiset emme ehtineen tänä vuonna aiemmin asiaan perehtyä mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan.!!!Me ja toivottavasti myös te aiomme keskustella päättäjien kanssa tehdä lehtijuttuja jne...mitä nyt keksitään ja vauvojen hoidolta ehditään jotta asialle saataisiin  positiivinen ilmapiiri!


Vieras

#38 kotiäiti

20.10.2010 18:33

Olisin kiinnostunut siitä, että onko kenelläkään hajua siitä miten todellisuudessa tulee käymään? onko mahdollisuuksia saada lisä maksuun 1.1.2011 alkaen? tässä itse kukin tekee päätöksiä suuntaan tais toiseen kotiin jäämisen kannalta ja realiteetit olisi mukava saada. ja missä on ollut tämä aisa esillä ja kenelle sitä pitäsi lobata paremmin?
Anne-Mari Oksa
Vieras

#39 Re: kotiäiti

20.10.2010 19:18

#38: - kotiäiti 

 Moi!

Käy tutustumassa http://www.kotva.fi/smf/index.php/topic,3.0.html. Tässä on keskustelupalsta jolla voimme jatkaa keskustelua aiheesta!


Vieras

#40 Infotilaisuus johon kannataa osallistua!

21.10.2010 13:15

Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelman infotilaisuudet yleisölle
21.10.2010

ti 2.11.2010 Nousiaisissa klo 18.00 Henrikin koulun auditorio, os. Moisiontie 16

to 4.11.2010 Maskussa klo 18.00 Tammenahjon koulu, os. Tammialhontie 1

ti 9.11.2010 Mynämäessä klo 18.00 kunnanvirasto (valtuustosali), os. Virastotie 6

Suunnitelman tavoitteena on lisätä Maskun, Mynämäen ja Nousiaisten kuntien lasten ja nuorten hyvinvointia kehittämällä lapsille ja nuorille suunnattuja palveluja tiivistämällä kuntien eri hallinnonalojen yhteistyötä ja turvaamalla lakisääteiset ja laadukkaat peruspalvelut.

Osa palveluista voidaan järjestää kuntien yhteistyönä.

Tavoitteena on

- tukea vanhempia kasvatustehtävässä ja luoda lapsille ja nuorille turvalliset kasvuolosuhteet

- lasten ja nuorten osallisuuden arvostaminen ja heidän mielipiteidensä kuuleminen.

Suunnitelmaa on laadittu prosessimuotoisena yhteistyössä eri hallinto- ja ammattikuntien sekä järjestöjen kanssa.

Tervetuloa infotilaisuuteen!

Maskun, Mynämäen ja Nousiaisten kuntien sosiaalitoimet

pia päivänsäde
Adressin tekijä

#41 Vetoomus

21.10.2010 14:03

Vetoomusta on käsitelty eilen lautakunnan kokouksessa ja se palautui kunnan virkamiehille selvitettäväksi.He laskevat Maskulisän rahallisia asioita ja niitä käsitellään sitten marraskuun loppupuolen kokouksessa.Myös tänne keskustelu palstalle voi laittaa asialle myönteisiä kommenteja esim.muista kuin taloudellisista hyödyistä!Päättäjiä käy näitä myös täältä lukemassa!
Adressi on allekirjoitettavana vielä toistaiseksi.Nyt olisi myös hyvä hetki lähestyä valtuuston jäseniä esim.sähköpostilla!Heillä on maanantaina valtuustoseminaari jossa tästä vetoomuksestakin tulee varmasti keskustelua!

Vieras

#42 Tässä niiin iso pino etuja Maskulisäänkin!!!

21.10.2010 14:13

Paimiolisä
19.11.2009 - 21:17
Paimiolainen on listannut tähän melkoisen määrän kuntalisästä koituvia etuja!Kannattaa lukea!!!



Anyway, taas ollaan tarttumassa lillukan varteen. Kyseessähän ei missään tapauksessa ole merkittävä säästö. Kyseessä on arvovalinta jonka takana oli pitkä rivi kannattajia jokaisesta puolueesta viime vaalien aikaan. Minulta on kysytty olenko valmis Paimiolisästä luopumiseen jos on osoitettavissa että siitä tulee säästöä. EN OLE kuuluu vastaus. Uskon sen joka tapauksessa säästävän pidemmällä aikavälillä tarkasteltuna. Pelkästään sairaudenhoitokuluina tulee säästöä. Kotona lapset kyllä pysyvät terveempänä kuin esim. päiväkodeissa.

Lisäksi myös vanhemmat sisarukset ovat kotona ja esim. koulusta kotiin palaavalle nuorelle on seuraa ja turvaa. Huume keskusteluissa on pohdittu paljon juuri tätä vanhempien "ajanpuutetta". Vaikutuksia on näin myös paljon vanhempiin sisaruksiin.

Lisäksi kokemuksesta tiedän lapsiperheiden muuttavan mieluusti kuntiin jotka maksavat kuntalisää. Tämä tuo verotuloja.

Esimerkiksi edellä mainittujen asioiden huomioiminen säästölaskelmissa muuttaa lukuja jo oikeasti. Kuka pystyy vaikutukset laskemaan? Säästö joka myöhemmin maksaa monin verroin on moraalitonta, sellaista säästöä ei voi kuntalaisten edun nimissä kannattaa kai kukaan.

Olen valmis moniin radikaaleihinkin säästötoimiin, mutta en päättömiin. Tämä Paimiolisästä luopuminen olisi sellainen. Itseasiassa lähtisin ennemminkin säästämään laajentamalla lisän kolmivuotiaisiin ja mikäli päivähoidosta jollakin järjestelyillä olisi parina päivänä viikossa mahdollista irroittaa kaksi hoitajaa vetämään "puistotoimintaa", niin uskoisin sen lisäävän edelleen Paimiolisän hyödyttävää vaikutusta. Kun kotona olevalla äidillä tai isällä olisi näin mahdollisuus hoitaa joitain asioita keskustassa tai vaikkapa siivousta kotona, olisi kotihoidosta päättäminen perheille vielä helpompaa. Lisäksi tämä suosisi Vistan yrityksiä, koska ostokset ja asioinnit keskittyisivät tänne, eikä töistä paluumatkan varrella oleviin suuriin kauppakeskuksiin.

Ennen koti oli lapsen paras paikka, nykyään koti taitaa olla monelle lapselle vieras paikka.

Ja vielä selvennykseksi, meidän perhe ei kuntalisästä enää hyödy.

-janne suominen-


Vieras

#43 Kustannuksia

21.10.2010 14:46

Tein laskelman meidän perheen pohjalta = Äiti,isi lapset noin.1 ja 3 vuotta.tällä hetkellä kotihoidontuki on kuukaudessa 374.74 josta menee verot joten osa palautuu kunnallekkin takaisin.
Lapset ovat pysyneet terveinä ei ole koskaan käyty terveyskeskuksen lääkäripuolella siis ei ole meiltä tullut terveydenhuollolle kustannuksia.Lähes kaikki asiani pystyn toimittamaan Maskulaisissa yrityksissä.Siis omalta osaltani tuen paikallista työllisyyttä jne..no jos tuloihini lisättäisiin esityksen mukainen Maskulisä saisin kuukaudessa lisää 322 euroa joista veroina osa palautuisi kunnalle.
Siis maksamalla 3864 euroa lisää vuodessa(josta siis osa palautuis veroina kuntaan)voisin jäädä hoitamaan lapsiani kotiin versus menisin töihin josta saadusta vaatimattomasta palkasta ei kunnalle suurta veroa kertyisi ja työmatkalla hoitaisin asiani turussa tai raisiossa, lapset olisi todennäköisesti usein kipeänä ja se yksi päivähoitopaikkahan maassamme maksaa keskimäärin tuhat euroa kuussa joten meiltä se olisi semmoset 24 tuhatta!!! Aika säästö?
Ja rahallahan ei voi kaikkea mitata!Paras hoitopaikka on tietysti oma koti ja omat vanhemmat(useimmiten)!!!
Ulla-Maija Wiander
Vieras

#44 Lautakuntaan vai hallitukselle?

25.10.2010 08:35

Tarkoittaako Pia Päivänsäteen kommentissa -marraskuun lopun kokouksessa- perusturvalautakunnan kokousta vai hallituksen kokousta? Ketkä ovat nämä virkamiehet?
Vieras
Vieras

#45 Re: Lautakuntaan vai hallitukselle?

25.10.2010 13:15

#44: Ulla-Maija Wiander - Lautakuntaan vai hallitukselle? 

 Perusturvalautakunnan kokous.Päivähoidon johtaja ainakin on saanut laskettavakseen Maskulisästä koituvia kustannuksia. Perusturvajohtaja sitten esittää selvitysten perusteella jotakin  lautakunnalle toivottavasti myönteisenä Maskulisälle.Jos ei enää paludu valmisteltavaksi niin ehtii kyllä  tänä vuonna hallitukseen ja vielä valtuustollekkin.Asia siis etenee jo kunnan koneistossa! nyt tarvittaisiin sitä päättäjien saamista keskusteluun asiasta sekä kaikkea asian myönteistä rummuttelua jne... T. Pia P

Kasvatusalan ammattilainen
Vieras

#46 Ei rahaa uusiin päiväkoteihin, vaan kotihoidon tukemiseen

26.10.2010 22:25

Maskulisä olisi erinomainen tapa kannustaa lasten kotihoitoa, jolla on kauaskantoiset positiiviset seuraukset. Alle 3-vuotiasta ei pitäisi missään nimessä laittaa päiväkottiin. Lasten kotihoitoa kunnan tulisi tukea paremmin.
Kotihoidossa lapsi saisi aamuisin nukkua rauhassa. Järjen vastaiselta tuntuu lapsen raahaaminen päivittäin ja vuosia puoliunisena hoitoon. Kotihoito soisi lapselle kiireettömän ja rauhallisen ympäristön, mikä heijastuu lapsen koko olemukseen. Kotihoito suo lapselle myös aivan korvaamattoman turvallisen ympäristön (tuttu ympäristö, tutut ihmiset, ei mieletöntä lapsilaumaa eikä mieletöntä hälyä ympärillä eikä kiirettä eikä laumaohjausta).
ÄLKÄÄ HYVÄT IHMISET LAITTAKO PÄIVÄHOITOHAKEMUKSIA TURHAN TAKIA, sillä kunnassamme sos. puoli näkee silloin vain tarpeelliseksi rakentaa lisää päiväkoteja, joita ei todellisuudessa pitäisi rakentaa yhtään lisää. Lemun puoleltakin ryhmis lopetetaan, jotta syntyisi tarve rakentaa uusi päiväkoti, jota sos.tädit haikailevat. Niillä rahoilla voisi nimenomaan tukea lasten kotihoitoa.

Vieras

#47 maskulisän rummuttamista

27.10.2010 13:39

näin nopeasti ja lyhyesti asia on käsitelty viime vuonna...
nyt siis tosiaan kaivataan sitä positiivista rummuttamista ja kiireesti!!!


2) Keskustan valtuustoryhmä jätti kunnanvaltuustolle 16.6.2008 valtuustoaloitteen koskien kunnallisen ns. Masku-lisän käyttöönotosta osana lasten päivähoidon järjestelmää (LIITE 12).

Käsittely: Sosiaalilautakunta käsitteli kokouksessaan 27.8.2009 Maskulisä-valtuustoaloitetta. Käsittelyssä pidettiin kotihoidontuen kuntalisää liian kalliina varsinkin kun hallintokunnilta toivottiin 0-budjettia. Sosiaalilautakunta päätti, että aloitteen pohjalta lähdettäi-siin valmistelemaan yksityisenhoidon kuntalisää, joka kohdistuisi huomattavasti pienempään lapsiryhmään, mutta lisäisi vanhempien valinnan mahdollisuutta hoitopaikan suhteen ja helpottaisi kunnan painetta hoitopaikkojen järjestämisen suhteen. Talousarviossa yksi-tyisen hoidontuen kuntalisään varattiin 100.000 € ja se astui voimaan 1.4.2009.
Kasvatusalan ammattilainen
Vieras

#48 Osaavatko kunnan päättäjät ynnä- ja vähennyslaskuja?

27.10.2010 16:56

Yhden lapsen hoito päiväkodissa maksaa vähintään 900€/kk ja siinä summassa ei ole uuden rakennuksen kuolletuksia huomioitu lainkaan. 0-budjettiin ei päästä laittamalla lapsia päiväkoteihin!!!!! Hoito päiväkodissa maksaa reilusti enemmän kuin kotihoidon kuntalisät. Kaikenlisäksi verot tuovat osan lisästä kunnalle takaisin (saajathan olisivat kaikki maskulaisia). Päiväkotien koko henkilökunta ei välttämättä ole maskulaisia, osan verot menevät muihin kuntiin.
Laatua lasten hoitamiseen ja kasvatukseen! Lapset pois päiväkodeista! Maskulisä käyttöön!
Minna Helin / KotVa -yhdistys, Vakka-Suomen osasto
Vieras

#49 KotVa esittäytyy!

02.11.2010 23:37

Vietä KotVanen lapsesi kanssa !

Kotivanhemmat KotVa -yhdistys esittäytyy Lasten Taidetapahtuman merkeissä Maskun kauppakeskuksessa (Maskun Kalustetalon välikäytävällä) keskiviikkona 10.11 klo. 15-18 !
Tule tutustumaan uuteen yhdistykseen, joka on perustettu Kotivanhempien etujärjestöksi ! Tapahtumassa käydään myös kuumaa keskustelua Maskulisästä !!
Yhdistyksen ääni on aina yksilöä voimakkaampi !!

Tervetuloa! :)

t. KotValaiset perheineen :)

www.kotva.fi
Vieras
Vieras

#50 Re: HOX HOX!!! muutimme Maskuun 1987

08.11.2010 10:23

#26: Minna Helin, Lemu - HOX HOX!!!

Hei !

Muutimme Maskuun 1987 jolloin nuorin silloin neljästä lapsesta oli 3 vuotias , meille syntyi vielä 2 lasta toinen 1989 ja viimeinen 1991. En muista missä vaiheessa vaimoni teki kunnallisalotten ns kotihoidon lisästä ja silloiset Maskun päättäjät hyväksyivät sen. En muista paljon se oli ja jossain vaiheessa se on ilmeisesti lopetettu.

Tsemppiä ponnisteluissanne toivoo

6 lapsen Isä ja 7 lapsen Isoisä Sakari Tuominen