Paimentenpuiston suojeleminen

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Paimentenpuiston suojeleminen.

Martti Salomaa
Vieras

#1 Kokoomuksen ja SDPn politiika

22.11.2010 21:08

Heille viheralue on aina Tontti. Pikku-parlamentin puisto. töölönlahti. Paimenpuisto.
Ilkka Käyhkö
Vieras

#2 Uudis rakentaminen

22.11.2010 22:47

Onko aina välttämätöntä rakentaa kaikki
mahdollinen "tyhjä tila" mikä on saatu
kaavoitettua parille talolle??!!
Olisiko kahden paritalon rakentaminen
niin paljon kannatettavampaa luonto ja
historiallisenkin paikan turmelemiselle,
kuin säilyttää sen luonto ym.arvot kaikkien
nautittavaksi,yhteisenä virkistysalueena!
Minna Wilska-Sundström
Vieras

#3 Paimenpuiston suojelu

23.11.2010 10:25

Mielestäni asuinalueiden läheisyydessä tulee olla puistoja ja alueitä jossa voi nauttia luonnosta! Niin nuoret, kuin vanhemmatkin. Talot on rakennettu vieri viereen...siis miksi viihtyvyyttä lisäävät tekijät poistetaan?Alueella on myös historiallista arvoa? Toivon, että päättäjillä olisi näkemystä pidemmälle asioissa!
Kartsa vaan
Vieras

#4 Puisto puistona

23.11.2010 11:43

Aikanaan olin osallisena Pitskun Kulttuurikirkon suojelun puolustamisessa,
nyt tämä puistojuttu on yhtä tärkeä !
Paritalot jonnekin muualle, kuin Helsingin puistoihin.
Saara H-P
Vieras

#5 Ei kaikkia puistoja saa tuhota

23.11.2010 11:46

Säilyttäkää Paimenten Puisto puistona, ei paritalotontteina.
maalainen
Vieras

#6 jos niin sitten kunnolla

24.11.2010 17:59

Lähellä rataa, Turuntietä, Vihdintietä, kehä ykköstä ja Leppävaaran palveluja. Siten, jos puisto uhrataan, pitää rakentaa korkeita taloja, joita mahtuisi neljä, viisi kappaletta. Asuntoja vähintään 300-400 ihmiselle ja pysäköinti maan alle. Pari paritaloa? Hah! Hinta? Tontin arvo (myyjälle) kerrostalotuotannossa voisi olla toistakymmentä miljoonaa, jollei 20. Ei tosin korvaisi luontoarvoja. Nykyisen asutuksen oikeudet ympäristöönsä ennen kaikkea.
Alkuasukas
Vieras

#7 Rakennetaan tarpeeseen

25.11.2010 10:52

Puistoa / Metsää / Kallioita riittää lähistöllä yllinkyllin, niin Mäkkylän kuin Vermonkin puolella. Koteja asukkaille tarvitaan ehdottomasti lisää, joten kunnon korkea kerrostalo olisi paikallaan eikä mitään paritaloa tilaa viemään. Asukkaat, niin nykyiset kuin tulevatkin, tulevat käyttämään myös autoja, usein perheessä useampi kuin yksi, eli parkkipaikoille on myös huutava tarve Mäkkylän ympäristössä. Olisikin hyvä jos nykyinen väestösuojan pakollinen rakentaminen muutettaisiin pakolliseksi autopaikkojen rakentamiseksi.
Paikalle sopisikin hyvin osittain maan alla oleva kolmekerroksinen parkkitalo ja sen päälle kuusikerroksinen (tai korkeampikin) kerrostalo.
Nykymaailmassa kotona peseydytään, syödään, katsotaan televisiota, surffataan netissä ja nukutaan. Isommat luontokokemukset sopii hakea kauempaakin. Sehän on vain mukavaa vaihtelua kun koko perhe lähtee vaikka nuuksioon, vaikka epäilen nuorison lähtöinnostusta. Sen minuutin, jonka tuotakin metikon rähjää kukin näkee työmatkallaan, ei kukaan edes todella kaipaa tosissaan. On vaan niin vihreää kannattaa muka luonnonsuojelemista. Kaikki nuo paikalla olevat kasvit löytyy joka niemennotkasta, eikä betonibunkkereista löydy mitään historia-arvoja. Sen kun kävelee junaradan toiselle puolelle ja kipuaa ylös kallioille, niin siellä niitä riittää pilvin pimein.
Tommy Sillanpää Sotatuomarintieltä
Vieras

#8 tervetuloa uudet asukkaat

28.11.2010 15:11

Espoon Mäkkylään on tullut viime vuosien aikana paljon uusia asukkaita. Tervetuloa kaikille!

Puheenaiheena oleva pieni puisto on toki Helsingin puolella, mutta kaupunginrajoista huolimatta jokamiehenoikeuden perusteella muutaman hehtaarin metsäalueet tässä vieressä Espoon puolella ovat kaikkien vapaasti käytettävissä.

Tässä paikassa on kaukolämpö ja bussipysäkki vieressä, joten rakennuspaikaksi se on järkevä. Jos sinne rakennetaan niin toivottavasti vaan ei kaahareita muuttaisi aluelle.

Asia ei siis minulle muutoin kuulu kun tuo tontti on toisen kaupungin alueella, mutta sain postilaatikkoon kutsun. Se onkin sitten taas kokonaan toisen keskustelun aihe miksi asuntoja on niin vähän että niistä pitää maksaa näillä seuduilla yli 500 000 euroa.

PS. Hienot nettisivut, niiden eteen on nähty paljon vaivaa.

Sakari Alasalmi
Vieras

#9

30.11.2010 19:11

Paikka on aivan liian pieni rakennettavaksi, mutta liian suuri tärveltäväksi. Jyrkinkalliotakin rakennetaan ja nakerretaan; lähitienoolle ei juuri viheralueita jää. Varmasti Helsingistäkin löytyy vielä paljon vapaampaa rakennusmaat, kunhan kaavoittajat tekevät työnsä.
Mikko
Vieras

#10 sRe: Rakennetaan "tarpeeseen"

04.12.2010 11:28

#7: Alkuasukas - Rakennetaan tarpeeseen

 

Kysymys on paitsi luonnosta, myös epäjohdonmukaisuudesta sen suhteen, että Henrikintien ja Kyläkirkontien miljöötä ollaan kaavalla suojelemassa (koskee risteyksen kolmea rakennusta neljästä), mutta samassa risteyksessä olevaa puistikkoa esitetään rakennettavaksi.

Jokainen voi tykönään miettiä onko Suomen luonto kuin joku Disneyland jota ajetaan muutaman kerran elämässä matkojen takaa ihmettelemään vai olsiko mukavampaa jos luonto olisi - vaikka pienempinäkin palasina - osa normaalia asuinympäristöämme.


Vieras

#11 Rakennetaan tarpeeseen

04.12.2010 17:00

Tuleppas alkuasukas näyttämään minulle ne niemenennotkat missä kasvaa ja kukkii
keltavuokko mikä löytyy paimenpuistosta ! Jään odottamaan innolla !
Birgitta Johansson
Mikko
Vieras

#12 Hesarin mielipidekirjoitus 5.12.2010

05.12.2010 12:03

Hesarissa on kiinnostava yleisönosastokirjoitus Mäkkylän juoksuhautojen heikosta kunnossapidosta. Kiinnostavaa, että Helsingin kaupunki on kaavoittamassa samaan historialliseen kokonaisuuteen kuuluvaa kohdetta rakennusmaaksi.

Jos asuntorakentamista tarvitaan niin olisi helppo lisätä muutama sata neliötä vaikkapa Talin golf-kentän tuntumaan missä käsittääkseni toimistojen tilalle ollaan tuottamassa asuntoja.