Sysmän tilaelementtikoulupäätös kumottova

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Sysmän tilaelementtikoulupäätös kumottova.

Vapaa Ajattelija

#51 Re: Re:

17.12.2014 20:36

#50: - Re:  

Hyvä arvaus mutta väärä! 

Rakentaja raju

#52 Re: Näinkin voisi toimi - Case Pudasjärvi!

17.12.2014 20:55

#41: Mark Kaartti - Näinkin voisi toimi - Case Pudasjärvi! 

 Kannatan Markin ehdotusta !

Pikaisesti pystyyn Arkkitehtikilpailu Uuden Sysmän koulun piirtämiseksi ,ja sen jälkeen urakkatarjouskilpailu ko. koulun rakentamisesta .

Tunaroinnit ja syyttelyt sotakirveineen haudattava välittömästi ja käärittävä hihat ja LAKATTAVA moinen Sysmän kunnan sisäin loan heitto ! Samoin paikallislehdissä erittäin epämieluisa kunnanjohtajan alaistensa ja valtuutettujen moittiminen ja ojentaminen...!

Uusi koulu , hyvä sisäilma, hyvin suunniteltu ja satsaus tulevaisuuteen !

Samalla voitaisiin keskittyä oleellisiin asioihin kuten KOKO KUNNASSA viihtyvyyteen ja koulussa/kouluissa käymisen mukavuuteen =) ! Kaiken lisäksi tämä LAPSIIN satsaus olisi hyvinsuunniteltu pitkällä aikavälillä EDULLISIN vaihtoehto ! Arkkitehti Polloc:ia lainaten :Kun rakennat ,rakenna se huolella!

Ilman aikaa EI Roomaakaan rakennettu ...ja tekijöille/suunnittelijoille

TYÖRAUHA-KIITOS !


Vieras

#53 Re: Re: Re: Tätäthän te halusitte

18.12.2014 00:06

#26: -.- - Re: Re: Tätäthän te halusitte 

"Sirkusyleisö" iloitsi siitä, että koulu saatiin Väihkylän tontille ja saatiin sijoituspaikasta järkiratkaisu. Silloin oli vielä oletus, että vuokrakoulumalli toisi meille asiallisen ja laadukkaan koulun, mutta tilannehan on täysin muuttunut siitä. Kävi ilmi, että tulossa ei ole odotukset täyttävä koulu ja lisäksi hinta on noussut neljänneksellä jo kolmessa kuukaudessa. Se ei vaan ole mitenkään hyväksyttävää ja siksi on tehtävä uudet päätökset rauhassa.

Isompi sirkus siellä alakerran areenalla aina on.

E.O:Hääppönen

#54 Re: Mitä kunta arvostaa, mitä ei

18.12.2014 03:29

#8: Minäkin kannan huolta lasten puolesta - Mitä kunta arvostaa, mitä ei 

 Kunnostushan kohdentui kuitenkin entiseen koulurakennukseen 


Vieras

#55 Re:

18.12.2014 06:12

#39: Vapaa Ajattelija -  

 Ja voisit kenties herätä nykyaikaan, aika alhaista sotkea Vennamoa näihin soppiin

Lapsen puolesta

#56 Re: Miettikääpä!

18.12.2014 10:05

#27: Miettikääpä! - Miettikääpä! 

 Jos oikein tarkoin mietitään, niin kokoomus mikamarketan johdolla ajoi kuin käärmettä pyssyyn VUOKRAKOULUA yhteikoulun tontille. Siitä oli jo piirustuksetkin valmiina. Laskelmat vuokrakoulusta ja omasta koulusta oli laadittu sekä yhteiskoulun tontille, että Väihkylään. Nämä "asiantuntijalaskelmat" osoittivat, että vuokrakoulu yhteiskoulun tontille on edullisin, toiseksi tuli oma koulu yhteiskoululle, kolmanneksi vuokrakoulu Väihkylään ja kallein laskelma oli oma koulu Väihkylään. Nämä laskelmat osoitettiin valtuuteluille jo silloin vääriksi, mutta lokakuun valtuustokokouksessa laskemien tekija sai mikamarketalta vain herjaa päälleen. Silloin koulun paikkakiistaan oli ympätty samaan pykälään vuokrakoulun hankita Väihkylän tontille, joten omaa koulua Väihkylään ei edes ollut valittavien vaihtoehtojen joukossa.

Nyt kun koko kunta muutamia kokoomuksen, demareitten ja persujen valtuutettuja lukuunottamatta on tajunnut, että valmiiksi puutteellisen vuokrakoulun hankinta on Suomen kallein ja järjettömin kouluratkaisu 40-50 vuoden koulutarpeisiin Sysmässä, olisi kaikkien valtuutettujen syytä haudata kaunansa ja kostonsa, myöntää virheensä, maksaa kalliit oppirahat tehdyistä toilailuista ja ryhdyttävä rakentamaan yhdessä sellaista yhtenäiskoulua Sysmään, jota kehtaisi esitellä muillekin.

 

 

 

 

 

 

Mark Kaartti

#57 Nyt eteenpäin - sanoi mummo lumessa!

18.12.2014 11:51

Oikeasti. Asioihin ihmisistä. 

Jokainen tietää, että asioilla on toinenkin puolensa. Aina. Myös Sysmässä.

Asia on hirvittävän yksinkertainen. Riitely hajottaa, yhteistyö rakentaa. Hirsikouluasiassa on lyöty vasta alkutahdit, ja hirsien lahjoittajia ilmoittautuu hyvään tahtiin. Metsänomistaja: Yli-Talosen Jariin yhteys (MHY), hän koordinoi.

Lähdetään jalostamaan uusia tuulia. 

Jurketta Pitkiöhiki

#58

18.12.2014 12:19

Miksi kaikkia asioita valmistellaan salassa ja ketunhäntä kainalossa. Sysmä itte säätiön perustamisasiassakin oli valittu toimikunta jota ei oltu kertaakaan koottu! Mutta ei löytynyt valtuustossa munaa kuin yhdeltä ryhmältä kyseenalaistaa asia. Vaikka periaatteessa taas ihan hyvä asia olikin mutta avoimuuden puute epäilyttää suuresti.

**+**

#59 Re:

18.12.2014 12:22

#58: Jurketta Pitkiöhiki -  

 Ja tuohon liittyen koko koulurevohkahan yritettiin vetää läpi kunnanhallituksessa!! Vaikea kuvitella mitään isompaa ja kauaskantoisempaa asiaa, mitkähän sitten on valtuustotason asioita. Jos tuollainen on hallituksen.

Tapio Kylmänen, 110-vuotiaan homeettoman hirsikoulun onnellinen omistaja

#60 Re: Nyt eteenpäin - sanoi mummo lumessa!

18.12.2014 13:31

#57: Mark Kaartti - Nyt eteenpäin - sanoi mummo lumessa! 

 Juuri näin!

Jo sata vuotta sitten rakennettiin Sysmässä koulut talkoohengellä ja ne, joita ei ole pilalle saneerattu, seisovat yhä tukevasti ja terveinä kivijaloillaan. Talkoohenkeä Sysmästä ja perinteisen hirsirakentamisen osaajia Suomesta löytyy edelleen.

Panu Kailan sanoin suosikaamme modernia arkkitehtuuria perinteisin menetelmin, ja meillä on terve koulu vielä silloinkin, kun elementtikoulusta ei jäljellä olisi enää edes muistoa!

Mark Kaartti

#61 Luetaan YLE:ä

18.12.2014 14:19

YLE Sysma on otsikoissa.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

18.12.2014 20:49


Mark Kaartti

#63 Juuri näin - syyttelystä pois, ja kohti hyvää!

18.12.2014 20:51

Kirjoittakaa nimenne!

 

Kirjoita tähän nimi

 

Pyydän.

 

Make


Vieras

#64 Re: Juuri näin - syyttelystä pois, ja kohti hyvää!

19.12.2014 07:04


Vieras

#65 Re: Juuri näin - syyttelystä pois, ja kohti hyvää!

19.12.2014 10:20

#63: Mark Kaartti - Juuri näin - syyttelystä pois, ja kohti hyvää! 

 Mitä helv*ttiä luin Itä-Hämeestä!? Ootko jätkä hieman sekasin ja vailla pöpilän pehmohuoneita!?


Vieras

#66

19.12.2014 10:33

http://www.sysma.fi/dynasty/kokous/20141103-3.HTM

Katsokaapa mitä Keskusta sai aikaan!!! Kohta: Muutettu ehdotus kohta 3

Mark Kaartti

#67 Re: Re: Juuri näin - syyttelystä pois, ja kohti hyvää!

19.12.2014 11:14

#65: - Re: Juuri näin - syyttelystä pois, ja kohti hyvää! 

 Tule rohkeasti puskasta keskustelemaan. Se että luit, on hyvä.

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

19.12.2014 11:44


Kaisa Laakso- Kantonen

#69 Näkökulma

19.12.2014 15:40

Koulu, sinne lähteminen, ja tuleminen sekä siihen liittyvät tehtävät on paikka jossa lapset viettävät hereilläoloajastaan suurimman osan aikaa noin seitsemästä ikävuodesta kuuteentoista- yhdeksääntoista ikävuoteen. Koulun henkilökunta ja siihen liittyvät toiminnot ovat oleellisessa roolissa lapsen ja nuoren muodostaessa mielikuvaansa maailmasta. Sysmä mukaanluettuna.

Minun mielestäni erityisesti aikuistet kiinnittävät huomiota erilaisten tilojen ja maisemien vaikutuksiin elämässään. Nämä vaikutelmat ja mielen liikkeet kehittyvät ihmisen koko elämänsä kokemien asioiden kautta. Siksi en katso olevan merkityksetöntä  sen, minkä näköisessä ja kuinka ja millä tavalla huolehditussa ympäristössä asuu ja kehittyy niin lapsi, nuori, aikuinen, keski-ikäinen kuin eläkeikäinenkään ihminen.

Koulu edustaa mielestäni pärjäämistä. Se kertoo siitä, että paikkakunnalla uskotaan olevan tulevaisuus. Koulun historia, oli se sitten se koulu jota nyt käydään, sen edeltäjä tai tuleva sitoo yhä uusia sukupolvia tärkeään vaiheeseen elämässä. Kyllä minusta koulun omistussuhde ja huoltosuhde kertoo siitä minkälaista ympäristöä haluamme ylläpitää ja kehittää. Koulussa ei ainoastaan opeteta ihmisi lukemaan ja laskemaan vaan tarkoitus olisi saada muustakin ymmärtämystä. Kertakäyttöperiaatteella, vaihtamisen mahdollistamisella aina kun joku ei toimi, tavaroiden ja tehtävien valmistelu niin, ettei niitä voi korjata ja vastuun siirtämistä jollekkin muulle taholle ongelman tullessa harrastetaan ihan tarpeeksi. Sitäpaitsi. kyllä nykypäivänä on kertakäyttökalunkin valmistaja yleensä osannut hoitaa asiansa niin, ettei ole korvaus- tai vaihtovastuussa muusta kuin minimissään haluaa. Koulu voisi, varsinkin täällä maaseudulla jossa mm. turismi nojaa  "mummola" ja maisema-aatteeseen, edustaa kestävämpää kehitystä ja saada siinä sivussa jopa sitä mainetta ja kunniaa.

Tilaelementtikoulun hyvät puolet lienevät muunneltavuudessa ja liikuteltavuudessa. Muunneltavuus ja liikuteltavuus vaikuttaa rakenteen ulkonäköön ja olemukseen. Ja juuri tuo olemus vaikuttaa ihmisiin, siihen minkälaisena me tilaa pidämme. Vuokrasuhde ja mahdolliset rakennusten osien uudelleenasennukset vaikuttavat myös siihen minkälaisena rakennuksena me sen ajattelemme ja kuinka tehtyä työtä ja rakennusta kunnioitamme. Siivoamme, pidämme huolta ja kerromme tutuille

Rakennuskulttuurin kannalta katsoen, tarjouksen tilaelementtikoulu, jonka ulkonäöstä muuten olisi hyvä tietää yleisesti, eikä vain ilmoittamalla yrityksen nettiosoite, jatkaa kyllä Sysmän linjaa ansiokkaasti olemalla ottamatta huomioon rakennetun ympäristön sopimista toisiinsa tai olemalla oikeen minkään lijan mukainen. Rakennuskulttuurin kannalta tilaelementtikoulu ei ole rakennus vaan tietyn elinkaaren kestävä osa. Siitä elinkaarestakin olisi ehkä hyvä tietää.

Minusta  meidän rakentamamme ympäristö ja siitä huolehtiminen kertoo osaltaan meistä itsestämme, siitä keitä me olemme ja siitä arvostuksen tasosta mitä osoitamme itseämme, historiaamme ja tulevaisuuttamme kohtaan. Niistä rakentuu minun Sysmäläisyyteni ja Sysmäläisten itsensä arvostamisesta lähtee myös toisilta saatu arvostus kunnioitus ja kiinnostus Sysmää ja sysmäläisyyttäkin kohtaan.

 

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

20.12.2014 05:18



Vieras

#71 Re: Tätäthän te halusitte

20.12.2014 09:35

#1: Huolestunut sysmäläinen - Tätäthän te halusitte 

 Eikö kunnanjohtaja ja kunnanhallituksen puheenjohtaja tiedä, että valheilla on lyhyet jäljet.VAlheet paljastuvat ennemmin tai myöhemmin. Kouluntoimittaja on lehdessä ilmoittanut, ettei sopimuksessa ole korvausvelvoitetta, sitä ei ole edes ajateltu,. Sitäpaitsi tämä kaksikkohan jo perui yhden sopimuksen parakkien toimittaja kanssa. Mites tämän sanktiot.

TAitaa korruptio kukoistaa tänä asian yhteydessä, kun kustannukset nousivat yhtäkkiä. Vai onko laskutaidot ruosteessa näillä päättäjillä. Kokouspytäkirjoista selviää, että laskelmissa vertailtu vuokrakoulun hintaa n 3000 m2 koulua oman koulun n 4000 m2. .

Ei myöskään ole kunnallislain mukaista  kunnanhallituksen puheenjohtajan painostaa äänestäjiä uhkauksillaan .Kokomuuksen pakkolinja mennyt liian pitkälle, jota seuraa ruskeakielinen sossariperhe.

Vaaditaan Sysmään uusi kunnanjohtaja, vaikka yhteinen Hartolan kanssa.SÄÄSTYISI TODELLA PALJON RAHAA ja asiat ei olisi valmiiksi kunnanhallituksessa valmiiksi pedattu. 

Kulttuuri ei elätä Sysmässä kuin ulkopaikkakuntalaisia. Me emme rahoita enää Sysmän kulttuuria, koska tämä väestöosa ei piittaa Sysmän nuorista eikä  vanhuksista.

Sysmän lapset olleet kylmäkiskoiselle  kunnanjohdolle vain riesa, joista pitäisi päästä eroon.  


Vieras

#72

20.12.2014 10:12

Järvisenkin olisi syytä mennä uudestaa koulunpenkille opettelemaan laskutaitoa, eikö hän joskus lehdessä kehunut kuinka hänellä oli matikka 4 ja uskonto 10?


Vieras

#73

20.12.2014 11:11

Se viranhaltia, joka sysmän kunnassa vastaa rakennuksista ja niiden kunnossa pidosta tai pitäisi vastata, tulisi laittaa vastuuseen vahingon tuotamisesta sysmän kunnalle..
...

#74 kunnan päättäjille, kaikille tasapuolisesti

20.12.2014 15:13

te ette osaa laskea ja osaatte vain harmistua jos joku on fiksumpi, hävetkää ja kuunnelkaa viisaampia. voitte vielä pokkuroida uuden hirsikoulun avajaisissa kun olette rehellisiä ja näytätte sen, Sysmä ansaitsee a) säästää sen 10 000 000 oho aika monta nollaa, sillä hartolankin koulu maksoi vaan 7,

B)koululaiset ja opettajat tarvitsevat asianmukaiset ja toimivat tilat ja työrauhan, joten töpinäksi!

hyvää joulua kunnan päättäjille ja miettimisiloa

 


Vieras

#75 Re: Re: joku aktiivi kuntalainen herätys

20.12.2014 17:46

#14: Liibalaabaa - Re: joku aktiivi kuntalainen herätys 

 Ei ryöstäjä ole Eeva-Kaisa Vaan kuningatar kuhnurinsa+ muiden seniilien kanssa