Koulukiusaamisen lopettamiseksi. Tomin muistolle.

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Koulukiusaamisen lopettamiseksi. Tomin muistolle..


Vieras

#351

27.04.2015 11:29

Omia lapsiani on koulukiusattu ja olen nähnyt minkä tuskan ja arvet sisimpään jää...

Vieras

#352

27.04.2015 12:41

Omasta mielestäni koulukiusaamista ei rangaista tarpeeksi kovasti..tai lainkaan. Itse olin kanssa koulukiusattu ja rangaistukset mitä kiusaajat saivat eivät auttaneet loppujen lopuksi.

Vieras

#353

27.04.2015 13:08

Koska tämä on jo ongelma mikä pitäisis saada pois....jos omat vanhemmat ei välittää mitä nuoriso tekee tai edes opettajat koulussa niin on se jo huonoa....pitääkö tälle asialle otta kunnon rangaistukset käyttöön että se menisi perille tämän päivän lapsille ja nuorille....

Vieras

#354

27.04.2015 14:00

Hallituksen on saatava jotain todella hyvää ja näkyvää aikaseiksi ahdingossa eläville lapsiperheille. Myös hirveässä tilanteessa elävät vanhukset ovat mummoja ja vaareja vailla mahdollisuutta auttaa!

Vieras

#355

27.04.2015 14:18

Kahta lapsistani on myöskin koulukiusattu .

Vieras

#356

27.04.2015 14:26

Toivon ettei kukaan lapsi tarvitse kokea koulukiusaamista

Vieras

#357

27.04.2015 15:46

Olen itse kokenut koulukiusaamista, tiedän miten syvät arvet se jättää. Todella tärkeä asia että kiusaaminen saataisiin loppumaan. Se menee aina vain julmemmaksi.

Vieras

#358

27.04.2015 16:19

Minulla on samanikäinen poika, jota kiusattu. Hänellä todella vaikeaa ja koulunkäynti ei onnistu.
Tomin äiti

#359 Tahdotko kertoa tarinasi?

27.04.2015 16:31

Kerään tositarinoita koulukiusaamisesta kirjaksi. Mikäli haluat kertoa oman kokemuksesi niin ota yhteyttä: kavereina.kivempaa@luukku.com

Kirjaan tulee tarinoita koulukiusaamisesta, asiantuntijoiden, opettajien jne haastatteluja. Molemmilta osapuolilta toivon kertomuksia, kiusatuilta ja kiusaajilta. Saat kertoa tarinasi nimimerkillä niin halutessasi. Oma nimesi jää vain minun tietooni. Tapauksien ei tarvitse olla juuri tapahtuneita, mitään aikarajaa ei ole.

Fb:ssa on myös ryhmä Ajatuksia koulukiusaamisesta. Tomin muistoksi. Liity! 

Kiitos etukäteen!


Vieras

#360

27.04.2015 17:13

Jokaiselle on taattava koulurauha!

Vieras

#361

27.04.2015 17:50

Minusta kaikkien on saatava elää ilman pelkoa. Myös erilaisten pienten ihmisten. Oma isäni oli viisi vuotta "siellä jossain" jotta meillä olisi turvallinen kotimaa, nyt on minun vuoro tehdä osani. Sen teen myös moottoripyörä harrastukseni piirissä.

Vieras

#362

27.04.2015 18:40

Erittäin tärkeä asia. Koulukiusaamista ei saa olla.
Siihen on puututtava heti. Lasta on rohkaistava kertomaan siitä aikuiselle tai jollekin luotettavalle ihmiselle.

Vieras

#363

27.04.2015 18:50

oma lapsi menee syksyllä kouluun ja asia huolettaa kovasti
Tättärää

#364 Opettajatkin kiusaavat

27.04.2015 19:10

Meidän perheemme kohdalla tuli eteen se tilanne, että myös opettaja syyllistyi kiusaamiseen. Rehtori ei puuttunut asiaan, ennenkuin valitin asiasta vielä ylemmälle taholle. Sitten otettiin yhteyttä ja pahoiteltiin. Tämä opettajan taholta tullut kiusaaminen oli vielä pahempaa henkisesti, sillä lapsellani ei ollut sellaista aikuista, johon luottaa ja johon tukeutua.

Lisäksi luokan pahin kiusaaja oli ns. kympin oppilas, joten hän ei mitenkään voinut kiusata ketään, koska oli lahjakas ja fiksu. Kuitenkin eräältä sijaisena toimineelta henkilöltä kuulin, että vaikka tyttö on lahjakas, on hän myös häiriintynyt. Tämä tyttö olisi tarvinnut apua, eikä silmien ummistamista. Että näin toimitaan kouluissa.

sirje
Vieras

#365

27.04.2015 19:10

tästä ois niin paljon sanottavaa että miun kädet ei kestä kirjottamista.. Mut allekirjottakaa.. jos vaik saatais päättäjät heräämään et narut on heidän käsissä.. tarvitaan vaan tahtoa tehdä asioille jotain.. uskon et uusissa kansanedustajissa löytyy kiusaajia, kiusattuja, sivustaseuraajia, niiden vanhempia, opettajia ja muita, jotka kaikki on ollut tai on jollain tavalla tekemisissä asian kanssa.. ja varmasti halutessaan voisivat muuttaa asioita nyt kun siinä asemassa ovat.. nyt tarvii vaan saada herätettyä oikean asian puolesta.. Miulla on monia ideoita joilla pystyis puuttumaan kiusaamiseen ja saada se vähenemään ja parhaassa tapauksessa loppumaan.. Ja tän asian puolesta oisin itekki valmis tekemään töitä..

Olen itse ollut koulukiusattu 1.lk-7lk. kunnes vaihdoin koulua.. Nyt 26-vuotiaana 7-vuotiaan lapsen äitinä näen helposti niitä kiusaamisen piirteitä joita omassa lapsuudessani näin ja osaan puuttua niihin jo hyvissä ajoin.. keskustella lapseni ja opettajien kanssa asiasta avoimesti ja auttaa ymmärtämään asiaa puolin ja toisin myös nähdä kiusaajan puoli.. Yhä edelleen huomaan itsessäni piirteitä jotka ovat seurausta tuosta piinaavasta kuudesta vuodesta jota kiusaaminen oli.. Käyn yhä edelleen läpi niitä asioita arkisessa elämässäni ja ajattelen sitä  kuinka ne ovat vaikuttaneet minuun ihmisenä ja vanhempana.. paljon on yhä edelleen tuskaa, itsekriittisyyttä,  ja epävarmuutta ja epäluuloisuutta noista vuosista jäljellä.. Monikaan ei usko kuinka kauas kantoisia nuo kiusaamiskokemukset voivat olla, eikä niitä kenellekkän soisi edes sille kiusaajalle.. 

Itse olen ehtinyt vuosien aikana kasvaa ja käsitellä asioita itsekseni ja pohtia kuinka asioita voisi muuttaa ja minulla on muutamiakin konkreettisia ideoita Koulukiusaamisen poiskitkemiseksi.. mutta ne edellyttävät päättäjiltä oikeaa tahtotilaa korjata asiat ja saada kiusaaminen kitkettyä pois, lisäksi tarvittaisiin muutoksia opetushallitukselta opetus-suunnitelmiin ja vapaaehetoisjoukkoja ja rahallista tukea.. 

Itse olen valmis tuomaan paremman ympäristön lapsillemme.. Toivottavasti moni muukin on.. 


Vieras

#366

27.04.2015 19:43

Itseäni kiusattiin nuorempana ollessani ala-asteella.

Vieras

#367

27.04.2015 20:17

Koulukiusaaminen pitää saada loppumaan ennenkun se kunnolla alkaa.
Pienetkin merkit kiusaamisesta pitää huomata ja samantien toimia.
Kiusattu menettää innon opiskeluun ja jättäytyy kaiken ulkopuolelle. Ei jaksa opiskella ja näin oma tulevaisuus vaakalaudalla.
Vaikka olisi "päätä" opiskeluun.
Todella surullista.

Vieras

#368

27.04.2015 20:17

Kaikilla lapsilla ja nuorilla on tasavertainen oikeus käydä koulua turvallisin mielin, peloitta ja ilman fyysistä ja/psyykkistä väkivaltaa <3

Vieras

#369

27.04.2015 20:25

Olen itsekin ollut koulukiusattu. Nykyään myös 11v.tyttäreni on.

Vieras

#370

27.04.2015 20:29

Erittäin tärkeä aihe joka koskee jokaista vanhempaa ja kuuluu jokaiselle lapselle
Kiusaajat mielisairaalaan

#371 Re:

27.04.2015 20:40

#14: hs...98 -  

 Olen todella pahoillani Eveliinan ja perheen puolesta. Pysykää vahvana. 

En voi ymmärtää tuollaista vääryyttä. Sairaalloista kiusaamista. Mielenvikaisia lapsia ja heidän idioottivanhempia. Mitä hauskaa on toisen vainoamisessa. En voi ymmärtää sitä enkä välinpitämättömyyttä koulun taholta. Ja sitä ettei uhria saa enää edes perhe puolustaa. Ja että kiusaajat teeskentelee uhria kun joku yrittää asiaan puuttua. SAIRASTA. 

Kiusaajat, heidän vanhempansa, koulun henkilökunta, HÄVETKÄÄ! 

T. Raivostunut ja pöyristynyt

Kasvatuksen haasteet

#372 Re: Ei mahda mitään,saavutettua etuisuutta ei saa pois

27.04.2015 21:43

#2: vääräuskoinen - Ei mahda mitään,saavutettua etuisuutta ei saa pois 

 Kiusaaminen osoittaa sivistyksen puuttumista ja  puutteellista kasvatusta. Rahvaanomaista, alhaista kiusaamista on todennäköisesti ollut aina, joskaan esim. minun kouluaikoinani sitä en ympäristössäni havainnut. Myös aikuiset kiusaa ja olen havainnut ympäristössäni törkeää työpaikkakiusaamista. 

Vanhemmuus on vaativa haaste. Lapsen kasvamaan saattamisessa ihmisyyteen, korkeaan eettiseen ja sydämelliseen sivistykseen on oltava johdonmukainen. Terveen tunneälyn, myötätuntoisuuden/omantunnon kehittyminen ei voi tapahtua ilman taitavaa keskustelua, ohjausta  ja esim. kuvailevia tarinoita, joiden avulla voidaan ohjata lapsia. Tätä kodin kavatustehtävää tulisi tukea myös isovanhempien, koulun, harrastusten ja muiden yhteisöjen kavatukselliset arvot, tavoitteet, teot ja ihanteet. Palkitseva palaute lähimmäisiin rakentavasti ja ystävällisesti suhtautuvista. Itsekkyyden sijasta tulee opettaa ja vaatia ottamaan huomioon myös lähimmäisiä, kavereita.

Liian fiksun lapsen kohdalla tämä systemaattinen kasvatus voi tosin johtaa uhriksi joutumisen asemaan, jos kaveripiiri ei ole ystävällinen ja alkavat käyttää  hyväkseen tai mielivallan käyttämistä "kilttiä, hyvää ja sopeutuvaa kaveria" kohtaan. Kasvatuksessa nykyaikana kannattaa valmistaa lapsi varautumaan myös kiusatuksi joutumiseen ja että siitä kannattaa heti kertoa, koska sitä ei kuulu yhtään hyväksyä. Nollatoleranssi. Ihmisille hyvä käyttäytyminen, lähimmäisten kunnioittaminen ja yhteistyökykyisyys on tahdon asia, vapaa valinta. Ihmisen hyvä kasvatus jo lapsuudesta alkaen kuitenkin rakentaa lapselle valmiuksia itse käyttäytyä hyvin, vaikka uhriksi joutumisen riski ainakin rahvaiden piireissä on tavallista suurempi. Vaikka kiusaamista olisi ollut aina, niin kyllä "hyvä käyttäytyminen" oli kuitenkin paljon suurempi arvo, ihanne ja korostunutta myös koulun kohteliaisuuskasvatuksessa. Nyt on kadotettu kulttuurissa hyvään käyttäytymieen otetta, sen merkitysten korostamista. Se tulisi palauttaa uudelleen arvoonsa, nyt entistä valistuneemman ja haasteellisemman kulttuurin erityisvaatimuksilla. Jokainen lapsi tarvitsee rakkautta, huolenpitoa ja hyvälaatuista kasvamaan saattamisen tukea sekä ohjausta. 

 


Vieras

#373

28.04.2015 01:14

Aitina, juuri leskeksi jaaneena. Tama tuli eteeni lisasuruksi...
Toivon, Etta Tomin aiti saa tarvitsemaansa times....
Ihmisen tulisi kohdella ihmista inhimillisesti. Emme ela viidakossa.

Vieras

#374

28.04.2015 02:02

Minuakin on koulukiusattu, eikä kukaan puuttunut väliin,
koska pelkäsi itse tulevansa kiusatuksi.

Vieras

#375

28.04.2015 05:25

Olen äiti.