Yöllistä läpiajokieltoa vastaan

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Yöllistä läpiajokieltoa vastaan.

jepsistä
Vieras

#51 Re: hengessä mukana.

14.04.2011 08:50

#26: - hengessä mukana.

Plaah, ihan oikein teille amiksille.

140db
Vieras

#52 Hyvä juttu,

14.04.2011 10:27

että kaupunki puuttuu tähän häiriöntekoon. Toki syy ongelmiin on vain pienessä osassa yöautoilijoita, joten sikäli kaikkia ei kannata syyllistää asian suhteen. Ihmettelen vain, miten näillä polttoaineen hinnoilla kenelläkään on oikeasti varaa ajaa tuntikaupalla kaupunkiajoa. Eikö nuorille pitäisi keksiä jotakin parempaa toimintaa, jotta tästä vanhasta aikansa eläneestä toiminnasta päästään eroon?
Raven
Vieras

#53 Ainahan voi....

14.04.2011 11:56

Ainahan ne kyltit voi toki käydä repaseen irti tai nytkö on vielä yöt pimeitä nii purkki sprymaalii and problem solved

Vieras

#54 Päättäjille ehdotus

14.04.2011 14:43

Jospa Rolloon tulisikin joulu keskellä kevättä, kun sitä rahaa kaupungilla on niin..... pikapäätös esim. 100 000 euroa rahaa nuorisotoimelle, joka laittaa avustustilin auki. Nuoret voisivat hakea rahaa / tehdä ehdotuksia jne. kaupungin nuorison hyväksi, elvytetään harrastusta. Nuorisotoimi voisi tapahtuman järjestämistä varten palkata nuoria. Nuoret tietää nuorten jutut miten hommat rulettaa. Esimerkiksi ilmaiset nakkikioskibileet klo 22-24 etenkin huruajelijoille jotka laittaa ne subbarit hiljaiselle ja jospa pidetään peräkärrykirpparit (kuten Tampereella jo osataan)esim Prisman, lapinaukean tms. jonne vanhemmat voivat peräkärryissä tuoda nuorten harrastusvälineitä kierrätykseen ja siellä sitten vaihdetaan pikkurahalla tavaraa ja kaupunki tarjoaa kahvit, pullat ja makkarat. On HIRVEÄN PALJON PIENIÄ TEKOJA JA SUURIA VAIKUTUKSIA NUORTEN HYVINVOINTIIN. Nyt virkamiehet hyviä päätöksiä ennen kesää!
Äippä 51v.
Vieras

#55

14.04.2011 16:07

Kaupungin keskusta on nuorten tapaamispaikka. Se on ja on aina ollut osa Rovaniemen nuorisokulttuuria. Keskustaan asumaan tulijan tulisi kyllä ymmärtää, että liikenteen äänet ovat luonnollinen osa asumisympäristöä.
Äippä 51v.
Vieras

#56 Re: Hyvä juttu,

14.04.2011 16:31

#52: 140db - Hyvä juttu, Aikansa eläneestä toiminnasta?! Kartsalla tavataan kavereita, pojat kattelee tyttöjä ja tytöt kattelee poikia. Näistä tapaamisista se hellustelu lähtee. Lopputuloksena ehkä pariskuntia, jotka keskustan asunnostaan natisevat nuorison/ liikenteen aiheuttamasta metelistä... Olihan täällä hyödyllinen ja mieluinen harrastus - jäärata-ajo, no joku tiukkapipo entinen nuori valitti siitäkin ja sehän oitis kiellettiin. Baareihinko nämä meidän nuoret halutaan ajaa kaljaa kittaamaan?

Äippä 51v.
Vieras

#57 Re: Ainahan voi....

14.04.2011 16:40

#53: Raven - Ainahan voi.... 

 Vahingonteko ei ole mikään ratkaisu. Bassot pienemmälle ja roskat roskiksiin, näilläkeinoin ehkä valitus vähän vähenee.

RJK
Vieras

#58 Re: VOI HYVÄÄ PÄIVÄÄ

14.04.2011 16:52

#21: moivaan - VOI HYVÄÄ PÄIVÄÄ

Täysin sivistymätöntä porukkaa koko sakki, ei mitään tapoja eikä kunnioitusta kanssaihmisiä eikä ympäristöä kohtaan !

Esimerkiksi Urheilukatu on joka aamu, kuin kaatopaikka näiden moukkien jäljiltä, syödään mössöruokaa ja syydetään kaikki roskat reteesti vaan auton ikkunasta suoraan kadulle ja jälki on samanlaista joka paikassa, missä nämä amikset parkkeeraa.

Nakkaavat varmaan kotonakin roskapussit suoraan rapulta pihalle :-O

Poliisi voisi sakottaa raakasti roskittamisesta, jospa juntit jotain oppisi.


Vieras

#59

14.04.2011 17:15

Joo'o.. Veikkaanpa, että tästä läpiajokiellosta ei ole juurikaan hyötyä.
Nuoret kyllä keksivät paikat missä olla ja veikkaanpa,
että kohta nuoriso parkkeeraa toisten nuorien asunnoissa tai autoilla kokoonnutaan johonkin..
Siellä sitten isolla porukalla saadaan norsulauman lailla ääntä
ja kyllä niitä poppivehkeitä asunnoistakin löytyy.

Kyllä itseäkin häiritsee (enkä asu keskustassa),
kun joku ajaa pörinäpöntön ja jenkkavehkeiden kanssa ohi keskellä yötä
tai jos naapuri kuuntelee musiikkia isolla ollessani esim. yövuoron jälkeen nukkumassa,
mutta kaupungissa ajaminen (ja se musiikin huudattaminen) on osa Rovaniemeläisen nuoren sosiaalista elämää.
Itsekin paljon kuskina kylällä viikonloppuisin ajelen (ellen ole töissä)
ja kuuntelen kyllä autossa musiikkiakin,
mutta en niin isolla (eikä ole poppivehkeitä),
että sen pitäisi ketään keskustassa asuvia häiritä.

Ja välillä kyllä olen totisesti tyytyväinen, kun pystyn kaveria auttamaan ollessani auton ratissa,kun känniset kaverit  tarvitsevat apua/kyydin kotiin,
ovat esim. hukanneet lompakkonsa/puhelimensa tai sitten vaikka lentäneet pihalle,
eikä haluta kylmissään kävellä kotia kohti. (Turvallisempaa se autolla on ainakin naispuoleisille henkilöille).


Eli siis, nämä huruttelijat voisivat vaihtaa sen pörinäpöntön pois
ja pistää musiikkia hieman pienemmälle,
niin kaupungin asukit saisivat rauhassa nukkua.

Me yökyöpelitkin halutaan päivällä nukkua ilman naapurista/kaduilta kuuluvaa meteliä...
Tai sitten jossain vaiheessa unohdetaan koko läpiajokielto,
vaikka merkit edelleen paikoillansa tönöttäisivät,
eikä poliisitkaan jaksa/viitsi olla kyttäämässä nuorten ajamista.

Toivottavasti joku nyt sais järkiratkaisun tähän touhuun.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

14.04.2011 17:19



Vieras

#61

14.04.2011 18:15

Joo!
järki käteen
Vieras

#62 Re: Re:

14.04.2011 18:32

#13: istunut kaljalla ja laskenut saman auton ajavan 10 min sisään 15kertaa ohi - Re:  

 kyllä helsingissäkin heitetään hurua, se on vain pitempi, johtuisikohan vaikka siitä että aluea on suurempi?? Ja toiseksi rovaniemi ei ole täynnä amiksia ja pelkästään amikset ei aja hurua. Ja sitä paitsi hurun heitto oli jo vähentyny huimasti verrattuna pariin viime vuoteen, että jos se nyt lisääntyy niin siitä saa kyllä syyttää ihan päättäjiä.


Vieras

#63 Re: Keskustassa asuva.

14.04.2011 18:34

#19: amiksia vastaan! - Keskustassa asuva. 

 on asuttu ja voin sanoa että enemmän mua haittas doriksen melu ku autojen. suurin osa kuskeista osaa pitää sen volyymitason keskustan pinnassa kohtuullisena.

Teme
Vieras

#64

14.04.2011 19:01

viime vk-loppu oli ensimmäinen kerta ku yksi osio oli suljettu huruttajilta ja aavemaista siellä oli.
niiskuneiti
Vieras

#65 mummot muumilaaksoon!

14.04.2011 22:33

tätä "huruttelua" on ollut montakymmentä vuotta, ja joka kaupungissa. niin mikä idea tässä ajokiellossa nyt täällä on? Jos nuoret haluavat ajaa ympyrää, niin ajakoot. Ihan passeli ajanviettotapa. Siinähän sitä näkee kavereitakin ja ei sen pitäisi olla keneltäkään pois. Ja jos niin herkät korvat näillä meidän kulman mummoilla ja papoilla on niin eikös täällä ole heille lääniä mihin mennä, palveluita on muuallakin lähellä....
Uskoisin myös, että siellä missä näitä älyttömiä päätöksiä on tehty, melkein jokaikinen on heistäkin viettänyt aikaa auton ratissa iltaisin.. Putsakkaapas ne aivonystyrät vielä uudemman kerran ja hinkuttakaa hiekat silmistä,tämä kaikki kuuluu tähän hetkeen. taitaa nämä päättäjät haluta vain itselleen mukavat oltavat. arpapelillä valittu sakki saamattomia.
Holhoamis ja -paapomisvaltiota vastaan!
Vieras

#66 Roskaaminen ja siisteyden ylläpito.

15.04.2011 02:36

Roskaamisesta on turha syyllistää pelkästään autoa ajavia tai autossa matkaavia. Aika usein ne roskat lentävät jalankulkijoiden käsistä kun kaikilla ei ole varaa matkustaa taksilla baarista kotia niin matkaevääksi hankitun roskaruuan pakkausmateriaali jää sitten matkan varrelle.

Tähän ongelmaan yksi ratkaisu olisi roskisten lisääminen kadun varsiin ja pysäköintialueiden yhteyteen ja niiden harvojen roskisten tyhjentäminen kun ne on täysiä. Kaupungissamme on aivan liikaa virkamiehiä hallinnossa, sieltä voisi ihan hyvin vapauttaa työntekijöitä kaupungin siisteyttä hoitamaan. Toinen vaihtoehto olisi tarjota nuorille töitä vastaamaan siisteydestä. Kolmas vaihtoehto olisi tarjota elintapa työttömille näitä töitä. Kaupunki voisi tukea myös yöaikaan bussivuorot alueille joissa asuu huomattavasti opiskelijoita. (Ounasmetsä/Kuntotie ja Rantavitikan alue)

Kieltohan koskee läpiajoa joten keskustassa yöaikaan ajavillehan riittää kun he pysähtyvät esimerkiksi kieltoalueella olevalle huoltoasemalle vaikka puhdistamaan auton tuulilasin.
Rovaniemi 35v
Vieras

#67 Ompa Angstia :D

15.04.2011 09:08

Ihan mukava lukea näitä juttuja, nuorisolla ei mene hyvin jos tämmönen haloo tulee ajokiellosta. Mä oon sitä mieltä että jos sulla on pörinäpönttö tai rouheet poppikoneet, 22 jälkeen voit auton jättää himaas TAI 10v helsingissä asuneena kerääntykää isoille parkkialueille meettingiä pitämään, stadissa oli monta mestaa jonne "ihan oikeat tuunaus alanharrastajat" keräänty. Täällä näyttää vaan olevan tää keskustelu tyyliin "EI 18-25vuotiailla ole MITÄÄN tekemistä muutaku pilisralli" :D JOS EI OIKEESTI OLE MUUTA TEKEMISTÄ KUIN PILIS niin on henkilökohtaiset asiat aika huonosti. JA SITÄPAITSI "PILISRALLI" ja yö-ajelut ei oikeesti ole "HARRASTUS". Olen puhunut.
Been there, seen that..
Vieras

#68 Hohhoijaa..

15.04.2011 09:42

Kyllä siitä "omin kyydein" kaupunkiin tulosta lähtee vähintään yhtä paljon ääntä kuin taksistakin, yleensä sen helvetillisen bassojytkeen takia vielä enemmän. Kuuluu se musiikki auton sisällä varmaan vähän pienemmälläkin voimakkuudella. Kieltohan lisäksi koskee LÄPIAJOA, jossa pihaan ajo on sallittu.

Roskaamisen kyttääjä tekee ihan oikein, veisitte ne helvetin roskat roskiin kun kerran toittekin vai pitäisikö ne saada vapaasti kylvää pitkin kaupunkia?? Teettekö kotonakin niin?

Ajokiellolle pisteet!

Vieras

#69 Re: Ompa Angstia :D

15.04.2011 12:20

#67: Rovaniemi 35v - Ompa Angstia :D 

 Joo kyllähän me kokoonnuttais jonnekki isolle parkkipaikalle, mutta sieltäki tullaan häätään meidät pois!! Esim. viime kesänä prisman parkkipaikalta, ja siellä ei tosiaankaan ole asutusta lähellä että häirittis..

Ei täällä yksinkertaisesti ole paikkaa mihin mennä ja viettää aikaa kavereiden kans, osa kavereista on alaikäsiä eikä niiden kans voi hengata illalla missään kapakissa pelaamassa vaikka biljardia.. Minusta olis hyvä ko tänne saatas vaikka semmonen iso halli missä olis tekemistä nuorille, ja nuoret pitäis ite pystyssä sitä kunnan avustamana.. Meitä kuiten on paljon, hengaillaan ja tutustutaan kylällä ko ei muualla voi..

Ketse
Vieras

#70 Adressin perustaja HUOMIO!

16.04.2011 02:51

Adressin perustaja, voisit yrittää AIKUISTUA ja lopettaa tämä adressi! Ja te muut adressin allekirjoittaneet, miettikääpä hitusen järjellä asiaa.
Vai ettei kiihdyttely häiritse keskustassa asuvia? Se kuule kuuluu talojen sisälle, vaikka ovet ja ikkunat olisivat kiinni! Aivan naurettava tämä adressi, turha ajaminen on kielletty erikseen asetuksella sekä lakipykälällä, joten turhaa te inisette, ette saa ajaa korttelirallia missään tilanteessa!!! Poliisi voi ja myös pitää puuttua jatkossa turhaan ja häiritsevään ajeluun.

Vieras

#71 PERRRR**LE

16.04.2011 17:10

Jos tätä asiaa niin kovasti vastustetaan niin miksi ei sitten voida laittaa niitä nimiä näkyviin julkisesti? puolet ihmisistä nimettömänä kirjottanu adressin.. itsekin vastustan mutta uskalsin oman nimeni julkaista.

Vieras

#72 muutama viikko sitten

16.04.2011 22:09

tässä pari viikkoa sitten lapin kansan lehdessä oli juttu kyseisestä aiheesta ja jossa haastateltiin muutamaa poikaa. pojat olivat sitä mieltä, että rovaniemellä on vain muutama auto jotka oikeasti huuattavat musiikkia. siispä te kaikki muut viksut ja vilmaattiset autolla hurua heittävät, voitte syyttää ainoastaan näitä "muutamia" autoja, jotka musiikkia huudattavat täälä hetkellä olevasta ajokiellosta. ottakaa asia vaikka muutoksena joka piristää. rovaniemi on täynnä muitakin katuja jossa hurua voi heittää. vaihtelu virkistää.

Vieras

#73 Re: Adressin perustaja HUOMIO!

16.04.2011 22:13

#70: Ketse - Adressin perustaja HUOMIO!

ehdottomasti samaa mieltä. on myös kohtuutonta vaatia ihmisiä muuttamaan korkalovaaraan tai muualle keskustasta sen takia että saisitte ajaa rallia ja huuattaa musiikkia. olisiko aika katsoa peiliin ja lähteä itse ajamaan sellaiseen paikkaan, missä ei ole asutusta. ei todellakaan ole meidän kaupungissa asuvien homma muuttaa pois VAAN SEN TAKIA ETTÄ SAATTE AJAA RALLIA. tämänhetkinen mielenosoitus on selvästikkin aivan turhaa. kielto on laitettu, sitä tuskin puretaan.

ak
Vieras

#74 ...

17.04.2011 11:08

Kyllä tämä läpiajokielto on ihan älytöntä hommaa ja nähtävästi on moni muuki täysin samaa mieltä, oli nimittäin eilen illalla ydinkeskusta niin täynnä hurunajelijoita, niitä oli tullu jopa toisilta paikkakunnilta. Ja täytyy sanoa että se oli todella hienoa! Jospa nuo perhanan merkit saataisiin pois tuolta kadun varsilta! ;)
Hemuli
Vieras

#75

17.04.2011 13:02

Siis mun mielestä tää on ihan hyvä tää adressi, mutta sais varmasti enemmän nimiä jos olis vähän paremmat nuo perustelut tuossa, esimerkiksi vois lukea ETTÄ allekirjoittamalla tämän adressin hyväksyn myös korttelirallia ajavana kerätä omat roskani ja viedä ne asianmukaisiin roskakoreihin eikä sinne urheilukadun parkkiin. Oikiasti, vois myös nuoret miettiä miksi ne ihmiset valittaa, tai että miten ne sais valittaa vähemmän. Ja keskustassa asuvien ihmisten ois hyvä käydä muutama päivä vaikka Oulun, Tampereen, Turun tai Helsingin keskustassa ja TODETA ETTÄ ONKO SE NIIN ISO meteli pelkästään rovaniemellä. Vähä niinku näkökulmaa näihin hommiin, eipä tollasia kieltoja oo muuallakaan. Mut perusteluja kehiin eikä turhaa kökön jauhamista.