Pittbullterrierin pitäminen kiellettävä myös Suomessa

pultin kaveri

#51 Re: Tajutonta..

29.07.2018 16:17

#10: Blackis - Tajutonta.. 

olen sitä mieltä taläiset ihmiset ,jotka huolehdi koirastaan pitäisi lopettaa. on semmonen juttu että mäyrä koira puree myös. itselläni on 2pulttia ei ongelmia .hyvin huohlehtii perheen mienemmistä.liikunta ja määrätietonen koulutus.

Doglover

#52 Re: Re: KOULUTTAKAA KOIRANNE!

07.08.2018 07:03

#46: - Re: KOULUTTAKAA KOIRANNE! 

Oman puudelin kimppuun on hyökännyt toinen puudeli, kun taas parin pittiä tullut vastaan ja tullut heti toimeen, ei se rodusta johdu vaan ihan yksilöitä noi koirat on. JA OMISTAJAT PITÄÄ KOULUTTAA NE KOIRAT!!

OttakaaVastuuta

#53 Rajoittakaa nyt jo näitä rotuja herranjestas. Katsokaa esim. Tanskaa!

28.11.2018 14:17

Ehdottomasti pitäisi vähintään rajoittaa. Huom. Taistelukoirat on kirjaimellisesti jalostettu taistelemiseen. Ottakaapa ihmiset päänne pois persuksistanne ja ymmärtäkää, että teidän kiltit pikku mussukat eivät osoita sitä, etteivätkö rodut YLEISESTI OTTAEN ole vaarallisia. Teidän HYVIN KASVATETUT koiranne ovat esimerkillisiä tapauksia, mutta Suomessa ei ole mitään rajoitusta siitä, kuka voi ottaa näitä koiria. Suomessa on muutenkin tapana reagoida eikä ennaltaehkäistä.

Viime kesän aikana oli lukuisia tapauksia, jossa NIMENOMAAN TAISTELURODUT ovat raadelleet ja TAPPANEET MUITA KOIRIA. Ihmisetkään eivät ole säästyneet hyökkäyksiltä. Mikä helvetin oikeus teillä mukamas on pitää näitä potentiaalisesti vaarallisia koiria laillisina/rajoittamattomina, kun KAIKKI muut joutuvat olemaan varuillaan teidän jääräpäisyydestänne johtuen? Oletteko nyt ihan rehellisesti koirarodun faneja, vai olisiko tässä jokin statusjuttu kyseessä?

Jos osaatte kasvattaa koiranne hyvin, hienoa. Käykää osoittamassa se viranomaisille ja saakaa jokin lisenssi koiran pitämiseen. Nyt on aika korjata esi-isämme vanhoittuneet lakikäsitykset ja alkaa ennaltaehkäisemään mahdollisia kuolemia/loukkaantumisia.

Erikoisluvalla taistelukoiria lisensoiduilla omistajilla. Piste. Mihinkään muuhun tässä ei pidä ryhtyä. Aggressiiviset koirat pitää lopettaa saman tien, jos ei terapialla ym. kasvatuksella parane.

Huoh..

#54 Re: Re: ei taas

20.06.2019 08:08

#2: koiranomistaja - Re: ei taas 

Vittu mitä soopaa.. Kukkahattu tädit ja sedät voi mennä niitten nyrkillätapettavien räksyttäjä chihujensa kanssa vaikka Ruotsiin jos niin pelottaa. Amerikanpitbullterrieriä ihmisrakkaampi koira on ainoastaan noutajat... 


Vieras

#55 Re: Rajoittakaa nyt jo näitä rotuja herranjestas. Katsokaa esim. Tanskaa!

20.06.2019 08:11

#53: OttakaaVastuuta - Rajoittakaa nyt jo näitä rotuja herranjestas. Katsokaa esim. Tanskaa! 

Amerikan pitbull terrieri ei ole taistelukoira. Se on työkoira rotu. Väärällä koulutuksella saat mistä tahansa koirasta "taistelukoiran", katso lenkillä vaikka näitä agressiivisia saksanpaimenkoira uroksia, joita omistajan on vaikea hallita..

 

Lopeta väärän tiedon levittäminen.

Maikku

#56 Re: Re: ei taas

16.09.2019 06:41

#2: koiranomistaja - Re: ei taas 

Suosittelen lämpimästi opettelemaan kirjoittamaan rodun edes oikein. Se on pitbull. 

 

 

Pittbull hyökkäsi koirani kimppuun

#57 Re: Lukekaahan tarkkaan

06.10.2019 19:41

#27: ärsyyntynyt - Lukekaahan tarkkaan 

https://www.hs.fi/tiede/art-2000006117768.html

 

PITBULL on erityisen vaarallinen koirarotu, kun kriteerinä on puremisriski ja puremien vakavuusaste.

Tuore yhdysvaltalainen tutkimus kertoo, että pitbull-rotuiset koirat purevat koiraroduista eniten ihmisiä kasvoihin ja aiheuttavat paljon vakavia vammoja.

Seuraavaksi eniten puremia aiheuttavat sekarotuiset koirat ja saksanpaimenkoirat.

Ohion osavaltionyliopiston tutkimuksen julkaisi tiedelehti International Journal of Pediatric Otorhinolaryngology.

 


KOIRIEN puremat ovat merkittävä kansanterveydellinen ongelma, yhdysvaltalaiset tutkijat kirjoittavat. Koirat purevat amerikkalaistilastojen mukaan Yhdysvalloissa vuosittain lähes viittä miljoonaa ihmistä, ja viidesosa uhreista tarvitsee hoitoa. Heistä suuri osa on 5–9-vuotiaita lapsia.

Yhdysvalloissa on arviolta 83 miljoonaa koiraa, joilla on omistaja.

SUOMESTA vastaavia tilastoja koiranpuremista ei ole, mutta jotain suuntaa antavat poliisille ilmoitetut koirahyökkäykset. Vuonna 2017 niitä oli 788 kappaletta.

Hyökkäysten määrä on kasvanut 2010-luvulla samaan aikaan, kun koirien määrä on lisääntynyt. Suomessa on Tilastokeskuksen viime vuoden arvion mukaan noin 700 000 koiraa.

Pitbullien osuus oli suurin: 22,5 prosenttia. Sekarotuiset koirat purivat toiseksi eniten, ja kolmantena tulivat saksanpaimenkoirat.

OHION osavaltionyliopiston tutkijat kävivät läpi 43 tutkimusta, kun he selvittivät rotukohtaista puremisriskiä.

Aineisto kattoi kaikkiaan 26 000 raportoitua puremaa.

 


Aiemmista 43 tutkimuksesta tehty meta-analyysi kertoo, että pitbullien eli amerikanpitbullterrierien osuus puremista oli suurin eli 22,5 prosenttia.

Sekarotuiset koirat purivat toiseksi eniten. Niiden osuus oli 21,2 prosenttia.

Kolmantena tulivat saksanpaimenkoirat 17,8 prosentilla. Sen jälkeen tulivat muut terrierit sekä rottweilerit.

Kärkisijoja pitäneet rodut aiheuttivat puremalla myös merkittäviä vaurioita kasvoihin.

Häntäpäässä olivat esimerkiksi pointterit, dalmatialaiset, lammaskoirat, chihuahuat ja kiinanpalatsikoirat.

TUTKIJAT tarkastelivat lisäksi Virginian yliopiston ja Ohion osavaltionyliopiston lastensairaalan potilasaineistoja 15 vuoden ajalta. Aineisto koski kasvoihin kohdistuneita koiranpuremia.

Sekarotuisten koirien osuus oli aineistossa merkittävä, samoin niiden tapausten, joissa koirarotu ei ollut tiedossa. Siksi tutkimusryhmä selvitti myös muita tekijöitä, jotka saattavat auttaa ennustamaan puremisalttiutta, kun tarkka rotu ei ole tiedossa. Tällaisia olivat esimerkiksi pään muoto ja paino.

Suuri puremisalttius on tutkijoiden mukaan niillä koirilla, joilla on leveä ja lyhyt pää ja jotka painavat 30–45 kiloa.

”Halusimme tarjota perheille tietoa, joka auttaa heitä määrittämään riskiä lapsilleen ja antamaan tietoa siitä, minkä tyyppiset koirat sopivat lapsiperheisiin”, tutkimusta johtanut lääkäri Garth Essig sanoo yliopiston tiedotteessa.

TAISTELUKOIRINA pidettyjä rotuja on kielletty osassa maailman maita. Näihin rotuihin kuuluu myös amerikanpitbullterrieri, jonka omistamista on rajoitettu muutamissa Euroopan maissa.

Esimerkiksi Tanska kielsi rodun kasvattamisen, pitämisen ja maahantuomisen vuonna 2010, kun maassa kiellettiin yhteensä 13 koirarotua.

Viime vuodenvaihteessa julkaistu ruotsalais-tanskalainen tutkimus kertoo kuitenkin, että Tanskan lainsäädännöllä ei ole ollut vaikutusta koirien puremiin.

AMERIKANPITBULLTERRIERI (pitbull) ei ole Suomen Kennelliiton tunnustama rotu. Näiden koirien lukumääristä Suomessa ei ole rekistereissä tietoa

Pitsquad

#58 Haloo! ROTUKIELLOT ei oo auttanu missään!!!!

15.10.2019 20:39

 

Toivottavasti ei tuu menemään ikinä läpi . 

Pelkästään Briteissä tapettiin noin 6tuhatta pittiä ja ”pittiä” ja tämä perustu apbt-vastaiseen lakiin. Eli täysin valetta ja väärää tietoa. 

 

 

MAISSA JOSSA ON ROTUKIELLOT OLLUT - PUREMATILASTOISSA EI MITÄÄN MUUTOSTA. koska kyse ei ole siitä rodusta . 

 

Lisäksi SUOMESSA ON PITTEJÄ MUUTAMA KYMMENEN!!! Ja ne ihmiset ketkä ne omistaa on kyllä ihan osaavia harrastajia ja olisi ikävää että hienosti käyttäytyvä suorituskoira jouduttaisiin lopettamaan turhaan! Niitä ei saa Suomesta vaan pitää ulkomailta hakea. 

 

JOS ONGELMAAN HALUAA MUUTOSTA - TARKOITAN PURUTILASTOJA , NIIN PITÄISI SAADA NÄMÄ SEKAROTUISET JOTKA PÄÄTYY VÄHINTÄÄN HÄMÄRIIN OLOIHIN NIIN POIS KADULTA. Ts luvanvaraiseksi isomman/vanhemman koiran pito! Esim rotikoita on myös käytetty tappeluissa ja on huskyn kanssa pitin edellä purutilastoissa. Mites ne koirat sitten kenestä oikea vaara on.? Koira -ajokortin suoritus jos haluaa tämän tyylistä koiraa pitää , ja poliisit niitä tarkastaisi - jos ei löydy niin koira piikille . Olisi paljon helpommin järkättävissä ja voisi olla jotain hyötyä tästä - toisin kuin rotukiellosta. 

 

 

JA MITÄHÄN JÄRKEÄ EDES KIELTÄÄ ROTU JOSSA SUOMESSA ON KOURALLINEN , JA NE KETKÄ OSTAA 2TONNILLA KOIRAN NIIN TAATUSTI KOULUTTAA SIITÄ MAHTAVAN HARRASTUSKAVERIN EIKÄ HAKKAA SITÄ VIHAISEKsi

Katsy

#59 Re: Hohoo

15.10.2019 20:48

#33: Jutta - Hohoo 

Joo oon kans miettinyt , et järkevintä ois lyödä luvanvaraiseksi, tällä koira-ajokortilla kaikki voimakkaammat rodut jotka purressaan saavat pahaa jälkeä . Karsisi ehkä näitä pitti(jatiesminkä)mixien vähintään hämäriä hommaajia  joiden koirat se ongelma on kun ei tunneta niiden tarpeita eikä osata kouluttaa ja lukea koiraa.

Sitten jos poliisi törmää henkilöön voi kysyä lupia , jos ei ole niin saa mahiksen suorittaa ja jos ei pääse läpi niin .... 

Ehkä tämä vois olla avain myös pitin maineen parantamiseen?

olisi aivan sairasta jos tää adressi menis läpi ja nimenomaan PITIT kiellettäs.... sais samantien muuttaa toiseen maahan :D en ikimaailmassa antais ilman syytä lopettaa kahta koiraani joista ei oo vaaraa . 

 

Tuntuu olevan yleinen mielipide et pitti käy vaikka omistajan kimppuun jos sitä komentaa , ja omistajat on itsekkäitä koska on tällaisen ottanut myös naapurin/naapurien koirien hengen uhalla. Aivan kuin ne tappaisi kaiken eteen tulevan ....

Tony

#60 Re: Sekarotuinen?

15.12.2019 22:23

#3: - Sekarotuinen? 

Mistä revit et amerikan pitbull terrierit ovat vain 25kg???

Rotuahan on muutamassa eri koossa. On pocket pittbull, pittbull, xl pittbull ja vielä xxlpitbull joka tosiaan painaa jo 45-60kg ylewnsä urokset näistä xxl piteistä varsin isoja +50kg

Omistan itse tälläisen xxl pitbullin jolla painoa 51.2kg ja todella linjakas veijari, ei ollenkaan läski vaan keho samanlainen kun tosiaan tolla normi pitillä joka painaa 25-30kg

Todennäköisyys

#61 Re: Re: ei taas

13.04.2020 12:55

#2: koiranomistaja - Re: ei taas 

Harvemmin taitaa noutajat tai suomenajokoìrat hyökkiä ihmisten päälle. Kun taas nämä jotkut rodut... Mitähän mahtaa liikkua ihmisen pään sisällä, kun se haluaa itselleen pibullin tms rodun?

Ongelmakoirakouluttaja

#62 Re: Re: Re: ei taas

27.05.2020 10:13

#61: Todennäköisyys - Re: Re: ei taas 

Jos tutustuttu tilastoihin, niin kultaiset noutajat ja cockerspanielit, sekä muut yleiset "perherodut" hyökkäävät useammin lapsien päälle kuin pitbullit. On totta, että jälkimmäisten hyökkäyksistä tai itsesuojelusta uutisoidaan aina enemmän. Itselläni on ollut pieniä koiria, noutajia ja rotikoita, mutta tärkeintä on kaikkien näiden rotujen kouluttaminen sekä vastuullinen ulkoilluttaminen! Ja yleensä kaikkien rotujen "ongelmat" lähtevät hihnan toisesta päästä.