Vetoomus am Sergein palauttamiseksi Valamon luostarin johtajaksi


Vieras

#701 Re: Mikä estää

29.12.2011 19:29

#700: - Mikä estää

Hyvä piispa Arseni. Vihdoinkin järjen ääni tässä asiassa. terveisin. Valamon ystävä

Entinen talkoolainen

#702

29.12.2011 22:36

Kuinkas nämä touhusedät,jotka siellä mäellä talkoolaisina tai palkattuina asustelevat,heidän käytöksensä? Sekö sallitaan?

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

30.12.2011 05:25


kiitollinen rippilapsi

#704 Missä

30.12.2011 05:31

am Sergei nykyisin on? Onko hän vielä Valamossa vai onko lähtenyt muualle?

 

Luostarijuridiikkaa

#705 Ortodoksisesta vapaaehtoistyöstä

30.12.2011 07:29

Ortodoksinen kirkko tarvitsee palkatonta vapaaehtoistyötä. Tehtäviä löytyy luostarissa ja luostarin ulkopuolella. Tämä pitäisi nyt ymmärtää. Revittely touhusedistä ja -tädeistä on typerää ja tarpeetonta. Sitten vaikuttaa käyvän niin, että aktiivisuus kasaantuu ja on paljon niitä, jotka seurakunnissakin odottavat että tietyt ihmiset ovat suorastaan yliaktiivisia heidänkin puolestaan. On mukava saapua kirkkokahveille kun joku toinen sen aina ja säännönmukaisesti keittää. Koskisen taustaa en lainkaan tunne, joten en tiedä, onko hänkin mahdollisesti ihminen, jolta usein on odotettu aktiivisuutta erilaisissa vapaaehtoistehtävissä ja että tämä aktiivisuus olisi sitten näkynyt myös puheena olevan adressin valmistelun aktiivisuutena vai onko hän nyt vasta ensimmäisen kerran aktiivinen adressin myötä. - Vapaaehtoistyön laajentaminen ja ortodoksilasten kasvattaminen vapaaehtoistyön tekemiseksi on kirkon jatkumisen kannalta erittäin vakava kysymys. Touhusedät ja -tädit vanhenevat vähitellen ja heidän paikalleen tarvitaan uutta nuorta voimaa. Mutta että nuo touhunimet koen loukkaavina enkä enää itse niitä käytä. Vapaaehtoistyöntekijät näkevät pappeja ja papiston toimintaa läheltä, paljon lähempää kuin pelkät kirkon palveluitten käyttäjät. Ortodoksisten vapaaehtoistyöntekijöitten historiasta ja nykypäivästä ja tulevaisuudesta pitäisi jonkun kirjoittaa väitöskirja. Arvelen että am Sergeilläkin on ollut jokin erityinen vapaaehtoistyöntekijöitten tiimi, jossa hän on rohkaistunut kertomaan ajatuksiaan ja näkemyksiään. Niin kai on piispa Arseninkin kohdalla. Toki on niitäkin pappeja, jotka pitävät vapaaehtoistyöntekijöitä itsestäänselvinä alempina palvelijoina, joita voi kohdella alentuvasti. Mutta vapaaehtoistyöntekijät elättävät itsensä muulla työllä ja antavat sitten vapaa-aikansa vapaaehtoistyöhön. Ilman vapaaehtoistyötä ortodoksisen kirkon arki ei suju siten kuin sen nyt sujuu. Mielelläni kuulisin Koskisesta ortodoksina ja hänen vapaaehtoistyöstään, jolloin edelleen pystyisin ymmärtämään hänen aktiivisuuttaan adressin muotoilijana. Jos hän ei ole koskaan millään muulla tavoin aktivoitunut niin silloin käsitän enemmän piispa Arsenin ärtymystä ja veljestön ärtymystä, vaikkakaan en silti hyväksy porttikieltoa sanktiona. Mainittakoon etten itse ole allekirjoittanut adressia. Allekirjoittamattomuuteni ei ole kannanotto am Sergein erottamisen puolesta eikä sitä vastaan. En yksinkertaisesti tiedä mitä luostarissa on meneillään ja ajattelin että allekirjoittajat tietävät enemmän kuin minä ja siksi allekirjoittavat adressin.

Vieras

#706 Re: Ortodoksisesta vapaaehtoistyöstä

30.12.2011 11:40

#705: Luostarijuridiikkaa - Ortodoksisesta vapaaehtoistyöstä


"Ortodoksinen kirkko tarvitsee palkatonta vapaaehtoistyötä. Tehtäviä löytyy luostarissa ja luostarin ulkopuolella. Tämä pitäisi nyt ymmärtää. Revittely touhusedistä ja -tädeistä on typerää ja tarpeetonta. /..../

/... / Mutta että nuo touhunimet koen loukkaavina enkä enää itse niitä käytä. Vapaaehtoistyöntekijät näkevät pappeja ja papiston toimintaa läheltä, paljon lähempää kuin pelkät kirkon palveluitten käyttäjät. /.../

/.../ Ilman vapaaehtoistyötä ortodoksisen kirkon arki ei suju siten kuin sen nyt sujuu.  /.... /"

 

Tämä on tilanne. Entisenä seurakunnan työntekijänä tunnen tämän asian todella hyvin.

Uusi Valamo on niin suuri kokonaisuus tänä päivänä, että talkoolaisiin ja työntekijöihinkin  suhtautuminen vähätellen ja ylimielisesti sillä perusteella että "tämä on veljestön koti" (ja jossa voivat ylläpitää mitä perhehelvettiä tahansa) on todella räikeässä ristiriidassa hurskaasti lanseeratun luostarilaisuuden, jopa koko kristillisyydenkin kanssa.

JOS veljestön jäsen haluaa elää rauhassa ja omissa oloissaan, se on täysin mahdollista näissäkin olosuhteissa. Matkailubisnes, viinitehtailu, kansanopisto tai konservointilaitos ei ole heidän kotinsa vaan toimeentulolähde, sen voi rinnastaa tavallisen ihmisen työpaikkaan. Eikä työpaikallaan todellakaan voi elää samalla mentaliteetillä ja ottein kuin kotonaan!

Merja Colliander

ortodoksiko?

#707

30.12.2011 13:17

Kiitokset asiallisesta ja hyvästä kommentista Merja Colliander
ortodoksi

#708 Re: Ortodoksisesta vapaaehtoistyöstä

31.12.2011 00:29

#705: Luostarijuridiikkaa - Ortodoksisesta vapaaehtoistyöstä

Erityisopettaja Maritta Koskinen on monien vuosien ajan toiminut Valamon Ystävät ry:n hallituksen jäsenenä ja rahastonhoitajana. Lisäksi hän on pitkään toiminut Valamon Ystävien Turun paikallisosaston sihteerinä ja puuhanaisena. Hän on vuosittain tuonut Turusta Uuteen Valamoon pyhiinvaellusryhmiä mm. ortodoksioppilaiden ja Valamo Ystävien ryhmiä. Nyt porttikiellon saaneena hänen on mahdotonta järjestää näitä pyhiinvaellusmatkoja. Koskinen on ollut Turun ortodoksisen seurakunnan valtuuston jäsen ja pääkirkon apulaisisännöitsijä. Lisäksi hän opettaa ortodoksista uskontoa kouluissa.

Luostarijuridiikkaa

#709 Kiitos vastauksesta

31.12.2011 08:03

Paljon kiitoksia vastauksesta. - Koskinen on siis ortodoksiaktiivi. Ortodokseissa on aivan riittämiin saakka passiiveja ja aktiivien palveltavia. Toistan näkemykseni, että porttikielto voidaan antaa vain itse tilanteessa luostarin alueella, jolloin kiellon saaneen on katsottu näytetysti käyttäytyneen sopimattomasti vastoin sitä hillittyä käytöstä, jota luostarissa kävijöiltä edellytetään. Porttikieltoa ei voi antaa etukäteen. Ketään ei saa rangaista etukäteen rikkomuksesta, jonka hän mahdollisesti tekee. - Viina tekee meidät ihmiset humalaisiksi koska olemme ihmisiä mikäli viinaa juo mutta sillä perustein ei pidä tuomita etukäteen rattijuopumuksesta sen takia että on syntynyt ihmiseksi. - Laillisuuden keskeisiin periaatteisiin kuuluu se, ettei ole rangaistusta, jos ei ole rikosta. Edellä kerrottu Koskisen tausta siis selittää, että porttikielto siirtyy vaikutuksena pyhiinvaellusmatkaajiin. - Kirkon autoritaarinen johtajuus ei ole täysin ymmärrettävä demokraattisessa yhteiskunnassa. Demokratia odottaa aina perusteluja ja ratkaisujen selkeitä selityksiä. Autoritaarisuus taas sanoo, että näin tehdään ja suu poikki. Opettajan ammatissa ei menesty käskyttämällä ja komentamalla, tylyttämällä oppilaita. Sellainen nostaisi oppilaat ja heidän huoltajansa kapinaan. Uusi Valamo ei ole suljettu laitos eikä hengellinen vankila. Se markkinoi itseään eri tavoin ajattelevien ihmisten satamapaikkana, jota voi tuttavallisesti lähestyä häiritsemättä ortodoksista liturgista elämänmenoa.
Mattias

#710 Johannes Kastajan päivänä

07.01.2012 10:38

Arkkimandriitta Sofroni Saharov Essexin luostarista kirjoittaa Siluan Athosvuorelaisen elämäkertakirjassaan sivulla 26: "Siluan ymmärsi jo nuoruudessaan,että ihmisten välisen rauhan ehdoton edellytys on, että jokaisen on tajuttava oma syyllisyytensä"

Kristus ei hylkää ketään. Ei myöskään ortodoksinen kirkko.
Luostarijuridiikkaa

#711 Kirkko vallan käytttäjänä

08.01.2012 19:51

Tämä porttikieltoasia on vallankäyttökysymys, joka on tätä päivää eikä asiaan voi helskytellä joitain tradition kirjallisuuden lauseita. Asia on ihan konkreettinen. Vallankäyttäjä katsoo että sillä on oikeus toimiinsa niillä perustein mitkä se katsoo ratkaisevina ja raskauttavina. Nyt on kysymys porttikieltotuomiosta ja sen perusteista. Kun porttikielto asiana ei saa auktoriteetilta selvennyksiä niin se säikähdyttää monia. Kuten toistan niin pelkkää omaa mielipidettä ei yleisesti ottaen pidetä Suomessa tuomittavana. Porttikielto on määraikainen karkotustuomio sieltä missä ihmisen pitäisi aivan erityisesti kyetä riisumaan suojavarustustaan Jumalan kasvojen edessä ja mikä on sisimmän latautunut rakennuspaikka toisin sanoen juuri sitähän luostari on. Ainakin jotkut minun tavallani ovat menneet suurimman hädänalaisuutensa ja yksinäisyytensä kanssa luostarivieraaksi, joten ajatus että tulisi jonkin mielipiteen takia sieltä karkotetuksi on todella tukahduttava ja ahdistava tieto. Kun luostari hylkää on samaa kuin että koti hylkäisi. Ei ainakaan ortodoksi millään voi suhtautua luostariin primääristi jonakin hotellitoimintana tai bisneksen tekopaikkana, ikoni- ja viini- ja kirjakauppana tai kurssikeskuksena. Porttikieltojuttu on hyvin paha asia kirkon piirissä ja pahaksi sen tekee sekin kun esimerkiksi Aamun Koitto näyttää tyystin vaikenevan tapahtumien kulun analyysistä.
Jukka-Pekka Wuorikoski

#712 Valamon luostari jatkaa syyttömien eristämistä...

13.01.2012 21:58

Valamo jatkaa "syyttömien" eristämistä:

Valamon luostarin talousjohtaja Veikkoo Halonen soitti tänään pe 14.15 ja ilmoitti, etten voi tulla Valamoon vuotuiselle oppaiden kurssille 20.-22.2012. Syyksi hän ilmoitti allekirjoittamani kantelun Eduskunnan oikeusasiamiehelle (siirtynyt)> Oikeuskanslerivirastoon, koskien arkkimandriitta Sergein kyseenalaista erottamista marraskuussa 2011. Sanoin, etteivät asiat mitenkään liity toisiinsa, mutta hän ilmoitti, ettei kurssilla ole tilaa vaikka olin ilmoittautunut kurssilaiseksi jo ennen "Valamon kriisiä"!
Kerroin myös, että minulla on ortodoksina, kristittynä, ajoissa kurssille hyväksyttynä, kokeneena oppaana ja ihmisenä oikeus tulla osalliseksi kurssille, mutta hän kielsi minua ehdottomasti tulemasta.

Sain joulukuussa vahvistuksen kurssille osallistumiselle Valamon kansanopistosta, joka on kurssin järjestäjätaho!

Olen toiminut (jo 90-luvullakin) viimeisenm kahden kesän aikana Valamossa oppaana ja porttioppaana, 2010 4 viikkoa ja 2011 n. 5 viikkoa!

Koska tässä ilmeisesti diskriminoidaan ja eritellään ihmisä mielipiteen ilmaisun takia, joudun kysymään asian oikeellisuutta niin rikospoliisilta, rikkooko menettely Suomen lakia ja / tai perustuslakia sekä liitän tämän osaksi Oikeskanslerivirastoon tehtyä kantelua. Lisäksi poliisin ja Oikeuskansleriviraston selvitettäväksi jää onko ilmoitus Veikko Halosen "oma päähänpisto" vai onko asiasta Valamon kansanopiston tai luostarin johtokunnan virallista kokouspäätöstä ja jos niin millaisin perustein? Eli kuka tai ketkä ovat (jälleen) tämänkin ihmisoikeuksia ja mielipidevapautta räikeästi loukkaavan päätöksen takana?

*********Varauksen vahvistaminen joulukuussa 2011

Lähettäjä Valamon kansanopisto
Vastaanottaja wuorikoski@netti.fi
Lähetetty 16.12.2011 10:04:48
Aihe Luostariopasseminaari 20.-22.1.2012
Viesti Hei ja kiitos ilmoittautumisestasi!
Sinulle olikin jo varaukset tehtynä tammikuiseen opasviikonloppuun.
Tervetuloa!
Hyvää Joulun aikaa toivottaen
Eija Waris, kurssisihteeri

*************Talousjohtaja Veikko Halosen kirjallinen ilmoitus käydyn puhelun jälkeen

13.01.2012
Lähettäjä Veikko Halonen
Vastaanottaja wuorikoski@netti.fi
Lähetetty 13.1.2012 14:23:54
Aihe Opaskurssi Valamossa- Peruutus
Kuvaus Viesti tekstimuodossa.
Vaihtoehdot TEXT/HTML
Viesti

Viitaten käymäämme puhelinkeskusteluun vanhvistan, että valitettavasti sinulle ei ole paikkaa opaskurssillamme ja osaltasi kurssiosallistumisesi 20.1. - 22.1. on peruttu.

Opaskurssimme on suosittu ja joudumme valitsemaan osallitujat monien hakijoiden joukosta.

Maksavana asiakkaana ja pyhiinvaeltajana olet toki tervetullut Valamoon.

Ystävällisin terveisin

Veikko Halonen

Valamon luostari

Veikko Halonen
liiketoiminnan johtaja
Valamon Luostari
79850 Uusi-Valamo
+358 400 689 250
*****************************************************************'

Kuinkahan pitkälle tämä Valamo -juttu nyt oikein viedään? Kaikki tapahtuva tuntuu rikkovan ainakin oikeusvaltion ja ihmisyyden periaatteita kristillisyydestä ja rakkauden kasoiskäskystä puhumattakaan!

Ystävällisesti

13.01 2012 A.D

Jukka-Pekka Wuorikoski
kirjailija, kirjallisuusterapeutti, opas
--
Jukka-Pekka Wuorikoski
040 3283389
wuorikoski@netti.fi
tai
longwall4@gmail.com


Twitter + Facebook

Vieras

#713 Näkökohta

13.01.2012 23:03

Kirkonmiesten toimista siviiliviranomaisille kanteleminen on kanonien vastaista, ja sellaiseen ryhtyvä maallikko tulee erottaa ehtoollisyhteydestä. Eli siis on todellista armotalouden soveltamista, kun erottamisen sijaan vain tyydytään peruuttamaan jokin opaskurssi.

Luostarijuridiikkaa

#714 Porttikieltokriisistä vielä

14.01.2012 14:21

Kanteluprosessi tarkoittaa sitä, että jokainen voi tarkistuttaa hallinnon ratkaisujen oikeellisuuden. Tämä on demokratian toteutumisen ydinaluetta. Kantelu ei tarkoita lähtökohtaisesti sitä, että kantelija olisi oikeassa. Mutta kantelu merkitsee demokratian uskottavaa elinvoimaisuutta.

Jos lähdetään siitä, että kirkon johto on virheetön ja jumalallisesti aina oikeaan osuva auktoriteetti ja jos kirkon jäsenet tähän sitoutuvat ja elävät luottamuksessa kirkon johdon virheettömyyteen ja parhaimpiin mahdollisiin tarkoitusperiin niin ei silloin synny kenellekään pyrkimystä tarkistuttaa tehtyjen päätösten oikeellisuutta.

Modernissa, vieläpä postmodernissa yhteiskunnassa, jota tieteellinen tieto ja ymmärrys valaisee ehdoton ihmisusko on vaikea asia. Siksi olisi käsittämätöntä, että jonkin kantelun tekijöitä tylytettäisiin. Tässä tarvittaisiin nyt yksinkertaisesti vuorovaikutustaitoja ja kykyä johtamiseen. Piispoilta esimerkiksi voisi kysyä minkälaisen johtamistaidon koulutuksen he ovat urallaan saaneet.

Kyky johtaa maallikoita ei synny tuosta vain vaan edellyttää syvällistä itsereflektiota, koulutusta, nyky-yhteiskunnan tuntemusta. Maallikot ehkä enimmältä osin tietävät mitä on nöyryys, mutta yhtä paljon he tahtovat kavahtaa nöyristelyä.

Luterilainen kirkko ja ortodoksinen kirkko ovat yhteiskunnassamme poikkeuksellisessa valokeilassa. Yhteiskunta mekanismeineen haastaa niitä. Niitten on kyettävä välttämään lahkolaisuuden leima, niitten johdot ovat tietysti ylenmäärin rasitettuja haasteellisilla kysymyksillä.

Luterilaisen kirkon piirissä porttikieltokriisi aiheuttaisi tsunamimaisen mekkalan ja revittelyn.
Marri Penna

#715 KYSYMYS MARITTA KOSKISELLE

14.01.2012 21:11

#682: Maritta Koskinen - Perustelu viestien poistamiselle

Olen julkisesti omalla nimelläni pyytänyt, että poistat  nimeni listalta. Miksi et ole tehnyt tätä?  Luin ennen allekirjoitusta listan yläosassa olevan tekstin josta ilmenee, että tällainen mahdollisuus on olemassa. Tähän luottaen ajattelin, että koska en voi tarkoin tietää  kaikkia asian taustoja tms. minulla on vielä  mahdollisuus perua allekirjoitukseni. Allekirjoitusten perässä on teksti: ´Ehdota poistoa`Kun tähän kohtaan klikataan on vastauksena: `Kiitos ehdotuksestasi`Nimeni ei kuitenkaan poistu. Katson, että omistan henkilöni ja nimikirjoitukseni ja vain minulla on oikeus päättää miten niitä käytän.

Olisi korrektia edes vastata kun on kyseessä toisen henkilön  nimen käyttö vastoin hänen tahtoaan.

Jollen saa vastaustasi tähän kysymykseen otan yhteyttä juristiin.

 

Marri Penna

Tässä sähköpostiosoitteeni. Odotan sinun ottavan yhteyttä.

marri.penna@gmail.com

 

 


Vieras

#716 Näkökohta 2

15.01.2012 00:49

Siis kirkonmiesten toimista kantelemisen oikea osoite ei kanonien mukaan ole siviiliviranomainen vaan kirkollinen viranomainen.
Luostarijuridiikkaa

#717 Vanhaa perua

15.01.2012 23:29

Tässä kriisissä törmäävät vastakkain demokraattinen, perusteluista kiinnostunut kansalaisuus ja nöyrä alamaisuus, joka ei ole tältä eikä edelliseltäkään vuosisadalta vaan aikaisempaa aikaa. Se tulee jo monijumalaiselta pakanuuden ajalta. Nöyrä maallinen auktoriteettiusko ei ole perua Kristukselta vaan siltä järjestelmältä, joka tuomitsi Hänet. Kukaan ei todellakaan olisi tohtinut kannella Kristuksen saamasta kuolemantuomiosta. Kristus itse oli moderni ilmiö keskellä auktoriteettiportaikkojen näkymiä. Mitä nyt tapahtuu lienee jonkinlainen perhosefekti tulevasta, jolloin ajattelutapoja on tarkistettava tai sitten ihmiset hylkäävät kirkon hylkäämättä uskon ydintä. Totta kai suuri enemmistö seuraa mitä tuleman pitää, he ovat sitä samaa yleisöä, joka kansoitti Kristuksen taipaleen ristille. Siellä ei erottauduta massasta vaan käyttäydytään sisäsiististi kuten papillinen ylimystö on aina toivonut ja jonka vaikutusten suhteen se lienee ikuisesti sokea... kantelijat hakevat oikeaa osoitetta kantelulleen, joka ei ole siis seläntakana tapahtuvaa juoruilua vaan omilla nimillä esiintymistä, joka on rohkeaa kansalaisuutta. Tämä ei edelleenkään poista mahdollisuutta, että kantelu todetaan aiheettomaksi. Ja aiheetonkaan kantelu ei tarkoita sitä, että kantelijoitten pitäisi menettää kasvonsa ja hävetä sen vuoksi. Kantelu on vilpitön silloin kun se hakee asiassa oikeamielisyyttä. Ei tässä varmistakaan ole kysymys ihmisistä, jotka toimivat jonkinlaisina elämäntapakantelijoina ja kutsumushäirikköinä. Eivät he ole raakalaisia ja pahiksia, jotka kyttyröivät kenkusti talousjohtajalle ja arkkipiispalle.
Jukka-Pekka Wuorikoski

#718 Siunausta Valamolle

16.01.2012 15:21

Hei ystävät ja opastoverit!

Olen päättänyt jättää Valamon luostarin toistaiseksi, hieman pakon edessä, mutta en voi toimia yhteisössä, jossa ”pahan voimat” hallitsevat ja syrjäyttävät Kristuksen rakkauden ja puhtaan hengellisen rukouselämän!

Valamon luostari on ollut ja säilynyt pyhänä yli 800-vuotta ja vielä tulee aika jolloin se pyhitetään uudelleen Kristuksen kirkastumiselle!

Maailma on täynnä luostareita, joissa voi palvella Jumalaa ”pahan kosketuksen” häiritsemättä.

Kristus kulkee kanssani kuten myös muisto Valamosta!

Palaan kun sen aika on tuleva…


Ystävällisesti


Jukka-Pekka Wuorikoski

Luostarijuridiikkaa

#719 Hyökkäys ei rakenna

16.01.2012 18:58

Olen jotenkin hakenut vetoomuksen ja kanteluprosessin osalta suurta yhtenäistä linjaa jonka takana eräs suurehko ortodoksien ryhmä seisoo. - Tässä nyt ehkä unohdin sen hyökkäyksen, jonka kirkon ulkopuolinen Pirkko Jalovaara kohdisti kantelussaan arkkipiispa Leoon. Se on hyökkäys ja siksi kirjoitan nämä rivit. Jalovaaran tylytys ei ole arvostettava eikä rakentava. Se osoittaa kantelun tekijän harkintakyvyn ja suhteellisuudentajun puutetta, kyllä. Että näin Jalovaara tässä käyttäytyy tunteitten riepoman raakalaisen tavoin ja on siten vahingoksi itse asian ytimelle. Pyydän anteeksi että äkisti unohdin Jalovaaran muotoilun tympeyden ja vastenmielisyyden, joka ohittaa kriisin mittasuhteet.
Alfildus

#720 Re: Siunausta Valamolle

16.01.2012 21:42

#718: Jukka-Pekka Wuorikoski - Siunausta Valamolle

Rakas veljemme Kristuksessa, Jukka-Pekka

Älä hylkää kirkkoäitiämme tämän koettelemuksen masentamana! Voisit hakeutua pyhälle Athosvuorelle, siellä on vielä  oikeaa kilvoituselämää.

Palaa Valamon luostariin, kun oikea hetki koittaa, nöyryyden ja  rakkauden hengessä antamaan ohjausta pahuuden eksytykseen langenneille.

Siunausta!

Valitse nimimerkki

#721 Otsikko

18.01.2012 18:52

Kirjoita kommentti...

Vieras

#722

18.01.2012 19:20

Isä Sergeille voimia ja varjelusta!
Jumala,päästä meidät pahasta!
Siunausta kaikille,jotka allekirjoititte adressin!
Ulla-Maija Jutus

Vieras

#723 Re: Valamon luostari jatkaa syyttömien eristämistä...

18.01.2012 23:11

#712: Jukka-Pekka Wuorikoski - Valamon luostari jatkaa syyttömien eristämistä...

No jopa on Valamossa "puhdistus" menossa...
En tunne Jukka-Pekka Wuorikoskea, joten en osaa arvioida hänen "vaarallisuuttaan", mutta aika pöyristyttävää on tuollainen toimintatapa. Ei hyvältä näytä Valamon tulevaisuus - tai tietysti riippuu siitä mikä hyväksi nähdään ja hyvänä pidetään...
Ulkonaisesti Valamossa asiat näyttäisivät olevan ihan kohdallaan, mutta mitä mahtaa ollakaan siellä siistin kuoren takana!?! Taitaa todella olla jostain isommista asioista kysymys!

Onhan ihan yhden tekevää kuka tänne kirjoittava henkilö on, mutta jostain syystä tuntuu täälläkin olevan niin, ettei asiasta niin väliä, kunhan keskustelu ja kommentit voidaan henkilöidä. - Tämän kirjoittaja on Merja Colliander - ei tarvitse arvuutella.

Toinen kiitollinen rippilapsi

#724 Re: Missä

20.01.2012 09:37

#704: kiitollinen rippilapsi

kysyi: Missä am Sergei nykyisin on? Onko hän vielä Valamossa vai onko lähtenyt muualle?

Arkkimandriitta Sergei on Valamon luostarissa pappismunkkina ja toimittaa paljon palveluksia ja ottaa vastaan synnintunnustuksia.

Harmillista

#725 Harmillista

24.01.2012 14:59

Luostari näyttää valinneen tietoisen tien, jossa raha kelpaa mutta neuvot eivät kelpaa. Muutamien avainhenkilöiden tolkuttomat päätökset tuottavat runsain mitoin enemmän kielteistä mainosta kuin luostarin matkailuelinkeinoon liittyvää pr:ää tekevät palkatut työntekijät kykenevät "hiljentymisen" paikkaa mainostamaan. Jos siis tavoitteena on kielteinen maine, siinä sekä Arseni että Halonen ovat hyvin onnistuneet. Kummallista prosessissa on se, että he päästelevät suustaan valheita toteamalla, ettei mitään porttikieltoja ole annettukaan. Omituista käytöstä, kun ottaa huomioon heidän asemansa ja vastuunsa. Porttikielto sinänsä ei ole toimiva rangaistus vaan kuuluu keskiajalle. Vapaita Suomen kansalaisia kun ei voi käskyttää samalla tavalla kuin luostarin veljestöä, joka on kuuliaisuussuhteessa. Porttikieltojen myötä voivat samassa pesuvedessä haihtua myös matkailijat.

Mitä tästä kaikesta seuraa? Asiat olisi voinut hoitaa toisinkin, mutta nyt seurauksena on vähäisen veljestön hupeneminen entisestään sekä luostarin pitkäaikaisten ystävien suuri hämmennys ja mitä ilmeisin välirikko luostarin kanssa. Taloudellista tukea luostari tietysti kaipaisi, mutta bisnestä tekevä matkailuyritys voi hyvin toimia myös talousjohtajan viitoittamalla tiellä.

Olisikohan aika palata takaisin maatalousluostariin?