VT12:n Lahden ohitietarvetta tutkittava uudelleen

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista VT12:n Lahden ohitietarvetta tutkittava uudelleen.

Villepappa

#76 Ohitie Renkomäkeen

11.01.2012 16:36

Koko älytön Launeenlinjaus poistettava kartalta ja tielle varattu alue kaavoitettava tonteiksi ja
myyntiin. Saavutettavat edut: kaupunki saa valtavasti rahaa,kaupungin asukasluku kasvaa ja marketit saavat tuhansia PYSYVIÄ asiakkaita. Renkomäen linjaus huomattavasti halvempi jää rahaa tuhlattavaksi vaikka toiseen neronleimaukseen toriparkkiin.
Launeelainen

#77 Ess ja launeen linjaus

11.01.2012 16:41

Oletteko huomanneet, että Ess ei mielellään julkaise Launeen linjausta vastustavia mielipiteitä,veloittavat kyllä.

Vieras

#78

13.01.2012 12:56

Rahan tuhlausta koko Launeen "ohitustie", keskelle Lahtea? Tie suunniteltu 5-vuotissuunnitelmien aikakaudella.

Vieras

#79

13.01.2012 19:53

Olisi jo aika Lahden "päättävien" vanhojen jääräpäiden ajatella myös,meitä ihmisiä täällä etelä-lahdessa elikkä olla tuhoamatta lisääntyvällä liikenteellä täällä asuvien hengitys-ilmaa "smokki" joka tässä laakson omaisella kaupunginosalla on jo nykysinkin vaikea tuulettomialla pakkas-aamuilla

Vieras

#80 Re: Ess ja launeen linjaus

13.01.2012 19:54


Vieras

#81 Re:

13.01.2012 20:08

anemone

#82

17.01.2012 20:24

Hesari 12.1.2012: "Pieni liikenneympyrä maksaa 500 000 euroa, joten 100 miljoonalla niitä saisi 200 kappaletta." Mitäköhän muuta sillä rahalla saisi? Vaaditaan puolueeton ja tarkka selvitys kummastakin vaihtoehdosta. Miksi pilata asuinalue, kun tien voi viedä teollisuusalueelle ja vielä yli 100 miljoonaa euroa halvemmalla.
reissumies

#83

17.01.2012 20:25

Rekat on ohjattava jo nyt Renkomäen kautta! Liikennemerkki ei paljon maksa, HALOO PÄÄTTÄJÄT!!!!
Titta

#84 Levittäkää tietoa

19.01.2012 13:21

 

Ohitietä puoltavan addressin allekirjoitti yli 3000 henkilöä. Joten nyt linkkiä jakoon feissariin etc.!!!


Vieras

#85

20.01.2012 14:22

Eikait tollaisia kaupungin läpimeneviä teitä tarvita , ohitiestä puhutaan ja kuitenkin suunitellaan läpiajotietä juuri pohjavesialueelle josta kohtapitäisi saada taas puhdasta vettä launeen lähteestä.Ala-okeroisten tie on jo ohi tie ei tarvii kuin pientä parannusta levennystä .

Vieras

#86

20.01.2012 14:42

On tässä oltu kuin löysässä hirressä roikkuisi kun on tällainen asia kekeneräinen. Taloa pitäisi korjata nykyaikaisemmaksi kaikilta osin, sitä vaan miettii.että kannattaako mitään tehdä. Myydäkään ei voi, koska kuka ostaisi talon joka on jäämässä tien alle. APUVA TOIVOO Ala-Okeroisissa asuvat. PÄÄTTÄJÄT AJATELKAA VÄHÄN MEITÄKIN: TIEN HINTA ON YLI 300 miljoonaa euroa tällä hetkellä. että tiedoksi tietämättömille.

Vieras

#87 2kk ja 640 nimeä

21.01.2012 15:59

Kahdessa kuukaudessa on saatu Renkomäen vaihtoehtoa puoltavaan nettiadressiin jo 640 allekirjoitusta. Kuinka paljon siinä nimiä olisikaan, jos niitä olisi kerätty yhtä kauan kuin Launeen vaihtoehtoa kannattavaan adressiin. Varmaan ainakin tuplasti enemmän!!

Vieras

#88

23.01.2012 12:30

Erittäin asiallinen aihe. Vailla ymmärrystä, miten vielä v.2012 joku voi ajatella suunniteltavan moottoritietä asutuksen keskelle! Ajatuksen voisi jotenkin ymmärtää, jos ei olisi tilaa rakentaa muualle.
Ruotsissa tämäkin osataan, Uppsalan ohitie vietiin pelloille, kauas asutuksesta.
pelimies

#89

23.01.2012 19:23

Hennaan rakennetaan uusi uljas asuntoalue kaikkine palveluineen, Kärkölään suunnitellaan taas lentokenttää - eikö päättäjien pitäisi tarkastella nyt kokonaisliikenneratkaisua, joka huomioisi myös nämä tulevat tarpeet? Renkomäki-ratkaisu olisi lähempänä Hennaa ja palvelisi myös tulevaa tarvetta. Miksi olemme valinneet niin jäärät ihmiset valtuustoon, syksyllä tilanteen on muututtava!
Sivusta seuraaja

#90

24.01.2012 11:26

Jos halutaan todella suojella pohjavesiä, niin ohitien pitäisi ohittaa myös Kukonkoivu-Hatsinan suuren ja tärkeän pohjavesialueen, eikä tehdä yhtään enempää tielinjoja pohjavesialueelle kuten Launeella, joten uuden tien olisi oltava kauempana. Tällöinhän saataisiin enemmän uusia teollisuustontteja, kuin mitä Launeen linjauksen varteen. Myös hyviä asuinalueita saataisiin lisää Launeelle ja Hollolaan.

Vieras

#91

24.01.2012 19:42

Tunnelin louhinta kallis ja yllätyksellinen => vielä kalliimpi. Koskee kaikkia veronmaksajia.

Vieras

#93

29.03.2012 00:44

Paljonkohan eduskunnasta pois potkittu Ilkka Viljanen sai lahjuksia ajaessaan kuntalaisille epäedullisempaa Launeen linjausta?
Asia asiantuntijoille

#94 Ihmetyttää

04.04.2012 12:04

Eiköhän tämänkin adressin allekirjoittajat ole jo saaneet haluamansa eli hanke tuskin toteutunee koskaan. Päijät-Hämeen päällystemäärärahat on jo lähes nollassa. Uudet infrainvestoinnit ovat kaukana hankelistoilla. Suurin syy junnaamiseen on "lahtelaisten päättämättömyys". Kaikkea vastustetaan, ottamatta tosiasioista selvää. Jos vähänkään vaivautuu karttoja tutkimaan voi huomata Renkomäen linjauksen ramppien puhkovan Luhdan uuden pääkonttorin ja tulevan toimistokorttelin, jossa asemakaava on saanut lainvoiman helmikuussa 2012. Hankkeen kalleudesta voidaan olla monta mieltä. Lähes jokaisessa jo päätetyssä suurinvestoinnissa on tunneleita mukana, Kaakon kulman (kymenlaakso ja e-karjala) määrärahat (sopimusvaltuutukset)ovat jo lähes miljardin luokkaa. Eli kyllä tässä maassa yhteyksiä rakennetaan, jos niille löytyy yhteinen tahtotila, mitä Lahdesta ei ole ilmeisesti löytynyt vuosikymmeniin. Tuoreena lahtelaisena ja reiluhkosti veroja tänne maksaneena potuttaa em. tilanne.

Vieras

#95

05.04.2012 22:38

Terveydenhuollossa kymmeniä vuosia työskennelleenä , en voi hyväksyä päättömyyksiä, Lahden Valtuuston keinotekoista ,ja varavaltuutettujen avulla juntattua päätöstä, jolla HIRVEÄN KALLIS tunneli+useat ylikulkusillat ja betoniset melusuojakaukalot rakennetaan LÄPI LAUNEEN VIIHTYISÄN, OMAKOTITALO-ASUTUSALUEEN.
Tuo älyttömyys ei ole mitenkään perusteltavissa,sillä

1. se kulkee edelleen pohjavesialueella
2. se MAKSAA miljoonia ja paljon enemmän kuin
Renkomäen tien parannustyöt
3. se tuhoaa omakotialueen asumisolosuhteet ja
mahdollisesti kerrostaloalueen rakenteitakin
räjäytystöiden seurauksena
4. se aiheuttaa jo nyt pahenevaa ja hengenvaarallista
(keuhko-ja sydäntautisille)pienhiukkassaastetta
Launeelle hengitysilmaan
5. sen ylityssillat tekevät Launeen asutusalueen
asumiskelvottomaksi
6. se tielinjaus haittaa Launeen asukkaiden ja
lasten, koululaisten ja ikäihmisten liikkumista =
Niiden jotka kulkevat pääasiassa
jalkaisin!
7. se tie on täysi katastrofi Lahden toiveille saada
uusia asukkaita Launeen viihtyisälle
asuinalueelle
8. rakennustyö sekoittaa Launeen ihmisten elämän
vuosikausiksi
9. tällaiset päättömät tiesuunnitelmat lisäävät
huomattavasti liikenneonnettomuusriskejä
lukuisine risteyksineen ,
tunneliongelmineen ja jalankulkijoiden
yrittäessä selviytyä pelkästään autoille
rakennetussa liikenneympäristössään
lähimarketteihinsa jokapäiväisille
ruokaostoksilleen
10. Tämä tiehanke ei ole lahtelaisten, pienituloisten
työttömien ja 20.000 eläkeikäisen veroilla
maksettavaksi todellakaan mitenkään
OIKEUDENMUKAINEN, vaan on ainoastaan muutaman jo
sammaloituneen poliitikkojäärän päähänpinttymä ja
suuruudenhullu pyrkimys oman monumentin
aikaansaamiseksi!
Pelkästään kaikkien lahtelaisten kiusaamiseksi!

Vieras

#96 Uusi ehdotus

15.08.2012 09:20

Launeen linjaus ei ole hyvä koska se menee keskeltä asutusta, mutta taas toisaalta Renkomäen linjaus ei ole hyvä koska se kiertää jo liian kaukaa. Vt10 & Vt12 Hämeenlinnaan ja Tampereelle ovat auttamatta vanhanaikaisia ja niidenkin korjaus maksaa maltaita.

Uutena ehdotuksena esitän, että vt10:lle tehdään uusi suora linjaus Renko-Janakkala-Renkomäki (siis ilman koukkausta Salpakankaan kautta toisin kuin 90-luvulla linjattiin). Uudelle tielle tulisi pituutta noin 70km ja se olisi mitoitettu 100km/h nopeudelle säännöllisin ohituskaistoin. Vt12 poistetaan kartalta ja vt10 viitoitetaan alkavaksi Kouvolasta. Nykyinen vt10 ja vt12 tiet muutettaisiin kantatieksi. Reitti Lahdesta Tampereelle viitoitetaan sitten uutta vt10 linjausta ja vt3 moottoritietä.

Uusi linjaus olisi tietenkin kallis, mutta niin on myös eteläinen ohitustie ja vt10+vt12 parannus koko matkalta. Matka-ajat Hämeenlinnaan, Turkuun ja Tampereelle pienenisivät selkeästi ja liikenneturvallisuus olisi ihan uusissa ulottuvuuksissa.


Vieras

#97

25.04.2016 07:35

Lahden eteläisen kehätie-hankkeen ympäristöseikoista ja cleantech-yritysmaailman intressien nojalla argumentoimisen tarkoitushakuisuudesta.

Kiistämätöntä on, että Lahti on lobannut Lahden eteläisen kehätien hanketta lahtelaisen "cleantech"-yritysklusterin nimessä mm. julkisesti argumentoiden, että "Lahti on suomalaisten kaupunkien kiertotalouden edelläkävijä, jossa jätehuollon pitkäjänteinen kehittäminen luo nyt seuraavan sukupolven kiertotalousratkaisuja ja työpaikkoja".(Etelä-Suomen Sanomat, Kotimaa. 28.1.2016)

Siis, Lahdesta on - pääasiassa yritysmaailman intressipiireissä - suunniteltu Suomen johtavaa cleantech-alan yritysten keskusta, ja Lahden eteläinen kehätie on poliittisen päätöksenteon osalta kytketty tukemaan tätä alueellista ja erityisryhmäkohtaista (yrittäjät) intressiä.

Tässä ei ehkä ole lähtökohtaisesti mitään erityisongelmaa, ja ehkäpä nämä kaksi asiaa oikeasti tukevat toinen toisiaan, ottaen huomioon erityisesti Lahden keskeisen sijainnin eteläisen Suomen liikenneväylillä.

Mutta, jos Lahden eteläisen kehätien hanke toteutuu Launeen linjauksen muodossa, jonka osalta on huomattavasti kritisoitu ympäristöriskien (merkittävän pohjavesialueen saastumisriski sekä huomattavat meluhaitat asumisympäristössä) toteutumista, saattaa kysymykseksi nousta, että missä määrin ympäristötalouden argumentteja on käytetty vain tarkoitushakuisesti perustelemaan tiehanketta, joka palvelee enempi tiettyä yritysmaailman tämän hetken intressiä, kuin esim. pidempiaikaista kaupunkiympäristöä turvallisena ja viihtyisänä asumisalueena.

Lahti jokatapauksessa tulee tulevaisuudessa kasvamaan asuinalueena ja arveltavasti nimenomaan etelän suuntaan (koska pohjoisessa on Vesijärvi ja Hollolan raja), joten myös kaupungin pidempiaikaista kehityssuuntaa ajatellen olisi järkevämpää toteuttaa eteläisempi Renkomäen linjaus kuin Launeen linjaus.

 

Linkki Etelä-Suomen Sanomien 28.1.2016 julkaisemaan artikkeliin Lahden eteläisen kehätie hankkeen lobbauksesta cleantech-alan argumenteilla


Vieras

#98

04.05.2016 10:44

Tämä nyt on yksinkertaisesti täysin järjetön hanke. Hirveät rahat tähän,näinä aikoina kun edes tien kunnossapitoa ei kyetä takaamaan. Ajetaan liikenne väkisin tiuhaa asutun alueen läpi. En tiedä kenen lobbaama tämä on , mutta kauempaa menevä ohitie eli Renkomäki vaihtoehto on ainoa oikea, ja en , en asu itse Launeella.