Vetoomus Kiveriön koulun säilyttämisen puolesta

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Vetoomus Kiveriön koulun säilyttämisen puolesta.

"Todella pettynyt tähän touhuun"

#26 Kiveriön koulusta

01.02.2012 09:00


Eilen illalla 31.1.oli Kiveriön kouluun
tullut kokonaista kaksi henkilöä vastaamaan
vanhempien ja koulun henkilökunnan kysymyksiin.
Eipä vaan saatu oikein kunnon vastauksia.Joku,jonka
olisi pitänyt olla vastaamassa oli estynyt tulemsta.
Toivoisin,että kaupungilla seuraavan kerran sen verran
edustajia kyseisessä tilaisuudessa Kiveriössä,että
kysymyksiin saadaan vastauksia. Ja eihän meillä vanhemmilla
ainakaan kiire ole silloin kun näin tärkeistä asioista
on keskustelua. Oliko vaan kiire pois ikävän asian käsittelystä?
Ja sekin selvis jotenkin,et Kiveriön koulun säilyttäminen
niin ja näin. Ei museosäätiöltä kysytäkään mitään,jos muu taho
päättää kohteen purkamisesta ja se taho Lahden kaupunki.
Ei kuullostanut kivalta ollenkaan.
Tuntuu,ettei kenenkään muun toimilla kuin kaupungin päättäjien ole
mitään mahiksia tämän koulun kohtalon puolesta.
Mutta koulun olisi kyllä säilyttävä. Ja tosiaan,miksi näitä päiväkoteja
sitten nousee tähän koulun molemmille puolille,jos ei ole kouluakaan?
Ihan hölmöläisen hommaa! Päättäjät lukekaapa ja miettikää ihan ajan kanssa
näitä vanhempien ajatuksia. Ei me ihan huvikseen tässä kirjoitella tai
lämpimikseen vaikka pakkanen ulkona paukkuukin.
T."Todella pettynyt tähän touhuun"
Voimalan kupeesta

#27 Terveisiä kaupungin virkamiesten aamupalaveriin

01.02.2012 19:17

Melko näppärästi virkamiehet tämän Kiveriön alasajon tekevät. Ensin annetaan pientä vinkkiä koulun "lakkauttamisesta", kunnon vastausta kuitenkaan antamatta. Sitten odotetaan tulevien ekaluokkalaisten hamemuksia. No, vanhemmat tietysti miettivät toiseksi parasta vaihtoehtoa tuon Kiveriön sijaan. Jaksaakohan se meidän Kalle kävellä Tonttilasta Kivimaalle....ei varmaankaan....ja laittavat hakemukseensa Möysään. Samoin miettii Kiveriössä asuvan Liisan vanhemmat. Hiukan lyhyempi matka Kivimaalle, eikä tarvitse huolestua vilkkaasta Ahtialantiestä...sinne haetaan. Pian huomaamme, ettei Kiveriöön tullutkaan ekaluokkalaisten hakemuksia. Miksi siis säilyttää koulu, johon ei ole kukaan tulossakaan! Hienoa virkamiehet. En voi muuta kuin kehua moista ammattitaitoa. Ainoa selvä asia on, että olette väärällä alalla. Te kuuluisitte kovaan bisnesmaailmaan, ette huolehtimaan omien kuntalaistenne hyvinvoinnista.
SE ON VIENTIÄ

#28 KYLLÄ MENEE:

04.02.2012 09:25

 Keskittävät voimat keskittävät. Vievät mennessään.

Kunnallisvaalit on 28.10.2012

yhtä järkevää kuin taideinstituutin lakkautus :O

#29 Kiveriön parakit vieläkin pystyssä?

04.02.2012 22:50

Ihmettelen suuresti, että miten Kiveriön ala-asteen parakit ovat vieläkin pystyssä. Kyseiseen rakennukseen tehtiin 90-luvun lopulla homekartoitus, ja hometulokset olivat jo silloin vaarallisen korkeat. Itse en lastani päästäisi niihin tiloihin opiskelemaan. Kuitenkin alueella pitää olla alakoulu, jotta lasten koulumatkat eivät tulisi liian suuriksi.

Vieras

#30 Re:

05.02.2012 02:14

#5: -  

 Niin, tähän haluaisin minäkin päättäjien ottavan kantaa? Miksi todella tätä vaihtoehtoa ei hyödynnettäisi? Käsittääkseni ei Joutjoen koulun tiloissa ole edes hometta ollut koska nytkin siellä päiväkotilaiset evakossa ovat kunnes pääsevät takaisin omaansa. Miksi siis kunta tekisi niin ääliömäisen ratkaisun, että purettaisiin tuo terve Joutjoen koulu niinkuin joku ounasteli, ja rakennettaisiin sen tilalle kerrostaloja, kun ratkaisu tähän Kiveriön sijoituspulmaan on näin lähellä ja helposti saatavilla? Alunperinkin oli erittäin huono idea edes lakkauttaa tuo Joutjoen koulu, kun kerran rakennus on kunnossa. Sitten surraan kun ei muka ole väistötiloja homerakennusten pakolaisille, vaikka melkein vieressä inhimillisellä etäisyydellä on yksi terve koulu jossa vain muutama vuosi sitten alaluokkalaiset vielä opintietään taivalsivat.

 

PÄÄTTÄJÄT; OTTAKAA KANTAA TÄHÄN!

"Äly hoi, älä jätä"

#31

05.02.2012 10:38

Kiveriön koulun sisäilmaongelmille olisi helppo ratkaisu, kun entinen yläaste otettaisiin käyttöön ja koko koulu siirtyisi sinne siksi ajaksi, kun uusi koulu rakennettaisiin.
Lapsille mahdollistuisi kävelymatkan päässä oleva koulu, kaupunki säästäisi kuljetuskustannuksissa ja sisäilma olisi puhdas.
Ainoa mikä tämän mukamas estää, on se, että kaupunki on "myynyt" tilat Päijät-Hämeen koulutuskonsernille, jossa nykyisin toimii sen johto.
Kaupungissa sanotaan olevan "kriisitilanne" useiden homekoulujen vuoksi.
Kriisitilanteessa olisi järkevää ja yksinkertaista "ostaa" tilat takaisin kaupungille, tähän varmasti Päijät-Hämeen koulutuskonsernin lapsiystävälliset johtajatkin suostuisivat.
Lapsissahan on tulevaisuus! Toivoisin kaupungilta ja koulutuskonsernin johdolta vastauksen, miksei tämä järjestely onnistuisi, ainakin minun on sitä erittäin vaikeaa ymmärtää.
Kriisitilanteissa on aikuistenkin pakko tehdä vaikeita ratkaisuja ja tässä tapauksessa luulisi sen olevan helppoa, kun on sentään lapset kyseessä! Kaiken lisäksi kyseessä koulutuskonserni, jonka nimenomaan pitäisi tehdä työtä lasten ja nuorten hyväksi. Toivon siis heiltä oikeaa ratkaisua Kiveriön koulun kohdalla, kiitos.

Vieras

#32

07.02.2012 10:31

Miten voidaan alasajaa näinkin hyvillä oppilasmäärillä varustettu toimiva peruskoulu! Perusopetuksen oppilasmäärät 20.9.2011:
Koulu/Luokka-aste 0 0pk 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 MAVA Yht.

Kariston peruskoulu 39 43 21 103

Kiveriön peruskoulu 3 58 49 54 47 63 6 7 4 3 294

Kivimaan peruskoulu 3 59 67 61 63 75 57 89 87 92 653

Mukkulan peruskoulu 6 78 70 68 87 74 63 58 74 53 631

Möysän peruskoulu 34 24 33 40 31 26 188

Lisäksi tämä alue on jo nytkin joutunut kohtuuttomasti kärsimään kun Karistoon tehdyt koulut ja päiväkodit ja niiden rahoitus on otettu pois jostain syystä suoraan tämän alueen asukkaiden palveluista! Joutjoen alaluokat lakkautettiin jotta saatiin rahaa Kariston koulun kehittelemiseen, puhumattakaan Ristkarin päiväkodin sulkemisesta koska Kariston päiväkodille tarvittiin rahoitusta. Todella lyhytnäköisiä päätöksiä nuokin olivat, ja Ristkarikin jouduttiin avaamaan uudelleen hyvin pian. En ymmärrä miten voidaan tehdä politiikkaa niin että surutta otetaan joltain toiselta alueelta palvelut ja annetaan toisille, kun on kerran sitouduttu kehittämään jotain uutta ja upeaa aluetta. Kukaan ei ole luvannut meille tämän alueen asukkaille mitään, eikä tämän alueen kehittämiseen ole sitouduttu, joten kylmästi täältä vaan kaikki pois suuremmin selittelemättä? Luulisi nyt jo koulujen yhdistelemisen riittävän, mutta tähänhän se ei jää vaan Kiveriön lisäksi saamme nähdä tulevina vuosina lisää lakkauttamisia kiihtyvällä tahdilla
nyt kun ollaan siirrytty alueelliseen oppilaaksiottoon. Suuntaus on kuitenkin tämä koko maassa ja vaikka yleisellä tasolla tiedetään pienten lähikoulujen edut niin ne eivät millään muotoa vaikuta kun on jatkuvia paineita siirtyä entistä suurempiin yksiköihin. Näin "tuottavuus" paranee, mutta oppilaiden ongelmat kenties lisääntyvät.

Vieras

#33

07.02.2012 11:28

"Lahden opetus- ja kasvatusjohtaja Lassi Kilponen kertoi että Kiveriön koulun henkilökunta ja oppilaat joutuvat evakkoon. Koulun 4. ja 5. luokkien oppilaita siirretään Möysän kouluun heti kun koulun remontti valmistuu. 1. ja 2. luokkien oppilaat siirtyvät Kiveriössä 4. ja 5. luokilta jääviin tiloihin.

Koulun sisäilmasta on nyt otettu pakkasten tultua näytteitä, jotka valmistuvat kuukauden sisällä. Jos näytteet ovat raja-arvojen sisällä, otetaan uudet näytteet vielä koulun rakenteista. Tutkimustulosten valmistuttua luokkien siirtoja tehdään mahdollisesti myös Mukkulan ja Kivimaan kouluille, mikäli tilanne niin vaatii. Kiveriössä toimivat erityisluokat siirtyisivät tuolloin Mukkulaan."


Milloin nuo tulokset julkistetaan? Tietääkö kukaan milloin saadaan lisäselvyyttä?

Vieras

#34

07.02.2012 11:56

"Demarit vaativat pikaisia ratkaisuja tilanteeseen, johon Lahdessa on jouduttu useiden koulujen sisäilmaongelmien vuoksi.
Puolueen valtuustoryhmä ja kunnallistoimikunta ovat sitä mieltä, että evakkoon joutuville koululaisille tulee järjestää korvaavat tilat omien koulujensa viereen lähelle kotia, eikä siirtää heitä ympäri kaupunkia muihin kouluihin.
Demarit kertovat kääntyneensä valtioneuvoston ja rakennusteollisuuden puoleen selvittääkseen, miten koulutilaongelmaan saadaan pikaisia ratkaisuja ja mistä johtuvat väittämät, ettei esimerkiksi siirrettäviä parakkeja ole riittävästi saatavilla." (ESS 7.2.2012)

Hyvä hyvä! Asiaa saadaan näkyväksi!

Vieras

#35

07.02.2012 14:24

Saamme jatkuvasti lukea uutisia koulujen lakkauttamisista säästösyistä.
Kunnan päättäjät etsivät edelleen säästöjä koulujen lopettamisesta, vaikka samalla yritetään vakuuttaa kunnan kehitysuskoa ja houkutellaan lapsiperheitä asukkaiksi. Tarvitsemme nyt jos koskaan kipeästi päättäjiä, joiden sanat konkretisoituvat tekoina. Se tuo luottamusta poliittiseen järjestelmään. Perheiden kannalta tärkein kunnallinen palvelu on lasten ja nuorten koulutus, josta on säästety enemmän kuin mistään muusta palvelusta. Me aikuiset olemme vastuussa lapsista ja nuorista; meidän tehtävämme on turvata heille paras mahdollinen kasvuympäristö. Tähän tehtävään sitoutuneita aikuisia kaivataan enemmän kuin koskaan. Juuri nyt koulutuspolitiikka on tärkeintä tulevaisuuspolitiikkaa. Kuka ottaisi tästä asiasta kopin ja lähtisi ajamaan pienten asiaa? Kiveriön koulun tulevaisuuden hahmotelmat ovat jälleen yksi esimerkki että tätä asiaa ei ole nostettu tarpeeksi - ottakaa haaste vastaan päättäjät, tehkää työtä tulevaisuudelle - nyt heti.

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

06.03.2012 07:46


puheenjohtaja, kiveriö-säätiö.

#37 Re: Kiveriön parakit vieläkin pystyssä?

30.11.2014 05:39

#29: yhtä järkevää kuin taideinstituutin lakkautus :O - Kiveriön parakit vieläkin pystyssä? 

 Laita sauva hyrisemään ja ole hiljaa kun et mistään mitään ymmärrä!