Ei sikatehdasta Nousiaisiin

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Ei sikatehdasta Nousiaisiin.

Asukkaiden puolesta

#426 Re: Kunnallinen neuvoa-antava kansanäänestys?

21.06.2012 19:40

#425: Kunnan asukas - Kunnallinen neuvoa-antava kansanäänestys? 

Kyllä noustelaisten täytyy itse kerätä kansanäänestysnimet, jos sellaista halutaan. Varmasti on melko helppo tehtävä saada kasaan 180 nimeä. Seija ja Jarmo eivät tässä tule avuksi. Vähän omaa aktiivisuutta tarvitaan Nousiaisissakin. Tässäkin adressissa on 476 noustelaista allekirjoittajaa. Selvää on, että ennen kunnallisvaaleja myös noustelaiset ehdokkaat joutuvat kertomaan kantansa tähän sikala-asiaan. Kovin hiljaista näyttää olevan tällä rintamalla. Joku noustelainen valtuutettu oli kiukutellut, että mitä se maskulaisille kuuluu, mitä Nousiaisiin rakennetaan. Ei se kuulukaan, mutta se näkyy ja haisee. Maskussa sikalan vaikutusalueella on paljon asukkaita ja arvokkaita asuinrakennuksia. Luulisi noustelaisten valtuutettujenkin pitävän kuntalaistensa puolta ja huolehtivan, että uudet tontit saavat rakennuksen ja asukkaat. Mutta näyttää siltä, että Nousteessa halutaan vain sikoja. Eikä ainakaan haluta samaa, mitä maskulaiset haluavat. Ollaan sitten eri mieltä vaikkapa perinteestä tai vanhasta muistista tai vain siksi, että ei voi olla samaa mieltä maskulaisten kanssa. Peruste sekin mielipiteelle!


Vieras

#427 Re: Kunnallinen neuvoa-antava kansanäänestys?

24.06.2012 21:26

#425: Kunnan asukas - Kunnallinen neuvoa-antava kansanäänestys?

Hyvä nimimerkki "Kunnan asukas" - jos olet Nousiaisten kunnan asukas, juuri sinä voit pistää aloitteen kansanäänestyksestä alulle. Se on nimittäin Nousiaisten kunta, joka tästä päättää - ei Masku, vaikka haitat sikatehtaasta ulottuvatkin yhtä voimakkaasti naapurikuntaan. Jos oikeasti vastustat hanketta, voit nyt tehdä enemmänkin kuin vain kirjoittaa kommentteja tälle palstalle!


Vieras

#428 Kunnan asukas

25.06.2012 20:51

Kuten Sinäkin - arvoisa nimimerkki Vieras - jos olet Nousiaisten kunnan asukas, sinäkin voit pistää aloitteen kansanäänestyksestä alulle. Jos oikeasti vastustat hanketta, voit siten tehdä enemmänkin kuin vain kirjoittaa kommentteja tälle palstalle!

Vieras

#429 Re: Kunnan asukas

26.06.2012 17:16

#428: - Kunnan asukas

Niinpä, ja varmaan sen tekisinkin - jos olisin, mutta kun en ole.


Vieras

#430 Kuntalainen kummissaan

27.06.2012 09:13

Nousteessa on pitkät perinteet sille, että ollaan "SALASSA" jotakin mieltä, kun kakki vanhat noustelaiset on sukua keskenään. Tähän imuun näyttää menevän uudetkin noustelaiset. Valtuutetutkin on jotain mieltä, mutta "EN KERRO" -mentaliteetti on valloillaan. Ei ainakaan kuntalaisille tartte kertoa. Ei oikein kukkaan uskalla olla mitään mieltä, ettei vaan kellään tule paha mieli. Kun lukee tämän viestiketjun, selviää, että Nousteesta on aloite tähänkin adressiin tullut, muttei kukaan noustelainen halunnut / uskaltanut aloittaa.
Läl läl lää! :D

#431 Läl läl lää!

27.06.2012 18:43

Kakan hajua tulee lisää läl läl lää, ettekä voi yhtään mitään läl läl lää!

Läl läl lää...
kuka tahansa kuntalainen

#432 Maskulaiset päättää sittenkin??

28.06.2012 19:01

Hallituksen kuntauudistuspolitiikan ansiosta voi olla pian niin, että MASKU todellakin päättää, mitä NOUSIAISIIN rakennetaan. Ja noustelaisten asiat alkavat hajun ja näyn lisäksi KUULUA maskulaisille. Noustelaiset vaan vikisevät nurkissaan, kun eivät saa suutaan auki. Ja vaikka saisivatkin, niin maskulaiset päättää, jos hynttyyt lyödään yhteen. Olemme yhtä onnellista MASKUN kuntaa. Miltä tämä ajatus tuntuu, noustelaiset? Ja me täällä Maskussa ollaan sitä mieltä, ettei enää yhtää sikaa lisää tohon aukialle. Joku raja pitää olla sikojen ja p....n määrälläkin.

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

29.06.2012 09:47


Jo nyt liian paljon....

#435 Re: Liian vähän on tarpeeksi ja sopiva määrä

05.07.2012 23:53

#434: Lisää!!! - Liian vähän! 

Harvassa maataloustuotteessa Suomen tuotanto kattaa oman kulutuksen. Kilpailu on kovaa, so What!!! EU:hun mentäessä oli jo selvää, että tavoitteena on vain noin 50 prosenttinen kotimainen tuotanto täällä äärialueilla. Paremman tuotantoalueen keski-Eurooppa haluaa ja on "saanut luvan" tuottaa äärialueitten ruuan. Ja näinhän se menee. Miia Nuutinenkin mainostaa puolalaista jugurttia ja kulkee maajussien tiloilla. Peli on kaksinaamaista joka puolella. Kukaan ei ole kiinnostunut tästä maataloudesta. MTK:n liittokokous ei saanut yhtään uutistilaa mediassa. Vihreä kasvu -teema kaikuu kuuroille korville. Tämä tilanne ei parane sikatehtaita tekemällä. Näillä tehtailla ei ole maatalouden tai kotimaisen kulutuksen kanssa mitään tekemistä.  Atria suunnittelee tehtaita ulkomaan vientiä ja Kiinan markkinoita silmällä pitäen. Tänne kotimaahan tehtaista jää vain påskat ja ympäristöhaitat. Ei kiitos!

Mitä vähemmän Suomessa tuotetaan sianlihaa, sitä paremmat mahdollisuudet jäljellä olevilla tiloilla on selvitä. Pienemmätkin tilat muuttuvat kiinnostaviksi ja hankintapolitiikkaa on muutettava ja hintataso paranee. 141-tukea oli pakko leikata sika- ja kanatuotannossa, kun tuotanto oli kasvanut liikaa. Nyt pitää olla tyytyväinen, jos tuotanto on tasapainottunut. Jättiyksiköt polkevat pienempien yksiköiden tuotantomahdollisuuksia. Jos laajentamisansaan menee, mikään ei riitä ja aina vaan täytyy tehdä suurempaa ja suurempaa. Nousteestakin on tällä menolla tulossa vain yksi suuri sikala. Kunnanisät haluavat sekä sikalan että asukkaita kuntaa. Taas lehdessä luki, että Nousiainen kaavottaa omakotitontteja. Siellä kuvitellaan, että on mahdollista saada sekä sikoja että asukkaita. Näin ei kuitenkaan ole. Kukaan ei muuta HAJUPAIKKAKUNNALLE, ja nykyisetkin asukkaat kaikkoavat. Tämä on VARMA JUTTU!

Seija ja Jarmo

#436 Sikalan lokkiongelmasta

06.07.2012 10:17

Tänään kolmosen aamuohjelmassa haastateltiin Helsingin kauppatorilla asiantuntijaa, joka taistelee torin lokkiongelman kanssa. Hän totesi:"Jokainen lokki on potentiaalinen salmonellan kantaja." Tämä asiantuntija puhui moneen kertaan lokkien aiheuttamsta hygieniaongelmasta ja tautiriskistä. Nousiaisten sikalan kohdalla tätä riskiä ei pidä vähätellä, vaan se on otettava tosissaan. Kuka haluaa lokinp...lla höystettyä aamukahvia, kuten eräs rouva Helsingin kauppatorilla? Kukaan ei voi tietää, kuinka paljon linnut lisääntyvät, jos sikala saa laajennusluvan. Lokit sontivat surutta karholle niitetyn nurmen päälle. Kuka korvaa, jos tätä kautta salmonella leviää? Riskit ovat erittäin suuret. Eräässä kommentissa todettiin, että joku Nousten valtuutettu oli kiukunnut, että mitä se maskulaisille kuuluu, mitä Nousiaisiin rakennetaan. Kun ajatellaan tätä hygieniariskiä, taitaa se vähän kuuluua. Lokit nimittäin eivät pysy siellä Nousten puolella. Ennen sikalan laajennusta on selvitettävä monta asiaa, mm. kuka on korvausvelvollinen, jos salmonella leviää lokkien mukana. Haju ei todellakaan ole ainut syy vastustaa sikalaa. Terveys-, hygienia- ja ympäristöriskit ovat mittavat.
Kuolema tulee - oletko valmis?

#437 Re: Läl läl lää!

06.07.2012 23:20

#431: Läl läl lää! :D - Läl läl lää!

Voi, miten älykäs ja huolella muotoiltu, loppuun asti mietitty kannanotto.

Siitä kiittäen, kun ulkona on 25 astetta ja sisällä talossa 45 astetta ja yhtäkään ikkunaa ei voi avata läpivedon aikaansaamiseksi. P***arallia on taas ajettu pari päivää.

Onneksi voin itse valita kuolenko ammoniakkimyrkytykseen vai lämpöhalvaukseen, läl, läl, lää...


Vieras

#438 Lokit levittävät salmonellaa

07.07.2012 12:14

Haisuli

#439 ON AIKA ALKAA SIIVOTA YMPÄRISTÖÄ

08.07.2012 20:40

SUOMEN PERUTUSLAKI 20§

"VASTUU LUONNOSTA JA SEN MONIMUOTOISUUDESTA,YMPÄRISTÖSTÄ JA KULTUURIPERINNÖSTÄ
KUULUU KAIKILLE.JULKISEN VALLAN ON PYRITTÄVÄ TURVAAMAAN JOKAISELLE OIKEUS TERVEELLISEEN
YMPÄRISTÖÖN SEKÄ MAHDOLLISUUS VAIKUTTAA ELINYMPÄRISTÖÄÄN KOSKEVAAN PÄÄTÖKSENTEKOON"

Lain laatia on ymmärtänyt kansalaisten tarpeen turvata elinympäristönsä.
Sikalan nykyinenkin toiminta ja maiseman pilaaminen on selkeästi perustuslain vastaista
Kun kaikki seisomme rehdisti älytöntä hanketta vastaan .Niin muutama pi....an
sikalan puolesta lällättävä vaikuttaa saman kuin pi..u saharaan ei mitään.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

15.08.2012 09:25



Vieras

#443

15.08.2012 09:36

Sikalaa saatetaan tehdä veroja maksamatta. Se ei ole oikein muita veronmaksajia kohtaan.
Elämä on

#445 Yksi pieni sika marssi näin...

17.08.2012 12:30

...14 000 pientä sikaa marssi näin, aurinkoista tietä eteenpäin... Tarvasjoelle!

Lämmin osanotto täältä Nousiaisista.

----------

#446 Välillä on aika kiittää...

15.09.2012 10:16

#1: -

Suuret kiitokset Kairisille! Ainakin minun silmäni lepäävät noissa valkoisissa heinäpaaleissa, jotka koristavat historiallista Hirvijoen kulttuurimaisemaa.

Kiitos myös VR! Mitä nuo kymmeniä vuosia vanhat puut muka tekivät junaradan ja Hirvijoen vieressä? Nyt on niin ihanaa, kun maassa ei kasva mitään, ja ne sinne jätetyt puunrungot ovat myös erittäin kauniita!!

Jänskä juttu tuokin -onkohan tuo pihoilla liikkuva harmahtava kissa: A.: jonkun lemmikki, B.: Kairisten sellainen kissa, joka saa jäädä hyötykäyttöön navettaan niiden seitsemänkymmenen lehmän joukkoon, joilla jokaisella on oma nimi. C.: Kairisten leikkaamattomien kissojen jälkeläinen, joka jää heitteille lisääntymään.

T: "Kaiken maailman viherpiipertäjä", "SIKA!", ja "hyvä että se sun rakki kuoli".

Nouuuuu -ei mikään noista, mutta välillä se arvio osuu oikeaankin: "samaa porukkaa ne kaikki kuitenki on".

PS. Kylämäki toki älykkäänä miehenä tajuaa käyttää kiinteistöveron Pikisaaren osuuden laajentamiseen. Ei me nyt -herrasjestas- niillä rahoilla sotaveteraaneja auteta!!! (Kotikäynnin hinta ennen Akselia 18e/krt, nyt aloitusmaksu mille tahansa avulle alkaen 102e/kk.)

--------

#447 Re: Välillä on aika kiittää...

15.09.2012 11:32

#446: ---------- - Välillä on aika kiittää...

"Voimakas sikalan haju altistaa myös astmakohtauksille."

-No, mun astma ei ole pahentunut, mutta nyt kyllä täytyy poistaa KAIKKI koivut ja heinät Nousiaisista astmaa aiheuttamasta!!!!

-------------------------------------------------------------------

"Onko jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden kulkeminen enää turvallista?"

-Huh.. Onneksi tuossa on tuo vähäliikenteinen ja turvallinen Raumantie, uskaltaa sentään jossain liikkua!"

-------------------------------------------------------------------

"Jo nykyisen sikalan lähettyvillä lokkien, raatokärpästen ja muiden haittaeläinten määrä on kasvanut."

-Ei ole. Huomaisin, jos olisi. Eiköhän ne, Seija tule sun omasta navetasta. Täällä niitä ei näy -nykyteknologia nyt vaan on sellaista.. Onneksi sentään nuo pahimmat tuhoajat -fasaanit- on TÄNÄKIN vuonna poistettu. (Ks. myös "Miten jättisikala vaikuttaa jokirannan linnustoon?".

--------------------------------------------------------------------

"Onko sonnat poikkeamatilassa Hirvijoessa?"

-Voi vitt... :))))))) Mä en edes vastaa näin tyhmään kysymykseen. (No, täällä jo joku muukin näköjään tiesi, miksi Hirvijoen vesi on lähes mustaa.

-------------------------------------------------------------------

"Vaarana on myös alkutuotannon siirtyminen pörssiyhtiöiden käsiin."

-Tälle kehitykselle ei lihantuottaja voi mitään.

--------------------------------------------------------------------

"Minkälaisessa yksikössä tuotettua ruokaa haluat tulevaisuudessa syödä?"

-"Minkälaisessa yksikössä tuotettua lihaa haluat tulevaisuudessa karpata?"

--------------------

#448 Re: Re: Välillä on aika kiittää...

16.09.2012 09:51

#447: -------- - Re: Välillä on aika kiittää...

(Eiku KylämäkiLÄ! Ei millään voi muistaa kaikkien noiden vähemmän tärkeiden ihmisten nimiä.)

-----------------

#449 Re: Re: Re: Välillä on aika kiittää...

27.09.2012 21:32

#448: -------------------- - Re: Re: Välillä on aika kiittää...

Joo.. -o. Jos Seija itse lopettaisi oman bisneksensä, ei tarvitsisi kuolla itsesääliin uupumuksesta, eikä sanoa pienelle lapselle joka asiasta: "OLE HILJAA!!!!!"

Kummasti se Kairisten oma p-ska haisi, kun on käytössä tuo vanha systeemi, jossa p-aska lentää suoraan tankista pellolle, eikä ole tätä nykyaikaista systeemiä, jossa se haudataan syvälle maahan.

Eipä ole noita lokkejakaan näkynyt -teidän ruma paalirivistö on sen sijaan kasvanut entisestään. "Lokit" siis muka tulevat Nousiaisiin sikalan houkuttelemana - ja siirtyvät sitten Maskuun p-askalle!!:)))))))

"Päättäjien on harkittava, halutaanko paikkakunnalle ihmisiä vai sikoja." No, Maskussa asuu sentään yksi lehmä....

----------

#450 Re: Re: Re: Re: Välillä on aika kiittää...

29.09.2012 13:38

#449: ----------------- - Re: Re: Re: Välillä on aika kiittää...

Hmm -muakin alkoi kiinnostaa tuo: "Läl läl lää!" -kommentti. (Itsellä kuitenkin ÄO parempi, kuin 96%:lla ihmisistä.) Masku ei tule koskaan päättämään Nousiaisten asioista, vaan Suur-Turku. Minkä helvetin takia Akkoistentiellä olis mitään sikalaan liittyvää liikennettä!!:))) Mihin se sikala sitten pitäis sijoittaa, kun tuo nykyinenkin on jo perimmäisessä nurkassa. Ai joo -tietysti Valpperiin! Siellähän on niin leveät, suorat ja hyväkuntoiset tiet! Nousiaisissa siis EI saa kasvattaa sikoja, mutta muualla saa.

Seijalla, kun on pakkomielle pyörittää tuota samaa levyä, ja maalata uhkakuvia.. Lihantuottaja käy siis kollegan kimppuun. Mikä on motiivi psykologisesti? Tietoisuus siitä, että omat pillit on kohta pistettävä pussiin, koska pönttö on niin pimee, ettei laajennukseen pysty, eikä muuten pärjää. Maantieteellisesti sijainti on myös linnuntietä lähempänä kumpaakin keskustaa, ja sinne Seurantalon ympäristöönhän niitä uusia tontteja järkätään -ei tänne.

Ei sit kannata ruikuttaa, jos täällä on kohta vaan yksi koulu, tai jossain kunnan rakennuksessa on esim. homevaurio, tai teiden kuntoa pitäisi kohentaa tms. tms. tms. Lista on loputon. "Eiköhän" kaikki lisätulot ole tarpeen.

Esimerkkejä siitä, miten kunta säästi Akselin ansiosta:

-Työtapaturmasta aiheutunut silmävaurio -lääkärille olisi päässyt kuukauden päästä.

-Vuoden aikana ei sairaalabakteeri selvinnyt, vaikka kaikki testit tehtiin moneen kertaan. Potilas melkein kuoli keuhkokuumeeseen -yksityinen sairaala selvitti asian päivässä.

-6kpl turhia, puolen tunnin terveyskeskuskäyntejä -lopputulos=0. (Lähetettiin Buranan kanssa kotiin. Yksityislääkäri selvitti asian 15 minuutissa -hermovaurio selässä (selkäydinneste valuu selkäytimeen, ennuste pyörätuoli, koska hoitoa ei aloitettu alussa.)

Jos siis työterveyshuolto pelaa, asuu Raumantien vieressä, ei ole lapsia, eikä koskaan tarvitse mitään kunnalta, niin kyllä sitten kannattakin äänestää vastaan.

Mä lopetan NYT -ainakin toistaiseksi. "Vähän" tärkeämpääkin tekemistä.