Vesistöjen puolesta - Stop Talvivaara

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Vesistöjen puolesta - Stop Talvivaara.


Vieras

#2526

13.11.2016 18:52

Muistanko väärin, kun on sellainen mielikuva, että viime keväänä, kun kaivoksen kassa ammotti tyhjyyttään, niin kaivokselle annettiin puoli vuotta armonaikaa löytää ulkopuolista markkinaehtoista rahoitusta kaivoksen pyörittämiseen?
144 miljoonan euron ehtona oli se, jos yksityistä rahoitusta eli yrittäjää ei löydetä kaivokselle vuoden 2016 loppuun mennessä, kaivoksen hallittu alasajo aloitetaan vuoden 2017 alussa. Tämä kyseinen lupaus oli nimenomaan ehtona kaivoksen lisärahoittamiselle.
Ei puhuttu jatkamisen ehdoissa mistään ylösajon onnistumisesta tai ympäristövaikutusten minimoimisesta (joka ei välttämättä pidä edes paikkaansa, tutkikaa Jormasjärven vedenlaatua, niin saatatte huomata totuuden muunnellun totuuden sumuverhon takaa)
Ainoa ehto kaivostoiminnan jatkamiselle oli löytää kaivokselle yksityistä rahoitusta. Vakuuteltiin, eihän kaivosta voida loputtomiin veronmaksajien rahoilla pyörittää.
Jos tämä nykyinen toiminta ja päätös uudesta jatkoajasta kaivostoiminnan jatkamiselle veronmaksajien rahoittaessa yhä kaivosta ei ole lupausten rikkomista, niin mikä sitten on.
Tässä kuihtuu lopullinen usko yhteiskunnallisiin päättäjiin.
Jos ihmiset eivät voi edes hippusen verran luottaa yhteiskunnan päättäjien toimintaan, mitä siitä seuraa?
Vanhan valtaeliitin syrjäyttäminenkö?


Vieras

#2527

14.11.2016 13:14

"Sipilä luonnehti kaivoksen ympäristö- ja prosessiasioissa tapahtunutta muutosta ihmeeksi, jossa mahdollisesta on tehty mahdollinen." - KS 14.11.2016 -

Ihmeitä ei tapahdu kuin saduissa, uskonnollisissa tarinoissa.

Pitäisi ajatella omilla aivoilla eikä uskoa mitä selitellään, niin kuin aikaisemmin poliittisille vieraille on selitelty asiat positiivisesti uuden rahan toivossa.

Miten ympäristöasiat ovat muuttuneet?
EIVÄT MITENKÄÄN.

HAJU-, PÖLY- ja MELUHAITTOJA samalla tavoin kuin aikaisempinakin vuosina kaivoksen ollessa täydessä toiminnassa.

Lain rajoilla hyväksytyn purkuputken rakensivat Nuasjärven planktonpopulaation kiusaksi

Luottamus on mennyt yhteiskuntaan ja sen päättäjiin,
ala-arvoista toimintaa.

JHH

#2528 Kepu pettää aina, ei varmaan tämän Terrafema touhunkaan aikana ole kenellekkään jäänyt epäselväksi?

18.11.2016 08:23

Eilenhän se Sipilän ihme sitten tuotiin julkisuuteen A-Talkissa, Terrafamen ihmeidentekijä Lauri Ratian muodossa! 

Uraanikaivoksen avaaminen ja uraanin tuleva käsittely!

Kait se pisti tekouskovaisen Sipilänkin hymyilemään autuasta   sisäänpäin kääntynyttä hymyään ja hourimaan ihmeistä alkuviikon kaivoskäynnillään , kun oli jo silloin tietoinen asiasta ja siitä mitä on päätetty.

Eikö tämä ala olla jo vähän liian suurta ja elähdyttävää pienelle kansalle, että meillä on kaksi "mestaria" ja ihmeiden tekijää toinen joka uskontonsa varjolla hymistellen johtaa maata ja sitten tämä toinen kovanyrkkinen joka varmaan möisi vanhan äitinsäkin jos vain hinta olisi sopiva ja kohdallaan!

JH

#2529 Edelleen ajankohtainen

23.11.2016 15:19


Vieras

#2530 Talvivaara/Terrafame ihme

24.11.2016 16:56

www.youtube.com/watch?v=IWgUVg_TyTi


Vieras

#2531 Re: Talvivaara/Terrafame ihme

25.11.2016 14:55

#2530: - Talvivaara/Terrafame ihme 

Eipä voi osuvampi olla! 


Vieras

#2532

27.11.2016 16:35

Antakaa kun kerron teille ahneudesta ja menetetystä kunnioituksesta luontoa kohtaan.

Täällä me olemme rikkivetypilvessä, näkymättömissä.
Planktonit järvien pohjissa sulfaattisuoloissa, elottomina.
Ravintoketju katkennut, liitos auennut.

Älä haista ilmaa
Älä maista marjaa
Älä juota karjaa

Välinpitämättömiä ovat poliitikot.
Uraanikaivos käy veronmaksajien rahoilla.

Kaivos jätealtaineen mäen päällä.
Köyhät ovat malmiot, kovettuneet kasat.
Lupaukset nähtävästi pelkkää harhaa,
altaat täynnä moskaa,
kaivosmies yskii pölyä ja roskaa . . . . .

Pohjavedet, pohjavedet . . . . . saastuu, saastuu, saastuu 

HERÄTKÄÄ IHMISET, ympäristö ja sen elinkelpoisuus kuuluu MEILLE, ME omistamme sen, SE on MEIDÄN oikeutemme ja luonnon puhtauden suojeleminen meidän velvollisuutemme.


Vieras

#2533

27.11.2016 17:49

”Ystävät, Rooman kansalaiset, kuulkaa! En Caesaria kiitä, mutta hautaan. Pahatpa työmme usein eloon jäävät, mut hyvät haudatahan luumme kanssa.”

Niin, osuvasti siteerattu. Eikö Antiikin Rooman aikainen tai sitäkin varhaisempi valtaeliitti johda yhä maailmaa? Mutta silti osuvasti siteerattu emeritusprofessori Valtaoja.

“Ystävät, Rooman kansalaiset” viittaa siihen, että kirjoittaja on vahvasti osana yhteiskuntaa, yhteiskunnan yläpäässä, vaikuttavassa asemassa, tai ainakin hän on ollut siellä pitkään. Häntä on kunnioitettu, hänelle on kertynyt varallisuutta, hän on eliittiä lähellä, hän on ns. roomalainen, jolla on myös oikeus puolellaan.

Haluaisin tuoda esille toisenlaisen katsontakannan suhteutettuna Antiikin Rooman aikaiseen yhteiskuntaan. Roomassa kaikista alhaisemmassa yhteiskunnallisessa asemassa olivat orjat ja orjien keskuudessa huonoimmassa asemassa olivat gladiaattorit. HE elivät ns. miekan terällä.
Koskaan ei gladiaattori tiennyt milloin heräisi viimeiseen aamuun.
Areenalla käydyt gladiaattoritaistelut olivat suurinta hupia kansalaisten keskuudessa. (näin ainakin historiankirjat väittävät) Ennen areenalla käytävää ottelua, ottelevat gladiaattorit kääntyivät keisariin päin, kohottivat oikean kätensä kunnioittavasti ja tervehtivät häntä;

“Ave Imperator, monituri te salutant” eli Tervehdys keisari, kuolemaan menevät tervehtivät sinua.

Tämä jo vuosia jatkunut tapaus Talvivaara/Terrafame on osoittanut toiminnoillaan ainakin osittain, että kaivoksen toiminnoista, ympäristösaasteista kärsivät on ajettu yhteiskunnassa oikeudettomaan tilaan, orjan asemaan tai vieläkin huonompaan . . . . .

joten gladiaattoritervehdyksen voisi nykyaikaistaa;

Tervehdys, pääministeri Sipilä, me kaivoksen alapuolisten vesistöjen varrella asuvat ja ympäristösaasteisiin tulevaisuudessa mahdollisesti sairastuvat ja kuolevat tervehdimme sinua.

Niin, nykyisin areenana toimii sosiaalinen media, joka luo itsessään kansalaisille hupia.

Terveisin Dimachaeri

JHH

#2534 Haluuaa olla uusi Kekkonen

04.12.2016 10:56

www.hs.fi/politiikka/art-2000004893029.html

Tutkijat vertaavat Sipilän johtamistapaa Trumpiin ja Berluscooniin - johtajuutta on kunnioitettava kyseenalaistamatta.


Vieras

#2535 Piiri pieni pyörii.....

04.12.2016 20:43

www.iltasanomat.fi/taloussanomat/art-2000004893527.html

Terrafame-johtaja Ratia toimii myös yhtiön konsulttina - satojen tuhansien palkkiot 

Valta sokaisee

#2536

07.12.2016 08:37

Kävikö tosiaan niin onnettomasti, että Sipilä todella hiljensi lehdistön ja YLE:n? Viikkoon ei jutun juttua, eikä myöskään jatkoa jo julkaistuhin juttuihin, on hiljaista Sipilän ympärillä kuin huopatossutehtaassa.Eihän sen näin pidä nykyaikana 2016 toimia ,että maan päämies puuttuu vapaan lehdistön toimintaan ja siihen mitä he saavat kirjoittaa ja mitä ohjelmia he saavat lähettää! Suomi ei ole Venäjä eikä myöskään Turkki. Milloinkahan Yle esim. julkaisee hyllyttämänsä jutut pääministerin vakuutuskirjekuorista?

Jääskeläinen ja Pomot ulos YLEstä

#2537 Syylliset STOP Talvivaara-uutispimentoon YLEn johdossa

29.12.2016 14:48

 Pohjois-Suomen YLEn (Oulu-Kainuu) aluejohtaja on ex-Keskustan kansanedustajaehdokas ja keskustataustaisen päätoimittaja Jääskeläisen kaveri Aki Karjalainen. STOP Talvivaara -liike on kysellyt olemattomasta Talvivaara-uutisoinnista ja YLE-Kainuun Heikki Röntyn hyllyttämisestä. Fennovoima uutisointi on vaikuttanut mainostoiminnalta, Seuraavat lainaukset työilmapiiristä Iltalehdestä selittävät asiaa:

-Pohjois-Suomessa ihmetystä on herättänyt kainuulaisen kaupallisen radion ex-päätoimittajan Aki Karjalaisen nimitys Yle Oulun päälliköksi.

"Aki Karjalainen oli vuonna 2011 keskustapuolueen kansanedustajaehdokas. Miehen nimitti päällikön virkaan keskustanuorissakin aikoinaan vaikuttanut päätoimittaja Atte Jääskeläinen. Jääskeläinen on julkisuudessa sanonut, ettei hänellä nykyisin ole mitään yhteyttä keskustaan.

- Paikallinen uutisseuranta on olematonta. Ydinsisältönä on höpöttäminen. Tämä päällikkö käyttäytyy huonosti, on saanut suoranaisia raivokohtauksia alaisilleen, mutta on hyvää pataa päätoimittajan kanssa, Ylen aluetoimituksen toimittaja sanoo.

Yle Oulun päällikkö Aki Karjalainen kiistää käyttäytyneensä huonosti.

- En kyllä tunnista tuosta kuvauksesta itseäni, Karjalainen vastaa.

- Esimiestyöskentelyn ongelmiin ei ole pystytty puuttumaan tai ei haluttu puuttua, vaikka niistä on selvästi viestitetty alueiden päälliköille ja Jääskeläiselle itselleen, Ylen aluetoimituksen toimittaja sanoo.

Iltalehden tietojen mukaan myös Oulun toimituksen työhyvinvointikyselyn tulokset ovat olleet huonot.
- En voi mitenkään kommentoida toimituksemme tyke-tuloksia. Ne ovat luottamuksellista tietoa, aluepäällikkö Karjalainen puolustautuu.l
www.iltalehti.fi/uutiset/201612272200045616_uu.shtml

 

Allekirjoita adressi, päätoimittaja Atte Jääskeläisen ja valtaansa väärinkäyttävien YLE-pomojen erottamiseksi, poliitikkojen irrottamiseksi YLEn hallinnosta ja YLEn rahoituksen tekemisestä lailla hallituksesta riippumattomaksi.
Voit myös ruksia niin, että allekirjoitus ei näy julkisesti.
Sähköpostiosoitteen antaminen on suositeltavaa, muttei pakollista. Jos merkitset sähköpostin, muista vastata vahvistusviestiin (tarkista myös roskaposti).
http://www.adressit.com/atte_ja_pomot_ulos_ylesta



Jääskeläinen ulos Ylestä

#2538 YLEn sensuuri, Aki Korhonen pois Pohjois-Suomen toimituksesta

29.12.2016 14:49

Tykkää myös sivusta: www.facebook.com/AtteJaPomotUlosYLEsta/

Kiitos kaikille, jotka ovat välittäneet, minä mukaanlukien

#2539 No hätä

05.02.2017 09:32

Tämä "stop Talvivaara" kaatui sitten Sipilän perheyrityksen miljoona bisneksiin, ja niitä edelsi "ihme": Talvivaara on "puhtoiskesi" havaittu, jotta Sipilän bisnekset voivat pyöriä esteettä ja sijoittajat laskea sijoitutustensa tuottoa. Kaikki siis hyvin, maton alle lakaistu, joten se siitä sitten. Vaietaan, unohdetaan ja annetaan mennä.

Tämähän on maan korruptuoitunut tapa.

 

Kaikille suoraselkäiselle ja oikeutta perääville kansalaisille, kiitos yrityksestä. Mutta virallinen mafia ajoi taas kerran niiden ylitse ja vääryys vallitsee ja maata hallitsee ja sitä me, kansa, emme voi muuttaa.


Vieras

#2540

07.02.2017 16:05

Joidenkin mielestä hiukkaskiihdytin CERN aiheuttaisi mustan aukon, joka nielaisisi planeettamme sisuksiinsa, siitä en tiedä, en ota myöskään kantaa asiaan liittyen,
MUTTA . .
kaivos Talvivaara/Terrafame on eräänlainen keksintö itsessään, eräänlainen talouden/veronmaksajilta kerätyn varallisuuden hävittämisen musta-aukko tai pikemminkin rahatislauspannu, rahan höyrystämisen ja puhtaiden rahapisaroiden valmistuslaitos. 
Samanaikaisesti planktonpopulaatio kokee mahdollisesti  apokalyptistä tuhoa lähivesistöissä, kalat kaikkoavat ja virkistyskäyttömahdollisuus on uskon ja illuusion varassa.
"Työ vapauttaa" vai miten se yksi saksalainen neropatti oli kirjaillut aikoinaan.

Ei siinä mitään vaikka vanha mummoni tai ukkini päästelee housuunsa vanhainkodissa, ei ole hoitajalla aikaa eikä myöskään jaksamista huomioida kaikkia vanhuksia, kun vanhustenhoitoon ei ole määrärahoja.

Ei siinä mitään vaikka lapsille ei saada jatkokoulutuspaikka peruskoulun jälkeen koulutusleikkausten vuoksi.

Ei siinä mitään vaikka korkeakouluissa tutkimusta karsitaan, määrärahojen puutteesta johtuen.

Ei siinä mitään vaikka matkailualalta potkitaan työntekijöitä pois, kun luontomatkailu ei vedä järvien ja maa-alueiden saastumisen johdosta.

Mutta silloin varmasti reagoitaisiin, jos ei olisi puolustusvoimilla varaa ostaa uusia hävittäjiä, jos kaivosta rahoitettaisiin hävittäjähankintarahoilla.
Sotaan löytyy aina rahaa, kuin myös näyttää löytyvän luonnon tuhoamiseen.
Elämme paholaisen hallitsemassa maailmassa.
Tämä minun mielipiteeni.
mitä mieltä te olette?

PekkaMainio

#2541

07.02.2017 19:54

Pekka Perälle kutsu linnanjuhliin! 

https://www.pikavipit.fi


Vieras

#2542

09.02.2017 19:59

"Helsingin Sanomat uutisoi torstai-iltana valtion löytäneen kaivosyhtiö Terrafamelle uuden omistajan ulkomailta. Lehden mukaan yhtiön on määrä kertoa uudesta omistusrakenteesta perjantain tiedotustilaisuudessa."

-  Yle 9.2.2017 -

 

Käykö näin?

Onko uusi ulkomainen omistaja kotoisin Kanadasta ?

Yrittääkö keskustapuolue saada lisä-ääniä kunnallisvaaleissa sen varjolla, että kaivoksella saatiin hankittua uutta yksityistä omistajapohjaa?

Syyttääkö uusi ulkomainen omistaja jonkin ajan kuluessa valtioyhtiö Terrafamea sopimusrikkomuksesta (kaikkia oleellisia tietoja ei olla kerrottu sopimusosapuolelle), jonka seurauksena valtio joutuisi maksamaan korvauksia?


Vieras

#2543

10.02.2017 18:09

Käykö näin, että uuden rahoittajan myötä Terrafamesta  tulee kaivostoiminnan lisäksi jonkinmoinen "rahanpesufirma"?


Vieras

#2544

12.02.2017 14:32

Elinkeinoministeri tuo esille, että Trafiguran taustat käytiin tarkkaan läpi,
MUTTA . . .
onkohan Trafiguran edustajat käyneet läpi Terrafamen taustat?
Siitä minä olisin enemmän huolissani.
Ovatko tietoisia, että ovat sijoittaneet "kirottuun" kaivokseen?
Eivätkö vuodet ole näyttäneet, että "pahuuden voimat" ympäröivät kaivosta Sotkamon kunnassa?
Sotkeneet vielä kirottuun kaivokseen mukaan veroparatiisiyhtiön ja sinne sijoittaneet henkilöt, jotka eivät mitä todennäköisemmin kaipaa elämäänsä enää minkäänlaista lisäkirousta.


Vieras

#2545

03.03.2017 14:02

"Allasvuoto näkyy yhä Terrafamen pohjavesissä"

Ei ajan kuvatus pitkää matkaa käy, ennen kuin ylimääräiset ainesosat pohjavesien kautta näkyvät eliöissä solujen mutaationa.

MIKSI sallimme tällaista kohtelua?
MILLOIN ihminen nousee polviltaan pystyasentoon, selkä suorana seisoen . . . . .  vailla pelkoa

Tyhjennä mielesi,
ole muodoton,
ole kuin vesi

Kun laitat vettä näytteenottopulloon,
siitä tulee näytteenottopullo

Vesi voi virrata vapaasti
tai paineessa veden voima voi murskata esteet tieltään

Ystäväni, ole kuin vesi.


Vieras

#2546

10.06.2017 11:58

VALITSE
Valitse kelloliikkeen kallein kello rannettasi koristamaan
Valitse vaatetusliikkeestä päällesi kallein mittatilauspuku
Valitse autoksesi autoliikkeen uusin ja kallein luksusauto
Valitse asuinpaikaksesi hienostoalue
Valitse ruokapaikaksesi kaupungin paras ravintola, ateriaksi;  kalleimmat pihvit ja kalleimmat viinit
Valitse rahojesi sijoituspaikaksi veroparatiisipankki
Valitse hyvä tarina, jonka avulla rahoitat edellä mainitut

Luonnon puolesta

#2547 Talvivaara on jo saneerauksessa

12.09.2017 08:39

Talvivaara Sotkamo Oy lopetti jo toimintansa kaivoksella. Onneksi Terrafame saapui pelastamaan kainuun luonnon suurelta katastrofilta. Lisää töitä kainuuseen

Tyhjän saa pyytämättäkin

#2548 Re: Talvivaara on jo saneerauksessa

04.10.2017 11:00

#2547: Luonnon puolesta - Talvivaara on jo saneerauksessa 

 "Onneksi Terrafame saapui pelastamaan kainuun luonnon suurelta katastrofilta".

Todellako? Eikö paremminkin Terrafafame jatka siitä mihin homma jäi Perältä "rahasammon" ehtyessä?

Samat suuret puheet on Terrafamella kuin oli Perälläkin ja niitä säestää pääministerimme uskonnollisilla houreilla suuresta ihmeestä! Samaa rataa mennään, toiminnat ja käytännöt eivät tunnu  olevan mitenkään muuttuneet ja sama suuri tuki ja turva tuntuu edelleen löytyvän paikallisesta ely keskuksesta! Mikään ei ole muuttunut  myöskään senkään suhteen, että edelleen syydetään rahaa kiihtyvällä vauhdillä tähän Terrafamen kankkulan kaivoon nyt kun valtio on omistajana, miljardit eurot jotka tähän mennessä on syydetty Talvivaara/Terrafameen, kuinka monta pysyvää oikeaa työpaikkaa niillä olisikaan pystytty luomaan kainuuseen jos halua olisi ollut?


Vieras

#2549

08.11.2017 12:23

"Uraaniin louhinta tapahtuu usein avolouhoksissa, mikä merkitsee laajan alueen perinpohjaista hävittämistä. Malmin ympärillä oleva kiviaines kerätään kaivosten lähelle suuriin jätekasoihin. Puoli kiloa uraania tuottaa tuhat kiloa radioaktiivista kiinteää jätettä. Lisäksi syntyy radioaktiivista liejua, kun uraani erotetaaan kiviaineksesta rikkihapolla. Nämä jätteet levittävät ympäristöön radioaktiivista pölyä ja kaasumaista radonia, jotka aiheuttavat syöpää.

Uraani on kemiallisesti hyvin myrkyllistä. esimerkiksi Australian Olympic Damin kaivoksen nestemäistä happoa ja raskasmetalleja sisältävää radioaktiivista jätettä varastoidaan satojen hehtaarien laajuisessa avoimessa altaassa, joka sijaitsee lähellä Roxbyn kaivoskaupunkia."

 

(Lähde: www.ekoenergia.fi)


Vieras

#2550

23.11.2017 15:00

STOP Ahterium, anteeksi, tarkoitin Ahtium .