Speedwayn säilyttäminen Lahdessa

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Speedwayn säilyttäminen Lahdessa.


Vieras

#1

23.04.2012 18:04

Pipossa on ajettu 80-luvulta lähtien. Ihme, että liito-oravat ym. ovat nyt uskaltautuneet sinne. Kaikki sinne alueelle muuttaneet ovat tienneet radasta. On se kumma, kun nuorilta pitää viedä harrastusmahdollisuudet, jos laji ei satu itseä kiinnostamaan. Sillä perusteella pitäisi kieltää mm. suunnistus metsissäkin, suunnistajat kun tallovat ötököiden kolot ja häiritsevät muuten liito- ym. oravia.

Vieras

#2

25.04.2012 02:21

kyllä se on niin että kaupunki jossa on lukuisia suomenmestaruuksia ja yksilö mestareita tässä vanhassa moottoriurheilu lajissa,aijotaan lopettaa paikka missä kasvatetaan nuoria ja harrastetaan yhtä joukkue ja yksilö lajia niin aijotaan lopettaa ympäristöhaittojen vuoksi josta ei pipossa ole mielestäni ollut minkäänlaista haittaa!aijemmin sentään kilpailtiin kärpäsen kentällä joka oli kuuluisa koko suomessa,ja monta suomenmestaruutta ratkaistiin.vedotkaa nyt hyvät ystävät liikunta lakiin josta varmaan löytyy ratkaisu teidänkin ongelmaan,niinkuin toisillakin paikkakunnilla.esim täälä meillä.

terveisin pentti nurmesniemi spw tuomari ja entinen aktiivi toimitsija mm. semk:monivuotinen puheenjohtaja
suomen spw-ratojen katsastaja,ym,ym.

Vieras

#3

25.04.2012 17:58

Ei vaan mahdu minun päähäni, miten tämä lajin harjoittaminen nyt yhtäkkiä häiritsee/ärsyttää ketään. Valittajat voisivat ottaa selvää mm "saatuttamisesta" yms. lajia koskevista asioista, ennekuin valittavat mihinkään. ei huh huh! Todella typerää viedä nuorilta (myös jo entisiltä lajin harjoittajilta), myös mahdollisesti uusilta suomen lupauksilta, harrastustoiminta!

Eiköhän jaella ja kerrota tästä adressista vaan mahdollisimman monelle ja toivotaan että Pippossa saataisiin edelleen harrastaa!

Vieras

#4

27.04.2012 23:24

on se ny helvetti sentää, saat...

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

28.04.2012 05:18



Vieras

#6

30.04.2012 19:50

Harrastuksiin mahdollisuus

Vieras

#7

08.05.2012 20:50

Jo riittää turhan valittajien kiusanteko!!

Vieras

#8

08.05.2012 22:02

Haistakaa pitkä v...u te kaksi MOLOTTAJAA!!Speedway kuuluu Lahtee ja pipolle!!!


Vieras

#9 Re: Maltti on valttia

09.05.2012 09:09

#1: -

Uskon, että löydätte vielä paremman paikan harrastuksillenne.


Vieras

#10 Re: Opettaja

09.05.2012 09:14

#7: -

Valituksella on varmasti ollut perustelunsa. Vastahaukkuminen ei teitä auta, vaan pahentaa vaan asiaanne!

prrrkle

#11 Re: Re: Maltti on valttia

09.05.2012 12:12

#9: - Re: Maltti on valttia

mutta en ymmärrä miten juuri tämä speedway pitäisi lopettaa???

miksi Motocross- enduro ja carting- radoilla toiminta saa jatkua??? Olen lukenut päätöksen ja se on täynnä ristiriitoja, joten älä ainekaan vetoa siihen. päätös on täyttä p******! En todelllakaan usko että kenenkään (eikä se eds ole mahdollista) terveys on vaarantunut/heikentynyt(ohhoh) juuri tämän SPPEDWAYN takia, HEI HALOOOOOO!!!! älliä nyt käteen!

Vieressä menee vt4 !!! mikä saastuttaa ja pöllyttää eniten!

prrrkle

#12 Re: Re: Opettaja

09.05.2012 12:14

#10: - Re: Opettaja

Opettaja osaa varmaan myös antaa vastauksia!

tottakai tästä on ihmiset hiiltyneitä. ja olen samaa mieltä että haukkuminen ei auta (ei se kyllä pahennakkaan), mutta mihin hävisi se sananvapaus mitä nämä valittajatkin ovat käyttäneet?????

mutta en ymmärrä miten juuri tämä speedway pitäisi lopettaa???

miksi Motocross- enduro ja carting- radoilla toiminta saa jatkua??? Olen lukenut päätöksen ja se on täynnä ristiriitoja, joten älä ainekaan vetoa siihen. päätös on täyttä p******! En todelllakaan usko että kenenkään (eikä se eds ole mahdollista) terveys on vaarantunut/heikentynyt(ohhoh) juuri tämän SPPEDWAYN takia, HEI HALOOOOOO!!!! älliä nyt käteen!

Vieressä menee vt4 !!! mikä saastuttaa ja pöllyttää eniten!

 

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

10.05.2012 14:04


Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

10.05.2012 14:06


Hiekanmurunen

#15 KAIKKI TAHTOO...

10.05.2012 22:02

HARRASTAA! Ja kaikille sitä haluaville on annettava mahdollisuus. Junioreilta ei voi viedä harrastuspaikkaa! Ja "isot pyörät", jotka käyttävät polttoaineena metanolia, saastuttavat hyvin paljon VÄHEMMÄN kuin motocrosspyörät jotka saavat jatkaa ajeluaan kenenkään valittamatta.
Inhimillisyyttä nyt peliin ja SPEEDWAY JATKUKOON, haittaa siitä ei ole kenellekkään! Otetaan tässäkin asiassa mallia suuresta maailmasta (niinkuin monessa muussakin jopa huonossa asiassa) ja otetaan speedway osaksi kulttuuria ja NAUTITAAN ELÄMÄSTÄ ja siitä että saamme yhdessä olla ja tehdä!

Vieras

#16

10.05.2012 22:19

kaikki kielletään.. mihin tää maa on menossa.. missä nuoret harjoittelee? vihaks pistää.. kyllä sitä luontoa riittää kaikille.. ei ole näistä moottori radoista kiinni.. miksei moottori urheilijoil ole valtaa.. ei vaan voi ymmärtää..

Vieras

#17

11.05.2012 20:29

Enduroreittien kiellon johdosta myös Trial -harrastus loppuu Pipossa..
vapaa ajattelija

#18 Harrastusta suljetulla alueella

15.05.2012 13:30

On kyllä erikoista, että suljetulla alueella harrastus muka haittaisi ketään. Päinvastoin!! Silloinhan homma pysyy jossakin aisoissa. Ja kyse on tosiaan murrosikäisten nuorten harrastuksesta. Onko parempi, että nää sällit pyörii jouten kylillä ja lähiöissä!? Ja sitten luontoarvot: on ihan potaskaa väittää tämän harrastuksen haittaavaan luontoa. Niin kuin moni jo kommentoi, niin vieressä on Nelos/Viitostie, jolla kulkee päivittäin tuhansia ajoneuvoja. Eli tällä harrastusalueella ei ole mitään merkitystä minkään luontoarvon säilyttämisen kannalta, varsinkin kun se on ollut paikallaan kauan. Toisekseen myös näiden moottorien teknologia ja käytettävät polttoaineet kehittyvät koko ajan ympäristöystävälliseen suuntaan. Ja sillä tiellä täytyy edetä, niin kuin on henkilöautojen osalta verotuskäytännöillä tehtykin.

Ja lopuksi: en harrasta moottoripyöriä missään muodossa. Ei edes kauheasti kiinnostakaan! Mutta nuorison harrastusmahdollisuuksien kaventamista en hyväksy varsinkaan täysin epäjohdonmukaisin perustein!!


Vieras

#19

23.05.2012 17:02

Tämä on tärkeä laji, jolla on Lahdessa pitkät ja kunniakkaat perinteet !!

Vieras

#20

23.05.2012 17:11

Tampereella tapettiin speedway kun se vietiin kaanaaseen.Monikohan menisi kattomaan kaanaaseen ipan tai tapparan pelejä jos halli siirrettäs sinne.
Jaska

#21

31.12.2012 20:52

Nyt joku tekemään tiivistetty esittelyvideo speedwaysta päättäjille (sarvikuonojen maassa kun ollaan). Konservatiivisen Englannin toiseksi suosituin (seuratuin) urheilulaji on speedway. Pipon, Kujalan alueesta surkuhupaisaa kerrottavaa. Piti tulla Logistiikkakeskus ja satoja, siis satoja työpaikkoja. Ei tullut, tai tuli torsona kymmenen vuotta myöhässä, kun oli niitä liito-oravia ja valituksia. Orimattilan Pennalalaiset kiittää ja rakentelee pientä kaupunkia logistiikan ympärille (Itella ym.).
Tiedän Kujalan tilanteesta, koska olen Pipon moottoriradan vuokrasopimuksen ensimmäinen allekirjoittaja. Valitettavasti olin myös Kujalan logistiikkakeskuksen rakentamisen ensimmäinen kuokan pistäjä (siis 10 v myöhässä). Speedwayradat Kärpänen ja Pippo on tuottanut Lahtelaisia kuskeja mailman radoille. Jopa ammattilaisiksi Englantiin mm. Matti Olin, Markku Helminen, Ari Koponen, Veijo Tuoriniemi. Pakko heittää esimerkki heidän tunettavuudestaan. 80-luvulla Heatrown kentällä Lontoossa jouduin tullissa koviin kuulusteluihin, kun en ollut varannut majoitusta hotellista. Luulivat minua laittomaksi maahanmuuttajaksi. Kerroin, että kaveri ajaa Wibledonin joukkueessa speedwayta ja nimen. Johan oli pojat notkeita ja kuljetus järjestyi kuin suuremmallekin julkkikselle. Kenttähän tunnetusti suuri. Ei haitannut, kun kuljetus tuli suoraan pääovelle. Samasta aiheesta vielä. Muutamaa päivää myöhemmin taksikuski kyseli millä asioilla liikun. Kerroin ja mainitsin pari nimeä. Taksikuskihan oikein innostui ja kertoi, että toinen kaverini on oikein tunnettu ylinopeussakoistaan Lontoossa, Aika tunnettuja heppuja paikkakunnalla. Tiedän kuinka paljon speedway on pelastanut kujilta nuoria, ei pelkästään Lahdessa, vaan Ruotsissa, Tanskassa.....jne. Tanskassa speedway on kouluissa urheilulaji muiden joukossa ja suosittu. Laji on moottoriurheilulajeista halvimpia ja tasapuolisempia. Pyörät on saman tasoisia, rengasvalinnat, rengaspaineet, välitykset (rattaat) on aina valittava radan ja kelin mukaan, Moottoriteholla ei ole suurtakaan merkitystä, koska sitä on joka pyörässä riittävästi. Käyppä kokeilemassa, siis RIITTÄVÄSTI.Polttoaine metanolia, jota saadaan metsäteollisuuden sivutuotteena. Öljy risiiniöljyä. Revi nyt tästä saastuttaja. Melusaaste on hoidettu nykyisn tehostetulla pakoputkella. Tosin olen sitä mieltä, että radat pitäisi viedä kauas korpeen. Ihan siittä syystä kuin Pipossakin, menee hohto lajiin kun ei kuule moottorien ääntä läheisen moottoritien mölinältä.
raparape

#22

22.03.2013 19:30

jaska on NIIN OIKEESSA!!! minkähän takia homma ei etene mihinkään?asian käsittely vaasassa edelleen kesken?jumittaako ne tahallaan vai eikö täältä kukaan jaksa enään tapella asian puolesta. itekkin useamman hikipisaran pipon soraovaaliin talkoiden muodossa vuodattaneena kyrsii vaan niin perskuleesti.toivottavasti kukonkoivun jokkisradalle ei tapahdu sama homma.